DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Vreau sa cumpar un aspirator cu apa, Va cer niste sfaturi

mariogiotta
post 2 Jul 2008, 16:06
Post #31

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(mauru007 @ 2 Jul 2008, 14:20)
Eu sunt multumit de ce am.[attachmentid=1627458881]
*

Si eu... tongue.gif

--------------------
Logan / Mitsubishi Laureate 1.6 / Pajero Sport 2004 / 2005 - B64TMM / B332TMM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dakino
post 2 Jul 2008, 16:45
Post #32

nu am specificat, dar era un link pe "aspirator - mercedes"

click aici -> aspirator-mercedes

incearca acum

--------------------
renault laguna 1995
+
testike
post 2 Jul 2008, 16:58
Post #33

Membru autentic

From: Cluj

OK merci, scuze l-am vazut pe asta , dar n-am inteles ca l-ai cumparat. smile.gif
N-ai si ceva link din RO, n-am reusit sa gasesc pe internet?
Cum spala mocheta, care e mecanismul, are ceva perie rotativa, sau doar stropeste si aspira?

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
dakino
post 4 Jul 2008, 16:00
Post #34

e cam nashpa cu spalatoare separate, pt casa ma refer, ca alea profesionale sunt mari.
am cunostinte care au firma de curatenie si la spalat folosesc niste "masinarii" specializate pe spalare de covoare si mochete.
alea au intr-adevar niste perii rotative si aspira apa din covor bine.

accesoriul care il am la aspirator stropeste-pulverizeaza si preia apa din covor/mocheta imediat, pentru ca spalarea se face doar la suprafata.
in profunzime se curata cu dispozitivul pentru covoare inainte de spalare.
e simplu de folosit, sunt multumit ca nu imi ramane detergent in covor si se usuca si repede.

am gasit ceva si in ro, dar se pare ca e in constructie : > aspirator-ro

eu cand i-am solicitat, a venit cineva la mine acasa sa imi arate cum functioneaza aspiratorul cu toate functiile, inclusiv spalare.
nu toti fac prezentari, cei de la rainbow mai fac, hyla, kirby, in rest la magazin si daca dai de cineva priceput iti mai arata si explica.

ca sa mai dau cateva detalii, la mine a fost treaba serioasa cu aspiratorul, pentru ca sunt foarte pretentios
am facut o cercetare de piata cam 2 luni, si am inteles multe lucruri legate despre aspiratoare.
am analizat vreo 9 modele fara sac din cele mai performante - pentru casa nu profesionale.
-philips (are spalator, dar foloseste sac la curatenie)
-kirby (e cu sac dar lucreaza altfel si cu spalare uscata)
.... apoi (ordinea e aproximativa - asta se intampla anul trecut prin octombrie)
1-zepter 5-rainbow
2-vaporeto 6-thomas
3-hyla 7-delphin (*)
4-gisowatt 8-polti
9-deLonghi

e adevarat ca gasesti preturi si calitati variate, depinde ce vrei.
criteriile de selectie le-am format pe masura ce intelegeam ce este important la un aspirator.
-sa nu elimine praf, sa fie cu apa, nu cu sac
-sa curete aerul de praf (aici e recomandat pt alergici)
-sa fie cu dispozitiv pentru covor (sa nu mai scot covorul afara)
-eficienta
-filtre (aici am gasit delphin care nu are nevoie de filtre suplimentare)
-sa spele covorul
-alte functii
-service si postgarantie

sa va fie de folos

--------------------
renault laguna 1995
+
ydaniel
post 8 Jul 2008, 19:48
Post #35

Adrenaline junkie!

From: black sea

ia unu de electroarges-pt uz industrial:)aspira span,cuie,rumegus,tigari...smile.gif

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
fnp
post 8 Jul 2008, 20:30
Post #36

Membru autentic

smile.gif Am eu la tara. Se aude de la 3 case distanta! In rest super OK la pretul la care a fost.

