DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Agresivitate pe sosea - ce se poate face?

EEN
post 21 Apr 2004, 15:36
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Au fost multe discutii legate de agresivitatea pe sosea, incalcari flagrante a regulilor de circulatie si a conduitei (cit de cit) civilizate. Acum citeva zile un microbuz si un 206 se sicanau reciproc pe sosea pina au intrat in sant impreuna si 2 oameni au murit. Fiecare avem un exemplu in memorie din "amintirile" personale. Ce se poate face? Politie? Reclamatie simpla? Foto cu telefonul si trimise la Politie?...

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2007
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sstanescu
post 21 Apr 2004, 16:04
Post #2

Membru autentic

1. In primul rand Politia trebuie sa fie prezenta peste tot pe strazi si sosele, sa monitorizeze traficul si chiar daca nu aplica amenzi, macar sa opreasca masinile in culpa si sa dea avertisment conducatorului auto. Nervozitatea vine in foarte mare masura din incalcari (uneori minore, dar totusi incalcari) ale legii. Cand ramai de prost de doua ori in spatele unui maxi-taxi care face statii pe unde ii trece lui prin cap, inclusiv in mijloc de intersectie, iti iesi din pepeni cat de normal ai fi la cap (pe bune, azi mi-a venit sa intru in fata lui si sa ma duc sa-i dau doi pumni in mecla imbecilului conducator de afumatoare). Toti ne-am enervat de tot soiul de imbecili (atentie, mai sunt cei ce fac cate o greseala si mai ridica o mana sa-si ceara scuze).

2. Cai de rulare in conditii bune (asfalt, marcaje) + semnalizari corespunzatoare. Aici mai intra si sistematizari cu cap ale traficului. De multe ori ne facem nervi ca un semafor tine prea putin pe fluxul mare de dimineata. injuram printre masele la un drum in afara localitatii unde vezi o curba periculoasa nesemnalizata cum trebuie. Iti vine sa ii dai cu capul de volan pe cei care, neavand dupa ce sa se ghideze, o iau in diagonala peste benzi la Universitate si trebuie sa franezi, sa tragi nitel de volan, sa te injure si cel de langa tine.

3. Din nou, autoritatile trebuie sa dea exemple de genul celui amintit de tine. Trebuie ca fiecare sa constientizeze ca a fi la volan pe drum public nu e tot una a fi pe tarlaua personala. Poti ucide si poti muri. Mai grav, iti poti ucide propria familie si tu sa trebuiasca sa traiesti cu asta.

Sunt chestii mai simple decat mersul cu masina pe drum. Aruncatul gunoaielor e na dintre acestea. Si se pare ca nu avem nici o sansa nici in domeniul asta (m-am saturat eu de cati conducatori auto, nu vorbesc de altii, deschid geamul sau portiera sa dea pe jos cu pachetul de tigari, mucuri de tigari, coaja de banana sau sticla de plastic).

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
SYL
post 21 Apr 2004, 18:04
Post #3

doc

From: IF, Balotesti

(atentie, mai sunt cei ce fac cate o greseala si mai ridica o mana sa-si ceara scuze).  

Din pacate acestia sunt maxim 10% din cei care gresesc. Majoritatea nu dau nici o atentie, iar altii (destui de multi si acestia) tot ei sunt cei care injura (evident taximetristii sunt in top si la acest capitol).

Aruncatul gunoaielor e na dintre acestea. Si se pare ca nu avem nici o sansa nici in domeniul asta (m-am saturat eu de cati conducatori auto, nu vorbesc de altii, deschid geamul sau portiera sa dea pe jos cu pachetul de tigari, mucuri de tigari, coaja de banana sau sticla de plastic).

Chiar zilele trecute s-a intamplat ca cel din masina din fata (un matiz) sa arunce tigarea pe geam si aceasta sa imi sara in capota; fiind noapte m-am multimit sa il atentionez cu faza lunga si atat....la cine nu poate, nu poti cere. Si cand te gandesti ca in tarile cu apa calda pt asa ceva iei amenda de cateva mii de euro.

