DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Mic tur al europei, vreau niste sfaturi..in special pt Alpi

kriiss888
post 14 Feb 2007, 13:02
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Dupa 15 mai vreau sa fac o excursie de vreo 2 sapt prin Europa ...3-4 zile in Paris...1-2 in Venetia...restul pe munti..in special in Elvetia si Franta.

Stiti care este in general starea drumurilor (ma refer la zapada, gheata, polei, drumuri/tunele inchise) de munte de prin Alpi in a doua jumatate a lunii mai ?

M-ar interesa asa:

1. drumurile din Elvetia...aproape toate exceptand partea de SE (zona St Moritz pe care o sar din lipsa de timp) ; si autostrazi si nationale...am de gand sa merg cat pot de mult pe nationale ...nu de bani...dar chiar vreau sa vad cate ceva...nu sa fug cu 100+ pe autostrada.

2. Franta....zona Chamonix-Albertville-Grenoble-val d'isere. Si aici la fel...cat mai multe drumuri nationale...autostrada doar unde e nevoie

3. Italia...zona Aosta...in planul meu alpii italieni ii ating doar pe traseul Martigny-St Bernard Tunnel-Aosta-Mont Blanc Tunnel- Chamonix

Ma intereseaza in special starea carosabilului..in special pe soselele nationale de mare altitudine din Alpi ..dar este binevenita orice informatie referitoare la cazare...mai ieftina ..puncte turistice....etc

O sa-mi fac rezervari pt cazare in Paris si Venetia...in rest cazare pe moment in functie de unde o sa ajung seara. Ma gandesc ca, daca in vreo seara ma apuca noaptea sau nu gasesc cazare la un pret convenabil , sa dorm in masina . Ar putea fi vreo problema in privinta asta ...e permis...e interzis ...ma ia politia ...imi da amenda..??

This post has been edited by kriiss888: 14 Feb 2007, 13:28

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
murfi
post 14 Feb 2007, 15:20
Post #2

Membru autentic

Iit recomand sa te uiti pe www.viamichelin.fr de obicei sunt la curent cu ce drumuri sunt inchise. Probleme ar fi la trecatorile de munte unde se pot inchide de pe o zi pe alta.

Poti sa dormi in masina dar o sa cam ingheti

--------------------
+
AL
post 14 Feb 2007, 16:53
Post #3

Member

am mai postat o data dar s-a pierdut inexplicabil mesajul... incerc sa reiau pe scurt

1. eu cred ca in mai nu ai nici o sansa sa dai de zapada pe drum sau de polei... ploaie da, vant da, ceata da seara dar polei nu prea... temperaturile vor fi cel mai probabil pozitive.... dar din pacate nimeni nu-ti poate spune 100% sigur ce va fi... eu am facut drumul RO-Italia-Grenoble de cateva ori in aprilie (2003 si 2004) iar acum sunt la Grenoble (am venit duminica via Austria-Elvetia)... desi am intalnit cateodata zapada in munti, soselele erau curate... pe nationale exista un mic delay cand incepe sa ninga, pana se curata... dar se curata si se da cu substante anti-polei... cateodata se mai inchid col-urile (trecatorile) din motive meteo (vant, ceata, polei) dar acest lucru e anuntat de la baza drumului respectiv pe panouri si prin radio pe info-trafic... pentru tunelurile importante (Frejus, MontBlanc etc.) exista site-uri ale acestora unde e enuntata si starea lor... www.atmb.net sau www.tunnelmb.com... in FR ai starea autostrazilor aici (evenimente, trafic, blocaje, preturi pe tronsoane etc.):
http://www.asf.fr/control/index.aspx?pageid=InternetV3.9909
iar radarele fixe aici: http://www.radarsfixes.com

2. cazare in FR, Elvetia, GErmania... recomand: http://www.etaphotel.com sau http://www.hotelformule1.com datorita pretului, posibiltatii de a face rezervarile online si de a renunta la ele chiar si in ziua cazarii pana la ora 19... mai exista avantajul parcarii gratuite, ceea ce conteaza mult in Paris... Atentie!!!, tot in Paris trebuie ales un motel apropiat de RER sau Metro... nu recomand sa circuli cu masina in Paris...

3. cazare la Venetia.. eu am stat la http://www.villagraziella.com... nici acolo nu recomand sa mergi cu masina in partea insulara ci cu bus-ul...parcare in insula costa 18-20 euro/zi... la vila de mai sus e gratis iar bus-ul e 1 euro (sau iei abonament de vaporeto care e valabil si la bus)

4. cazare la Aosta.... recomand hotelul aeroportului... 60 euro camera 3 stele... e mai usor de gasit camera libera cand ajungi la ora 22 cum am ajuns noi...

