DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

1657 Pages « < 69 70 71 72 73 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> pro sau contra basescu, sunteti pro sau contra presedintelui?

$$ilvviu
post 6 May 2007, 08:16
Post #2101

Membru autentic

Group: Members
From: Roman/NT

Mie unuia mi se pare de toata jena campania asta dusa in Spania. Mai apare si PSD-ul prin domnul care este Vanghelie, cica pur intamplator.
Se pare ca nimanui nu i-a pasat de soarta celor de peste hotare pana acum. Ce au facut PSD-ul si Basescu pt ei? De raul lor au plecat bietii romani si nici acolo nu pot scapa de draci.

--------------------
Renault Laguna - NT-97-SLR Initiale 2002
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FireChief
post 6 May 2007, 08:19
Post #2102

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

From: Bucuresti

directore,crezi ca i-a adus cineva cu arcanul acolo sau cumva au venit de bunavoie la mitingurile de sustinere...
erau oameni care au venit de la sute de km sa-l sustina pe base
aveti un talent major de a denatura lucrurile....

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
$$ilvviu
post 6 May 2007, 08:25
Post #2103

Membru autentic

Pt un miting se gasesc participanti. Eu nu cred ca 1000 de manifestanti (nu stiu cati au fost, imi dau cu parerea) sunt reprezentativi pt o comunitate.
Cat despre cei care au venit de la sute de km pt base.... hai sa fim seriosi. Iti lasi treburile balta si platesti niste bani aiurea pe drum ca sa-l sustii pe Basescu sau pe Vanghelie? Daca iti place moaca lui il votezi si gata.

--------------------
+
FireChief
post 6 May 2007, 08:28
Post #2104

la madrid au fost 3 000
la castellon peste 10 000

--------------------
+
$$ilvviu
post 6 May 2007, 08:32
Post #2105

Membru autentic

Daca atatia au fost intr-adevar banuiesc ca au venit din dragoste pura pt conducatorul iubit. Jos palaria in fata lui Basescu daca a reusit sa stranga atatia.
Personal si eu eram unul din sustinatorii sai pana sa se prosteasca cu biletele si demisii.

--------------------
+
daciafan
post 6 May 2007, 08:45
Post #2106

/

QUOTE(FireChief @ 6 May 2007, 08:28)
la madrid au fost 3 000
la castellon peste 10 000
*

si vor fi de 10 ori mai multi daca iese tot baselu...intelegi ce vreau sa spun? excl.gif
LE pt fire chief adica vor emigra mai multi...printre care si eu

This post has been edited by daciafan: 6 May 2007, 08:55

--------------------
/ / /
+
FireChief
post 6 May 2007, 08:48
Post #2107

nu...e decizia ta...
Editorial - Rusinea continua, votul o va curma
Traian Ungureanu

Decizia Curtii Constitutionale e uimitoare pentru juristi si umilitoare pentru electorat.

In primul rind, prin arbitrar. Adica, prin lipsa de temeiuri. De ce trebuie schimbata regula care stabileste cine cistiga sau pierde un referendum? A aparut, in ultimele saptamini, vreo noutate dramatica in societate, in numarul si compozitia electoratului, in regimul de drept sau de stat al Romaniei? La prima vedere, nu. Populatia e aceeasi. Republica e in picioare, iar sistemul de drept ramine fidel principiului democratic. Ceea ce e numai jumatatea formala a starii de fapt. Cealalta jumatate spune ca Romania e zguduita de un eveniment de gabarit istoric: aparitia lui Traian Basescu si impotrivirea lui la prelungirea regimului de dominatie oligarhica. De aici avalansa: opozitia lui Basescu a creat reactiunea (in sensul politic al cuvintului), iar aceasta a inteles ca nu poate supravietui decit prin lichidarea exceptiei Basescu. Aceasta e singura noutate care explica evenimentele asimetrice si extralegale ale ultimelor saptamini: legi modificate in pripa, hotariri parlamentare la minut, incalcarea etichetei si a principiilor de baza ale dreptului.

Inversunarea coalitiei anti-Basescu a devenit principalul motor legislativ al Romaniei. Decizia de ieri a Curtii Constitutionale a confirmat acest fapt si a transformat vointa adversarilor lui Basescu in act legal. In acest moment, profitind de vacanta prezidentiala, statul roman a fost capturat si pus la lucru in serviciul unei coalitii care lupta pentru instaurarea unui regim de profit in retea.

Decizia Curtii e o dovada de slabiciune a autoritatii legale supreme in fata puterii politice si a dreptului in fata interesului. Curtea a decis ca referendumul e adjudecat de jumatate plus unu din numarul celor ce se prezinta la urne. Asta, desi presedintele e ales cu jumatate plus unu din numarul total al alegatorilor. Asadar, Curtea a inventat un nou presedinte. Un presedinte care se alege greu si se demite mult mai usor, in cazul in care e Traian Basescu. Noua situatie e ilara si penibila pentru un stat de ordine legala si standard european.