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
ashu
post 21 Apr 2004, 20:20
Post #4

Membru erectil

Putin offtopic, scuze: chiar ieri eram la o rotiserie si in fata ei doua tipe tinere si bune mancau o shaorma intr-un volkswagen beetle. Cand a terminat de mancat, cea de la volan a aruncat servetelul pe geam. M-am dus la ea si i-am zis ca i-a cazut servetelul pe geam. Proasta fiind n-a inteles apropoul meu, asa ca a deschis usa si s-a aplecat sa vada ce i-a cazut. S-a uitat mirata la mine crezand ca fac misto de ea, nu pricepea ce i-a cazut. Vazand cat e de vaca i-am spus calm ca acolo nu e cos de gunoi, dar e unu 2 metri mai incolo. Efect nul, nu m-a mai bagat in seama si a inceput sa vorbeasca cu cealalta. Pai sa nu le dai cu capu de volan?

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi - - 2002
+
Pedro
post 22 Apr 2004, 06:53
Post #5

Membru autentic

Ba da!

--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD Berlina
O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
+
gogo
post 22 Apr 2004, 07:57
Post #6

Membru

Atata timp cat carnetele de conducere se dau cu bani, atata timp cat se primeste spaga pentru anularea unor amenzi sau mai grav a unor procese penale (vezi plodul ala din Craiova),atata timp o sa-i doara-n brisca pe mare parte din asa -zisii soferi de vreun accident, cand stiu ca pot sa-si rezolve problema foarte usor. Cunosc o firma care la angajare spus ca media orara este 120KM/h, ei platind eventualele amenzi sau ridicari de permise.
Pe de alta parte eu nu am vazut vreun pieton amedat ca a traversat strada total aiurea. Ieri de exemplu un dobitoc a sarit gardul de pe linia lui 41 direct in fata mea si pentru ca l-am claxonat tot el a inceput sa injure.
Suntem o tara de inconstienti

--------------------
Dacia Solenza Scala - B-32-JCJ
"Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds. "Einstein
+
Pedro
post 22 Apr 2004, 08:07
Post #7

Membru autentic

Da , dar uite de exemplu eu sincer sa fiu nu sunt prea experimentat la volan si poate si timorat in mare parte din cauza asta si ma surprind facand greseli fara voie, mai sunt si cu atentia la maxim. Ma calc eu pe nervi de ce greseli fac cateodata. Nu stiu daca ati vazut filmul 60 secunde parca, cu N.Cage, aluia ii era frica de ford mustang e asa mi-e mie frica de dacia , pe cuvant si poate si d-asta sunt asa incordat, oricum nu sunt un sofer foarte bun.

--------------------
+
Bobo
post 22 Apr 2004, 08:28
Post #8

Membru autentic

ashu am incercat si io sa atrag atentia zicandu-le unora "vezi ca ai pierdut ceva".. toti se uita la tine nevinovati neintelegand nimic.. nu ai ce sa faci, nu ai canal de comunicare cu unii, asa ca nervii sunt de prisos..

--------------------
+
gogo
post 22 Apr 2004, 08:38
Post #9

Membru

Pedroca faci greseli e una ca faci cu buna stiinta e alta. Ce crezi ca ala din CRaiova a gresit plecad cu masina fara permis? sau ca boul de a sarit gardul a gresit incurcand gardul lui 41 cu gardul lu' ma-sa de-acasa?
Sau aia care merg cu 120 prin oras au gresit si nu au vazut vitezometrul???
Asta e ideea[/b]

--------------------
Dacia Solenza Scala - B-32-JCJ
"Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds. "Einstein
+
Pedro
post 22 Apr 2004, 09:46
Post #10

Membru autentic

Eu stiu ce spui, dar totusi gandeste-te, ieri vroiam sa parchez pe o straduta pe partea stanga si unu cu bicicleta mergea cat se poate de regulamentar iar eu cat pe ce sa il iau pe capota vrand sa parchez pe sensul lui de mers, sunt un tampit dar ma tratez, promit!

--------------------
+
andu77
post 22 Apr 2004, 13:39
Post #11

Membru

Pai sa nu le dai cu capu de volan?

