DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Mi-am luat Supernova, Sfaturi!

lights
post 27 Mar 2007, 23:41
Post #31

Membru sofisticat

Group: Members

Nu jignesti pe nimeni! Atati bani am avut si nu este o rusine,masina mi-am luat-o pe munca cinstita si sunt mandru de ia! Daca aveam bani imi luam un Boeing747-400!Punct.

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2002 - Bucuresti
Lipsa de idei.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
2dor
post 28 Mar 2007, 07:06
Post #32

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

From: Bucuresti

Offtopic: Am trait s-o aud si pe asta. Nu e diferenta intre Logan si Octavia/Megane! Pai atunci ar trebui ca Renault sa renunte la Megane in favoarea Logan-ului mai ales ca e mai ieftin. Treziti-va oameni buni, ascultati ce aberatii spuneti. De la a fi mandru de masina personala si la a declara aberatii vad ca e o cale foarte scurta. E incredibil pe ce planeta or trai unii.

This post has been edited by 2dor: 28 Mar 2007, 07:08

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
router
post 28 Mar 2007, 08:01
Post #33

Recalcitrant

Daca ai fi condus ambele modele ai avea aceiasi parere - diferentele sunt dar nu foarte mari.

Toata lumea din tara asta se pricepe la masini si fotbal.

Daca ai codus doar o dacie amarata sau cel mult o supernova in viata ta normal ca nu sti care sunt diferetele sau cat de mari sunt.

Eu am condus ceva modele la viata mea si asta e parerea mea, punct.

--------------------
Fost Supernovist Actualmente fan Gillette Mach 3 2007 - B-81-XXX
Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
+
eurro
post 28 Mar 2007, 08:15
Post #34

Membru autentic

router conduc supernova de 5 ani si jumatate, si am condus "n" masini, degeaba spui ca este o masina slaba si de abea asteptai sa scapi de ea! iar la diferentele intre logan si octavia/megane... m-ai lamurit! intamplator am condus si octavia si megane si clio si logan mai multe versiuni. si am circulat ceva km cu fiecare asa ca pot face o diferentiere intre acele autoturisme. iar noului prorpietar, multi km cu ea fara peripetii si sa ai grija de ea pentru ca la banii care i-ai bagat si o sa ii mai bagi in ea, merita intr-adevar sa o tii pana cand ai posibilitatea sa iti iei alta. eu unul nu o mai schimb pe a mea cu Logan cu vroiam cu ceva timp in urma.

--------------------
Dacia SuperNova Confort
+
nh1980ro
post 28 Mar 2007, 10:44
Post #35

Membru

From: Togo-Togo.

Cand a facut comparatia intre Octavia si Logan poate omul se referea ca nu merita banii dati in plus si banii pe intretinere pentru ce ofera in plus respectiva masina.
Si aici sunt de acord cu el. Si daca tot vrei Octavia mai bine iei VW ca e de la mama lui.
La fel si daca vrei Logan, mai bine iei Symbol de la Renault. Acum depinde si ce bani ai.
La o masina problemele sunt aproximativ direct proportionale cu numarul de km parcursi pe an. Daca faci cu o DSN 15.000km pe an ai sa resimti altfel problemele fata de unul care face 2-3000km pe an.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
catalin80
post 28 Mar 2007, 12:04
Post #36

Membru autentic

QUOTE(router @ 27 Mar 2007, 21:33)

Sa-ti zic eu de ce nu mi-am luat Octavia sau Astra:

1.la munca am o Octavia si un megane sedan si nu e atat de mare diferenta intre Logan si Octavia/ Megane.
2. e mult mai mare diferenta intre Supernova si Logan decat intre Logan si Octavia.
3. Costurile de intretinere + casco: sunt mult mai mari la Octavia/Astra decat la Logan.
4. Diferentele enumerate mai sus nu merita creditul de 5000 de euro ce trebuia sa-l fac pentru Octavia/Astra.

Nu vreau sa jignesc pe nimeni cu ceea ce am spus mai sus.
Am vrut doar sa-mi expun parerea ca FOST PROPRIETAR DE SUPERNOVA.
*

1. se prea poate sa ai megane si octavia la munca , dar e posibil sa nu le fi condus . Diferentele intre logan si megane/octavia incep inca de la exterior ( nu cred ca are sens sa le comparam din punct de vedere al designului si impactului vizual pe care le ofera cele doua in raport cu loganul).La interior pe langa plansele de bord din materiale mult mai placute la atingere decat la logan ar trebui sa ne gandim si la confortul pe care ti-l ofera cele doua.
2. diferenta intre supernova si logan e ca diferenta intre logan si octavia/megane.
3. costurile de intretinere la logan sunt mai mari decat cele ale supernovei . La fel si pentru casco.
4. diferentele enumerate mai sus nu merita sa mai pui 5000 euro si sa iei logan

* daca vorbim doar asa sa umplem topicul , mai bine nu mai vorbim . Sau incercam si din acest topic sa facem logan=zkr??