Dar cea mai grava rastalmacire si avarie provocata de decizia Curtii o reprezinta umilirea si retrogradarea electoratului. Cetatenii cu drept de vot afla ca vointa lor va fi cintarita altfel decit pina acum si ca ei nu au nici un cuvint de spus in aceasta schimbare de masura si scor. Votul lor valoreaza mai mult sau mai putin, in functie de o decizie a Curtii, iar aceasta, inspirata fiind de o coalitie de interese, stabileste ca suveranitatea populara e relativa in Romania.

In rezumat, sintem in fata unui nou regim care a pariat totul pe demiterea, in orice conditii, a presedintelui Basescu: demnitatea si caracterul reprezentativ ale Parlamentului, rigoarea Curtii Constitutionale si, in cele din urma, dreptul politic fundamental la expresie prin vot al cetatenilor Romaniei. Numai si numai pentru demiterea lui Traian Basescu. Rusinea continua. Prezenta la urne si votul pro-Basescu ii pot pune capat. Chiar si in aceste conditii.

This post has been edited by FireChief: 6 May 2007, 08:56

--------------------
+
daciafan
post 6 May 2007, 09:05
Post #2108

/

estimez prezenta la urne la cca 33%
astept alte estimari

--------------------
/ / /
+
$$ilvviu
post 6 May 2007, 09:07
Post #2109

Membru autentic

Eu cred ca or sa vina peste 50%.
E de interes totusi.

--------------------
+
daciafan
post 6 May 2007, 09:14
Post #2110

/

dam cu presupusul iar cel care o nimereste va lua o diploma sau un premiu...ma mai gandesc. smile.gif

This post has been edited by daciafan: 6 May 2007, 09:14

--------------------
/ / /
+
FireChief
post 6 May 2007, 09:17
Post #2111

intre 55 si si 65% prezenta la vot, iar la intrebarea " sunteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei Traian Basescu ? " vor raspunde nu intre 65 si 75 la suta

Suspendati-va!
Cristian Patrasconiu

"Exista o reteta pentru a reveni in sondajele de opinie. Nu e insa chiar asa de usor de aplicat.

Unul dintre ultimele sondaje de opinie - cel dat ieri publicitatii de IMAS - indica date previzibile, dar spectaculoase: Traian Basescu reincepe sa creasca in sondaje, PD, la fel, in vreme ce PNL, PSD, PRM si liderii acestor partide scad. Sondajul cu pricina masoara doar trei zile din luna de suspendare a lui Traian Basescu; adus la zi, e de crezut ca datele sale ar fi fost si mai clar favorabile presedintelui suspendat.

Pentru consolidarea unei democratii autentice in Romania, datele acestei cercetari sociale sint imbucuratoare: oamenii - viitorii electori - nu mai sint asa de usor de dus de nas. Reactioneaza la nedreptatea flagranta si stiu sa se fereasca de tonele de reziduuri mediatice pe care le primesc in cap zilnic, de la televiziune si din presa scrisa. Nu e mai putin adevarat ca in ecuatie intra si o serie de personaje - „icoane“ veritabile ale galeriei de „retrograzi“ ai spatiului public autohton - care fac mai usoara si mai transanta optiunea.

Pe de alta parte, datele sondajului de opinie scot la iveala si o reteta de revigorare politica. Cind cineva este programatic si demonstrativ pus la colt fara argumente solide, oamenii se solidarizeaza cu victima conjuratiei. Suspendat din functia in care a fost ales de romani si pus in continuare, si dupa suspendare, pe coji de nuca de personaje politice care au ratat rasunator la intilnirea directa cu electoratul, Traian Basescu redevine, fie si numai prin comparatie, simpatic si bun sa fie reinvestit cu incredere.

Cei care l-au suspendat pe Basescu stiu ce sa faca pentru a opri avalansa de neincredere masiva care se redistribuie catre ei: se pot suspenda. Si teoretic, si practic. Realist insa, lucrurile nu vor merge asa departe. Pentru cei 322, ca si pentru protectorii lor, ideea autosuspendarii este ultima varianta pe care o pot lua in calcul. Daca ar ajunge la o asemenea solutie - disperata pentru ei -, ar insemna ca se vor suspenda din promiscuitate. Din „liniste“ si promiscuitate, mai exact; din, cu alte cuvinte, mediul ideal in care pot sa prospere nederanjati prea tare de idei bizare precum justitia, cinstea, corectitudinea.

S-ar intilni, daca s-ar autosuspenda, cu ideea de onoare; si-ar fi dat demisii de onoare, care ar putea fi, la o adica, apreciate.

Visez cu ochii deschisi? Stiu ca este asa, dar nu ma pot abtine."

