DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> pret instalatia el.apartament, cit poate sa coste?

ga!nusha
post 15 Feb 2007, 13:59
Post #31

Still here

Group: Members
From: Paris

daca schimbi instalatia in toata casa , nu numai in cele 2 camere este un pret bun...

--------------------
Mazda 3 MPS ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lucian_v
post 15 Feb 2007, 15:01
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti

Cat dai atata face smile.gif 1000 eur nu e mult daca aia fac o treaba profi si ca la carte si ofera si o garantie...

--------------------
--- --- --- - ---
+
vijelie
post 15 Feb 2007, 15:04
Post #33

membru violet

Ca sa dea garantie in conditiile legii, trebuie proiect + autorizatie. Nu-i asa ca nu-s de ajuns 1000 euro? sad.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
lucian_v
post 15 Feb 2007, 15:06
Post #34

Membru autentic

Pai asta ziceam si eu...cat dai atata face...el stie cel mai bine cati bani poate sa dea pt asta...

--------------------
--- --- --- - ---
+
tribunul
post 15 Feb 2007, 15:24
Post #35

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

La 1000 euro iti cositoreste firele cu aur?

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
lucian_v
post 15 Feb 2007, 15:32
Post #36

Membru autentic

Iti face o lucrare asa cum se face....faptul ca tragi 2 sarme nu inseamna ca faci o instalatie electrica si ca te numesti electrician. Cine a avut de a face cu acest domeniu stie ce implica o instalatie electrica. Faptul ca exista multi care lucreaza pe 500 ron nu inseamna ca atata face acel serviciu....
De exemplu pe okazii exista anunturi cu servicii care cica fac magazine virtuale cu 500 de mii vechi radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif asta nu inseamna ca e si bun...
Bafta in ce alegi si tine cont de faptul ca e o chestie destul de serioasa si cu implicatii multe smile.gif

--------------------
--- --- --- - ---
+
i96nds
post 15 Feb 2007, 16:39
Post #37

Stefan

Group: Moderatori

Daca ai timp si pricepere, poti sa o faci singur.

Eu am schimbat singur si tabloul de sigurante, am folosit numai materiale de calitate. Am avut mare grija la reglete / culoarea firelor etc.
Pe total sunt foarte multumit. Eu am lasat in pace vechile circuite (1 lumina + 2 prize) si am mai tras suplimentar inca 3 circuite de prize ce merg direct la tablou.
Iti ia ceva timp. Insa merita, ai satisfactia rezultatului.

Recomand prizele la 60 cm de coltul camerelor, pe ambii pereti laterali.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
pasarel
post 15 Feb 2007, 18:52
Post #38

Membru incepator

QUOTE(i96nds @ 15 Feb 2007, 15:39)
Daca ai timp si pricepere, poti sa o faci singur.

Eu am schimbat singur si tabloul de sigurante, am folosit numai materiale de calitate. Am avut mare grija la reglete / culoarea firelor etc.
Pe total sunt foarte multumit. Eu am lasat in pace vechile circuite (1 lumina + 2 prize) si am mai tras suplimentar inca 3 circuite de prize ce merg direct la tablou.
Iti ia ceva timp. Insa merita, ai satisfactia rezultatului.

Recomand prizele la 60 cm de coltul camerelor, pe ambii pereti laterali.
*

eu nus de meserie,nu vreau sa-mi prind urechile,prin tabloul ala cu sigurante. biggrin.gif

--------------------
dacia 1310 mls - b.27.zlt
nu te baga in tarate ca te maninca porcii!
+
lucian_v
post 15 Feb 2007, 18:58
Post #39

Membru autentic

Pai fa tu instalatia pana la tablou si chemi unu care stie sa ti-l monteze....
E cel mai ieftin asa....
Te pot ajuta cu cateva detalii daca vrei....

--------------------
--- --- --- - ---
+
bygy007
post 16 Feb 2007, 00:08
Post #40