3. Atentie in Elvetia: viteza pe autostrazi e 120 km/h si sunt radare la fiecare 10 km, de regula montate pe mijloc, intre sensuri, pentru a putea fi rotite cand pe un sens cand pe celalalt.. mai sunt la intrarile in tuneluri unde viteza e restrictionata la 100 sau 80 km/h

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
kriiss888
post 14 Feb 2007, 17:37
Post #4

Membru

Mii de multumiri Al...link-urile referitoare la starea drum/tunel sunt exact ce imi trebuie.

oricum vreau sa evit cat pot sa merg cu masina prin orase...mai ales in paris si venetia..vreau sa ma cazez la marginea lor ..si de acolo metrou/transport public.

PS : ajung in 2 zile la Paris ? Adica sa plec dimineata...4-5 din Buc ..in prima zi sper sa trec de Viena ...si a doua zi seara sa ajung la Paris ? Masina se vede...2 pers + bagaj...eu fiind singurul sofer...destul de obisnuit cu drumurile lungi...dar doar in RO

--------------------
+
eugeniuz2004
post 14 Feb 2007, 20:57
Post #5

Membru autentic

From: Iasi

Ai mai fost afara cu masina? ca daca in RO esti invatat sa stai la volan 10 ore si sa suporti toate neplacerile unui astfel de drum atunci afara vei sta fara de probleme. Dar daca vrei in 2 zile de la B la Paris atunci nu vei putea evita autostrazile.

Eu am parcurs 1400 km maximum intr-o zi pe autostrazi. Si am fost mai relaxat si mai putin obosit decat am fost in drumul din RO care a insumat numai 800 km.

Concluzii.... le tragi singur!

Asteptam postul de dupa calatorie cu impresii si poze!

--------------------
Kia Cee'd 2008 SW BEST - IS-96-AEU
+
Gheorghedracu
post 15 Feb 2007, 05:21
Post #6

Membru autentic

Asa cum s-a spus mai sus, nu sunt probleme nici iarna pe nici una din autostrazi. Am venit recent dupa o tura considerabila prin Europa (H-A-I-CH-D-FL-NL-B-F) am trecut alpii din A in I, din I in CH, din CH in FL (Liechtenstein) si apoi in A, iar la o alta bucla din CH in A chiar prin Arlberg unde n-am luat-o prin tunel ci prin pas (autostrada merge prin tunel) Nici o problema nicaieri. O nota buna in special pentru italieni la care ma asteptam la .... chestii mai italienesti, ma rog, dar temerile mele au fost nejustficate. Zapada nicaieri in toata tura (a fost si un an cu putine ninsori, e drept).

Adevarata problema e sa iesi din RO. Dup-aia e perfect.

In D, spre surprinderea mea drumurile secundare sunt mai bune ca autostrada care nici ea nu e rea dar nu e ce te-ai astepta de la nemti. Deh, traficul!

Nu stiu ce fac radarele, dar in CH de exemplu mi s-a spus ca se foloseste o procedura de recunoastere a fetei, care da gres 90% din cazuri nu inregistrarea masinii. Cu o licenta straina nu cred ca ai probleme, dar cu o masina inchiriata te iau la sigur peste tot, pentru ca au numele si pasportul la dosar, cu adresa ta (ti-o cer la inchiriere si trebuie sa o dovedesti). Un amic a patit-o si i-au luat si puncte pe licenta romaneasca!

Cazare. Cumpara-ti cartea asta

http://shop.lonelyplanet.com/product_detai...?productID=2669

Este cea mai buna care exista, si ai sa afli din ea tot ce vrei despre cazare, camping, ore de deschidere, inchidere, adrese de internet la hoteluri, programul trenurilor, autobuzelor, preturi la bilete, muzee, campinguri, programul lor anual, ma rog tot, absolut tot ce vrei, pina si jmecheriile pe care le fac tiganii in Romania ca sa fure bani de la turisti straini, hehehehe!

Cartea e editata de australieni si astia calatoresc mult. Ca dovada ca e buna, se vinde in toata lumea. Eu am gasit-o in Austria, Germania, Olanda, ma rog, toate locurile serioase. Cartea e reeditata anual cu informatie actualizata.
Succes.

--------------------
Renault 17 Gordini - RHJ 087
Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
+
kriiss888
post 15 Feb 2007, 09:40
Post #7

Membru

QUOTE(eugeniuz2004 @ 14 Feb 2007, 22:57)
Ai mai fost afara cu masina? ca daca in RO esti invatat sa stai la volan 10 ore si sa suporti toate neplacerile unui astfel de drum atunci afara vei sta fara de probleme. Dar daca vrei in 2 zile de la B la Paris atunci nu vei putea evita autostrazile.

