DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Leasingu' lu peste!, Plata impozitului incepand cu 2007

saddie
post 26 Jan 2007, 12:37
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Asta am primit aseara pe mail de la cei de la BCR Leasing iar azi am primit si scrisoare cu acelasi subiect.

Stimata Doamna,

Stimate Domn,

Ca distins client al BCR LEASING IFN, ne face placere sa va transmitem, in cele ce urmeaza, informatii utile cu privire la plata impozitului pentru autovehiculele cumparate in leasing prin societatea noastra. Pe aceasta cale, va informam ca, pentru inregistrarea ca proprietar fiscal si plata impozitului pe 2007, nu aveti nevoie de copii dupa cartea de identitate a vehicului. Administratiile financiare au primit instructiuni in acest sens de la Prefectura. De altfel, dv. ati primit cate o copie a cartii de identitate odata cu numerele.

INFORMATII PRIVIND PLATA IMPOZITULUI PENTRU AUTOVEHICULELE ACHIZITIONATE IN LEASING PRIN BCR LEASING IFN

1. Pentru plata impozitului pe 2007, utilizatorii de autovehicule achizitionate in leasing (locatarii) trebuie sa depuna la administratia financiara la care sunt arondati, o declaratie fiscala (pe un formular-tip care se procura de la administratia financiara), insotit de urmatoarele documente:

A. pentru mijloacele de transport care fac obiectul unui contract de leasing financiar încheiat până la 31 decembrie 2006:
a) copie a contractului de leasing;
cool.gif copie a certificatului de înmatriculare a vehiculului;
c) documentul de atribuire a codului de identificare fiscală, potrivit art. 69 din O.G. nr. 92/2003 privind codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare (copie a actului de identitate/certificat de înregistrare /certificat de înregistrare fiscală, după caz).
Declaratia fiscala si documentele de mai sus trebuie depuse pana la 31 ianuarie 2007.

B. pentru mijloacele de transport care fac obiectul unui contract de leasing financiar, încheiate după întâi ianuarie 2007:
a) copie a contractului de leasing;
cool.gif copie a procesului verbal de predare-primire a mijlocului de transport;
c) documentul de atribuire a codului de identificare fiscală, potrivit art. 69 din O.G. nr. 92/2003 privind codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare (copie a actului de identitate/certificat de înregistrare /certificat de înregistrare fiscală, după caz).
Declaratia fiscala si documentele de mai sus trebuie depuse in termen de 30 zile de la data incheierii contractului de leasing.

2. Pentru plata impozitului pentru anii anteriori, procedura urmata de BCR LEASING IFN era/este urmatoarea:

a) BCR LEASING platea impozitele catre administratia financiara.
cool.gif La sfarsitul contractului de leasing, Directia Derulare Contracte emite facturi de ultima rata/valoare reziduala iar Directia Logistica intocmeste factura cu cheltuielile de inchidere (pentru radiere), in anexa careia sunt detaliate si cheltuielile privind impozitul. Plata ambelor facturi reprezinta punctul de plecare al transferului bunului de la locator catre noul proprietar.
c) Pentru contractele aflate in derulare, plata impozitului pentru anii anteriori lui 2007, se va factura de catre BCR LEASING IFN la finele contractului, dupa aceeasi procedura, iar plata impozitului din 2007 se va face direct de catre utilizator, conform noilor prevederi legale.

Se pare deci ca noua legislatie afecteaza si contractele semnate inainte de 2007. Bine ca au stiut sa ma anunte cu trei zile inainte ca trebuie sa fac coada la administratia financiara!!!!!

--------------------
Renault Clio Symbol 1,5 dci, 80 CP, Dynamique, 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
padre
post 30 Jan 2007, 23:26
Post #2

Il padrino

From: Bucuresti

In aceeasi situatie ma aflu si eu.
La stiri la TVR1 fatuca aia care prezenta stirea de la fata locului a spus ca se poate trimite declaratia de impunere si prin e-mail wacko.gif
Am cautat pe net si nu am gasit nimic, stie cineva vreun site oficial de unde sa gasim mai multe informatii si/sau formularul de declaratie?
Sau a fost vorba de maxim profesionalism in practicarea meseriei de jurnalist, again? radmasa.gif
Ar trebui sa facem scandal si sa prelungeasca tampitii astia de guvernanti termenul de depunere, unde sa se inghesuie 600.000 utilizatori (si astia se pare ca sunt doar cu masini, mai sunt si cei cu alte bunuri, imobile si mobile) la maxim 12 ghisee? Asta pentru ca la Sector 1 sunt 2 ghisee pentru asa ceva, ma indoiesc ca la alte sectoare sunt mai multe...