Membru autentic

From: BUCURESTI

din cite stiu eu se ia cam 30-50 ron pe aparat adica daca ai un intrerupator dublu si doua becuri cum sint la majoritatea cametelor 120-200 ron priza un sine simpla sau dubla se considera aparat ca e de telefon sau televizor tot un aparat este si sa fii multumit daca gasesti la pretul ala o firma ia un pret de cel putin 20 euro pe aparat

conteaza daca cel care lucreaza lucreaza si corect adica foloseste dimensiunea corecta la conductor echilibreaza corect circuitele in functie de consumatori (adica sa nu bage pe aceeasi siguranta de exemplu aer conditionat masina de spalat si cuptor cu microunde ) ca atunci sigur este posibil sa se incinga firele mai conteaza daca la dozele de legatura firele sint numai rasucite sau sint rasucite si cositorite
mai conteaza ce iti baga prin perete tib flexibil sau teava pvc

eu iti recomand tub pvc deoatece in cel mai nefericit caz in care se iltrerupe un fir il poti schimba usor daca este prin tub flexibil se poate schimba foarte greu daca nu deloc

daca ai desfacut vreo data un intrerupator sau o priza te-ai uitat la fire de care sint dalea groase gen anglica sau obisnuite subtiri alea groase sint trase direct in tencuiala iar alea subtiri sint prin teava daca scoti o priza sau un interupator se vede daca este pe teava sau direct prin tencuiala

cea mai grea operatie este saparea gaurilor unde vin dozele de legatura si saparea santurilor pentru tubul prin care vor trece firele grosimea tubului este in functie de numarul firelor care trec prin el si de grosimea lor sint grosimi de la 13mm pina la 22mm santurile trebuie sa fie mai adinci cu cel putin 5-8mm pentru ca la astuparea tubului sa fie suficient material ca sa nu crape

conteaza din ce material este peretele prin care se trec tuburile beton (care este si cel mai nasol de facut sant) b c a sau caramida

tabloul este foarte simplu de montat daca este facuta corect instalatia nu ar trebui sa dureze mai mult de 1-2ore dar lucurile se complica daca ai contorul in casa

daca legaturile nu sint facute corect in doze este posibil ca sa nu functoneze unele becuri sau prize cind faci receptia lucrarii pune-l sa iti faca probe chiar daca nu ai intrerupatoarele montate

daca ai beton pe unde vin firele de la instalatia electrica chiar si cu 3 oameni sa lucreze 12ore pe zi nu cred ca este gata sa termine lucrarea complet in 3 zile

SUCCES wink.gif 053.gif

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
pasarel
post 16 Feb 2007, 06:53
Post #41

Membru incepator

multumesc pentru sfaturi bygy007.
pentru aparat am inteles ca preturile sint de 30-50 ron,dar pentru metrul de canal pentru copex nu stiu? blush.gif

--------------------
+
Tossi
post 16 Feb 2007, 08:43
Post #42

Membru autentic

In toamna mi-am cumparat un apartament cu 2 camere, 2 debarale, 2 holuri, balcon si bucatarie.

Singura camera unde mergea lumina era holul de la intrare.
Am vb cu un electrician sa imi schimbe toata instalatia electrica si mi-a cerut, citez minim 12 milioane; precizez ca in apartament sunt 9 prize ( 5 normale si 4 cu impamantare) 7 corpuri de iluminat si tot atatea intrerupatoare si tabloul electric cu 4 sigurante.

Salvarea mea a fost un prieten care m-a ajutat si am rezolvat tot apartamentul, fara sa schimb nici un fir, deoarece problema era in tabloul de sigurante, pe care m-i la schimbat total, cu piesele lui.

Cost: vreo 10 becuri,o siguranta pentru ca el nu avea decat 3 si imi trebuiau 4 si costul tuturor aplicelor, intrerupatoarelor, prizelor si neoanelor. ( cam 200 roni).

--------------------
Renault Megane 1.5 dci 2004 - B6SSSS
+
tribunul
post 16 Feb 2007, 09:09
Post #43

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Impreuna cu zugravii sunt o specie aparte.
Aaaa eram sa uit de instalatori.

Nu toti, am intalnit si mesriasi cu mult bun simt.
Cred ca zugravii ii intrec pe toti, ce dezorganizat si mizerabil lucreaza.

Toti se arunca la inceput cu preturi mari, daca tine, bine, inca un fraier.
Ei nu platesc niciun impozit, nimic, nu mai vorbesc de garantie, in caz ca ai probleme.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
Altis
post 16 Feb 2007, 09:20
Post #44

