DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Administratorul de bloc, loveste din nou

prody
post 30 Jan 2007, 19:43
Post #31

membru iradiat

Group: Members
From: Cetatea Banilor

Administratorul trebuie vazut ca un al doilea parinte, niciodata sa nu il superi ca poti avea probleme serioase. biggrin.gif

--------------------
Mazda 3 2011 TX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dantes
post 31 Jan 2007, 08:42
Post #32

Membru

From: Tzaranoaia

QUOTE(klaus @ 30 Jan 2007, 19:04)
Pai in lege scrie ca administratorul se angajeaza cu ... contract de munca.
*

NOPE.... chiar si in urma controlului de la primarie, e super ok cu CONVENTIE CIVILA, DACA ai un contract de munca in alta parte ! In codul civil nu s-au abrogat conventiile, iar la fisc exista rubrica separata cu impozite din conventii civile.

Totul e legal si am fost si controlati pe tema asta atunci, si e f. bine asa. AAA si inca o chestie... administratorul de imobile, in urma atestarii de catre primarie, devine persoana fizica autorizata, are cod caen, si depune la fisc declaratia de impunere ca are venituri si de la asociatie (parca f20) si gata.

Ai probleme daca femeia de serviciu, sau cenzorul sau presedintele nu au contracte de munca in alta parte, ptr. ca astia nu sunt pfa. In cazul in care e somer unul din ei, atunci da, trebuie CM...

Ca un caz particular la mine, am in bloc persoane care lucreaza ba la ITM, ba la fisc, ba la radet, ba la distrigaz, etc... dar nu am nevoie inca sa apelez la ei.

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
argon
post 31 Jan 2007, 09:01
Post #33

Mesaj semiautomat

QUOTE(prody @ 30 Jan 2007, 19:43)
Administratorul trebuie vazut ca un al doilea parinte, niciodata sa nu il superi ca poti avea probleme serioase. biggrin.gif
*

cata dreptate ai...in repetate randuri, dupa diverse certe cu administratorul, luna urmatoare vad pe avizier persoane in plus, si metri cubi din burta ...treburi care se rezolva cu inca o cearta..si uite asa lantul slabiciunilor.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
vijelie
post 31 Jan 2007, 09:12
Post #34

membru violet

From: Bucuresti

Faza cu persoane in plus e ilegala, iar faza cu metri cubi in plus e de domeniul trecutului gratie contorizarii. Hm, Deva nu pare a fi OK din acest punct de vedere...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
argon
post 31 Jan 2007, 09:14
Post #35

Mesaj semiautomat

baga metri in plus pe langa hartia pe care o duc eu cu metri consumati, eu duc de exemplu 12, si ma trezesc la avizier cu 15 blink.gif explicatia e ca nu a vazut bine de fiecare data...

--------------------
+
vijelie
post 31 Jan 2007, 09:18
Post #36

membru violet

Daca aveti si contoare pe imobil, ia-l de barba si baga-l in casa, sub chiuveta sau unde ai dumneata contoarele. Si baga-i sub nas un proces verbal de citire a contoarelor, semnat de proprietar si de reprezentantii asociatiei, prin care se constata si faptul ca sigiliile sunt intacte. Efect garantat smile.gif

--------------------
+
tribunul
post 31 Jan 2007, 09:38
Post #37

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Faza cu metrii in plus e LEGALA, si se datoreaza in mare parte FURTULUI de apa de catre locatari.

Suma consumului dat de toti locatarii este intodeauna mai mica deca indica contorul scarii.
Diferenta se imparte pe membri si se adauga, de aici apare diferenta dintre cat ai consumat si cat platesti.

Diferenta poate veni din mai multe situatii:
- citire eronata, neintentionate, a apomentrelor
- consumul de la ghena
- furtul, cel mai des intalnit, nici nu va puteti inchipui cat si cum se fura cu apometre, magneti, bolduri, apa taraita...
- diferenta de timp dintre citirea apometrului scarii si cele ale locatarilor.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
vijelie
post 31 Jan 2007, 09:40
Post #38

membru violet

De acord numai daca acei 3 mc in plus de care se plange argon apar la TOTI locatarii, altfel go to post #36 smile.gif