HELP deci cei care se mai afla in aceasta situatie stupida.
Si multa UE guvernantilor nostri pentru ca in fiecare zi se trezesc si se gandesc ce fel de bete si in ce moduri sa ne bage in "rotile" activitatii.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
Manuel
post 31 Jan 2007, 09:15
Post #3

Membru autentic

From: VASLUI

Am fost si eu astazi cu copii dupa contractul de leasing, cartea de identitate a masinii, certificat inmatriculare si card de identitate. Pentru masina din semnatura mi-au stabilit un impozit anual de 64 lei. Pentru cine plateste integral impozitul pana la 31 martie, se acorda o reducere de 10%.

p.s. Nimeni la rand, am rezolvat in 10 minute smile.gif

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
lbordea
post 31 Jan 2007, 09:27
Post #4

Membru incepator

Manuel, tu in ce sector ai fost? EU trebuie sa merg la sector 6 sad.gif - nici macar nu stiu pe unde e smile.gif!

--------------------
Renault Megane 2.2 sept 2006
1.5dci 80CP - Confort Expression Beige Poivre + mp3 + clima
+
Manuel
post 31 Jan 2007, 09:27
Post #5

Membru autentic

N-am fost in niciun sector, eu stau la tara smile.gif

--------------------
+
lbordea
post 31 Jan 2007, 09:36
Post #6

Membru incepator

Speram sa nu fie Orasul din "descrierea" ta si sa ne bucuram si noi in Bucuresti de plata fara coada -vise, vise!
Eu nici macar nu stiu adresa pentru sector 6, stie careva? sad.gif

--------------------
+
vijelie
post 31 Jan 2007, 09:41
Post #7

membru violet

La Orizont, vizavi de fostul Minister al Apararii.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Ant
post 31 Jan 2007, 09:48
Post #8

Utilizator resuscitat

la orizont la taxe si impozite. Am stat ieri aproape 2 ore la coada.
Iei o declaratie de la ei pe care o completezi, copie dupa contractul de leasing (in care se specifica si perioada pe care s-a incheiat contractul), copie dupa talon, dupa cartea de identitate a masinii si copie dupa CI sau BI in care sa se vada ca domiciliezi in sectorul respectiv.

--------------------
Opel Vectra 2005 cu remorca - B .. AIT
Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
+
lbordea
post 31 Jan 2007, 09:50
Post #9

Membru incepator

Trebuie neaparat persoana care este utilizatorul masinii (cel cu care s-a facut contractul de leasing)? la mine e nevasta-mea si as fi vrut sa ma duc numai eu biggrin.gif - poate pot sa scriu eu declaratia aia tip de la ei si sa o depun - aveti idee?

--------------------
+
strumfuadi
post 31 Jan 2007, 10:00
Post #10

Former Laguna user.

From: B u c u r e s t i

io nu ma duc neam!
e un nonsens total!
auzi fraza: "proprietarii de masini achizitionate in leasing"
pai cine a conceput fraza asta era cel putin pilit, iar cine a votat'o era beat de'a dreptul!
trebuie sa fii corigent la drept sa aberezi asa ceva!
1. nu sunt proprietar
2. nu am achizitionat nimic, ci am inchiriat! e ca si cum as plati io impozit la casa in care as sta cu chirie! radmasa.gif
nu ma grabesc sa inregistrez si sa platesc nimic. de ce? fiindca prostia asta va pica cu siguranta.
in plus, am prieteni cu leasing la tiriac leasing si nu au primit nici o instiintare de la ei ca sa isi plateasca singuri impozitele.
niste cretini! please die! death.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
vijelie
post 31 Jan 2007, 10:03
Post #11

membru violet

Sa fii dumneata sanatos, dar noul cod fiscal A DECIS ca beneficiarii de leasing sunt asimilati proprietarilor, asa deci si prin urmare trebuie sa plateasca impozit CA SI CUM ar fi proprietari. Cu sau fara instiintare, e o indatorire legala... Hai Romania!

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Manuel
post 31 Jan 2007, 10:04
Post #12

Membru autentic

QUOTE(strumfuadi @ 31 Jan 2007, 10:00)
io nu ma duc neam!
*

Amenda e intre 500 si 2000 RON. Eu zic sa te duci...

--------------------
+
strumfuadi
post 31 Jan 2007, 10:06
Post #13

Former Laguna user.

