DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> revizia de 40k sau 50k?, voi ce ziceti ?

lucciole88
post 27 Jan 2007, 19:45
Post #1

SRN rullzzzz :D

Group: Members
From: Bucuresti - Militari

salut am si io cu supernova 44k aproape si la 40k nu sa facut revizia ........si as vrea sa stiu ce as putea face acu ........ori revizia de 40 ori cea de 50 ? ca masina a cam inceput sa mearga "prost" . mulrumesc si astept sugesti tongue.gif

--------------------
Dacia Super Nova 2003 confort - B 17 SVR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 27 Jan 2007, 21:28
Post #2

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Ce vrei tu faci, în funcție de buzunar și de cât și mai ales cum vrei să-ți funcționeze obiectul.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
DSN
post 27 Jan 2007, 21:44
Post #3

Membru

Mai întâi treci pe la școală și învață să scrii corect românește. După ce înveți, întoarce-te aici și scrie-ne despre problemele tale!

DragosP,

Nu-i mai lăsa pe toți analfabeții să scrie. Dacă poți, așa cum limbajul de tip "irc" este interzis, modifică regulamentul ca și cei care nu știu să scrie corect în limba română (și mă refer la cei cu probleme, nu la cei care fac o greșeală apăsând greșit o tastă) să primească, în primă fază, warn. Iar dacă persistă în greseală .....

--------------------
ex Renault Megane break - RO
+
dadu221
post 3 Feb 2007, 17:42
Post #4

Membru autentic

From: Ploiesti

daca nu te-ai hotarat ... mergi la una buacat service care ai auit tu ca este mai bun prin zona si iti programezi masina pentru revizia de 40 000
1. se ia masina se suie pe elvator si incep romanii sa traga de roti sa verifice bucsataie , rulmenti si alte cele, verifica ochiometric amortizoarele, eventuale pierderi de ulei, antigel sau lichid de frana. In functie de rezultate pot interveni cheltuieli neprevazute.
2. soliciti schimb ulei + filtru , schimb filtru aer, schimb filtru benzina, bujii (la schimbarea lor ceri o parere asupra modului in care aceastea au functionat pana acum), placute frana (cand umbla mecanicul la placute il rogi sa isi dea o parere cu privire la discuri si vezi daca ai mai mufele de la senzorii de pe placute). Zic eu sa iti faci si directia daca ai vreo problema in sensul asta .. daca ai constata ca trage sua daca vezi uzura neuniforma pe cauciucurile fata. dupa ce iti faci directia ai grija sa nu te lase aia cu volanul stramb ca tare greu il mai nimeresc in pozitia lui naturala. Nu pleca de langa mecanic!!! stai colo si casca bine ochiul ca sa vezi ce ai si tu pe sub caporta si pe la roti si eventual cere pareri/indicatii/sfaturi (asta va gadila orgoliul mecanicilor aia "scholiti")
3. desi nu e musai .. propun si un tester ... sa se holbeze omul pe la parametrii masinii .. timpi de injectie, detonatii bla bla bla.

Uleiul ... se pune 10W40 in mod normal . eu am pus 5w40 ultima data si is multumit de el pentru ca mi se pare o diferenta asa ca voi continua. Daca te tine punga iti recomand, deci 5w40(e doar o recomandare si nu caut sa imi impun punctul de vedere).
Bujiile .. equiemul ala original al masinii merge destul de bine nu cred ca ai motiv sa te chinui la bosch sau ngk-uri sau alte minunatii.
Filtrul de aer si cel de benzina : holbeaza bine ochii ca sunt operatii pe care le vei putea face singur mai tarziu si fara prea mare efort.
ueliul 5w40 - 230 000/litru 5w40 330 000/ litru
flitru ulei 160-200 000
bujii maxim 300 000
filtru benzina 250-300 000
filtru aer 400 000
placute 350 -450 000
testerul si directia .. in functie de service dar nu ar trebui sa fie mai mult de 6500 000/ tester si 500 000/directie preturi care zic eu ca s-ar inscrie la plafonul maxim.

o manopera per total nu mai stiu dar un 500 000 maxim 700 000 ar trebui sa acopere efortul celor din service.

cred ca esti proaspat posesor..sa o stapanesti sanatos si ai mai multa grija de ea .. mai ales in ceea ce priveste uleiul,locul din care bagi benzina si la mecaniul care iti va schimba distributia.

DSN - omul a intrebat de o dacie nu s-a inscris la doctorat cand a postat. nu tu l-ai facut deci nu te simti dator pentru educatia lui. poate picteaza bine si se ridica cu pretentia ca toti care nu intalnesc standardele lui la pictat sa fie scosi de pe forum. sau .. poate s-a gandit ca nu i se da nota pe ce scrie

--------------------
DSN rapsodie - 2002 - ph-22-unu
Ie doar o amarata de dacie
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 14:51
Forum Renault