This post has been edited by FireChief: 6 May 2007, 09:20

--------------------
+
DragosP
post 6 May 2007, 09:27
Post #2112

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

QUOTE(FireChief @ 6 May 2007, 09:48)
nu...e decizia ta...
Editorial - Rusinea continua, votul o va curma
Traian Ungureanu

Haide mă, pe Ungureanu te-ai găsit să-l citezi? Lu' ăsta i s-a făcut aceeași operație care i s-a făcut pe vremuri lu' Vagin față de Ceașcă! wink.gif

QUOTE(FireChief @ 6 May 2007, 10:17)
intre 55 si si 65% prezenta la vot, iar la intrebarea " sunteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei Traian Basescu ? " vor raspunde nu intre 65 si 75 la suta

"Cine trăiește cu speranța, moare cu deznădejdea!"

--------------------
Ceva de plastic . - BRRC .
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
$$ilvviu
post 6 May 2007, 09:31
Post #2113

Membru autentic

Cand am vazut prima data un post de al lui Fire am crezut sincer ca e beat (imi cer scuze pt acel post). Cauta articole, comentarii, tasteaza cu atata zel, ingroasa, subliniaza.... intre timp m-am obisnuit.
Acuma pe bune.... sunteti din echipa electorala sau doar simplu membru PD?

--------------------
+
ady77
post 6 May 2007, 09:35
Post #2114

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(ady77 @ 5 May 2007, 23:24)
Pentru ca tot timpul si tu si Base  radmasa.gif faceti referire la vointa poporului imi permit sa te intreb si eu:
Care a fost dorinta poporului exprimata la alegerile parlamentare din 2004?
*

QUOTE(FireChief @ 5 May 2007, 23:43)
alegerile din 2004 nu au fost cistigate de nimeni....ba da au fost cistigate de cei care au reusit sa faca o coalitie care sa sustina un guvern...
daca un partid sau o alianta electorala sau politica cistiga peste 50%din optiunile exprimate presedintele era obligat de constitutie sa desemneze prim ministrul din acea formatiune,...
daca nu presedintele numeste un primministru care considera ca va intruni o majoritate....
si asa a si fost...
ca dupa aia patriciu i-a dat presedintelui 2 saptamini de liniste si base a vorbit cind a observat derapaje si hotii i-a deranjat teribil pe unii
faptul ca niciun presedinte pina la el  nu se deranjase sa  atraga atentia guvernului ca lucrurile merg prost,i-a revoltat....apoi le-a atras atentia ca se minjesc si iar i-a deranjat si usor usor a devenit un presedinte incomod care spunea prea multe si vorbea prea mult...neavind de altfel o alta arma decit sa vorbeasca in numele poporului roman....care il sustine si acum in mare parte...
deci unii or sa plateasca...deja sondajele arata prabusiri ale pnl si psd si prm de pc ce sa mai zic 2%...
si nu-mi mai ziceti ca sunt controlate....cine le controleaza un presedinte suspendat sau un pd aflat in opozitie...
situatia s-ar putea sa fie chiar mai dramatica pentru coalitia rusinii pnl psd pc udmr prm
*

Cele mai multe voturi le-a obtinut PSD+PUR. Daca pe Base il interesa asa mult vointa poporului ar fi trebuit sa il desemneze pe Geoana sa faca guvernul(nu zic ca ar fi fost mai bine/mai rau) si daca nu reusea sa faca o majoritate in parlament trebuia sa il puna pe Tariceanu. Vointa po.porului a fost in 2004 guvern psd si presedinde DA (Basescu)

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
DragosP
post 6 May 2007, 09:37
Post #2115

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

QUOTE(ady77 @ 6 May 2007, 10:35)
Vointa po.porului a fost in 2004 guvern psd si presedinde DA (Basescu)

Din păcate, asta cam așa e... sad.gif

--------------------
Ceva de plastic . - BRRC .
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
$$ilvviu
post 6 May 2007, 09:38
Post #2116

Membru autentic

Eu tot ma gandesc la faptul ca alt presedinte mai bun (in cazul in care va fi demis Baselu) nu avem.
Totusi o sa-i dau cu votul peste nas ca prea si-l tine pe sus.

--------------------
+
FireChief
post 6 May 2007, 09:47
Post #2117

daca vointa poporului era guvern psd,atunci trebuia sa culeaga peste 50 la suta din optiuni,ori n-a fost asa...
in orice situatie putem vorbi de vointa poporului in cazul in care avem o pozitie peste 50 % din cei ce au votat....in rest sunt interpretari...

Gabriel Liiceanu: "Am sa ies in Piata, pe strazi si in orice alt loc public in care oamenii se vor stange pentru a sustine o idee in care cred si eu."

Am iesit duminica, 22 aprilie, in Piata Parlamentului pentru ca mi-am amintit de povestea unui mare detinut politic sub comunisti caruia - era prin anii '50 -, cand a invocat, la prima ancheta din inchisoare, legea, i s-a raspuns: "Ba, noi nu ne conducem dupa legi. Noi ne conducem dupa hotarari si indicatii".

