Mesterire masina la service., Cam cat estimati ca m-ar costa toata afacerea
![]() ![]() ![]() |
Mesterire masina la service., Cam cat estimati ca m-ar costa toata afacerea
DAN_DANIEL |
![]() ![]()
|
||
![]() STAGIAR Group: Members Posts: 167 Joined: 15 October 06 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
berlina
2000
|
|||
DAN_DANIEL |
![]() ![]()
|
Am uitat sa specific faptul ca imi lasa ulei pe asfalt, completez o data la 2 saptamani (300-400km) cam 300 de ml. De fiecare data au zis baietii la service ca e alta si alta garnitura, le-am schimbat pe toate si lafel face. Am inceput sa ma resemnez cu ideea.Dar daca tot ma duc la service ii schimb si filtru de ulei si uleiul ca am mai bine de 5000 de km cu ele. As schimba si filtru de aer, ca are si el vr-o 5000 si ceva km.
|
--------------------
DACIA
berlina
2000
|
|
Iulik_21 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 18 October 06 ![]() |
Eu zic cam 500-600 RON
|
--------------------
Dacia;Daewoo
1300;Cielo 1.5 Sohc
1975;1997
- CT 05 ULK;CT 04 ZSG
|
|
DAN_DANIEL |
![]()
|
Alte sume? va reamintesc ca piesele ce trebuiesc inlocuite vreau sa fie de origine...
|
--------------------
DACIA
berlina
2000
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
DAN_DANIEL |
![]()
|
Pai la el in Constanta, e lumea mai buna, se merge pe prietenie si cumetrie. preturile sunt mult mai mici
|
--------------------
DACIA
berlina
2000
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Depinde ce-i cu bujia aia de o nenoroceste, eu zic ca-i de la segmenti, trebuie desfacut motorul, alta manopera, alta distractie, depinde ce gaseste inauntru..depinde si la ce service mergi, la negru sau legal, la negru iesi mai ieftin, dar nu ai garantie nici la piese nici la manopera...riscul tau.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
DAN_DANIEL |
![]()
|
Ma gandeam sa ma duc la vr-un nea sorine din asta, dar, dupa cum ziceai si tu, nu am nici o garantie. m-am mai dus la un "mecanic", de mi-a desfacut cutia in spatele blocului de mi-a schiimbat pinionu de a 5-a, dar a tinut numa 3 zile.. Mai bine ma apuc si studiez manuale de dacie si in 3 ani prind experienta si o repar eu
![]() |
--------------------
DACIA
berlina
2000
|
|
Iulik_21 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 18 October 06 ![]() |
Dar de ce nu te apuci si faci tu o parte din reparatii? Macar schimbul de ulei si filtrul de aer! Si mie imi curge ulei pe la buson, dar nu mult! I-am pus si garnituri si degeaba!
|
--------------------
Dacia;Daewoo
1300;Cielo 1.5 Sohc
1975;1997
- CT 05 ULK;CT 04 ZSG
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Eu cu rabla mea am invatat mecanica de nevoie. Sfatul meu ar fi sa studiezi fenomenul si sa te apuci singur de treaba. La service cred ca dai 1000 lei manopera daca e sa desfaca si motorul.
Totul e sa ai un canal in care sa poti lucra. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca zici ca este o bujie poate scapi doar cu un reglaj de tacheti si fise noi ... scoate fum in spate ... albastru ... ca sa te gandesti la segmentate ... sau poate bujia e de vine schimb-o ...
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
Dreamer |
![]()
|
![]() Un visator hoinar ... Group: Members Posts: 1.750 Joined: 23 September 05 From: Brasov ![]() |
Pe la 1500 RON ... daca te pricepi, franele poti sa le faci singur, sa mai reduci din costuri.
|
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
2002 diesel, 2004 si 2017 benzina Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
|
|
Twister |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 4 May 05 ![]() |
Tre sigur segmenti sau chiar set motor (sper sa fie prima varianta spre binele buzunarului tau) daca iti ancraseaza bujia si mai si pierzi ulei pe la semering-uri.
Poti sa schimbi zilnic semering-urile, daca motorul iti scapa compresie, in carter se creeaza presiune care se evacueaza parte prin epurator, parte pe la semering-uri, bastonase baie ulei, pe unde poate. Se insinueaza chiar si pe langa axul delcou-ului si ai sa observi o pelicula fina de ulei pe contactele platinate. Fa motorul, cea mai sanatoasa masura. This post has been edited by Twister: 14 Feb 2007, 11:13 |
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
1994
- CT-01-... Imi place munca: ma fascineaza. Pot sta sa o contemplu ore intregi.
|
|
DAN_DANIEL |
![]() ![]()
|
mersi de sfaturi. schimbatu filtrului de aer costa 4 ron, schimbu de ulei e si ala 10 ron.. placutele, 10 ron (manopera). Ma gandeam ca decat sa ii las lu nea mecanicu spaga 20 ron sau asa ceva, mai bine ii dau sa imi schimbe si astea, nu?
|
--------------------
DACIA
berlina
2000
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pe putin 1200.e 50 lei ora de manopera.mai bine le faci cu un nea gigi.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
DAN_DANIEL |
![]() ![]()
|
QUOTE(mihai0070 @ 14 Feb 2007, 09:25) Daca zici ca este o bujie poate scapi doar cu un reglaj de tacheti si fise noi ... scoate fum in spate ... albastru ... ca sa te gandesti la segmentate ... sau poate bujia e de vine schimb-o ... Nu scoate tati nici un fum albastru sau alb. fisele sunt noi...ma gandesc ca or fi si saraciile astea de bujii ordinare... |
--------------------
DACIA
berlina
2000
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
o fi ghidu de la supape,segmentii.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
DAN_DANIEL |
![]()
|
lmaine o duc la doctor
![]() ![]() |
--------------------
DACIA
berlina
2000
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 22:13 |