Membru autentic

Hai sa iti explic.
In primul rand, daca faci pt tine lucrarea, trebuie sa o faci ca la carte.
inainte de toate, pretul nu se face la numarul de prize, ci functie de amploarea lucrarii.
Iti sugerez din start sa iti schimbi tabloul de sigurante, echipat ABB de preferinta... Apoi:
-poti sa iei in calcul sa refaci traseele prin bacheta adeziva lipita pe perete, si aici creste costul materialelor dar scade dramatic manopera.
-pentru prize ai nevoie de cablu de 2,5, 3 fire pe la 0.7 - 0.9 lei/metru
-pt lumini/respectiv intrerupatoare cablu de 1,5 cca 0,5 lei/metru
-prizele si intrerupatoarele sunt si ele in jur de 20-30 lei/bucata
-tabloul este in jur de 70 de lei plus cca 20-25 de lei pt o siguranta (cam 8-10 sigurante in cazul tau)
-diverse consumabile (banda izolier, dibluri, etc) pune si tu un 50 lei.
-in cazul in care decizi sa utilizezi bagheta este in jur de 3,5-4 lei/metru.
La bagheta e discutabil..e aparenta si poate urata desi am vazut incadrata extraordinar, DAR nu mizerie, nu probleme la inlocuirea unu cablu, poti oricand sa refaci traseele dupa bunul plac.
Acum, daca alegi varianta asta, poti sa iti montezi singurel prizele, baghetele, sa tragi firele (e foarte intuitiv) si apoi, sa chemi pe cineva de specialitate sa iti echipeze tabloul si sa iti faca legaturile in doze.
De aici poti sa iti faci singur un calcul de pret, al materialelor. Pretul copexului/tubului PVC nu este foarte redus fata de cel al baghetei deci funchie de distanta, poti calcula iar.Acum, ramane sa iei in calcul ca nu ai sa gasesti electrician adevarat care sa iti tencuiasca peretii si sa dea cu vinarom! Aia de la firme serioase care fac asa ceva, au echipa separata de zugrafi care vin la locul faptei si acopera urmele dezastrului.
Scump dar de calitate, sau ieftin dar...
Succes smile.gif

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
pasarel
post 16 Feb 2007, 09:34
Post #45

Membru incepator

acum 10 minute a venit electricianul,sa vada la fata locului despre ce este vorba,ca initial am vorbit la telefon.
s-a uitat la tablou ,la doze,la prize,mai mi-a spus ca apartamentul nu are impamintare,am discutat despre cum as vrea sa fie amplasate,aparatele,etc...
am optat pentru sapare de santuri,ca bagheta mi se pare totusi inestetica pentru toata instalatia apartamentului.
oricum i-am platit deplasarea si constatarea raminind daca ma hotarasc,sa il sun sa se apuce de treaba.
acum ma bate gindul sa caut un meserias care ia mai putin pe manopera,sau o sa ma apuc eu de treaba,cam imi este frica de curent....dar o sa mai ma informez despre tehnologia executarii instalatiilor electrice.
ma puteti ajuta cu o adresa de site,unde pot gasi informatii utile? sad.gif smile.gif

--------------------
+
lucian_v
post 16 Feb 2007, 12:44
Post #46

Membru autentic

Mai bine pune aici intrebari punctual si trebuie sa poata cineva sa iti raspunda...

un link aici
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=49305

--------------------
--- --- --- - ---
+
autom
post 16 Feb 2007, 13:47
Post #47

membru pompier

From: Bucuresti-sa traiesti!!!!

Sau arunca un ochi aici:
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewforum...ebe98079db7c6e1

sau aici:

http://forumelectric.myforum.ro/index.php cel care se ocupa de site este chiar electrician de meserie

Sau...poate ti-o realizez eu.......in colaborare cu tine......sunt inginer si mai sunt si autorizat.....si cositoresc legaturile........singura probleme este cea referitoare la timp.....

Poti sa ceri sfaturi punctuale.....te ajut .........nici o problema.

Bafta si nu renunta sub nici un motiv la legaturile cositorite.

Spor la treaba.

--------------------
Dacia 1100 Berlineza 1971
+
milica
post 16 Feb 2007, 22:32
Post #48

Membru incepator

Vad ca esti din Bucuresti, eu sunt din Bacau sa ca iti dau preturile de aici.Un meserias autorizat ,la o instalatie de apartament cu schimbare de traseu ,tub Bergman si cablu de calitate te costa in jur de 800-1200 de lei.Te rog sa retii ca tabloul daca este facut cu sigurante de calitate pe fiecare traseu te poate ajunge chiar si 400-500 lei.Iti recomand sigurante bipolare ,si ai multa electronica sensibila si hidromasaj itirecomand si o siguranta vigi.

--------------------
+
milica
post 16 Feb 2007, 22:35
Post #49

Membru incepator

Si imi cer scuze penru greseli nu am verificat textul inainte de a-l posta blink.gif

--------------------
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 06:53
Forum Renault