Am iesit asadar in Piata pentru ca parlamentul tocmai luase „o hotarare”. Am iesit in Piata pentru ca, atunci cand 322 de membri ai parlamentului voteaza, substituindu-se Curtii Constitutionale, suspendarea presedintelui, cred ca trebuie sa ies in Piata.

Am iesit in Piata Parlamentului fiindca nu cred ca domnii Iliescu (Geoana), Vadim si Voiculescu, cu biografiile si prestatia lor politica in contul Romaniei, au dreptul sa repare moral societatea noastra si sa devina profesorii ei de democratie.

Am iesit in Piata Parlamentului pentru ca vreme de 30 de ani nu am avut voie sa ies in Piata si pentru ca vreme de 30 de ani nu am avut curajul sa ies.

Am iesit in Piata Parlamentului pentru ca sunt intelectual si mi se pare normal ca un intelectual sa creada, dincolo de vremi, in adevar, bine si dreptate si, daca nu-i poate impiedica pe oamenii politici sa masluiasca jocul, macar ii poate impiedica sa-si prezinte fapta ca morala si ca regula insasi a jocului.

Am iesit in Piata Parlamentului pentru ca la Paris si in alte capitale ale lumii oamenii ies in Piata ori de cate ori au senzatia ca istoria se face peste capetele lor si impotriva lor. Si m-am gandit ca, daca in Franta, Anglia sau Germania parlamentele lor ar fi votat asa cum a votat al nostru in 19 aprilie, sute de mii de oameni ar fi iesit in strada si parlamentul ar fi fost dizolvat.

Am iesit in Piata Parlamentului pentru ca, incepand cu data de 19 aprilie, consider ca parlamentul este una dintre puterile statului scapata de sub control, iar pe mine, impreuna cu mai multe milioane de romani, ma consider de atunci in arestul celor 322, prizonierul sau ostaticul lor.

Am iesit duminica, 22 aprilie, in Piata Parlamentului nu pentru ca sunt „pro-Basescu”, ci pentru ca Traian Basescu a clatinat vasul cu mal si apa statuta al tranzitiei. Si stiu ca, indiferent de ce se va intampla, dupa el nu va mai fi ca inainte.

Am sa ies in Piata, pe strazi si in orice alt loc public in care oamenii se vor strange pentru a sustine o idee in care cred si eu atata vreme cat voi trai intr-o societate in care manifestatia pasnica este un drept al fiecaruia.

Si am sa ies in Piata chiar daca nu va iesi decat o mana de oameni si ceilalti vor sta acasa, uitandu-se la televizor sa vada „cum a fost la manifestatie” si, intre un mic si doua sprituri, vor spune: „Ti-am spus eu ca lumea nu mai iese?”. Am sa ies, pana cand romanii vor afla ca Romania „ii priveste”, pe ei si pe nimeni altcineva, si ca, daca istoria lor si calitatea ei nu ii intereseaza, macar pentru marimea si calitatea fripturii din farfurie merita „sa iasa”.

This post has been edited by FireChief: 6 May 2007, 09:48

--------------------
+
ady77
post 6 May 2007, 09:51
Post #2118

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(FireChief @ 6 May 2007, 10:47)
Am iesit in Piata Parlamentului fiindca nu cred ca domnii Iliescu (Geoana), Vadim si Voiculescu, cu biografiile si prestatia lor politica in contul Romaniei, au dreptul sa repare moral societatea noastra si sa devina profesorii ei de democratie.

Sincer eu l-as adauga si pe basescu pe lista.

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
FireChief
post 6 May 2007, 10:10
Post #2119

Violarea "democratica" a democratiei
3 Mai 2007
Horia-Roman Patapievici

Horia-Roman Patapievici: "Suspendarea unui presedinte ales de majoritatea romanilor in beneficiul unuia impus de doar 322 este un scandal."

Pornind de la observatia ca in niciun regim politic deciziile nu sunt luate direct de catre societate si ca "nu putem concepe un regim care, intr-un anume sens, sa nu fie oligarhic", Raymond Aron recunostea ca in toate regimurile politice cei care conduc in mod efectiv sunt putini (Democratie et totalitarisme, 1995, p. 131).

Dar, adauga el, ceea ce se cere unei bune guvernari este ca deciziile sa fie luate pentru societate. Astfel, in privinta faptului ca regimul nostru politic este intr-un anume sens oligarhic, suntem in randul lumii.

Dar la noi, spre deosebire de modul in care se intampla lucrurile intr-un regim al bunei guvernari, deciziile nu sunt luate pentru colectivitate, ci in favoarea oligarhilor
(oricum i-am defini pe aceia) si, uneori, direct impotriva societatii. Cum se intampla acum.

Criza politica in care ne-a impins decizia celor 322 de parlamentari ai PSD, PNL, PRM, UDMR si PC de a-l suspenda pe presedinte, in ciuda faptului ca nu exista motive constitutionale sa o faca, este consecinta unui vot oligarhic, dat impotriva societatii.

