Aer conditionat pe Logan Ambiance, Se poate?
![]() ![]() ![]() |
Aer conditionat pe Logan Ambiance, Se poate?
linguamortis |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 8 July 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
2005 uat iz dis???
|
|||
ga!nusha |
![]()
|
![]() Still here Group: Members Posts: 984 Joined: 6 September 05 From: Paris ![]() |
parerea mea.... daca nu gasiti ac la bursa, bagati banii in portbagaj si sambata dimineata plecati spre mioveni... cum iesiti din pitesti spre mioveni, va opriti in al 2-lea sat la prima persoana care are supernova si are bord de logan sau oglinzi de logan... sau cand vedeti prima masina nelogan care are piese logan pe ea si intrebati unde se montaza ac... dupa 2-3 incercari sigur gasiti pe cineva
![]() daca nu.... macar ati facut o plimbare... This post has been edited by ga!nusha: 8 Jul 2007, 18:02 |
--------------------
Mazda 3 MPS
ex: Logan Preference+AC 1.6
2oo8
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
e chiar amuzant. paraca plecam in cautarea mielului de pasteprin pipera pe vremea lui nea nicu
![]() |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
cristi_timidu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 30 April 07 ![]() |
si montajul cine l-a efectuat? am vrut sa i-au si eu de pe un prestige rasturnat dar a cerut cam mult, cam 1000 de euro
|
--------------------
dacia
logan
preferance 2007 diesel
- VL 21 CRI
|
|
misulanu88 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 27 August 07 ![]() |
O alta varianta de racire ar fi un chiller de acvariu.
Un link aici http://www.arofanatics.com/forums/showthread.php?t=256498 http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristi...ea-hc-150a.html Acest racitor de apa consuma 1.1 amperi la 220 v si 20 amperi la 12 volti , alimentandu-se cu un invertor 12 / 220 v de 500 w.(cam 100 lei) Mai ramane de montat un radiator micut cu un ventilator pentru apa recirculata din chiller. |
--------------------
dacia
logan
2007
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
iar incepeti cu prostii d'astea? Practic un sistem AC de masina are o putere(absoarbe) ca sa zic asa, de ~1500-2000 W , si pe canicula face fata cu greu, cat crezi ca va face fata instalatia ta care absoarbe ~240 W ? valorile sunt estimative, scopul e ilustrarea diferentei.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
misulanu88 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 27 August 07 ![]() |
Eu zic ca ar face fata o astfel de instalatie sigur.
http://www.okazii.ro/catalog/3576955/acces....html#div_photo Deci nu e nevoie de mii de wati sa racesti 6 metri cubi de aer. Pacat ca nu se gaseste in Romania. |
--------------------
dacia
logan
2007
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
eu sunt sigur ca nu face fata. Tine cont ca aia 6 metri cubi sunt intr-o tinichea incinsa in plin soare care sta pe cele 50-60 de grade ale asfaltului.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Da, stau si ma intreb, fraierii astia de producatori auto de ce nu folosesc solutii din astea minune? I-ar costa si mult mai ieftin si ar putea f. usor instala si aftermarket o astfel de scula.
Mai, fraieri mai sunt... Mai pun un aditiv cu teflon, mai baga niste magneti pe conducte, pun si o instalatie d-asta si gata, masina care produce energie si nu consuma nimic ca sa se miste. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Mihai R |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 17 May 06 ![]() |
salutare, a reusit cineva sa obtica ceva date mai exacte despre montare AC pe 1.5dci preference ?
pana acum vad ca doar la stadiul de povesti si incertitudini s-a ramas cu acest topic. as vrea si eu sa aflu ceva exact in acest sens ca sa stiu cati bani pun deoparte. mersi mult |
--------------------
Ford
Focus
Iunie 2008 Trend+OPTIONALE 1.6L 16v
- B xx xxx
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(linguamortis @ 8 Jul 2007, 18:38) salut. vreau sa va spun ca eu am pus aer conditionat pe un preferance 1.5 dci m-a costat 700 euro de pe un logan rasturnat... deci piese se pot gasi usor de la masini avariate dar este foarte mult de munca si trebuiesc multe piese de inlocuit cum ar fi: 1) se trece de la directia pe pompa la directia electroasistata (pompa electrica + furtune) 2)se schimba ALTERNATORUL cu unul de 125 amperi si 5 dinti + placa de accesorii pt a\c 3)se schimba fulia motorului care are 4 dinti cu una pt ac care are 5 dinti+intinzator+curea accesorii 4)se monteaza compresorul + tevile aferente 5)se demonteaza bordul si se monteaza vaporizatorul in aeroterma(asta in cazul in care nu cumparati aeroterma cu totul pt ca la aerotermele prevazute cu vaporizator ac motorasul aerotermei este mai puternic) se demonteaza comanda veche de la aeroterma si se monteaza cea noua care are buton comanda ac 6)se schimba radiatoarele si GMV-ul cu unele pentru aer conditionat 7)pentru modelul preferance se schimba doar instalatia electrica motor pt ca deja vine din fabrica cu cablaje trase pana sub capota pt ac.(care costa aprox 1200 ron...) 8)se modifica instalatia electrica pt a functiona directia electrica (se leaga la baterie si se adauga cativa pini in calculator)(atentie la mufe ca nu se vand separat)sau daca aveti bani cumparati instalatie noua care costa in jur de 1200 ron...) 9)se pune masina pe tester si se activeaza a\c-ul si directia asistata pt ca altfel nu functioneaza Cam atat...deci este posibil Daca citeai tot topicu', gaseai. This post has been edited by AR-18-MOS: 27 Dec 2007, 13:19 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Mihai R |
![]()
|
nu face pe desteptu' ... am citit aia dar tot de domeniul basmelor e pentru mine.
