Tije metalice incinse in partea dreapta
![]() ![]() ![]() |
Tije metalice incinse in partea dreapta
woth |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 5 June 04 ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
BV99 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 14 April 04 From: BRASOV ![]() |
Din cate stiu eu sunt conductele de la calorifer.
|
--------------------
DACIA
NOVA GT
|
|
cristimm |
![]()
|
![]() Membru vechi Group: Members Posts: 664 Joined: 30 September 02 From: Bucuresti ![]() |
S-ar putea sa fie vorba de rezistentele de putere inseriate cu ventilatorul. (pe treptele 1 si 2).
|
--------------------
ex
Dacia Nova
GTi
|
|
Sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara ![]() |
Sunt chiar conductele de incalzire (dupa descrierea locatiei si a formei). Poti sa le iei si la flex, da' prapadesti masina fara rost. Eu zic sa le lasi acolo asa cum sunt, eventual sa incerci solutia cu robinetul a lui Liviu... Cred ca eu pe varianta asta o sa merg.
|
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
woth |
![]()
|
pai e aberant ca nu pot inchide acest calorifer. adica in mijlocul verii, nu e suficient ca transpir de nu mai pot, mai trebuie sa imi bata si caloriferul, asa, ca superoferta.
nu pricep. deci, nu pricep. daca asta nu e idiotenie, atunci nu stiu ce e. mai si injur ca nu-mi raceste bine ac-ul cand mie de fapt imi bate caloriferul ala. e penibil. |
-------------------- |
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Domnul Asarban nu lucreaza la DACIA desi ar fi bun sa predea ceva cursuri la Academia Automobilului (Dacia)... :mrgreen: ... intrebarea ta este mai mult una retorica laugh.gif .... poti insa sa o transmiti cu incredere la vocea.clientului@daciagroup.com ... chiar suntem curiosi si noi ce-ti vor raspunde...
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Sau poti instala TU un robinet la calorifer.
Pentru detralii consultati Guru Liviu! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
woth |
![]()
|
oamenilor, eu sunt mai incepator in ale masinilor. spuneti-mi si mie, ce cauta acest calorifer in masina si la ce foloseste el? adica, daca vreau sa incalzesc, eu stiam ca dau drumul la ventilator si setez pozitia cald. caloriferul ce rost mai are?
|
-------------------- |
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
:shock: ....tu crezi ca ventilatorul e sursa caldurii?.... sau un element cald?....cum ar fi un calorifer, adica un schimbator de caldura tip radiator....
sistemul de incalzire se compune din acel radiator/calorifer, alimentat cu lichidul care raceste motorul... parghia cu care dai tu drumul la caldura actioneaza de fapt o clapeta care comuta jetul de aer generat de ventilator prin radiator (pentru cald) sau pe langa radiator (pentru rece, adica temp. ambianta)... pentru AC exista un al doilea radiator prin care circula freonul (sau cum s-o chema asta ecologic)... problema este ca radiatorul de incalzire este mereu cald pentru ca antigelul circula mereu...nu are un robinet... adica acest motiv el incalzeste permanent plasticele bordului, facand AC-ul sa fie mai putin eficient.... Liviu a pus in practica recent o solutie de instalare a unui robinet care sa intrerupa circulatia antigelului prin calorifer, pe timp de vara... dar sa revenim la intrebarea ta!.... nu poti taia conductele...daca te deranjeaza caldura data de acele conducte si radiatorul montat in masina, poti realiza solutia aplicata de Liviu... |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
woth |
![]()
|
ok, am inteles. iti multumesc pt. explicatii.
liviu nu a precizat exact ce repercursiuni poate avea acel robinet pe termen lung. asta 1 la mana. si 2 la mana, eu fiind incepator si habar nu am, as prefera sa fac toata tarasenia cu robinetul intr-un service. imi face cineva chestia asta? |
-------------------- |
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
in service dacaia nu!
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Nu am precizat ce repercursiuni poate avea pe termen lung pentru ca nu imi dau seama DACA pot apare repercursiuni. Din ceea ce cunosc eu pana in prezent, nu are ce efecte negative sa aiba . Ce cred ca se poate intampla (adica sunt sanse foarte mici sa se intample asa) este ca pana in momentul cand se deschide termostatul (si incepe sa circule antigelul prin circuitul principal) pot apare puncte de incalzire mai mari decat cele normale pentru ca antigelul practic se "invarte" numai prin motor (nu mai circula si prin calorifer). De fapt nici macar nu circula la modul propriu ci mai degraba este amestecat (ca un mixer) de pompa de apa.
O sa vad daca apar probleme in timp ... Pana acum ma declar 120% multumit de solutia adoptata. P.S.: Nu imi mai atribuiti mie solutia robinetului caci nu este "creatie" proprie. Am vazut pe forum ca si altii au pus asa ceva si m-am gandit si eu sa incerc (nemaivorbind de faptul ca AlexV a avut acest robinet inca de acum un an si ceva pe cand avea DSN). |
--------------------
.
.
.
|
|
woth |
![]()
|
Liviu, spune-mi si mie, te rog, cum se numeste robinetul acela. Adica, ma voi duce sa-l cumpar si nu stiu exact ce sa cer. A, si ce dimensiune au acele coliere cu care ai prins robinetul.
|
-------------------- |
|
calin.c |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 310 Joined: 27 July 04 From: sighisoara ![]() |
robinet pt radiatorul de incalzire cu o singura iesira.(dacia 1310 cu bord cn)
|
-------------------- |
|
woth |
![]()
|
mersi
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 21:07 |