Faptul este evident, deoarece decizia de suspendare a presedintelui NU este in interesul societatii (cum s-a pretins), NU este expresia democratiei (cum s-a tot repetat), NU va duce la nimic bun (cum s-a promis) si NU va rezolva nimic (cum se spera).

Dimpotriva, suspendarea unui presedinte ales de majoritatea romanilor in beneficiul unuia impus de doar 322 este un scandal. E un scandal pentru ca furnizeaza dovada clara a faptului ca procedeele democratice pot fi folosite in favoarea putinora, prin nesocotirea multora si, prin ignorarea binelui comun, pot fi indreptate impotriva tuturor.

Stiu ca noi, cetatenii obisnuiti ai unui stat democratic, nu conducem. Am avea posibilitatea teoretica de a deveni conducatori, dar numai o parte infima dintre noi (mai precis, 0,003%) participa la actele executive si/sau legislative. Faptul, in sine, nu este anormal.

Potrivit lui Karl Popper, un regim politic este democratic daca permite schimbarea conducatorilor fara varsare de sange si daca da dreptul tuturor sa judece legile pe care numai unii le fac (conform maximei, atribuita de Popper lui Pericle, „Desi nu toti putem face legi, toti avem dreptul sa le judecam”). Prin urmare, inca suntem in cadrul democratiei - deci e bine.

Dar intrebarea mea este: ni se recunoaste cu adevarat dreptul de a judeca deciziile legislativului ori executivului? Parerea mea este ca nu, si asta din trei motive.

Intai, pentru ca desi solutia crizei ar fi fost completa si morala numai prin alegeri, alegerile ne sunt refuzate. Probabil de teama obtinerii unui scor slab (sondajele erau destul de clare in aceasta privinta), guvernul, de coniventa cu „parlamentul celor 322”, a amanat alegerile europarlamentare, permitandu-le astfel europarlamentarilor romani aflati acum in exercitiu - desemnati de partide si nu alesi de electorat -, sa incaseze doua salarii, unul de la Parlamentul European, celalalt de la parlamentul romanesc. Pe buna dreptate, coalitia pentru eliminarea presedintelui a fost numita „coalitia anti-alegeri” (Andrei Cornea).

In al doilea rand, pentru ca nu se tine seama de opinia noastra: tot ce fac parlamentul si guvernul de doua luni de zile este in raspar nu numai cu avizul Curtii Constitutionale, dar si cu opinia noastra, asa cum e aceasta consemnata de sondajele de opinie si de votul in direct la diferitele emisiuni TV. La nesocotirea opiniei publice, in mod surprinzator, s-au asociat si unele figuri notorii de jurnalisti, care au decis sa elimine votul telespectatorilor, pe motiv ca „nu e echilibrat”.

In al treilea rand, pentru ca democratia noastra, chiar daca e reprezentativa, nu e egala. Se stie ca cetatenii sunt egali la nivelul reprezentarii numai daca parlamentarii, odata alesi, se straduiesc sa reprezinte natiunea ca un intreg, si nu doar o anumita parte a ei. Or, parlamentarii nostri nu fac niciun secret din partizanatul lor fata de partide, ceea ce ne arunca pe noi, majoritatea alegatorilor, in excludere si non-reprezentare.

Deci in parlament nu natiunea romana este reprezentata, ci grupurile de interese, partidele si oamenii care isi permit sa plateasca bani grei pentru a putea desfasura afaceri usoare. Ca atare, in ciuda faptului ca suntem reprezentati de parlament, noi nu suntem egal reprezentati de parlamentari.

Motivul, dincolo de explicatia tehnica, este ca parlamentarii au decis sa-si reprezinte interesele proprii si de grup inaintea datoriei de a reprezenta natiunea, ca un tot unitar si indivizibil (in mod ironic, celor mai nationalisti dintre parlamentari li se poate reprosa ca, dand intaietate obedientelor lor subterane, chiar ei incalca articolele 1 si 2 din Constitutie).

Astfel incat, daca nu sunt toti „cleptocrati”, cum i-a caracterizat Karl Peter Schwarz in editorialul din „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, din 23 aprilie a.c., parlamentarii nostri sunt totusi cu totii partidocrati.

Vanghelie, pe urmele lui Băsescu în Spania
Duminică 06 mai 2007, 10:49

Președintele suspendat, Traian Băsescu, nu este singurul care a încearcat să-i câștige pe românii din Spania. Și social democrații și-au trimis un mesager. Pe Marian Vanghelie.

Manifestația PSD s-a desfășurat tot în orașul spaniol Castellon și a strâns aproximativ 200 de români în sediul Camerei de Comerț. Manifestația a avut ca scop sprijinirea unui candidat al Partidului Socialist din Spania, român de origine, care candidează la primăria Castellon--ului.