inca o data ... daca stie cineva ceva sigur, partea cu 700euro de la dezmembrari e relativ ok, dar eu nu-s mecanic auto deci unde fac manopera. @AR-18-MOS: du-te la control oftalmologic dupa cum zice semnatura aferenta, si abtine-te daca nu ai nimic important de zis. |
--------------------
Ford
Focus
- B xx xxx
|
|
metalus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 18 December 07 ![]() |
cred ca cu niste mici calcule.. mai bine te gandesti la inceput cand vrei sa iti ieiLogan daca vrei sa fie cu AC sau nu .. si diferenta de pret e mai mica decat daca iti pui tu pe urma.
regret ca nu am AC pe al meu, mai ales ca am avut de suportat o vara cumplita si nu am avut multe drumuri de facut. Vb la cineva ce o postat mai devreme, poti face pui la cuptor. ![]() Oricum cu prima ocazie daca voi avea bani, montez AC. Merita , mai ales la caldurile care or sa vina... Multam pt Topic.. foarte util. |
--------------------
Dacia
Slogan
2007, 1.6MPI Laureate
|
|
Bobocel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 17 February 05 ![]() |
Revin cu rugamintea ....sa ma ajutati sa imi instalez un AC pe un logan preferance model 2005. Ma puteti indruma catre cineva? Merci!!!
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Preferance - 21 februarie 2005
|
|
doctorasul |
![]()
|
Membru imbatranit Group: Validating DaciaClub Posts: 1.603 Joined: 13 November 06 From: Pitesti ![]() |
Esti pe drumul bun!.
![]() |
--------------------
Dacia
Dacia
92
- ot
|
|
canon |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 21 April 06 From: TARGU-JIU ![]() |
|
--------------------
DACIA
LOGAN LAUREATE +
2006/I Evolio S1200
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
catala2k |
![]()
|
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
si mai ziceati ca loganu nu e bun... nah ca nici astra nu are a/c
![]() |
--------------------
.
.
. ;)
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
o sa-mi iau vreo 3 aparate de-alea. oare or face fata??
![]() lasand gluma la o parte, nu stiu ce-a fost in capul meu cand mi-am luat masina fara AC. la gandul ca schimb berlina nu mai aveam mintea limpede probabil. si parca am fost mai zgacit ca niciodata. cine naiba stia ca dupa 2 luni mi se mareste salariul substantial? In alta ordine de idei ma incanta foarte mult ideea de a monta aer conditionat acum, chiar cu costurile de rigoare si cu riscul pierderii garantiei. Insa as vrea macar factura pe aceasta operatiune. cum de service-uri autorizate nu ma pot apropia ca ma trimit astia la plimbare, ramane sa gasesc altceva de incredere. Are cineva vreo sugestie? |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
poti incerca asa ceva pana montezi ac.
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=997305 http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1003028 This post has been edited by han_1.6 mpi: 13 Feb 2008, 13:50 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
raz301969 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 13 January 06 ![]() |
Buna dimineata
Ma bate gandul sa imi montez si eu subansamblul acela format din 3 robineti, dar am niste mici intrebari: - in momentul taierii furtunelor se pierde mult antigel astfel incat sa trebuiasca initial facuta golirea instalatiei de racire ? - cum se face aerisirea instalatiei dupa efectuarea modificarii ? - cei care au facut aceasta operatie au observat o incalzire peste normal (4 linii) a motorului pe perioada verii ? Multumesc pentru raspunsuri |
--------------------
LOGAN AMBIANCE
LOGAN AMBIANCE
- B-12-GDZ
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
se pierde putin antigel si se completeaza in vas, dar se si poate colecta in momentul taierii furtunelor lichidul intr-un vas gen pet de 2 l de pepsi taiat de la jumatate. aerisirea se face automat o data cu inceperea functionarii motorului cu conditia ca la inceput robinetii sa stea pe deschis( circuitul de racire este sub presiune). temperatura motorului nu a crescut pe timp de vara.
