Operatie apendicita, urgent.
![]() ![]() ![]() |
Operatie apendicita, urgent.
St |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(ovidiusoft @ 1 Feb 2007, 20:58) La Euroclinic (spital particular, Bucuresti) este 370 RON/zi spitalizarea si 2923 RON apendectomia (sper ca am nimerit operatia). Nu-mi dau seama daca e mult sau putin, pt ca nu stiu cat mai inseamna o spaga normala intr-un spital... http://www.spitaluleuroclinic.ro/preturi.php?spec=preturi OMFG, am studiat si restul de preturi, cred ca iesi mai ieftin la Viena ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mirceateodorescu683 @ 1 Feb 2007, 23:00) Din păcate, tesutul nervos nu prea se regenerează. Reiau, leziunile nervoase, dacă sunt, ar putea fi ireversibile. Deci fără tratament... Dar te pot trata doar niște medici "tembeli și flatulați", de să ne încredem în ei? V! Cu respect! ![]() este evident ca niste medici tembeli si flatulati nu te pot trata!!! ei nu au auzit de microchirurgie si de refacere de tesut nervos!!! de aceea, te tin ca boii in spitalul lor de kkt si nu te trimit intr-o clinica de specialitate unde exista aparatura si personal medical pregatit sa intervina promt si sa rezolve ceva inainte de necrozarea nervilor....asta numai ca sa nu-si recunoasca plafonarea si lipsa echipamentului in unele cazuri... nu vreau sa generalizez, dar in principiu, daca avea un traumatism cranio-cerebral, imediat il trimiteau la bucuresti, dar pentru o nenorocita de apendicectomie crede oricine ca este pregatit! gandeste-te ca sunt spitale de provincie cu anestezisti foarte slab pregatiti, cu aparatura de ATI la pamant si in caz de complicatii o dau in bara... parca mai alalteieri citeam despre un copil de un an cu bronhopneumonie, undeva langa Constanta, care a fost trimis acasa cu un diagnostic dat aiurea si tratament neadecvat, si a doua zi a murit... oare cine o fi fost de vina?! ![]() in afara de Ciomu' toti sunt bine pregatiti, iar Colegiul stie sa acopere repede cu mustrari pe colegii care au comis fapte penale! |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
St |
![]()
|
Veste buna: Nu mai are febra, deci se pare ca nu va mai fi nevoie de o a doua operatie...huh.
Intrebare: Cum fac sa reusesc sa stau in sala de la reanimare mai mult de 5 min.? Intrebare2: E ceva anormal in faptul ca il doare in zona operatiei o data al ceva vreme, si nu tot timpul? |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(St @ 2 Feb 2007, 21:33) Veste buna: Nu mai are febra, deci se pare ca nu va mai fi nevoie de o a doua operatie...huh. Doamne'ajuta!QUOTE(St @ 2 Feb 2007, 21:33) Intrebare: Cum fac sa reusesc sa stau in sala de la reanimare mai mult de 5 min.? Mai scoti ceva din buzunar, cel mai probabil.QUOTE(St @ 2 Feb 2007, 21:33) Intrebare2: E ceva anormal in faptul ca il doare in zona operatiei o data al ceva vreme, si nu tot timpul? Dupa ce se externeaza adu-l si in bucuresti pt. un set de analize. Nu te joci cu viata ta, la o adica... |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
St |
![]()
|
QUOTE(adip @ 2 Feb 2007, 20:59) Nu e vorba de asta, sta permanent acolo mama, am bagat de mult mana in buzunar. Imi vine sa vomit daca stau la renimare mai mult de 5 min. De fapt maxim 5 min. pot rezista acolo... Eu sunt mai e motiv de fel, si cand ii vad si pe aia pe acolo care zici ca stau sa moara... Sanatate! This post has been edited by St: 3 Feb 2007, 13:17 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Logan
Preference 1,4
|
|
St |
![]()
|
In dimineata asta l-au mutat intr-o rezerva, unde sunt doar 2 paturi. Nu mai ticaie nici un aparat si nu mai e nimeni care zici ca-si da duhul. Azi noapte a urinat.