La întâlnirea cu românii din SPania, președinteșe executiv al PSD le-a recomandat oamenilor să voteze pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.
Sursa: Realitatea TV
radmasa.gif ...200 de participanti biggrin.gif
tot acolo base a strins 10 000

This post has been edited by FireChief: 6 May 2007, 10:16

--------------------
+
daciafan
post 6 May 2007, 10:22
Post #2120

/

"in orice situatie putem vorbi de vointa poporului in cazul in care avem o pozitie peste 50 % din cei ce au votat....in rest sunt interpretari..."(firechief)

vad ca esti brusc de acord cu ceea ce combateai ceva mai devreme cu vehementa wink.gif

--------------------
/ / /
+
FireChief
post 6 May 2007, 10:25
Post #2121

nu stiu la ce te referi...pozitia mea e consecventa....cind am spus eu altceva???

Miniștrii au mers sâmbătă în teritoriu
Duminică 06 mai 2007, 08:41

Mai mulți miniștri ai cabinetului Tăriceanu au bătut, ieri, țara în lung și-n lat. Demnitarii au mers în teritoriu, prin inspectorate școlare, piețe sau spitale, ca să afle care sunt problemele oamenilor, dar și ca să își cunoască subalternii. Fiecare a intrat în contact cu oamenii, în stilul propriu.

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeș, a mers în târgul din comuna gălățeană Tudor Vladimirescu. A văzut cum se vând laptele și brânza, s-a întâlnit cu responsabilii din agricultură și a făcut filozofie.( dry.gif )

Vorbele unui țăran au întreținut, însă, atmosfera: "N-o avut toți posibilitatea asta. N-o avut, că Dumnezeu nu ne-a făcut pe toți egali și nu ne dă aceleași șanse în viață. Domnu' ministru, e care a dat cu laba mai mult. Dom' ministru, care a dat cu laba mai mult, are mai mult și de ce are mai mult își mai înmulțește averea și noi toți răbdăm. Care are mai mult, tot mai mult are" ( smile.gif ). Răspunsul demnitarului a stârnit zâmbete celor prezenți: "Matale ai fost la biserică? Ce zice? Celui care are i se va mai da și celui care nu are, i se ia".( blink.gif )

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a vizitat maternitatea și Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, unde se construiește o secție nouă de primiri. La plecare, rudele unor pacienți s-au plâns ministrului de problemele din spital: "Prin camere la pacienți, curățenia de zi cu zi. Că dacă nu dai 50 de mii nu-ți dă plosca. Mă scuzați de expresie. Nu-i dai lu' infirmiera 50 de mii, nu te bagă în seamă".( mad.gif )

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a dorit să discute cu oamenii din comuna Șugag, județul Alba. Discursul său electoral a fost întrerupt de mai multe ori de un localnic supărat. La final, oamenii și-au exprimat neîncrederea în clasa politică.
[/B]
Ministrul Educației și Cercetării, Cristian Adomniței, a mers la Bistrița, unde s-a întâlnit cu inspectorii școlari și directorii din învățământ. Ministrul a dorit să dea dovadă de eleganță [B]și a sărutat mâinile fiecărei femei.
( biggrin.gif )
După ce s-a întâlnit cu directorii, Cristian Adomniței a trecut și pe la crosul organizat de Gabriela Szabo.

This post has been edited by FireChief: 6 May 2007, 10:29

--------------------
+
daciafan
post 6 May 2007, 10:31
Post #2122

/

QUOTE(FireChief @ 5 May 2007, 17:05)
nu mai sunt nici oripilat nici revoltat nici uluit....pur si simplu stau si constat

Referendumul din 19 mai, după noua regulă

La referendumul din 19 mai, președintele poate fi demis cu votul majorității celor care se prezintă la urne. Modificările aduse Legii referendumului se vor aplica votului popular de peste două săptămâni, au decis magistrații Curții Constituționale.

Judecătorii spun, în plus, că valabilitatea referendumului nu mai este condiționată de participarea majorității persoanelor înscrise pe listele electorale. Cu alte cuvinte, referendumul este valabil indiferent de numărul celor care se prezintă la urne.
*

[SIZE=7]pai dragul meu firechief aici ce faceai? doar constatai? smile.gif[/SIZE]

This post has been edited by daciafan: 6 May 2007, 10:33

--------------------
/ / /
+
MirceaMM
post 6 May 2007, 10:32
Post #2123

Membru incepator

Comunistii au ucis sute de mii de romani.
Copiii lor au furat zeci de miliarde de dolari dupa 1990 si se dau azi democrati!
Romania este impartita in(tre) comunisti de stanga si comunisti de dreapta si va joaca in vacalie dupa bunul lor plac si interes.
Basescu este comunist.
La zdup cu Hotii!!!
Jos Comunistii!!!

--------------------
Ford Mondeo 2007
+
daciafan
post 6 May 2007, 10:35
Post #2124

/

adica...jos Basescu!!!