Nu cred ca are nici asta vre un efect deoarece vw-urile astea cred ca au airbag-uri icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia SupeRNova Rapsodie - B-29-EZI
+
CRD
post 22 Apr 2004, 15:15
Post #12

Membru incepator

Asta da topic !
Intr-adevar trebuie sa ma declar fericit ca se pun astfel de probleme serioase aici. Eu era sa mor pe sosea cu unu care m-a triplat (deh fenomenul Leganza). Loveam un camion frontal, ala eram si eu si ceilalti trei din masina.
Dar destul cu vorba goala si va propun ceva solutii destul de practice:

1. Exista locuri in lume unde asociatii de oameni indignati de asemenea fenomene colaboreaza cu politia si efectiv ii dau in gat (scuzati expresia) pe cei care fac porcarii pe drumurile publice. O astfel de asociatie poate functia numai cu o singura conditie, ca cei care sunt "membrii" sa poata sa se ridice deasupra oricaror dubii in ceea ce priveste moralitatea si corectitudinea.

2. Metoda tehnica ar fi realizabila prin montarea unor camere de luat vederi cu inregistrare pe suport magnetic sau optic (nu cunosc detalii, dar sunt convins ca solutii exista) Costul instalatiei initiale poate fi suportat de catre Politie sau de o finantare pe un proiect de siguranta rutiera la inceput si iar dupa aceea in functie de rezultate se poate amortiza din inerentele amenzi pe care Politia ar trebui sa le incaseze. O astfel de instalatie nu ar trebui sa fie extrem de scumpa avand in vedere ca este nevoie doar de inregistrarea infractiunii (gen depasirea intregii coloane la stop la Razoare sau depasire pe linie continua in loc periculos pe drum national etc. ) nu si analizarea ei ca la instalatiile radar de pe masinie politiei. Chiar si fara amenzi de la prima infractiune, aceste imagini ar constitui o baza de date pentru a identifica mai usor masinile si soferii agresivi odata ce ei fac o porcarie.

Sper sa nu fi plictisit si sa fiu luat in serios.

--------------------
+
viulian
post 22 Apr 2004, 16:25
Post #13

Que ?

Metoda tehnica ar fi realizabila prin montarea unor camere de luat vederi cu inregistrare pe suport magnetic sau optic (nu cunosc detalii, dar sunt convins ca solutii exista)

Eu nu consider ca o societate care tinde catre "1984" a lui Orwell este culmea sigurantei si civilizatiei..
Sunt impotriva camerelor publice de luat vederi, din simplul motiv ca este un principiu antidemocratic - esti prepupus vinovat si supravegheat continuu - si in nici un caz democratie unde esti presupus nevinovat pana la proba contrarie.
Nu zic - e o modalitate buna (cu toate ca intruziva) de a colecta probe 'contrarii' nevinovatiei, dar totusi se pleaca de la premiza gresita ca oricine poate fi vinovat (din cei monitorizati) si de aceea trebuie supravegheat. Asta inseamna deja comunism, 1984, Big Brother..

Iar scuza ca alte tari cu apa calda au facut deja acest lucru nu sta in picioare, caci acei oameni fac ceea ce li se spune la prime time si accepta (cu mici proteste ulterior temperate prin blamare de catre ceilalti) fara sa puna problema cum trebuie sau sa aiba o gandire lucida. Din ciclul "Trust us, we're experts!" de obicei oamenii se culca pe-o ureche si fac ceea ce li se zice.

Tendinte din astea cum ar fi sa se recolteze probe de ADN de la toti copii nounascuti au existat. In citiva zeci de ani tot ADN-ul populatiei se va cunoaste si orice crima in care criminalul lasa doar un mic fir de par va fi elucidata printr-un buton de "Cauta". Beneficii enorme am putea zice, dar... dar! baietii totusi au fost suficient de maturi sa inteleaga ca de fapt e acelasi principiu - presupus vinovat de la nastere.

Din pacate, nu stiu cum se poate rezolva cu agresivitatea in trafic la noi in tara, intr-o societate unde tensiunile sunt foarte mari.. Iar referitor la trafic: toata lumea se grabeste, sunt destui care incurca, motoarele de 2.5L dau un plus de putere egoului posesorului masinii, si aglomeratiile in trafic enerveaza pe toata lumea.

Raman la parerea ca un echipaj de politie postat intr-o zona considerata "neagra" este cel mai bun lucru care se preteaza la societatea noastra.. Insa fiabilitatea lui e pusa la indoiala de catre existenta spagii.

In afara de asta.. nu cred ca se poate face mai nimic, caci.. sistemul e destul de "flexibil" pentru cei cu bani (si care de cele mai multe ori fac cele mai mari probleme).