--------------------
+
argon
post 31 Jan 2007, 09:47
Post #39

Mesaj semiautomat

@ tribunul , stiu de adaugarile datorate pierderilor, alea sunt maxim 2 mc pe luna, la toate apartamentele, DAR rapandula imi baga mie in plus, probabil sperand sa nu cercetez amanuntit tabelul, la fel cu persoanele, periodic pe rand la unii vecini baga 1-2 persoane in plus, si cand o i-au la intrebari spune ca din greseala...3 luni e bine, si apoi se reia treaba. In astea 3 luni incearca la altii ca am mai dicutat cu unii vecini mai nou mutati ca si mine, care patesc la fel, ca la cei vechi in scara cu care se are bine nu se intampla niciodata sa "greseasca"...

--------------------
+
tribunul
post 31 Jan 2007, 09:47
Post #40

Nu ma refeream la greseli de calcul, sau de citire, care sunt sau nu intentionate.

O solutie pt. situatiile in care sunt nemultumiri legate de administratori.
Separati atributiile administratorului, adica apelati la alta persoana/firma pt. intocmirea listelor, iar administratorul sa se ocupe de restul.

Va pot da un model de lista, care cuprinde absolut toate cheltuielie detaliate, asa poate fiecare locatar, daca doreste, sa-si faca calculele.
Impunetii administratorului sa afiseze intretinerea dupa un model detaliat, ca sa nu apara discutii.

This post has been edited by tribunul: 31 Jan 2007, 09:58

--------------------
+
AIX
post 31 Jan 2007, 09:50
Post #41

quite a regular

La mine pe scara cam jumatate (sau 50-70%) din apartamente au contoare la apa; in ultimul timp am observat ca cei fara contoare platesc cam triplu pentru apa decat cei care au contoare; pierderi la subsol nu par sa fie - e uscat pe acolo, din cate stiu. Ma gandesc ca cei fara contoar sunt mai risipitori cu 50%. Poate trag apa la WC mai des, poate se spala mai mult. Hai sa fie dublu. Dar triplu? Exista prin legislatie vreo reglementare, ceva? Cum se calculeaza? Cei cu contoare raporteaza consumul administratorului - se aduna, se scade din consumul total al scarii si restul se imparte la cei fara contoare?

Daca apare o problema pe coloana de apa - pierderi - platesc doar cei fara contoare?

This post has been edited by AIX: 31 Jan 2007, 10:28

--------------------
. . .
+
tribunul
post 31 Jan 2007, 10:04
Post #42

Cei fara contoare, platesc pausal, dar cred ca nu mai mult de o anumita cantitate, trebuie sa intrebi un administrator sa-ti zica exact. Tot ce depaseste acel maxim cred ca adauga in mod egal si la cei cu contoare.
Calculul este ca cel zis de tine.

In mod normal pierderile, in cazul vostru e cam greu sa fie contorizate, se platesc de toti locatarii, in egala masura.

This post has been edited by tribunul: 31 Jan 2007, 10:41

--------------------
+
AIX
post 31 Jan 2007, 10:35
Post #43

quite a regular

Hai ca am sapat putin pe net si m-am cam lamurit. Mr. klaus e peste tot. smile.gif

--------------------
. . .
+
dantes
post 31 Jan 2007, 11:27
Post #44

Membru

QUOTE(argon @ 31 Jan 2007, 09:14)
baga metri in plus pe langa hartia pe care o duc eu cu metri consumati, eu duc de exemplu 12, si ma trezesc la avizier cu 15 blink.gif   
*

Aveti un administrator mai dus cu pluta...sau nu stie cum se repartizeaza echitabil niste cheltuieli...

Cel mai simplu... aduni toate consumurile de la oameni (daca sunt 100% contorizati, si oricum vor fi obligati din martie '07) apoi imparti total factura pe apa + canalizarea aferenta, cu acei mc cititi de la oameni... Rezulta impartirea echitabila a pierderilor...