--------------------
renault clio symbol , skoda superb
+
router
post 28 Mar 2007, 19:45
Post #37

Recalcitrant

1. Le-am condus pe ambele destul de multi kilometri (parcul auto al firmei este destul de numeros si variat) si nu ai de unde sa sti ca nu le-am condus eu sau esti MAMA OMIDA ?

2. parerea ta

3. Cred ca dupa 6 ani stiu mai bine ca reviziile la ambele masini costa cam la fel de mult (sau si la subiectul asta nu ma pricep) iar Casco full fara fransiza la Supernova in ultimul an a fost 6 mil iar acum la laureat platesc 7,2 mil la Generali (sumele sunt asemanatoare). Impozitul, RCA-ul si rovigneta sunt identice ca pret.

4. Diferenta nu merita banii.

* sper sa nu mai vorbeasca de dragul de a vorbi oamenii, care au si ei abia daca au o Dacie de 20 de ani, care si aia la randul ei e a lui taticu si abia daca merg cu ea in weekend ca nu au bani de benzina.

--------------------
+
catalin06
post 29 Mar 2007, 08:53
Post #38

Membru autentic

From: Arges

Am condus si Logan si Megane si am observat o gramada de diferente .
Reuter : Loganul are aceeasi stabilitate pe sosea ca un Megane ??? Zici ca le-ai condus pe amandoua ...

--------------------
Renault Megane III 2010 - AG 66 -_-
+
DragosP
post 29 Mar 2007, 09:01
Post #39

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Nu credeți că ați deviat un pic de la subiect?
Gata cu offtopicăreala vă rog!

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
catalin80
post 29 Mar 2007, 11:45
Post #40

Membru autentic

QUOTE(router @ 28 Mar 2007, 20:45)
1. Le-am condus pe ambele destul de multi kilometri (parcul auto al firmei este destul de numeros si variat) si nu ai de unde sa sti ca nu le-am condus eu sau  esti  MAMA OMIDA ?

poate sunt si mama omida radmasa.gif
2. parerea ta

nu cred a fi numai parerea mea

3. Cred ca dupa 6 ani stiu mai bine ca reviziile la ambele masini costa cam la fel de mult (sau si la subiectul asta nu ma pricep) iar Casco full fara fransiza la Supernova in ultimul an a fost 6 mil iar acum la laureat platesc 7,2 mil la Generali (sumele sunt asemanatoare). Impozitul,  RCA-ul si rovigneta sunt identice ca pret.

valoare asigurata la Supernova era tot 7000 euro cat o fi acu' la loganul tau?
am avut si eu casco la sn si nu depasea 100 euro/an

4. Diferenta nu merita banii.
* sper sa nu mai vorbeasca de dragul de a vorbi oamenii, care au si ei abia daca au o Dacie de 20 de ani, care si aia la randul ei e a lui taticu si abia daca merg cu ea in weekend ca nu au bani de benzina.
*

asta a fost chiar tare, dar de nu toata lumea se urca din supernova direct in logan

This post has been edited by catalin80: 29 Mar 2007, 11:47

--------------------
+
catalin06
post 29 Mar 2007, 12:51
Post #41

Membru autentic

From: Arges

lights : sa sti ca si eu am fost bucuros cand mi-am cumparat Supernova , mai ales ca imi doream f. mult una si o luam cu banii mei , fara ajutorul parintilor. Si inca sunt mandru de masina mea Supernova ...

--------------------
Renault Megane III 2010 - AG 66 -_-
+
router
post 29 Mar 2007, 13:34
Post #42

Recalcitrant

QUOTE(catalin80 @ 29 Mar 2007, 11:45)
*

3. Vorbesti fara sa spui nimic real. Am avut Casco full in primii 4 ani la Tiriac iar in ultimii doi la Generali si mereu a fost in jur de 6 mil la o valoare asigurata de 5700 de euro pentru Supernova (valuarea asigurata scadea cu 10% in fiecare an).
Iar la Logan la o valuare asigurata de 8350 de euro platesc la Generali pentru casco full 7 mil.

Din tot ce am spus mai sus rezulta ca eu mint da?

Iar casco ala al tau de 100 de euro era la companie de asigurari fantoma gen Asiban sau ABC asigurari care daca ti se intampla ceva la masina ori nu-ti platesc nimic ori daca iti platesc gasesc ei metode sa-ti dea cel mult jumatate din bani.