Cu apa am un Rainbow la servici. Nu prea e mare scula. Puterea de aspirare e mai mica decat la unul clasic dar are un accesoriu care "bate" covorul in timp ce aspira. L-am folosit odata sa trag tonerul dintr-o imprimanta si s-a mozolit ca naiba. M-a bombanit vreo 2 saptamani fata care face curat in firma.

Acasa am un Samsung cu caseta in loc de sac si cu un filtru turbionar pe furtun. In caseta are un filtru ca cel de aer de la motor, peste el vine unul de burete, apoi o pasla inainte de intrarea in motor si un burete cu pasla lipita la iesire. Toate sunt lavabile. Scoate mai putin praf decat unul "conventional" cu sac. Trebuie sa-i spal toate filtrele cam la 2 luni. Filtrul turbionar de pe furtun face toti banii. Acolo se aduna toate mizeriile mari: par, scame, etc. si se curata imediat, desfaci un capac si versi continutul filtrului turbionar la gunoi.

O alta varianta ar fi cele cu sac lavabil/filtru "Hepa".

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 70CP 2007 Laureate + ABS - B
+
Sorin Nistor
post 17 Mar 2009, 13:58
Post #37

Daca ai puțin timp citește. Eu, deși sunt bărbat, prefer să fac singur curățenia în casă. Am mai multă răbdare și sunt și mai meticulos în același timp. Pregătirea mea de inginer mă face să analizez un pic obiectele din jur fără să le desfac în bucăți neapărat. După mai mulți ani și câteva aspiratoare am următoarele sfaturi de care trebuie să țineți cont:
Un aspirator bun are o putere de absorție constantă. Dacă le compari pe cele cu sac, cu recipient uscat sau cu apă, părerea mea este că cel cu apă are o putere constantă, deoarece reține în apă cele mai multe impurități, comparativ cu celelalte. Dar atenție, toate aspiratoarele au filtre în interior care se pot demonta. Indiferent de tipul aspiratorului este bine sa cureți filtrele, prin spălare sau scuturare (conform specificațiilor), după fiecare aspirat. Dacă nu faci asta mereu praful va ajunge în motor și îl va deteriora și puterea scade vizibil. Am văzut mulți oameni care nu știu de curățarea filtrului și dau vina pe aspirator că “nu trage”. Greșit. Dacă nu ai bani și totuși ai impresia că nu mai merge aspiratorul, încearcă să-i descoperi filtrele, unele necesită chiar și o ușoara demontare, și curăță-le. Vei fi șocat de rezultate.(dacă ai unul cu sac încearcă să scuturi sacul după curățenie, chiar dacă e din hârtie... personal m-am săturat de asta dar chiar a funcționat impecabil până azi și este soluția mea de rezervă). Aveți grijă să nu aspirați praful de zidărie, atunci când faceți lucrări în casă. Acest praf ajunge până la rulmenții motorului, indiferent de filtrare, deoarece este foarte fin și mai greu decât praful normal din casă. Mai bine măturați și spălați.
Un alt aspect important îl reprezintă furtunul. Multe aspiratoare au furtunul din plastic simplu care nu rezista la solicitări laterale când aspiri și chiar când depozitați furtunul. Generațiile noi au furtunul dintr-un fel de plastic cauciucat și cu o inserție metalica de-a lungul său. Sunt cele mai bune. Am cârpit cu scoth o grămada de furtune și chiar le-am tăiat pentru a le reatașa.... Deci, la magazin, pune mâna pe acel furtun, vezi că trebuie să fie un pic mai greu, față de cele din plastic simplu, dar mai ales trebuie să se îndoaie ușor.
O altă problemă o reprezintă evacuarea aerului filtrat. Foarte multe aspiratoare au evacuarea la nivelul solului dar mai ales în direcția solului. Foarte greșit: acest lucru face ca praful de pe podea să fie agitat și împrăștiat în toata camera sau împins în locuri greu accesibile. Soluția este să ții aspiratorul pe un scaun sau pe un pat, dar mai poate cădea și se poate strica, sau să începi aspiratul pe o suprafața deja curățată și să te miști spre zona murdară. Prin design, unele aspiratoare noi evacuează aerul în sus sau în sus și lateral. Acest lucru nu mai face ca praful să fie agitat ca la celelalte modele. Verificați la magazin acest lucru.
Pe piață exista toate modelele. Doar prețul este deosebit. Nu va aruncați pe cele ieftine de tot că nu vă țin. După fix o săptămână de la expirarea garanției, la aspiratorul meu s-a stricat partea electronică, apoi s-a tăiat furtunul iar filtrele au început să se rupă.
Să nu folosiți puterea la maxim deoarece nu este neapărat necesar și consumă mai mult curent pentru același efect. De obicei eu merg pe o treaptă mai jos de maxim și chiar și așa se lipește covorul de perie.
După lungi căutări eu am ales un model care respectă toate cele menționate mai sus, inclusiv prețul. Este vorba de un aspirator ZELMER 819 cu filtrare în apă. Este un model cam la 400 lei, culoare verde închis, pe care l-am cumpărat de la Mediagalaxi, dar l-am văzut și la Altex. Mai poate fi găsit și în magazinele din rețeaua Rombiz, această rețea fiind prezentă mai mult în orașele mici, dar este mai ieftin decât la firmele mari. Se vorbește de cele de la Rainbow: fraților 2000 EURO pe un aspirator în apartament e cam mult..... Ăsta micu’, verde, face același lucru la un preț super OK. Am două filtre lavabile în interior de curățat, unul din burete și unul negru sub el și vă spun ca trage ca în prima zi ...
Cam atât, mult succes.

