rola intinzatoare aer conditionat, am nevoie
![]() ![]() ![]() |
rola intinzatoare aer conditionat, am nevoie
cristihbrother |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 1 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
super nova
2002 clima
|
|||
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Salut , aceeasi problema o am si eu
![]() Daca aflii cat costa rola aia te rog frumos sa imi spui si mie . Multumesc ! |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
cristihbrother |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 1 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cosmin_2300 @ 29 Mar 2007, 12:19) Salut , aceeasi problema o am si eu ![]() Daca aflii cat costa rola aia te rog frumos sa imi spui si mie . Multumesc ! Salut Tot asa face si la tine?Se aude un tacanit?La mine uneori faca, alteori nu. De cat timp iti face asa? Cati Km ai ? Mi-a zis cineva ca in targ ar fi mai ieftina.Te anunt cum gasesc,ok? Astept un raspuns Ce probleme mai ai cu ea? Eu am uneori la relanti un tremurat, si rar imi da in nas in treapta 2.Sa fie benzina?injectoarele,bujiile,fisele?Nu stiu de ce sa o apuc Mersi O seara buna Cristi |
--------------------
dacia
super nova
2002 clima
|
|
edyneacsu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 25 May 06 ![]() |
Aproximativ 250 RON. Si nu glumesc- tocmai si-a schimbat-o un prieten
|
--------------------
Dacia Super Nova
1,4 mpi
2001 Clima
- CL-03- AZE
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
edyneacsu : prietenul tau cred ca a luat "t(z)eapa" ... distributia costa atat si mi se pare absurd ca acea rola ( cred ca vine la pachet cu , cureaua ) sa coste atat !
cristihbrother : - face din vara asta ( la scurt timp dupa ce am achizitionat masina ) - masina are 42.000 km - astept sa ma anunti - in 8.000 de km nu am avut nici o problema cu ea si am schimbat doar caloriferul ( era spart de cand am luat masina ) si o bucsa ( antiruliu parca ) . Am facut ITP acum o saptamana si trebuie sa schimb din nou acea bucsa ( dupa ce a fost atinsa de bordura ) si frana pe dreapta spate tine mai putin decat pe stanga ( dar in limitele normale ) . In rest masina nu are absolut nici o problema si sper sa ramana asa ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Edyneacsu, prietenul tau a schimbat distributia(curea+rola). D-aia l-a costat atat!
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
sofer_sn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 3 May 06 ![]() |
atat costa 250 RON. si nu se refera la distributie ci doar la acea rola intinzatoare de la cureaua AC. nu are nicio legatura cu distributia.
ar mai fi o idee sa dai jos rola si poate reusesti sa pui niste ulei pe acel rulment pentru ca el scartaie dar nu garantez ca o sa mearga sau o sa mearga doar o anumita perioada.poti incerca asta.......da stii cum e lucrul nou e lucru nou |
--------------------
dacia
supernova
- NT-05-VOH
|
|
cristihbrother |
![]()
|
Nu are cum sa fie 250RON.
Eu am gasit-o deja la 170RON, dar am aflat ca e mai ieftina in targ. Nu poate fi unsa, nu se remediaza problema,mi-a zis un mecanic din service. Va anunt la cat o iau din targ |
--------------------
dacia
super nova
2002 clima
|
|
chz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 26 September 05 ![]() |
Daca este vorba de rola intinzatoare de la compresorul de clima se poate schimba doar rulmentul de la rola. Este 6202. In cazul in care il schimbi este bine sa pui unul de firma (nu de la pompa de apa de dacia 1300), este foarte important sa fie capsat.
|
--------------------
dacia
super nova clima
- CHZ Cine se scoala de dimineata, ii vede pe ceilalti dormind.............
|
|
sofer_sn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 3 May 06 ![]() |
250 RON e unul de origine.in targ probabil o fi mai ieftin.dar ai garantia ca nu incepe si ala sa scartaie?
|
--------------------
dacia
supernova
- NT-05-VOH
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
E scumpa rola aia, eu am luat-o candva cu 190 ron. La megane 2 e vreo 1600.
|
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
cosmin_2300 |
![]() ![]()
|
Mi-e rau !!!
250 ron dracia aia ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() L.E. : chz : poti detalia putin te rog ? Niste poze ar fi extraodinare ![]() Multumesc ! This post has been edited by cosmin_2300: 30 Mar 2007, 17:50 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
cristihbrother |
![]()
|
Salut
Altcineva....cu idei, preturi? |
--------------------
dacia
super nova
2002 clima
|
|
cristihbrother |
![]()
|
Am gasit in Militari la un magazin piese auto (ieftin).