JET pe noul cod fiscal.
daca toti suntem mielusei si ne ingramadim sa platim orice aberatii, nu e de mirare ca ei tot instituie taxe.
ia sa facem o greva fiscala si in doua luni ministerul lu vladescu ramane fara obiectu muncii..
ne'am obisnuit turma si sa fim condusi de oieri, asta este.
repet, daca noul cod fiscal prevede ce ai zis tu (adica o aberatie), atunci daca voi primi amenda ptr neplata ii dau in judecata. si cu asta basta.

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
lbordea
post 31 Jan 2007, 10:07
Post #14

Membru incepator

azi am auzit la radio - amenzile sunt de la 50 la 200 smile.gif ( nu de la 500 la 2000?!!?) plus ca mai vine o penalitate la plata de la 200 la 500 smile.gif - destul de mari, zic eu!!! MAMA LOR DE NENOROCITI! smile.gif (ups am uitat ca nu suntem la coltul suparatilor smile.gif )

si intr-adevar strumfaudi are dreptate - romanul sta la cozi si plateste taxe-impozite-amenzi - toate cele fara sa faca nimic ("la vorba e bun toti" tongue.gif) - luati exemplu cu taxele de la giurgiu - atata timp le-au platit - dar cand au facut gat si au blocat drumuri si panarama pentru taxe "ilegale" s-a rezolvat situatia!!!

Si acum e la fel - platim taxe pe care oricum le plateam si inainte - dar direct la leasing (si ei plateau impozitul) - acum le platim in ambele parti se pare!

This post has been edited by lbordea: 31 Jan 2007, 10:11

--------------------
+
strumfuadi
post 31 Jan 2007, 10:18
Post #15

Former Laguna user.

nu draga, nu in ambele parti, ci doar la circa financiara.
dar.. ca underground info, pana acuma firmele de leasing nu au platit nimic, de aia o sa iasa scandal. cum ziceam, se pare ca tiriac leasing se prepara sa ii dea in judecata wink.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
padre
post 31 Jan 2007, 10:31
Post #16

Il padrino

Eu sunt aproape sigur ca se va prelungi termenul, nu poti cere cuiva sa stea 6-8 ore la coada ca sa plateasca taxe. Sper ca o urma de decenta se va mai gasi in tara asta.
In plus, este ilogic sa platesti o asemenea amenda, indiferent de valoarea vehiculata, ca e 50 sau 500 RON atata timp cat impozitul este de 50-60 RON. Adica amenda e de 10 ori mai mare decat impozitul? Pentru ce, pentru ca nu poti plati pentru ca ei nu s-au gandit la afluxul imens de cetateni care vor lua cu asalt cele aprox. 12 ghisee? Aberant.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
+
strumfuadi
post 31 Jan 2007, 10:42
Post #17

Former Laguna user.

totul este aberant.
nu platesc nimic acuma.
o sa platesc cand o inscriu pe numele meu cu nr definitive, iar asta doar pe restul anului ramas, din aprilie incolo.

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
lbordea
post 31 Jan 2007, 10:45
Post #18

Membru incepator

Era un vis frumos sa poti trimite documentele pe email catre directiile de taxe si impozite! Dar asa au anuntat cu tam-tam in ultima zi de inscriere cei de la TV! SO......... cum aflam emailul?!?!? Ca la telefoane nu raspunde nimeni!!!

--------------------
+
strumfuadi
post 31 Jan 2007, 11:00
Post #19

Former Laguna user.

pai normal ca nu raspunde, ca sunt ocupati toti sa incaseze. radmasa.gif
dar de ce va grabiti toti sa va conformati unei aberatii, io asta nu pot sa inteleg.. huh.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
lbordea
post 31 Jan 2007, 11:34
Post #20

Membru incepator

Fratilor vesti noi: am reusit sa sun la numarul 0800.800.211 si am vorbit despre depunere acte leasing. Concluziile sunt:

- DA SE POATE TRIMITE PE EMAIL la sesizari@taxelocale6.ro sau info@taxelocale6.ro luate de pe site-ul www.taxelocale6.ro
- actele necesare: copii dupa buletin(CI), talon, carte de identitate masina, contract leasing + DECLARATIE DE IMPUNERE TIP (ITL006.DOC) ce se gaseste imediat pe net (la cautare pe google primul link)

Cam asta e - sper sa fie ok!

Strumfaudi, eu nu ma inghesui sa platesc - doar vreau sa fiu in regula cu declaratia - ca doar nu platesc acu impozitul!