insa recomand celor care isi permit montarea de aer conditionat. eu unul nu imi permit si de asta am facut acea adaptare care ajuta la mentinerea unei temperaturi normale in habitaclu- ganditi-va ca acel calorifer incinge bordul - lucru foarte util iarna dar stresant vara. |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
gmasterleo2000 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 11 August 07 ![]() |
QUOTE(linguamortis @ 8 Jul 2007, 18:38) salut. vreau sa va spun ca eu am pus aer conditionat pe un preferance 1.5 dci m-a costat 700 euro de pe un logan rasturnat... deci piese se pot gasi usor de la masini avariate dar este foarte mult de munca si trebuiesc multe piese de inlocuit cum ar fi: 1) se trece de la directia pe pompa la directia electroasistata (pompa electrica + furtune) 2)se schimba ALTERNATORUL cu unul de 125 amperi si 5 dinti + placa de accesorii pt a\c 3)se schimba fulia motorului care are 4 dinti cu una pt ac care are 5 dinti+intinzator+curea accesorii 4)se monteaza compresorul + tevile aferente 5)se demonteaza bordul si se monteaza vaporizatorul in aeroterma(asta in cazul in care nu cumparati aeroterma cu totul pt ca la aerotermele prevazute cu vaporizator ac motorasul aerotermei este mai puternic) se demonteaza comanda veche de la aeroterma si se monteaza cea noua care are buton comanda ac 6)se schimba radiatoarele si GMV-ul cu unele pentru aer conditionat 7)pentru modelul preferance se schimba doar instalatia electrica motor pt ca deja vine din fabrica cu cablaje trase pana sub capota pt ac.(care costa aprox 1200 ron...) 8)se modifica instalatia electrica pt a functiona directia electrica (se leaga la baterie si se adauga cativa pini in calculator)(atentie la mufe ca nu se vand separat)sau daca aveti bani cumparati instalatie noua care costa in jur de 1200 ron...) 9)se pune masina pe tester si se activeaza a\c-ul si directia asistata pt ca altfel nu functioneaza Cam atat...deci este posibil bine, ok.. si ? impresii despre functionare etc ? manopera... ? |
--------------------
****** There is hope...
|
|
Mihai R |
![]()
|
Eu sunt in continuare curios cine si unde face treburile astea. Pana acum nu am citit decat despre ... niste baieti care fac si dreg ... cum intrii in sat prima in dreapta la stanga ... stiu multi sa faca dar nu se baga nimeni ... si alte repere fara folos. Cand vine vorba de ceva concret, nimeni nu mai stie nimic. Respect celor care chiar au zis ceva util in postul asta, dar in mare parte este total inutil. Pana acum nu am aflat decat ca te costa mult si ca se schimba 1/3 din ce e sub capota. In rest ... nimic altceva util.
|
--------------------
Ford
Focus
- B xx xxx
|
|
gmasterleo2000 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 11 August 07 ![]() |
sustin. insa pe de alta parte, ma gandesc ca nu sunt multi cei care daca nu si-au permis initial, vor sa isi "bage" AC acuma, dupa. se resemneaza..
![]() |
--------------------
****** There is hope...
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
QUOTE(cadavre- @ 20 Feb 2008, 16:32) Eu sunt in continuare curios cine si unde face treburile astea. Pana acum nu am citit decat despre ... niste baieti care fac si dreg ... cum intrii in sat prima in dreapta la stanga ... stiu multi sa faca dar nu se baga nimeni ... si alte repere fara folos. Cand vine vorba de ceva concret, nimeni nu mai stie nimic. Respect celor care chiar au zis ceva util in postul asta, dar in mare parte este total inutil. Pana acum nu am aflat decat ca te costa mult si ca se schimba 1/3 din ce e sub capota. In rest ... nimic altceva util. Nu oi vrea sa le punem numele, adresa si nr de telefon pe site? Daca ti-ai fi dat seama cine stie, prin niste PM-uri ai fi rezolvat problema demult. |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
eu am lasat de inteles ca ma intereseaza operatiunea, dar nu m-a contactat nimeni pe PM.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Mihai R |
![]()
|
Mai vroiam si grupa sanguina si numarul de la pantof, dar daca nu se poate, asta e ...
Daca nu ar fi batut campii unii, si ar fi zis un ... vorbeste cu X sau cu Y ... poate ca rezolvam. Iar altii nu mai raspund la PM. Mersi totusi ca ti-ai pierdut timpul cu alte ambiguitati si chestii inutile in loc sa postezi ceva util. |
--------------------
Ford
Focus
- B xx xxx
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Steel Tormentor |
![]()
|
Pai daca stiam pe cine il contactam. Si nu-i vorba de servitor, dar eu sunt clientul cum ar veni...si..clientul nostru, stapanul nostru..nu? Adica intereseul e de ambele parti.
This post has been edited by Steel Tormentor: 25 Feb 2008, 17:27 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:13 |