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
+
northwood
post 22 Apr 2004, 16:32
Post #14

Membru autentic

Aaaaaaa... opinie:

Merita instalate camere de luat vederi de monitorizare in locuri publice daca se constata ca prezenta lor determina o scadere a frecventei contraventiilor?

Raspuns : DA

Exista o limita in toate (vezi filmul Enemy of the State), dar dintre doua rele zic sa fie ales cel mai mic.

--------------------
SKARPEA MTB Galben_Gri 2009
Maxon CM 10 - Midland ML 145
+
igs
post 22 Apr 2004, 18:12
Post #15

Membru incepator

viulian nu sunt de acord cu tine !

care e diferenta dintre masina de politie si camera video din intersectie ?
amandoua sunt pe post de sperietoare.

iar a propos de democratie eu imi simt mai degraba incalcata libertatea de nesimtitul care depaseste coloana pe contrasens decat de o camera video care ia niste cadre tocmai pt a-l prinde pe asta.

camera aia video nu ma deranjeaza daca eu imi vad de treba mea. exagerand un pic punctul tau de vedere as putea spune: la ce ne tb dom'le politie, e impotriva libertatii mele, astia nu fac decat sa prinda hotii, deci ma considerati hot din start.

dar nu e asa, existenta politiei nu inseamna ca toti oamenii sunt hoti ci inseamna ca exista hoti printre noi si politia (platita din banii nostri) e facuta tocmai ca sa ii apere pe cei cinstiti. asa si cu camerele video.

parerea mea...

--------------------
+
viulian
post 22 Apr 2004, 18:38
Post #16

Que ?

viulian nu sunt de acord cu tine !

iar a propos de democratie eu imi simt mai degraba incalcata libertatea de nesimtitul care depaseste coloana pe contrasens decat de o camera video care ia niste cadre tocmai pt a-l prinde pe asta.

Ce libertate iti incalca tie faptul ca nesimtitu merge pe contrasens ? Este contrasensul tau si el n-are ce cauta pe el smile.gif ?
Gigi incalca o norma, nu libertatea ta..

In cel mai rau caz ti-ar incalca libertatea daca depasindu-te pe contrasens, vrea sa ti se bage in fatza. Si tot TU ai libertatea sa alegi ce faci - daca il lasi sau nu. Eu nu ii las! Claxon scurt, trec, n-are decat sa se bage in spatele meu.

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
+
SYL
post 22 Apr 2004, 18:57
Post #17

doc

From: IF, Balotesti

In cel mai rau caz ti-ar incalca libertatea daca depasindu-te pe contrasens, vrea sa ti se bage in fatza. Si tot TU ai libertatea sa alegi ce faci - daca il lasi sau nu. Eu nu ii las! Claxon scurt, trec, n-are decat sa se bage in spatele meu

Pai nici eu nu ii las, dar se gasesc destui mai in fata care sa ii lase.
Si in plus tu nu te-ai trezit niciodata cu cate un "inteligent" venind din fata pe sensul tau? Eu am patit-o de multe ori...

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
SGN_1310
post 22 Apr 2004, 21:41
Post #18

sgn_1310

Group: Banned
From: Buftea, judetul CALIFORNIA

Daca trebuiesc camere de luat vederi, atunci primul loc unde ar trebui unele puse ar fi masinile de politzie. Iar toate operatiunile politiei sa se faca in fata camerelor, adica in fatza masinii. Ajuns la sectie sa predea politzistul discul, sa se analizeze traficul shi situatiile intalnite de politzisti de un departament de analisti . Exact ca la americani, ati vazut ce imagini dau pe real tv. Pe langa asta shi politzistul incepe sa scape de tentatia de mita shi de necesitatea de a fi las, care face ravagii in randurile lor acum.
Daca totushi vrei sa instalezi asha ceva chiar tu, nu iti trebuie decat cateva miloane, exista camere cu rezolutie acceptabila la firme de profil, sunt simple, portabile , usor de implemantat intr'un sistem cu stocare digitala, cel analogic ar fi o durere in fund, vorba americanilor. Shi asha poti sa scoti ochii oricui daca iti dai acordul ca tampenia inregistrata sa iasa in eter pe Antena 1 de exemplu.