Odata cu el au mai fost operati inca 4 copii, el fiind ultimul dintre ei si fiind cel mai grav dintre toti. Toti 4 sunt in salon, insa 2 dintre ei se simt mai rau ca el... Sanatate! This post has been edited by St: 3 Feb 2007, 13:17 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
![]() MD Group: Members Posts: 451 Joined: 17 February 05 From: Tulcea ![]() |
QUOTE(anpop @ 2 Feb 2007, 18:45) După vreo 10 ani? ![]() Pentru St: Am mai spus, gardă este și la orele 22, 23....03, 04..... Deci, dacă era grav, după o minimă pregătire - perfuzie, antibiotice, etc. - puteau să-l opereze. Există forme hiperseptice de apendicită, la care evoluția de la un stadiu incipient la cel complicat este foarte rapidă. Acum, că spui că a revenit la salon, nu face febră, a urinat, o să înceapă să mănânce zilele următoare, va avea scaun, va scăpa de tuburile dren..., deci, cred că va fi bine. Eu asta îți doresc. Și văd că am avut dreptate cu sfatul de a rămâne. Putea să fie rău pe drum, și întrebarea ar fi fost de ce ați stat atât, sau de ce nu ați urmat sfaturile medicilor. Nu ați fi avut scuze pentru starea fratelui, ați fi făcut-o pe proprie răspundere, căci tot peritonită (stare foarte gravă), febră și tuburi de dren ar fi avut și în alte spitale și asta în lipsa supravegherii medicale... Însănătoșire grabnică! This post has been edited by mirceateodorescu683: 3 Feb 2007, 12:36 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI Da dom'le, am Passat cu motor TDI!
|
|
St |
![]()
|
NU este in salon acum. Este tot la reanimare, dar intr-o rezerva pe care o folosesc doar cand nu au destule paturi in sala in care a fost pana azi.
Mersi! Sanatate! |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
anpop |
![]()
|
|
--------------------
Logan
Preference 1,4
|
|
St |
![]()
|
In legatura cu drenul, dupa ce o scoate, cum acopera spatiul in care e fost ea?
@SerbamS. LA tine a curs pana in ultima zi lichid pe dren? Sanatate! This post has been edited by St: 3 Feb 2007, 14:46 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
QUOTE(St @ 3 Feb 2007, 14:44) Lichid pe tubul de dren curge cât îl lași. Totul este să nu fie sânge, puroi lichid intestinal, etc. În general, la început, este roz (nu intru în termeni), ulterior citrin (gălbui - transparent). La scoaterea tubului, rămâne un spațiu de comunicare cu interiorul abdomenului, care, ca regulă de la care există unele excepții, se închide singur, cu condiția ca orificiul de comunicare să rămână sub un pansament bine îngrijit. LE: atenție: va fi un pic neplăcut (dureros) căci tubul nu se extrage deodată, ci după mobilizarea sa (rotirea, extragerea parțială) în ziua/zilele precedente. This post has been edited by mirceateodorescu683: 3 Feb 2007, 16:50 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
St |
![]()
|
Cat de dureros?
Azi nu l-am putut vizita, doar telefon pt. ca nu am avut acces in spital datorita carantinei ![]() Am vb. cu el la tel. si a zis ca il mai doare putin zona in care l-a taiat. Am uitat sa va zic, azi de dimineata i-a pus o chestie pe nas, care coboara pana in stomac, pentru ca i se umflase stomacul cred, si risca sa se rupa locul in care a fost operat... Cat de comuna e chestia sta? Si cat normal, de grav? |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
Dureros în funcție de persoană. Oricum, nu te urci pe pereți. Bine, un copil se poate speria.
Tubul acela de care spui se numește sondă de aspirație nazo-gastrică. Ajunge în stomac. În cazul lui este pus pentru că, după o peritonită, intestinele devin paretice (nu funcționează, nu împing conținutul) pentru o perioadă de timp, se umplu cu lichide care nu înaintează normal (spre anus- remember "va avea scaun...") și atunci se golesc, prin prea-plin, prin vărsătură. Efortul de vărsătură poate, într-adevăr, compromite plaga - "operația" dar poate da o complicație mai gravă - aspirația lichidului de vărsătură în căile respiratorii (nu detaliez - cert este că e grav). De aceea se recurge la această aspirație nazo-gastrică. Acum, aspirația se poate menține un timp, dar pacientului trebuie să i se stimuleze reluarea tranzitului (scaun - adică kk), începând cu a treia zi postoperator. Nereluarea tranzitului, cantitatea mare de lichid aspirat pe sondă pot fi semnele unei ocluzii ("astupare, incurcătură de mațe") postoperatorii care, de multe ori, se rezolvă cu o nouă operație. Nu i-aș dori. PS: Orice operație doare. Depinde de individ și de tratamentul primit de acesta. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
St |
![]()
|
Inca o chestie. El a fost operat ieri de dimineata.LA 10 a iesit din sala de operatii. Aseara i-au pu so sonda pt. a urina. A urinat. Dar astazi iar nu a urinat deloc. Acest lucru cat de grav este?