This post has been edited by daciafan: 6 May 2007, 12:42

--------------------
/ / /
+
colombina29
post 6 May 2007, 10:38
Post #2125

Membru cu FI(c)AT

From: Acasa

"Celui care are i se va mai da și celui care nu are, i se ia"

Pasajul respectiv se refera la CREDINTA - cel care are Credinta, i se va mai da, cel care nu are Credinta, si ce are i se va lua! Aceasta este interpretarea corecta!

--------------------
FIAT ALBEA Dynamic - "La rând" 2006
+
FireChief
post 6 May 2007, 10:38
Post #2126

draga daciafan,eu spun ca in cazul demiterii presedintelui acea prevedere e un abuz in conditiile in care se aplica doar presedintelui si nu celorlati primari etc
de asemenea spun ca e un abuz modificarea regulilor jocului in timpul jocului...
eu cred ca nu ma contrazic nicaieri....chiar cu aceasta mirsavie ,base va iesi clar invingator la referendum....
si repet,putem vorbi de vointa populara in cazul a peste 50 la suta din cei prezenti la vot....si nu e nicio contradictie aici

QUOTE(FireChief @ 6 May 2007, 09:06)
cred ca de la rationamentul ala la rece mi-a inghetat creierul......
sa ne inchipuim ca inchipuirea... sa fim seriosi...la referendum se discuta demiterea presedintelui romaniei.punct
cit despre liiceanu si hurezeanu...domnule mircea,sunt doi oameni care sunt citit ascultati si respectati...
opiniile dumneavoastra sunt cel putin bizare.....sa-l suspendam ca e comunist....cine bre???? basescu.....ma faci sa rid....daca esti atit de anticomunist ,si eu sunt, spune-mi si mie cine ar trebui sa guverneze tara si cine sa fie presedinte...nu de alta ,dar sa inteleg si eu unde bati...

*

Domnul Mircea sunteti amabil sa raspundeti???

This post has been edited by FireChief: 6 May 2007, 10:52

--------------------
+
colombina29
post 6 May 2007, 10:55
Post #2127

Membru cu FI(c)AT

From: Acasa

Intrebare: ce se va intampla dupa 20 mai? Basescu va fi reconfirmat in functie si o vor lua de la capat! Cei 322 vor initia o noua procedura de suspendare si peste 2 luni ne vor chema din nou la referendum, pana cand romanului i se va acri si va refuza sa mai mearga la vot, a.i. cei care vor vota pentru suspendare vor fi majoritari! Eu il sustin pe base, dar nu cred ca va putea invinge singur. Mafia e prea mare si nici corrado catani n-a reusit sa se lupte singur cu ea!

--------------------
FIAT ALBEA Dynamic - "La rând" 2006
+
a4tech01
post 6 May 2007, 10:58
Post #2128

Membru incepator

cica Tariceanu e responsabil de pensii,e responsabil de salarii,e responsabil de economie,e responsabil de...de...de..de...tot...
atunci ma intreb:basescu asta de ce e responsabil??si de ce nu putem fara el?
daca o sa va zic ca din 2004 s-a dublat pretul la gaze(ei,hais a fim corecti,a crescut cu 90%),o sa ziceti ca tot tariceanu e de vina...ptr cota unica de impozitare...(bagata pe principiul "bogatii,mai bogati;saracii,mai saraci"),tot tariceanu e de vina...vedeti voi,ptr toate lucrurile care cu adevarat conteaza e responsabil nenea tariceanu...atunci,ma intreb din nou,basescu cu ce e responsabil?cu demagogia?cu disputele politice?
benzina e mai scumpa cu 40%,tot tariceanu e de vina...am intrat in UEei,aici cine e "de vina"?basescu,nu? biggrin.gif evident,basescu! biggrin.gif
vedeti voi,basescu asta a ajuns sa "bage vrajba" pana si intre PES si PPE,se pricepe bine...pana una alta PES(care ca nu uitam a avut un rol major in aderarea Romaniei la UE) si-a exprimat clar pozitia impotriva lui Basescu...acuma aia ce mai sunt?tot comunisti,tot pesedisti,tot securisti,tot oligarhi??
In loc sa vedem realitatea:platim facturi la gaze duble fata de 2004,si Basescu ar mai vrea sa mai donam si bani ptr campania sa de imagine, ne tot amagim cu fantome de comunisti,securisti,oligarhi,etc...
el,basescu,e marele luptator impotriva coruptiei...el,basescu,nepatatul(nu mai zic ca are dosare penale,ca ma iau unii cu "prezumtia de nevinovatie",care,vezi domle,nus e aplica lui patriciu ca e de la PNL,nu se aplica lui nastase,ca e de la PSD,nu se aplica lui Voiculescu,ca e de la PC t,dar se aplica foarte bine lui Basescu!)
el,basescu,nu poate avea inlocuitor!!!ce corupti a bagat el la "racoare"???Pe Florentin Scaletchi si pe primarul si viceprimarul din Rm valcea??pai mai are de munca,ca dupa el PNL,PSD,PC,PRM,sunt plini de corupti,numai PD cu firmele lor de asfaltare din bani publici sunt perfect curati!!!
un presedinte care n-are nici o legatura cu diplomatia,un presedinte care danseaza pe manele,un presedinte care ii face pe ziaristi "gaozari",etc etc...
Dar ce sa facem,fara el nu putem!Sustineti-l!Daca se poate si financiar,daca va mai raman bani dupa ce va platiti facturile si taxele,care,in treacat fie spus,sunt din vina lui tariceanu,nu a lui basescu biggrin.gif
care basescu se preface ca nu stia in 2004,cand l-a "uns" pe tariceanu prim-ministru, de grupurile de interese ale petroliberalilor...eu cred ca stia foarte bine,dar a avut nevoie de voturile lor...deci vedeti voi ce om de caracter este acest basescu...daca va reprezinta,faceti campanie pentru el,donati bani ptr campania lui,adica ptr imaginea lui,votati NU la referendum...