--------------------
none none none
+
argon
post 17 Mar 2009, 14:02
Post #38

Mesaj semiautomat

si te-ai inregistrat sa ne spui asta? da' io nu vreau zelmer, vreau alta marca, tot cu apa, o fi bun? nedumerire.gif sau ii musai sa fie Zelmer?

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
IRONICK
post 17 Mar 2009, 14:04
Post #39

-

From: Romania

Pana la lungi cautari are cat de cat dreptate.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
vijelie
post 17 Mar 2009, 14:15
Post #40

membru violet

Aha, praful "de zidarie" e mai greu decat praful "normal din casa"... laugh.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
IRONICK
post 17 Mar 2009, 14:19
Post #41

-

From: Romania

Eu ma refeream doar la curatarea filtrelor ....

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
GBC
post 17 Mar 2009, 14:30
Post #42

Membru incepator

De 2(-3?) ani folosesc Karcher DS5500. Exceptional dar scump si el si filtrele insa merita banii.

This post has been edited by GBC: 17 Mar 2009, 14:30

--------------------
Dacia Logan 2004, Ambition - B xy xyz
In God We Trust, All Others Pay Cash!
If the peasants are disturbing you, get out of the village!
+
mmi&g
post 17 Mar 2009, 20:35
Post #43

mmi&g

From: buc

Iti recomand KIRBY are vreo 80 accesorii (dureaza o saptamana sa le invetii care cum si ce face) scoti din covor mizerie la greu chiar daca aspiri 10 zile continuu cu orice alt aspirator.O sa fi surprins de ce scoti din saltea,iar pretul este rezonabil:2500 euro. radmasa.gif

Pretul ma dat pe spate cand am auzit insa chiar poate sa faca minuni aspiratorul asta.Practic nu exista nimic legat de curatenie sa nu poata face:aspira spala,curata,lustruieste,perie,are chiar si o functie de masaj la talpa si de smirgheluit pereti

--------------------
dacia nova gt 1999 gt - b 08 mmj
+
argon
post 17 Mar 2009, 21:38
Post #44

Mesaj semiautomat

nu iesi mai ieftin daca iti iei nevasta? huh.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
xcss
post 17 Mar 2009, 22:07
Post #45

Born to Be Epic

Dimpotriva...

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th July 2025 - 20:02
Forum Renault