Rola intainzatoare aer cond SN 170 RON....fara suport, si vreo 350RON rola intinzatoare dar cu suport cu tot. Acum ziceti voi....exista 2 feluri?cu suportul de prindere si fara?adica doar rola aia idioata?atatia bani?mai ieftin m-a costat distributia frate. In targ inca nu am ajuns, va anunt. Voi stiti alte preturi, alte magazine? Mersi This post has been edited by cristihbrother: 5 Apr 2007, 20:20 |
--------------------
dacia
super nova
2002 clima
|
|
chz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 26 September 05 ![]() |
Imi pare rau dar poze nu am. Este o operatiune simpla pe care orice mecanic o poate face. Trebuie putina atentie la scoaterea rulmentului pt ca are doua sigurante. Odata scoase sigurantele nu este nici o problema inlocuirea rulmentului.
|
--------------------
dacia
super nova clima
- CHZ Cine se scoala de dimineata, ii vede pe ceilalti dormind.............
|
|
cristihbrother |
![]()
|
Salut
Am cumparat rola aia blestemata. 270 RON cu tot cu suportul de prindere...din Pitesti. Cel mai bun pret, in Buc era 350RON. Sper sa o pot schimba singur Numai bine |
--------------------
dacia
super nova
2002 clima
|
|
Edy NT |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 15 January 07 ![]() |
Se poate schimba doar rulmentul. Eu asa am facut si merge foarte bine. Oricum e mai ieftin...
|
--------------------
Dacia
Supernova
2002, lima
- NT 04 VOH
|
|
Pyn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 8 February 08 ![]() |
Aceeasi problema am avut-o si eu de cand am cumparat masina SH in februarie 2007. Am facut 12.000 km cu ea timp in care caraitul produs in zona motorului s-a accentuat. Nu stiam de unde se aude dar un mecanic s-a uitat si a scos cureaua de aer conditionat moment in care zgomotul a incetat. (Cureaua se poate scoate astfel: trebuie introdus schimbatorul in viteza a 4-a dupa care introducand o cheie pe traseul curelei, impingeti putin masina iar cureau va sari singura de pe fulie) Era clar: fulia de intindere a curelei compresotului AC juca pe rulment. Am intrebat la diferite magazine de piese si pretul era acelasi peste tot: 320 RON. Oau!!! Vorba celor de mai sus: e mai scump decat o distributie frate.
Asa ca m-am hotarat sa o desfac singur. Iti trebuie o cheie tubulara de 13 si una de 10, plus elementele necesare scoaterii/introducerii rulmentului in/din lacas si de pe axul suport. Operatia este foarte simpla. - se slabeste intai piulita autoblocanta de 10 aflata in partea inferioara a ansamblului dupa care se slabeste surubul de 10 pe care este infiletata piulita autoblocanta respectiva. - se scot cele doua suruburi de 13 care fixeaza suportul fuliei (atentie sa nu scapati fulia jos intre scut si motor, ca dupa aceea te murdaresti pe maneca); - se extrag cele doua sigurante care sustin rulmentul in lacas si pe axa - se fixeaza fulia pe doi suporti de lemn astfel incat sa poti bate cu o bara de fier in prelungirea axului pe care sta rulmentul pana iese din rulment. - in acest moment rulmentul iese singur din lacas deoarece jocul format intre acestea este cauza caraitului atunci cand cureaua antreneaza fulia (adica in timpul functionarii motorului) - se taie o platbanda din otel groasa de 0.5mm care sa se potriveasca pe circumferinta rulmentului si se introduce in fulie - se introduce rulmentul in lacas fortat (atentie sa pastrati cat de cat coaxialitatea intre axul rulmentului si a fuliei, se poate realiza cu doua placi de lemn, sau in menghina) - care se introduce rulmentul pe axul suportului. se fixeaza rulmentul in lacas cu ajutorul unei tevi de otel pe diametrul exterior al rulmentului (sa nu loviti in bile) - se pun sigurantele la loc - se reiau operatiile de la demontarre in sens invers (aveti grija sa puneti mai intai cureaua, care acum se fixeaza cu ajutorul intinzatorului). Cureaua se intinde la o tensiune aproximativ egala cu cea anterioare (se verifica la mana) Rezultate garantate: nici nu iti mai dai seama cand merge motorul |
--------------------
dacia
supernova
2001/Clima
- CT-22-PYN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 23:12 |