--------------------
Dacia 1310 - B-xx-XSK
Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef!
+
igs
post 23 Apr 2004, 08:54
Post #19

Membru incepator

Ce libertate iti incalca tie faptul ca nesimtitu merge pe contrasens ? Este contrasensul tau si el n-are ce cauta pe el  :) ?  
Gigi incalca o norma, nu libertatea ta..

viulian iar te contrazic!
daca ala se baga in fatza pe contrasens inseamna ca (teoretic) dintre cei ce stau la stop cel putin unul nu va putea sa treaca pana se pune rosu pt ca nesimtitul s-a bagat in fatza. exista si situatia cand nu e un nesimtit ci sunt mai multi si atunci se blocheaza intersectia si nu mai trece nimeni. si uite asa libertatea mea este incalcata.

In cel mai rau caz ti-ar incalca libertatea daca depasindu-te pe contrasens, vrea sa ti se bage in fatza. Si tot TU ai libertatea sa alegi ce faci - daca il lasi sau nu. Eu nu ii las! Claxon scurt, trec, n-are decat sa se bage in spatele meu.

si de ce ar trebui sa stau eu tot timpul cu piciorul infipt in ambreiaj si cu motorul turat ca sa ma tin lipit de fundul celui din fata ca sa nu intre nesimtitul care m-a depasit pe contrasens ? iar daca intarzii o secunda si raman doi metri intre mine si cel din fata ce garantie am ca nu se baga cu tupeu ? atunci ce fac ? intru in el doar pt ca eu am dreptate ?

scuza-ma solutia ta nu mi se pare demna de luat in seama: intr-o lume civilizata nu iti faci dreptate singur.

pe de alta parte te rog explica-mi in ce fel iti atinge tie libertatea o camera video care filmeaza tacuta ce se petrece in intersectia prin care treci.

--------------------
+
viulian
post 23 Apr 2004, 10:54
Post #20

Que ?

Libertatea mie nu mi-o afecteaza - nu sunt acord cu camera dpdv principial - caci ma presupune vinovat inainte sa se fi demonstrat ca sunt. Si atunci e intruziva presenta ei.
E ca si cum politia ti-ar pune oameni care sa te fileze, asa.. pur si simplu - caci oamenii se tem cand autoritatea sta cu ochiul pe ei..
(si aici poate incepe un alt topic la Cafenea - si anume: este civilizata o societate educata cu biciu? sau e doar aparent civilizata insa colcaie de rabufniri?)

Exemplele tale sunt bune, da.. E drept - am fortzat.

Revenind insa la camere:
1. cred ca s-ar pierde o parte din electorat daca s-ar lua masuri 'antipopulare'
2. cred ca la o zi dupa ce or sa fie puse acolo or sa le sterpeleasca tziganii smile.gif
3. plus ca e no fun - politzaii vor sa fie ei cei care amendeaza, din motive de a face pe aparatorul dreptatii sau de a lua spaga.

O alta chestie este ca manevrele periculoase tot vor exista.. si lentilele alea de la camerele de luat vederi prind doar masinile din fatza coloanei - si cum traficul nostru e super aglomerat, nu cred ca o camera poate suprinde (si fotografia) alte greseli decat cum ar fi cele de plecat pe rosu de la semafor.

In rest, ca forteaza baietii, etc.. daca sunt ascunsi in trafic tot nu-i identifica. Tot un politzai care sa-l vada de departe si sa-l traga pe dreapta ar fi mai bun.

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
+
ashu
post 23 Apr 2004, 13:15
Post #21

Membru erectil

viulian, io bag de seama ca te fapt tu iti doresti anarhie, nu democratie. Nu mai amesteca conceptele.

--------------------
+
bogdan_o
post 23 Apr 2004, 19:40
Post #22

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Baietii de baieti oricum nu vor fi afectati.

