Imi trebuie procura daca masina nu e penumele meu?
![]() ![]() ![]() |
Imi trebuie procura daca masina nu e penumele meu?
nyll007 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 199 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
preferance 2006
- OT-00-xyz
|
|||
laurian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Trebuie. Azi mi-a cerut granicerul bulgar la Ruse.
|
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
2006
- B39xxx Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145 |
|
nyll007 |
![]()
|
si aveai ? daca da imi poti spune si mie te rog cat a costat si daca trebuie sa fie si in engleza?
tot la la bulgari vreu sa merg si eu, iar taxa pe pod o platesc si la dus si la intors chiar daca stau o zi? This post has been edited by nyll007: 10 Feb 2007, 21:56 |
--------------------
dacia
logan
preferance 2006
- OT-00-xyz
|
|
laurian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Masina era pe firma, nu in leasing sau credit, a fost suficient o hartie cu stampila firmei pentru mine.
Da, se plateste taxa de pod la dus si la intors. Si vignieta. |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
2006
- B39xxx Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145 |
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Adica o delegatie, prin care firma deleaga pe respectiva persoana(care trebuie sa fie actionar, altfel trebuie procura notariala, cred) sa conduca autovehiculul in afara tarii
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
nyll007 |
![]()
|
pai la mine masina e pe numele mamei mele- deci mi-ar trebui procura, a trecut cineva in situati asta sa-mi dea si mie detalii va rog
|
--------------------
dacia
logan
preferance 2006
- OT-00-xyz
|
|
B-38-NFS |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 113 Joined: 30 August 05 From: BUC -DR TABEREI ![]() |
intrebare : masina e luata in leasing ,pe firma ,firma e pe numele meu mai trebuie delegatie ???
sau tre sa ma duc doar la firma de leasing pt catre verde si prelungirea asigurari ?? ( vreau sa ies din tara ) This post has been edited by B-38-NFS: 11 Feb 2007, 11:13 |
--------------------
spark /chevrolet
solenza/dacia
2006/2005
- b-23-REU NU E SUFICIENT SA FI BUN ,CI E SUFICIENT SA FI SI BUN DE CEVA .....
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Societatea la care lucrez are masinile in leasing si pentru a pleca in afara tarii avem nevoie de imputernicire de la firma de leasing pentru fiecare masina in parte pentru a iesi din tara,imputerniciri care au fost obtinute foarte usor prin fax.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Loghy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
@nyll007: Se face la notariat un contract de comodat intre tine si mama ta. Costul notarial este in functie de suma la care se evalueaza folosirea masinii in perioada respectiva.
Eu am facut acest lucru vara trecuta si m-a costat aproximativ 2.5 mil pentru 2 saptamani folosirea masinii fiind evaluata la 30 mil. Am facut si o traducere legalizata in engleza ca sa nu am probleme, care a costat si ea aprox 30 Ron. Parerea mea ca eu m-am cam pacalit in sensul ca folosirea masinii ar fi trebuit sa fie evaluata undeva la max 15 mil pentru aceasta perioada, daca as lua in calcul pretul la care se inchiriaza pe zi un Logan (30 Eur). Asa ca... grija multa ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
2004 - Ambition
- B XX RRJ Good things come to those who wait...
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.217 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(nyll007 @ 10 Feb 2007, 19:16) salutare as vrea sa ies si eu cu masina din tara dar este cumparata prin credit BRD si e pe numele mamei mele si am inteles ca imi trebuie procura de la notariat , are cineva idee cat costa si daca imi mai trebuie ceva si de la banca imi cer scuze, stiu ca s-a mai discutat dar nu prea ma inteleg cu functia "searcha"(am incercat dar nu am gasit Credit = pe talon este trecut numele mamei tale, si de la banca nu-ti mai trebuie nimic. Va duceti la orice notar si va face imediat procura. Costa cam vreo 50 lei (acum depinde si de notar). eventul vorbeste cu notarul sa ti-o faca pe o perioada mai lunga. Taxele pentru BG: 205.000 lei - taxa de pod in Ro, 5 euro vinieta bulgareasca pentru 7 zile si 6 euro (sau 8 $) taxa de pod pe care o percep bulgarii la intoarcere. Iti recomand sa ai banii schimbati, deoarece bulgarii mai au probleme cu maruntul. Drum bun. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
nyll007 |
![]()
|
multumesc domnu "gibonu" ma cam speriase Loghy pt ca mi se parea astronomica suma
|
--------------------
dacia
logan
preferance 2006
- OT-00-xyz
|
|
Racky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.050 Joined: 1 June 05 ![]() |
Vezi ca o intrebare similara este si aici
|
--------------------
Renault
.