Noi suntem foarte buni sa facem misto sau sa ne bagam in seama, putini sunt cei ce vorbesc doar ceea ce ar fi normal.

lights : sa sti ca si eu am fost bucuros cand mi-am cumparat Supernova , mai ales ca imi doream f. mult una si o luam cu banii mei , fara ajutorul parintilor. Si inca sunt mandru de masina mea Supernova ...

Din partea mea ai tot respectul deoarece ti-ai luat un lucru pe care ti l-ai permis din munca ta.

This post has been edited by router: 29 Mar 2007, 14:33

--------------------
+
catalin80
post 29 Mar 2007, 14:47
Post #43

Membru autentic

QUOTE(router @ 29 Mar 2007, 14:34)
3. Vorbesti fara sa spui nimic real. Am avut Casco full in primii 4 ani la Tiriac iar in ultimii doi la Generali si mereu a fost in jur de 6 mil la o valoare asigurata de 5700 de euro pentru Supernova (valuarea asigurata scadea cu 10% in fiecare an).
Iar la Logan la o valuare asigurata de 8350 de euro platesc la Generali pentru casco full 7 mil.

Din tot ce am spus mai sus rezulta ca eu mint da?

Iar casco ala al tau de 100 de euro era la companie de asigurari fantoma gen Asiban sau ABC asigurari care daca ti se intampla ceva la masina ori nu-ti platesc nimic ori daca iti platesc gasesc ei metode sa-ti dea cel mult jumatate din bani.

Noi suntem foarte buni sa facem misto sau sa ne bagam in seama, putini sunt cei ce vorbesc doar ceea ce ar fi normal.
Din partea mea ai tot respectul deoarece ti-ai luat un lucru pe care ti l-ai permis din munca ta.
*

adica in 2007 cand ai vandut supernova , valoarea asigurata era undeva la 3750 euro. pentru asta plateai 6 milioane casco , iar la logan platesti 7 mil la o valoare asigurata de 8350?? Am avut casco la Asirom ( fantoma cum ii spui tu) valoarea asigurata era 3200, masina era fabricatie 2003 si plateam exact 105 euro/an. Pai singurul care s-a bagat in seama ai fost dumneata cu sfatul "vinde-o ca bla bla". Omul si-a luat o masina , asa cum ti-ai luat si tu . Daca avea bani de altceva isi lua , asa cum probabil o faceai si tu .
Cat priveste comparatiile cu megane , octavia ....get real si nu mai fi plin de subiectivism .

Cum si in ziua de azi exista casco pentru logan incepand cu 400 euro si terminand cu 700 ron , asa existau si pentru supernova , incepand cu 105 euro si terminand cu 600 ron cat plateai tu

* trebuia sa facem si din topicul asta loganul cea mai buna masina .....

--------------------
+
Stefan_B
post 29 Mar 2007, 16:52
Post #44

Membru autentic

Doar legat de ce scrie Router cu mult aplomb - eu am o SN din 2002, cu care sunt OK. Mai am si o Skoda Octavia. Am condus (din pacate) si logan. Sincer, imi permit logan fara probleme, dar nu vreau logan. Depinde f. mult de stilul de condus - mie mi se pare o barca pe valuri. Singurul model atractiv ar fi dieselul, dar pentru asta am Octavia.

Comparand Logan cu Octavia (1) se constata multe diferente - de altfel masinile sunt din clase diferite.

Asa ca in concluzie, eu zic ca SN e o alegere buna in clasa ei de pret. Logan nu e compromisul care sa ma atraga - mi se pare ca o baba fardata care se vrea sexi - portbagaj imens, inalta (sa fie ca un SUV smile.gif ). Cred ca R19 a fost mult mai reusit ca logan - bine... R19 era mai scump ca logan, asa ca...

P.S. Fabia (cunoscuta ca Labia) nu ma atrage nici ea, si seamana mai bine cu Logan...

--------------------
+
cristiV
post 29 Mar 2007, 17:05
Post #45

Membru autentic

cand iti cumperi o masina in primul rand te gandesti la raportul calitate pret, la acest capitol supernova sta cel mai bine, sau a stat la vremea ei. cea mai mare prostie e sa vinzi supernova sa iti iei logan, parerea mea, daca vrei ceva mai bun, nu gasesti decat de la clio in sus(excludem albea, chevrolet). daca loganu e atat de bun cum zic unii de ce solenza isi pastreaza pretul de fabrica dupa 3 ani? sa fim seriosi

--------------------
RENAULT Laguna III GT 2011
+
lights
post 31 Mar 2007, 15:07
Post #46

Membru sofisticat

Subscriu!