--------------------
+
BiGBearRO
post 31 Jan 2007, 13:33
Post #21

Membru autentic

From: de unde se da ora exacta

>>nu platesc nimic acuma.
>>o sa platesc cand o inscriu pe numele meu cu nr definitive, iar asta doar pe restul anului ramas, din aprilie incolo.

parca vad ca in aprilie cand o sa te duci la taxe si impozite sa declari masina o sa te puna sa platesti pe tot anu blink.gif + amenzi / penalizari

pentru cateva sute mai bine te duci si o declari

Azi este ultima zi pentru a depune declaratia la fisc

PS: necunoasterea legii nu e acceptata ca scuza

--------------------
Toyota AURIS Touring Sport 2015 - IF-94-URS
+
padre
post 31 Jan 2007, 13:37
Post #22

Il padrino

Cat este impozitul pentru masini cu motoare cu capacitate cilindrica pana in 1600 cmc. persoane juridice?

Pentru cei din sectorul 1 am gasit linkul acesta.
Aici se gasesc formularele necesare si decizia in care sunt specificate actele necesare.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
+
lbordea
post 31 Jan 2007, 14:15
Post #23

Membru incepator

Am primit si raspunsul la emailul trimis la ei de dimineata:

Acte necesare declararii autoturismului:

-          declaratie de impunere tip;

-          cartea de identitate a mijlocului de transport;

-          actul de dobandire(contractul de leasing);

-          certificatul de inmatriculare;

-          actul de identitate.

Puteti trimite aceste documente prin posta, prin e-mail(info@taxelocale6.ro, sesizari@taxelocale6.ro ) iar in termen de 30 de zile sa va prezentati la noi cu originalele pentru conformitate.

This post has been edited by lbordea: 31 Jan 2007, 14:16

--------------------
+
ghetau dan
post 31 Jan 2007, 14:38
Post #24

D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban

Group: Banned

Pentru cei care au masini in leasing:sinteti convinsi ca firma de leasing nu introducea in factura (sub o forma sau alta) impozitul pentru auto? Citi dintre noi vom sesiza o scadere la rate aferenta acestui impozit? NICI UNUL.Eu astept sa vad.
Oricum,pina azi se declara doar,plata se face pina pe 31 martie.

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
Forestman
post 31 Jan 2007, 20:34
Post #25

Membru

From: Suceava

Stie cineva cat este amenda pentru cei care n-au ajuns pana astazi cu declaratia de impunere pentru un auto achzitionat in leasing????

--------------------
Dacia Logan 1.5dci 2006, Ambiance; Ford Ka; MIO A501
+
RainHawk
post 31 Jan 2007, 22:43
Post #26

Dus cu pluta.

Termenul de declaratie s-a prelungit pana pe 10. Am fost sa platesc azi si nu aveam copie dupa certificatul de inregistrare (?!!?) si mi-a zis ca pot sa vin oricand pana pe 10 februarie. unsure.gif

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI 2004 Confort - B-xx-XXX
"I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
+
Smiley
post 1 Feb 2007, 00:23
Post #27

Membru autentic

QUOTE(ghetau dan @ 31 Jan 2007, 15:38)
Pentru cei care au masini in leasing:sinteti convinsi ca firma de leasing nu introducea in factura (sub o forma sau alta) impozitul pentru auto? Citi dintre noi vom sesiza o scadere la rate aferenta acestui impozit? NICI UNUL.Eu astept sa vad.
....
*

se factura separat, aparea inca o linie pe factura. altfel, aveau probleme in contabilitate (nu puteau justifica de ce ti-au cerut mai mult decat rata, nu puteau justifica provenienta banilor cu care plateau impozitul etc)

--------------------
+
ghetau dan
post 1 Feb 2007, 09:14
Post #28

D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban

Group: Banned

Amenda e intre 200 si 800 lei

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
AIX
post 1 Feb 2007, 09:39
Post #29

quite a regular

Aseara la stiri au spus ca s-a prelungit termenul de dpunere cu inca o luna, pana la sf. lui februarie, in sect. 1-5; exceptie face sect. 6 unde data limita a ramas 31 ian.

--------------------
. . .
+
richie
post 1 Feb 2007, 11:30
Post #30

The Right Member

QUOTE(ghetau dan @ 31 Jan 2007, 14:38)
Oricum,pina azi se declara doar,plata se face pina pe 31 martie.
*

Pe undeva si le scoteau ei si pana acum....probabil nu in rata, ci prin comisioanele de management.
In alta ordine de idei, nesimtitii de la RCI (ca doar tot de Renault tin) mi-au trimis anul trecut factura de ...Impozit Auto.

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 08:38
Forum Renault