Ne ingrijoreaza foarte mult infectia. Doctorul a spus, in timpul operatiei, ca est ecel mai grav caz de peritonita pe care l-a intalnit in ultimii doi ani. .."matele", se stransesera in jurul apendicelui. Sanatate! This post has been edited by St: 3 Feb 2007, 18:45 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
Adică nu a urinat azi fără sondă, sau pe sondă nu a venit urină?
"Mațele strânse în jurul apendicelui" realizează ceea ce numește plastron apendicular. Este o formă gravă de complicație a apendicitei, dar nu cea mai gravă. Cred că medicul a exagerat. Este imposibil să nu fi văzut forme mai grave ale complicațiilor apendicitei acute. Nu este normal să stai de loc în secția ATI (reanimare). Sunt niște reguli care trebuie respectate. Mai ales în perioada asta de epidemie de infecții bronho-pulmonare. Se face acest compromis de 5 minute pentru care personalul riscă sancțiuni mari (bine, treaba asta se întâmplă peste tot, la noi). Adică unii se străduie să păstreze regulile de care am amintit, esențiale pentru bunul mers al tratamentului și alții (pentru bani) le ignoră. Și după aia scandal: vai, "supurează" operația, a făcut infecție la plămâni!... În concluzie, este greu pentru voi, dar mai bine pentru el. This post has been edited by mirceateodorescu683: 3 Feb 2007, 19:11 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
St |
![]()
|
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
Poate mai trebuia menținută sonda urinară... Așa știam eu... Presupun că lichide i s-au administrat și azi prin perfuzii.
This post has been edited by mirceateodorescu683: 3 Feb 2007, 20:21 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
St |
![]()
|
Trebuie sa apara mama de la spital, sa vedem ce mai zice.
Azi a avut scaun, foarte putin, mai mult sub forma lichida, pe tubul pe care i l-au bagat pe anus. A incercat sa si urineze, dar foarte putin a reusit, cateva picaturi. Mai e o problema. E foarte pesimist. Azi noapte, cand il durea forte tare operatia a zis ca el "simte ca nu se mai face bine niciodata" ![]() Sanatate! This post has been edited by St: 3 Feb 2007, 23:03 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
Scaun, pipi... Vești bune. Nu disperați!
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
St |
![]()
|
A facut azi noapte pipi si fara ajutorul sondei
![]() Acum singura problema mai ramane infectia aceea. Sanatate! This post has been edited by St: 4 Feb 2007, 10:45 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
anpop |
![]()
|
off topic:
o "banala" operatie de apendicectomie, a ajuns sa faca complicatii mult mai mari decat era necesar....sonda nazo-gastrica, ascita, etc...pt ce?! un drum la bucuresti era mult mai bine venit ![]() sa chinui un copil in halul asta ....nu vad diferenta dintre doctor si un macelar......al doilea mananca mai sanatos... sa traiasca marin! MD stiu de ce.... This post has been edited by anpop: 4 Feb 2007, 14:12 |
--------------------
Logan
Preference 1,4
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
Domnul anpop nu cred ca este medic. Doar se afla in stadiul de aflare de termeni medicali (sau, cel putin chirurgicali). Dupa apendicita nu poti avea ascita ca si complicatie.
Parerea mea este sa va abtineti in a-l lua in seama. Nu o spun cu rea vointa, ci numai cu intentia de a-l ajuta pe initiatorul topicului. "Banala" operatie de apendicita te poate omora fara greseala nimanui. Daca o consideri banala inseamna ca nu cunosti chirurgie. In Romania nu ne aflam la bordul Enterprise. Asa ca mai ne gandim alta data la microchirurgie de performanta. Va urez sanatate maxima! Sincer, am fost bine intentionat. Dar sunt unii care chiar le stiu si le zic... Cu aceasta nu mai raspund la acest topic. This post has been edited by mirceateodorescu683: 4 Feb 2007, 14:30 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 08:04 |