--------------------
Lipsa de idei.
+
Chipu
post 31 Mar 2007, 15:55
Post #47

Membru autentic

Ca veni vorba de Casco, am facut eu ieri la Asirom: DSN europa+20% obtionale = 305 Lei la o valoare asigurata de 2850 Euro...cum au iesit unora sumele mentionate nu pricep...Si felicitari pentru SuperNova!

This post has been edited by Chipu: 31 Mar 2007, 15:56

--------------------
Dacia SuperNova FullOption
Mondeo Ghia 1.8 Duratec HE@125 stock
+
pif_elen
post 20 May 2007, 14:22
Post #48

Membru incepator

QUOTE(Chipu @ 31 Mar 2007, 16:55)
Ca veni vorba de Casco, am facut eu ieri la Asirom: DSN europa+20% obtionale = 305 Lei la o valoare asigurata de 2850 Euro...cum au iesit unora sumele mentionate nu pricep...Si felicitari pentru SuperNova!
*

suma mentionata adica 2850 eur este suma vehiculate in tariful de prima fixa DACIA stiu asta deoarece eu lucrez la SC OMNIASIG asa ca si eu am casci full
nu stiu daca tu ti ai pus si vandalismul...un risc deasemeni foarte important
bafta multa

--------------------
dacia supernova rapsodie 2001
+
deconectat
post 20 May 2007, 14:39
Post #49

Membru cu avatar de sezon

From: Brasov

Un sfat pentru noul posesor de DSN: fa-ti casco. Pe mine m-a costat cam 100 euro si include si vandalism. Firma nu e fantoma...in sensul ca am avut o dauna si au platit fara sa comenteze.

Felicitari si sa ai grija de ea! smile.gif

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
minny
post 21 May 2007, 13:21
Post #50

Membru porcos

Mai super nova si solenza eu zic ca is masini OK la banii lor. Si in mod firesc Loganul e mai bun per general decat srn/slz, care la randul lor sunt depasite de megane, octavia ... ma rog. Ce sa ne dam cocosi, fiecare a cumparat cat l-a tinut punga. Acum insa mai conteaza ceva, la ce folosesti masina. Si pentru oras si mers prin imprejurimile orasului eu zic ca e OK.

--------------------
------ ------ ------
+
bj
post 21 May 2007, 15:25
Post #51

membru de nevoie

//offtopic
QUOTE(router @ 28 Mar 2007, 19:45)
esti  MAMA OMIDA ?
*

a spus cineva MAMA OMIDA? lurk0000.gif

se pare ca nu sad.gif never mind... mi-am adus aminte de ceva din trecut alcoholic.gif

//ontopic

Felicitari proprietarului de achizitie! Ti-ai luat un motor si o cutie pe cinste. Cat despre restul coscovelii uita-te pe topicul cu probleme frecvente din sectiunea DSN: cel putin 70% te vor lovi. Multe nu sunt foarte importante dar sunt sacaitoare!

Atata timp cat le vei rezolva la timp (la primele simptome) masina nu te va lasa balta.

This post has been edited by bj: 21 May 2007, 15:26

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra exLeon, exDSN - B-65-xxx
BMW F650ST - tot un fel de capra
+
lights
post 10 Jun 2007, 22:14
Post #52

Membru sofisticat

Da ce aveti cu plasticaraia din interiorul Supernovei? a mea nu scartaie nu troncane nu bate nu se aude in masina absolut NIMIC!!!

Cine nu crede il astept la un test drive pe un drum prost (adica prin frumoasa noastra capitala)

Attached thumbnail(s)
IMG_0083.JPG ( Size: 79.68k ) Number of downloads: 45

--------------------
Lipsa de idei.
+
puiu82
post 11 Jun 2007, 03:28
Post #53

MOTANU'RAPIDIST!

From: bucuresti,giulesti

QUOTE(valentin.dumitran @ 20 May 2007, 15:39)
Un sfat pentru noul posesor de DSN: fa-ti casco. Pe mine m-a costat cam 100 euro si include si vandalism. Firma nu e fantoma...in sensul ca am avut o dauna si au platit fara sa comenteze.

Felicitari si sa ai grija de ea! smile.gif
*

Si cum se numeste firma?
Sunt interesat,astept raspuns,daca nu aici,macar PM.
Multumesc anticipat.
Scuze de off-topic.

--------------------
Toyota Auris 2011 - B-999-CGS
Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad.
+
lights
post 11 Jun 2007, 10:15
Post #54

Membru sofisticat

Si eu am full casco la Asirom ,am platit in jur de 100 euro pe an ,am avut un accident cu ea si vreau sa-ti spun ca au fost seriosi mi-au platit despagubirea in 1 saptamana(48 milioane)!

--------------------
Lipsa de idei.
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th May 2025 - 00:28
Forum Renault