Nu am mai fost afara ca sofer..va fi pt prima data..de fapt cred ca va fi pt a doua oara pana atunci pt ca am de gand sa dau o tura prin Bulgaria de Pasti smile.gif .

Vreau sa ajung la Paris in 2 zile pe autostrazi normal...vreau sa le evit doar pe traseele turistice...Alpii, Coasta de Azur franceza si italiana...tocmai ca sa ma pot opri mai des si sa vad cate ceva ...

QUOTE(Gheorghedracu @ 15 Feb 2007, 07:21)
Asa cum s-a spus mai sus, nu sunt probleme nici iarna pe nici una din autostrazi.

Da, dar pe mine ma interesa in special soselele nationale de prin alpi ...vreau sa evit cat pot autostrazile tocmai pt a putea opri mai des...sa ma plimb un pic ..sa fac poze..
De ex vreau sa trec din Elvetia in Italia pe ruta Martigny - Grand St Bernard -Aosta , dar nu prin tunel ci peste pasul St Bernard (2469m) ...si in mai nu stiu cum va fi...daca fac o comparatie cu Transfagarasanul care la 2000m se deschide prin iulie...

Aici

http://www.about.ch/geography/index.html#CH_Geo_Mountains

am gasit o situatie cu pasurile elvetiene...Gr St Bernard spun ei ca e deschis Mai-Oct ( prin tunel tot timpul anului)...deschis, deschis...dar oare cum va fi la peste 2400 m..?

This post has been edited by kriiss888: 15 Feb 2007, 09:49

--------------------
+
gibonu
post 15 Feb 2007, 10:15
Post #8

Membru autentic

Cred ca poti sa faci Buc - Paris in 2 zile. Eu am fost singur, cu SuperNova de la Buc la Viena, in 2005. Am plecat la 05.00 din Buc si la 22.00 intram in Viena. Am mai stat vreo 2 ore in blocaj pe Valea Oltului (caderi de pietre) si vreo ora jumate la vama RO-H. In plus, acum de la Szeged (adica la 50 km de Nadlac) este autostrada.
La fel, confirm. La Formula 1 se sta excelent si ieftin.
Pentru drumurie din munti mai cauta pe Internet; eu gasisem odata un site cu situatia lor din toate tarile alpine.
Tunelurile Mont Blanc si Frejus sunt scumpe rau de tot. Vezi pe site preturile.
Daca tot vrei sa te dai prin munti cu masina nu te tenteza pasul Stelvio in Italia, la peste 2600 m. Aici nu cred ca sunt probleme cu zapada, deoarece Turul ciclist al Italiei, care are loc in luna mai, trece pe acolo uneori.
Bafta.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
kriiss888
post 15 Feb 2007, 12:43
Post #9

Membru

QUOTE(gibonu @ 15 Feb 2007, 12:15)

Daca tot vrei sa te dai prin munti cu masina nu te tenteza pasul Stelvio in Italia, la peste 2600 m. Aici nu cred ca sunt probleme cu zapada, deoarece Turul ciclist al Italiei, care are loc in luna mai, trece pe acolo uneori.

Am cautat pe net informatii despre pasul Stelvio si am vazut niste poze...pare incredibil cum e construita soseaua...parca m-a apucat un pic si frica gandindu-ma cum e sa urci pe acolo. Din pacate e cam departe de traseul ales de mine; mai mult nu imi e clar care e starea lui in mai. Wikipedia si alte site-uri spun ca e deschis din "late June" pana in Oct ; tot ei spun ca pe acolo trece des turul italiei care are loc in mai ...ce sa inteleg...

oricum l-am notat...o sa il am in vedere pt alta tura .

--------------------
+
gibonu
post 15 Feb 2007, 14:17
Post #10

Membru autentic

@ kriiss888
In mai sigur este deschis Stelvio. Turul Italiei a trecut pe acolo ultima data in 2005 si se circula bine, nu erau probleme.
Intr-adevar, este spectaculos, mai ales fata nordic-estica.
Drumul intiala a fost construit de austricei prin 1800 ca sa scurteze vara distanta postalionului intre Lombardia si Tirol.
Oricum, zona este interesanta: desi este teritoriu italian de la sfarsitul primului razboi mondial, predomina influenta germana, aia pe acolo vorbesc germana, totul este bilingv, inclusiv pe masinile de politiei scrie in germana si italiana. Au avantajul ca nu sunt nationalisti, adica te abodeaza in germana, dar daca le zici ca nu stii trec imediat pe italiana.
Zona se mai numeste neoficial Nordul austriac al Italiei.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 05:58
Forum Renault