DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Am un fin :), Ce trebuie sa fac la botez?

sinaxis
post 13 Jun 2007, 15:05
Post #61

Membru autentic

Group: Members

Nu au fost probleme cu consangvinitatea pentru ca recesivitatea genetica intra in lume abia prin caderea lor. In rai recesivitatea genetica era 0. Apoi, in timpul de dupa cadere, se amplifica si devine necesar, pentru ca specia umana sa-si pastreze intacte caracteristicile, oprirea casatoriilor consangvine si nu numai.

--------------------
tohan stas 2012 full
"as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Braveheart
post 13 Jun 2007, 15:07
Post #62

Membru autentic

From: BT

se vede ca ti-ai facut bine temele candva..bun raspuns.. wink.gif

--------------------
Dacia Logan 1,6 MPI 2006 Laureat
The answer my friend is blowing in the wind
+
paulp
post 13 Jun 2007, 15:13
Post #63

Bagator de seama!

From: Iasi

Sorry, dar tot nu pricep ceva. In Rai cei 2 nu au avut copii, pentru ca pacatul apare (teoretic) dupa ce au mincat marul cunoasterii.
Or, o data cu caderea, apare si recesivitatea genetica, pentru ca primii fii apar pe pamint.

Aici imi pare rau, dar impartasesc punctul de vedere al evolutionismului, care prin observarea mutatiilor genetice ce apar la consangvini, a impus ca norma interzicerea casatoriilor consangvine.

Aceeasi dilema o am si in cazul lui Noe, si a Potopului, care presupune ca pe Pamin au ramas doar el si urmasii lui. Ceea ce duce din nou la consagvinitate crunta.

Parinte, asta e una din acele nebuloase ale dogmei, pe care logica nu le poate concluziona decit prin argumente false din punctul de vedere al bisericii wink.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
Braveheart
post 13 Jun 2007, 15:18
Post #64

Membru autentic

paulp : vb de nebuloasele dogmei, tocmai aici e clenciu..dogmele nu se bazeaza pe logica ratiunii..sunt chestii apriorice..

si parintele spunea ca "in timpul de dupa cadere, se amplifica si devine necesar treaba cu consangvinitatea " nu in secunda a 2 a de dupa cadere..acu sper ca nu te superi ca ma bagai si eu ca musca..smile.gif

This post has been edited by Braveheart: 13 Jun 2007, 15:22

--------------------
+
sinaxis
post 13 Jun 2007, 15:21
Post #65

Membru autentic

Paulp, nu evolutionismul a impus norma interziceri casatoriilor consangvine, ci religia!
La ce nivel ajunsese recesivitatea in vremea lui Noe e usor de raspuns: gandeste-te la cati ani a trait Noe! Cu recesivitate mare nu apuca el anii despre care vorbeste Scriptura!
Biserica nu minte, nu folosim argumente false. Daca vrei sa crezi bine, daca nu sa fii sanatos!
Nu spune nicaieri in Scriptura: Crede si nu cerceta, asta se invata la scoala catehetica de la Stefan Gheorghiu!
Cele bune!

--------------------
tohan stas 2012 full
"as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
+
paulp
post 13 Jun 2007, 15:24
Post #66

Bagator de seama!

E, pai tocmai chestiile aste gata mestecate si servite in portii mici ma cam deranjeaza. Nu-mi place sa citesc recenzii despre carti ci sa citesc carti, nu-mi place sa maninc mincare gata mestecata ci s-o mestec eu, nu-mi place sa mi se impuna o dogma fara sa-mi fie explicata.

Asa cum am spus in alt topic mai vechi, eu cred in Dumnezeu in sufletul meu in felul meu simplu (il consider o parte din mine, scinteia mea de dumnezeire), dar cu dogmele si apriorismele lor am niste mici-mari rezerve.

M-a distrat cartea Alinei Mungiu, "Evanghelistii", desi biserica, mai ales cea catolica, au condamnat-o drept blasfemie. Dar ofera si o alta perspectiva asupra religiei si a lui Dumnezeu. Si, desi e clar o parodie a evenimentelor istorico-religioase, nu poate sa nu te puna pe ginduri, dar daca...?