. 2005 Symbol 1.4 8V Fidji
2008 Laguna III estate 2.0 dCI(150)-Initiale Paris 2002 Clio Bicorp 1.5 dCI 85-Privilege 2009 Laguna coupe GT 3.0 V6 dCI |
|
Loghy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() Pentru persoane fizice vor contract de comodat. ![]() Cel mai bine si mai sigur, suna la politia de frontiera si intereseaza-te. Poate s-a mai schimbat ceva cu intrarea in UE. http://www.politiadefrontiera.ro/ Telefon 9590. surprinzator sunt foarte draguti si serviabili. P.S. Sa ne spui si noua ce ai aflat. |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
2004 - Ambition
- B XX RRJ Good things come to those who wait...
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
la orice notar.cam 50 lei.sa ai multe copii:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu mai stiu ce sa cred, eu am iesit cu masina inmatriculata pe firma(eu fiind administratorul), de nenumarate ori inainte de 01.07 si am prezentat la vama doar o copie a statutului unde figuram ca asociat, acuma la 959 la Pol de fr. mi se spune ca trebuie procura notariala, am sunat la pctul de fr. Negru Voda si acolo cica nu trebuie procura notariala ci doar delegatie de la firma, acuma daca stie cineva vreo lege unde scrie cum trebuie sa facem(trebuie sa fie o baza legala, nu merge cu la noi e asa, dincolo e altfel) ar fi bine sa ne informeze si pe noi.
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
gibonu |
![]()
|
@ traffictours
Baza legala exacta nu stiu sa ti-o spun, dar in cazul tau iti trebuie doar o delegatie de la firma, semnata si stampilata, in care sa scrie ca firma e de acord ca tu sa iesi cu masina din tara. La persoanele fizice trebuie procura notariala, pentru ca notarul printre altele face si identificarea persoanei, ceea ce in cazul persoanlor juridice nu mai este cazul. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
B-38-NFS |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 113 Joined: 30 August 05 From: BUC -DR TABEREI ![]() |
trafictorus nu mai inteleg nimic esti asociat unic sau doar administrator . daca esti asociat unic nu mai trebuie procura (delegatie)ca nu are cine sa o dea poate doar tu
dar la cate sunt in tara asta se poate orice . |
--------------------
spark /chevrolet
solenza/dacia
2006/2005
- b-23-REU NU E SUFICIENT SA FI BUN ,CI E SUFICIENT SA FI SI BUN DE CEVA .....
|
|
gibonu |
![]()
|
Din cate stiu eu iti trebuie procura chiar daca esti asociat unic. Stiu ca este ceva ciudat, de genul "eu centre, eu dau cu capul" dar functionarul respectiv nu are de unde sa stie ca esti asociat unic, si in plus, nu cred ca intra in atributiile lui sa stea sa verifice statutul firmei sa vada ca intr-adevar esti actionar unic.
In fond, care e marea problema sa scrii o hartie pe care o semnezi si o stampilezi. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
VW Passat 2004, in leasing, la iesirea spre Bulgaria pe la Vama Veche s-au cerut doar cartea verde, eventual talonul (nu mai stiu) si cartile de identitate ale pasagerilor. Si cu asta basta, nu procura, nu nimic.
Asta Sambata, 10 februarie. |
--------------------
.
.
.
|
|
traffictours |
![]()
|
Pana la urma nu o sa mai ceara nici un fel de procura sau delegatie, acum e mai greu ca e la inceput de experienta intracomunitara, intre Franta si Germania sau Belgia nu te mai intreaba nimeni nimic, la punctele de frontiera e aproape pustiu, mai sunt cateva gherete pentru cei care declara marfuri, tir-isti, chestii de-astea...
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
mihailogan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 14 March 06 From: Bucuresti ![]() |
nu stiu ce sa spun..faza e ca eu am iesit de circa 10 ori din decembrie si pana acum in bg la sofia, nimic nu mi s-a cerut , masina fiind pe numele lu tata, si am iesit de 2 ori si cu masina fratelui, absolut nimic nu sa intamplat, de cateva ori m-au intrebat a cui e masina, atata tot le-am spus si am avut liber. stiam de procura da nu am vrut sa fac..dar nu te poate da inapoi daca ai aceeasi adresa pe talon cu cea din buletin sau pasaport. tre sa fii idiot sa intorci cand iti spune... sincer, eu nu as intoarce..acolo as sta pana l-as convinge, unii nici nu observa, daca adresele si numele nu corespund atunci sa va faceti probleme intradevar..dar in rest....sunt doar povesti si poate ghinioane
This post has been edited by mihailogan: 19 Feb 2007, 11:52 |
--------------------
Dacia Logan
Preferance 1.4
2005
- B 90 PIx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 00:55 |