Si ca sa exemplific, veneam dinspre Baneasa spre Floreasca. Prin dreptul podului Baneasa (unde este fostul sediu Elvila) cobor podul, mai coboara alte masini podul si eu mergeam pe banda 1. Pe banda 2 (de langa sina de tramvai) era o masina care din nu stiu ce motive a incetinit pe pod (probabil din cauza denivelarilor). In spatele ei un Jeep probabil nemultumit a depasit-o pe linia de tramvai si a trecut in fata ei si a inceput sa mearga cu 20-30 km/h. In spatele masinii era o masina a Politiei. Pana la urma Politia a dat flash-uri masinii care a trecut pe banda 1 si Politia mergea acum in spatele Jeep-ului, care tot cu 20-30 km rula. degeaba a dat Politia flash-uri ai a pornit si sirenele ca degeaba. Ala mergea tot cu 20 pe ora. La un moment dat, in apropierea unui semafor (ala de la Lukoil) a accelerat brusc si a trecut pe rosu si dus a fost. Politia s-a luat dupa el si de aici nu mai stiu nimic. Eu a vazut faza pentru ca toate masinile incetinisera sa vada ce se intampla mai departe si asa am putut sa va povestesc si eu. Daca imi spunea altcineva nu-l credeam, insa faza e 100% adevarata.

Acum, eu nu cred ca cineva care nu are pile sau nu e stiu-eu-ce ar avea tupeul sa faca asa ceva. Deci e clar ca orice i-ar face Politia nu-i pasa, ca cel mai probabil incidentul se va musamaliza. La fel cum mai marii Politiei au incercat sa modifice datele unor accidente destul de grave facute de un pusti de 17 ani care conducea fara carnet (si care are pana acum 4 dosare penale) dar care insa era fiul unui mai mare al Politiei. Nu mai stiu localitatea, dar stirea a fost data la mai toate jurnalele.

Unde mama naibii e dreptatea in tara asta ?!?

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
ashu
post 23 Apr 2004, 19:47
Post #23

Membru erectil

Pustiu e fiu de judecator si de loc din Craiova, oras fruntas in astfel de gaozari retarzi din cate se pare. Hai ca tasu mana in mana cu toti pe plan local inteleg, insa cum de cei de la centru nu s-au sesizat deloc, asta n-o mai inteleg. Chiar se coboara Nastase sa ia partea oricarui pulifrici, incredibil!

--------------------
+
echosektor
post 23 Apr 2004, 21:32
Post #24

Membru

parerea mea: o sa fie civilizatie in trafic cand va fi civilizata lumea...toti...de la maturator pana la director!

--------------------
null
+
viulian
post 23 Apr 2004, 22:39
Post #25

Que ?

Da, asta ziceam si eu.. deja la mine e resemnare...
bogdan_o
Daca gigi cu jeepanu face faze din astea, degeaba camere de luat vederi. Politzaiu ala trebuia sa scoata arma si sa traga in cauciuc - asta ar fi facut orice politzai decent in america. Dar i-a fost frica.. s-a luat dupa jeepan pana a aflat si el de la centru daca sa-i dea pace sa nu sad.gif

Anarhist nu sunt (de fapt nu sunt familiarizat nici cu conceptul) dar probabil inseamna unu care instiga la violenta si impotriva ordinii sociale.
Nu asta mi-e intentia.. doar sunt resemnat cu ceea ce se intampla in tzara :?

Pe mine _mult_ mai mult decat unu care ma depaseste pe contrasens si care mi se baga in fatza la semafor - ma deranjeaza camioanele si autobuzele astea chinuite care fac un fum de nici nu vezi sa le mai depasesti icon_evil.gif Daca as fi politzai le-as lua talonu instantaneu.....
Si sa fiu al naibii, am vazut de atatea ori camioane din astea afumand masini de politie, dar niciodata nu s-a sesizat vre-un organ sa le traga pe dreapta. Asta nu-mi convine deloc. Cu nervii celor din trafic ma descurc, dar cu poluarea - deh, trebuie sa umblu cu masca gen Michael 022.gif

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
+
Ghidioneanu
post 24 Apr 2004, 07:31
Post #26

