SLZ cu cutie de Supernova, intreb si eu
![]() ![]() ![]() |
SLZ cu cutie de Supernova, intreb si eu
cryissty |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 29 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
- b-93-ggc
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ești cam optimist în privința scăderii consumului doar datorită unui disc de ambreiaj mai mare în diametru. Evident stilul de condus are efecte mari asupra consumului, dar ambreajul mă îndoiesc
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Totusi , dimetrul de 180 duce la o scadere in greutate si nu cel de 200 ... dar un cuplu mai mic al ambreiajului . Deci nu castigi la consum daca schimbi tot angrenajul ambreiajului , ci castigi la demaraj , mai precis la schimbarea treptelor , doarece la cel de DSN cuplarea treptelor este mai ferma si nu lasa placa sa alunece asa cum este la SLZ ! Se stie ca un ambreiaj hidraulic este mai fiabil decat unul pe cablu !
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
15 milioane ambreiaj de supernova (componente+manopera). Cred ca se vor linistii acum spiritele
![]() |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
- b25wzj Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
Lary_2007 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 26 February 07 ![]() |
Nu prea inteleg eu cum sunt la fel cutiile, pt ca in exploatare se comporta diferit, si spun asta ca am avut un an dsn, si de 8 luni am sz. ma refer in primul rand ca daca bag solenza in marsalier, nu de putine ori mi s-a intamplat sa caraie putin, sau chiar sa nu intre din prima. mi s-a mai intamplat sa caraie de la a 4-a la a 3-a, sau daca schimb rapid 1-2. chestiile aste nu se intamplau la dsn, si nu cred ca are legatura ambreiajul. voi ce ziceti?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
- DB-34-LAR
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
eu zic ca e tot ambreiaj.Si mie mi s-a intamplat sa cuplez marche-arrierul si masina sa nu plece de pe loc desi lampa alba era aprinsa.
Chiar nu inteleg de ce nu au lasat pe slz ambreiajul de supernova.. |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
jake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 24 May 04 ![]() |
Klaus, de ce nu faci tu un topic sticky la tutoriale sa explici la oameni ce e aia ambreiaj, la ce foloseste, cind e cuplat, cind e declupat, ce e aia placa de presiune, pe cine apasa rulmentul de ambreiaj si cind, ce e aia cursa libera, cind se invirte discul si cind nu, eventual cu niste scanari din niste carti de teoria automobilelor, care e relatia dintre diametrul ambreiajului si cuplul MOTORULUI, si ca cuplul e dat de motor si nicidecum de ambreiaj, de ce unele sint cu comanda hidraulica si unele sint pe cablu etc.
Astfel vei evita sa citesti pe aici ca un ambreiaj mai mare inseamna un cuplu mai mare si alte asemenea perle culese din natura. Ceea ce am spus este foarte serios si Klaus ar trebui sa te gindesti la asta. Si cum incep s-o ia pe miriste - pac i-ai trimis la link-ul despre ambreiaje. |
--------------------
Corolla 2.0 DTD
- B-0xxxxx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca tot ai revenit dupa un an de zile (bine ai revenit!), si esti cu atata elan, fa-l tu! Ti-l fac eu sticky pe undeva.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
jake |
![]()
|
Eu l-as face, dar am extraordinar de multa treaba si abia mai am timp sa mai arunc cite o privire prin forumul Dacia intr-o pauza la servici.
De asta nici nu prea am mai venit pe aici pentru ca vreau sa citesc lucruri utile pe forumurile astea, dar au fost doua chestii, inclusiv aia de ieri, care m-au pus pe ginduri si de asta am postat. Cind voi avea timp poate o sa fac topic-ul despre ambreiaje ca sa-mi iau in cap tot felul de galeti cu ... stii tu ce , " ce mai vrea si asta sa ne-nvete pe noi ce-i aia ambreiaj ! " ei aceea care n-or sa schimbe in viata lor cite ambreiaje am schimbat eu cu mina mea pina acum deja . |
--------------------
Corolla 2.0 DTD
- B-0xxxxx
|
|
sefu_alx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 878 Joined: 2 February 06 ![]() |
cutia de logan 1.4 nu e mai scurta? tinand cont ca e facuta pentru roti de 15" ?
|
--------------------
x
y
2009
|
|
jake |
![]()
|
QUOTE cutia de logan 1.4 nu e mai scurta? tinand cont ca e facuta pentru roti de 15" ? Nu, si de-aia nici n-are demaraj. Dar sint metode, poate n-ar trebui spuse aici, grupuri conice mai scurte, de la tot felul de modele de Reno, fac astia grupuri aproape din dinte in dinte, si multe se si potrivesc. La 1.6 un grup scurt faci treaba buna cu el, ( daca nu-ti prea pasa de consum ) . Gata, hai promit ca nu mai scriu pe forumul asta . |
--------------------
Corolla 2.0 DTD
- B-0xxxxx
|
|
klaus |
![]()
|
E, poate o fi o diferenta la grupul principal...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
sefu_alx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 878 Joined: 2 February 06 ![]() |
din moment ce e construita pentru roti mai mari,logic ar fi sa aiba raportul final mai scurt..
|
--------------------
x
y
2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 02:41 |