Nu problema e furtul...se intampla dar destul de rar... problema e ca marja de eroare admisa la apometru individual e de 10% (clasa B de precizie) pe cand apometrul general are marja admisa de 1% (clasa A de precizie)... De aici se poate dezvolta ideea.. De exemplu am un specimen in bloc, care da drumu la robinet sa picure intr-un vas toata noaptea, apoi dimineata il incalzeste si face baie blink.gif Sau vasul de la WC picura un pic la unul sau la altul...total = pierdere...etc

Ideea e ca poti cere prin cerere scrisa, care e modalitatea de calcul folosita la intocmirea listei de plata... Daca inteleg bine, ai cam 3 mc de apa in plus...daca sunt de apa calda atunci ca bani inseamna cam 24 lei pierdere...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
argon
post 31 Jan 2007, 11:29
Post #45

Mesaj semiautomat

Daca ar fi toti administratorii ca tine ar fi perfect, dar din pacate aproape toti sunt relicve comuniste, cu o gandire incuiata, si le sta gandul doar sa ciupeasca de unde apuca, si sa bage strambe persoanelor care "incomodeaza".

--------------------
+
Sony
post 31 Jan 2007, 11:34
Post #46

Membru autentic

From: Ban Land

Pai nu vezi ca asta e tanar? laugh.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
tribunul
post 31 Jan 2007, 11:35
Post #47

Argon, dar ce zici de indiferenta totala a locatarilor, pe care nu-i intereseaza absolut nimic din ce se intampla in bloc, care nu au nici un fel de initiativa ca si cum nu ar locui acolo.

De obicei intr-o astfel de asociatie, administratorii se "impun".

--------------------
+
argon
post 31 Jan 2007, 12:10
Post #48

Mesaj semiautomat

LAsa ca ne-am pus interfon la suprapret, si ghici cine si-a luat dividipleier a doua zi? administratotița...

--------------------
+
vijelie
post 31 Jan 2007, 12:12
Post #49

membru violet

Ce inseamna "suprapret" pt tine? Comisie de cenzori nu aveti?

--------------------
+
argon
post 31 Jan 2007, 12:21
Post #50

Mesaj semiautomat

Ba da, dar sunt infiltrati pe langa presedinte, la noi e blocul si asociatia, si toti membri si comitetul de administrare si conducere a blocului locuiesc intrânsul.

--------------------
+
vijelie
post 31 Jan 2007, 12:27
Post #51

membru violet

Daca raportul numeric dintre "NOI" si "EI" este supraunitar, la urmatoarea adunare generala ii beliti. Daca nu, nu...

--------------------
+
tribunul
post 31 Jan 2007, 12:47
Post #52

QUOTE(argon @ 31 Jan 2007, 12:10)
LAsa ca ne-am pus interfon la suprapret, si ghici cine si-a luat dividipleier a doua zi? administratotița...
*

Poti sa te duci si sa-i ceri contractul, factura, faci cerere ... bla-bla-bla, si daca vezi preturi de preturi te duci si-i rupi capul.

--------------------
+
apunake
post 31 Jan 2007, 14:20
Post #53

Membru incepator

QUOTE(tribunul @ 31 Jan 2007, 12:47)
Poti sa te duci si sa-i ceri contractul, factura, faci cerere ... bla-bla-bla, si daca vezi preturi de preturi te duci si-i rupi capul.
*

Cum? Asta e intrebarea? Ce poti sa faci din punct de vedere legal? In afara de reclamatii la politia pe care o cunoastem cu totii? Adica daca comitetul executiv a decis ce iti mai ramane de facut?

--------------------
+
dantes
post 31 Jan 2007, 18:08
Post #54

Membru

QUOTE(argon @ 31 Jan 2007, 11:29)
Daca ar fi toti administratorii ca tine ar fi perfect, dar din pacate aproape toti sunt relicve comuniste, ....
*

Merci, si din pacate e adevarat..insa peste vreo 5 ani sa vezi ce se schimba administratorii...ca doar n-or trai 100 ani 243.gif

QUOTE(apunake @ 31 Jan 2007, 14:20)
Adica daca comitetul executiv a decis ce iti mai ramane de facut?
*

NIMIC... voi i-ati ales...

Ce... la mine s-au pus repartitoare si fostul administrator si-a pus moca plus un salariu de la aia ca incasa niste bani... Partea funny a fost cand a incercat sa ne bage pe gat o conducta de gaze, si contorizare individuala pe gaze, cu "o firma de la el"... Insa m-am enervat, si am gasit o firma care facea la juma'...ghici cine a avut castig de cauza? Oricum n-am mai pus, ca nimeni nu vroia centrala de ap. si nu merita...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 08:15
Forum Renault