Membru autentic

From: IS

Cineva intreba daca se poate construi o societate civilizata cu biciul . Eu zic sa-l intrebam pe LolLolLo.gif Bismark !
,,Tarile cu apa calda" au ajuns asa prin disciplinarea populatiei, inchipuiti-va cum era sa te plimbi pe o strada din Paris sau Berlin acum o suta de ani si sa te trezesti cu continutul unei oale de noapte in cap! Din cate stiu, in Germania acelor vremi era asa -zisa ,, lege a marcii", orice greseala era amendata cu o marca, fie ca ai scuipat pe strada sau l-ai injurat pe vecin , plus ca a fost incurajata practica delatiunii, de asta orice neamt cumsecade te toarna la politie daca te-a vazut :oops: aruncand gunoiul unde nu trebuie, si numai pe forumul asta sunt nu stiu cate povesti despre romani intorsi pe autostrada ca au aruncat hartii pe geamul masinii ! 256.gif
Asa ca turnatoria salveaza Romania, chiar daca nu ne place !
Si sunt perfect de acord cu supravegherea video, atat a politistilor in exercitiul functiunii, cat si a mea sau a soferilor din trafic ! Nu vi se pare ca veti dormi mai linistiti stiind ca datorita camerelor video vor fi prinsi mai usor hotii, criminalii, violatorii ? In Iasi tocmai s-a intamplat o grozavie in centrul orasului, daca ar fi fost supraveghere, poate fetita respectiva ar fi trait si acum , iar criminalii erau unde trebuie ! 251.gif

--------------------
Ford Focus - IS-xx-xx 2007, 1,8 TDCI 115 cp
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
Ghidioneanu
post 24 Apr 2004, 07:39
Post #27

Membru autentic

From: IS

Oricum mie mi se pare ca politia rutiera romana e foarte timida si foarte putin prezenta in trafic, daca ar fi mai activi poate nu s-ar mai intampla atatea pe sosele . Nu cred ca e normal ca la un drum de 800 de km de la Resita la Iasi , chiar duminica fiid, ziua, sa nu vad nici un echipaj de politie ! Idea cu masina de politie care circula cu viteza legala pe sosea mi se pare foarte pertinenta, sa vedem cine mai depaseste aiurea , se va face coloana de masini care circula legal, dar mai ales in siguranta ! Am patit asa ceva venind acum doua saptamani de la Buc la Iasi, si in Vrancea , de la Tamboiesti si pana la Focsani am mers in coloana in spatele unui echipaj care mergea cu 100km/h si 50 in localitati !

--------------------
Ford Focus - IS-xx-xx 2007, 1,8 TDCI 115 cp
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
bogdan_o
post 24 Apr 2004, 13:25
Post #28

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

1. Nu stiu cine conducea Jeep-ul ca era la cateva masini in fata mea iar geamurile din spate erau fumurii.
2. Poate sa mearga Politia cu viteza legala ca tot sa gasesc persoane care sa sfideze legea, dovada cele povestite de mine. In Maerica la o faza ca asta imediat veneau 5-6 echipaje care ii trageau in roti si il prindeau. La noi, ca la nimenea. Unora li se pare ciudat ca un neamt si-a dat in judecata vecinul ca ii plangea copilul sau ca a chemat Politia pentru ca vecinul tundea iarba in toiul diminetii si deranja pe toata lumea. Noi ii catalogam procesomani, dar tare ne place cand mergem intr-o tara ca asta si vedem cat este de curat, cat este de ordine si de civilizat.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
OCEBE
post 26 Apr 2004, 11:24
Post #29

Membru autentic

From: galati

civilizatie? sa va dau un exemplu galatean:
pe banda I, chiar inaintea unei intersectii semaforizate, era oprit (dar cu motorul pornit) un camion de marfa; venind din urma lui si, vazandu-i avariile aprinse, am intrat pe banda doi; semaforul fiind pe rosu, am oprit in dreptul lui; in timpul asta, soferul camionului tot dadea pedale de acceleratie harbului, emenand un fum extrem de gros; rugandu-l(prin geamul din dreapta mea) sa nu mai ambaleze degeaba motorul ca ma impute cu gazele lui, ce face "civilizatul": accelereaza de-al' naibii pana la fund (rezultand fum la greu) si-mi striga ca nu ma aude ca-i motorul dat tare...

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
northwood
post 26 Apr 2004, 11:32
Post #30

Membru autentic

Pai intr-o societate care se respecta camionul ala nu avea ce cauta pe drumuri publice. Dar fiindca nu e cazul in Romania, si poti sa umbli cu locomotiva pe carbuni pe sosea, ce sa te mai miri ca la volanul basculantei e actorul principal din reclama la coniacul "Unirea" ?

--------------------
SKARPEA MTB Galben_Gri 2009
Maxon CM 10 - Midland ML 145
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 14:43
Forum Renault