--------------------
nu am ** **
+
FireChief
post 6 May 2007, 11:03
Post #2129

da basescu ma reprezinta....vezi ca aia cu donarea de bani a disparut la sugestia forumistilor de acolo....
tariceanu e de vina pentru ca a incalcat votul propriului electorat care a fost dat pentru alianta si el foloseste voturile noastre pentru a se alia cu psd si pentru a-l demite pe cel care l-a numit si care si-a permis sa-l critice...atunci cind a considerat ca lucrurile merg prost...

domnul mircea imi raspundeti si mie....????....se pare ca nu...

This post has been edited by FireChief: 6 May 2007, 11:07

--------------------
+
a4tech01
post 6 May 2007, 11:07
Post #2130

Membru incepator

Fire,va sa zica minti la fel ca Basescu...ia arunca un ochi aici
http://www.basescu.ro/index.php?o=tu_ce_vrei
n-a disparut nimic...
va sa zica basescu vrea sa para sarac cu chestia asta...dar nenea Cocos Dorin si alti membri de seama ai PD care fac afaceri din bani publici chiar nu aveau cum sa-l sustina????

sincer,toate incercarile astea disperate al lui basescu de a isi mentine imaginea pe mine ma lasa rece...ba chiar ma face si mai tare sa cred ca e cel mai mare mincinos si demagog...
auzi,cica nu il lasa "oligarhii" sa vorbeasca... biggrin.gif
da vorbeste,domnule presedinte,daca stii ceva concret,sesizeaza procurorii,fa lucruri concrete,nu veni la TV la ora de audienta maxima si da-i cu "grupuri de interese" si alte balarii la modul general...cine sunt oligarhii?da nume concrete...nu asa "c-o fi,c-o pati",asa poate sa vina sa spuna oricine...e clar si pt cei de gradinita ca exista coruptie,exista grupuri de interese,dar CARE SUNT ACELEA?
ca asa,tot vaitandu-ne,nu facem nimic...
Avem nevoie de un presedinte "vorbitor" sau "vaitator"??Dupa mine,ori daca nu spui nimic despre coruptie,ori daca spui numai la modul general,tot aia e.
Ce,basescu crede ca daca vine el si rosteste "grupuri de interese",se sperie cineva de el??eu cred ca nici el nu crede asta,dar face totul doar pentru imagine...

This post has been edited by a4tech01: 6 May 2007, 11:16

--------------------
nu am ** **
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Injuraturile sau limbajul trivial se lasa cu pauza 20 de zile fara avertisment, fara exceptie in urma celor decise aici.

1. NU este permis sa jigniti persoane dar puteti sa le combateti ideile ("medicatie" nu este o jignire).
2. Aveti dreptul sa spuneti CE VRETI, opinia personala va va face simpatici sau antipatici, dupa caz., dar fara a incalca punctul 1.
3. Fara quote-uri aiurea (posturi intregi, lungi, mesajul imediat anterior)
4. Fara clipuri in posturi. Daca vreti sa afisati un videoclip, puneti linkul in format [ url ]link[ /url ] ca sa nu apara ca embeded video .. sunt foarte obositoare, greu de urmarit si umplu spatiul topicului degeaba.

Consecintele pot fi: editare mesaj, stergere mesaj, warn, ban.
----------------------------------------------
NOTA: Daciaclub.ro NU este o platforma politica. Opiniile liber exprimate ale membrilor ramin in completa responsabilitate a acestora.

In acelasi timp, Daciaclub.ro nu impiedica exprimarea acestor opinii, punind insa la dispozitie doar baza tehnica. Opiniile politice exprimate folosind aceasta baza tehnica, atita timp cit nu au continut extremist si/sau sovin, nu sunt in nici un fel sprijinite- sau dezavuate de Daciaclub.ro.

Daciaclub.ro face in mod explicit trimitere la Regulamentul sau de functionare.

--------------------
1657 Pages « < 69 70 71 72 73 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th July 2025 - 23:22
Forum Renault