This post has been edited by paulp: 13 Jun 2007, 16:04

--------------------
+
Braveheart
post 13 Jun 2007, 15:32
Post #67

Membru autentic

- recesivitatea genetica se refera la alterarea chipului divin in om (facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu- care se refera in special la aspiratia omului care inalt, catre bine )nu stiu daca are rost sa facem exegeza ca o dam prin balarii.. iar dogmele, din cate stiu eu..nu sunt impuse de catre nimeni nimanui..spre exemplu..iti iubesti partenera/esti iubit si gata, nu despici firul in patru ca de ce si de care..parerea mea..

p.s. aa.. si parca erau recenzii nu recezii smile.gif
P.P.S. aparitia/necesitatea dogmelor e un rezultat firesc a problemelor mai mult sau mai putin scolastice aparute in epoca sinoadelor ecumenice... zic bine sinaxis..sad.gif ?

This post has been edited by Braveheart: 13 Jun 2007, 15:43

--------------------
+
paulp
post 13 Jun 2007, 16:03
Post #68

Bagator de seama!

Mi-era foame, ca totusi sint la munca de dimineata si tin post negru smile.gif

Faptul ca tu zici ca dogmele nu sint impuse nimanui, ma cam face sa zimbesc.
E drept ca multe din acele asa-zise dogme sint de fapt traditii care s-au impus in religie mai mult chiar decit norma religioasa. Si aici vorbesc atit de toate obiceiurile populare ale ciclului uman (nastere-botez, cununie, inmormintare), cit si de acele norme chiar din biserica, care pe mine personal ma fac sa nu fiu de acord: sa nu intre femeia descoperita in biserica, sa nu intre pe ciclu, sa stai cu capu aplecat - asta ma omoara cel mai tare - si alte asemenea "norme" impuse de babele care-si fac veacul prin biserici, dar care nu sint in nici un fel combatute de prelati.
Nu stiu ce fel de prelati sinteti voi, dar mie imi place ca la biserica sa ma duc ca sa ma simt bine sufleteste in casa Domnului, nu ca sa ma injosesc.
Daca sintem o parte din Dumnezeu si Dumnezeu e o parte din noi, atunci trebuie sa ne simtim mindri sufleteste si sa venim cu bucurie la biserica.
Imi pare rau ca nu ma duc la biserica, dar nu pot sa stau ore intregi in picioare in pozitia "ghiocel" si daca nu ma pun in genunchi o data cu toate babele sa se uite acestea urit la mine.
Prefer sa-I cer ajutorul si sa-mi cer iertare pentru prostiile in liniste in camera mea.

This post has been edited by paulp: 13 Jun 2007, 16:05

--------------------
+
Braveheart
post 13 Jun 2007, 16:08
Post #69

Membru autentic

1. prima la mana, ca nu sunt prelat, de nici o culoare..asta daca te-ai referit cumva la mine..

2.Nu stiu ce fel de prelati sinteti voi, dar mie imi place ca la biserica sa ma duc ca sa ma simt bine sufleteste in casa Domnului, nu ca sa ma injosesc. - eu cred ca r trebui sa fie vb de smerenie..nu de alte cele..

3."norme" impuse de babele care-si fac veacul prin biserici - asta ma termina si pe mine, iar in rest sunt de acord in mica/mare masura cu tine..smile.gif

This post has been edited by Braveheart: 13 Jun 2007, 16:10

--------------------
+
yO_
post 13 Jun 2007, 22:53
Post #70

Membru Dacia Felix

From: Târgoviște & Besançon

Paulp, nu e o dovada de injosire sa pleci capul atunci cand la slujba se spune "Capetele voastre Domnului sa le plecati!", ci mai degraba un exercitiu de smerenie, numai bun de taiat oleaca propria noastra mandrie. De fapt insusi Domnul s-a lasat injosit pentru fiecare dintre noi, asa ca o infinitezimala recunostinta si jertfa din partea noastra nu are unde sa strice.

Regulile din biserica tin in primul rand de bunul simt, cine se mai uita ciudat in ziua de azi la o femeie fara ceva pe cap!? Pe de alta parte si la catolici te poti trezi oprit la intrare daca intri in biserica in pantalori scurti, a patit-o subsemnatul smile.gif.

Obiceiurile de nunta/botez/inmormantare isi aveau semnificatiile lor, de multe ori profunde. Obiceiurile traditionale respective legau relatiile in comunitate, ii dadeau o identitate, o cale catre implinire.

Despre babele din biserici, nu trebuie generalizat ca sunt toate la fel, e adevarat ca unele te calca pe nervi, si tocmai acelea se evidentiaza, insa altele sunt cu totul deosebite, de la care am avea ce invata cu toate diplomele noastre din sertar.

In rest, de acord cu tine ca trebuie sa venim cu bucurie la biserica.

--------------------
DACIA LOGAN 2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat. - DB-05-SLE
Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 04:15
Forum Renault