Ce se mai aude despre dezastrul de la Cernobal ?, Ce se mai aude despre dezastrul de la Cernobal ?
![]() ![]() ![]() |
Ce se mai aude despre dezastrul de la Cernobal ?, Ce se mai aude despre dezastrul de la Cernobal ?
corbex |
![]()
|
||
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|||
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(Garett @ 13 Mar 2011, 15:45) Pai cam toata Japonia e "zona de coasta"! Plus ca pentru racire ai nevoie de cantitati mari de apa ori ei n-au rauri interioare care sa asigure un astfel de debit. Daca Japonia era un importator major de carbune pretul ar fi crescut pe masura cererii industriei japoneze. O sa vedem cam cat o sa creasca pretul barilului dupa ce vor trebui sa-si suplimenteze importurile de petrol ca sa compenseze lipsa catorva reactoare. Crezi ca se apuca acum sa construiasca centrale (termocentrale) care sa mearga cu petrol (derivate)? |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
nu neaparat, dar posibil sa aiba una sau doua in conservare
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Atunci...
...si acum |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(tribunul @ 15 Mar 2011, 20:51) Crezi ca se apuca acum sa construiasca centrale (termocentrale) care sa mearga cu petrol (derivate)? De fapt ma gandeam la DG-uri, relativ usor de construit rapid, avand in vedere ca presupun ca li s-au dus pe apa "vinerii" si liniile de inalta tensiune. In alta ordine de idei, incep sa am flashback-uri cu Cernobal, daca au ajuns la elicoptere inseamna ca la sol deja nivelul radiatiilor e prea mare ca sa mai poata interveni direct. |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
maine la ora 1:23 a.m. se implinesc 25 de ani de la catastrofa nucleara de la Cernobil. Cu toate ca au trecut 25 (douazeci si cinci) de ani mass media continua sa dezinformeze si sa publice informatii gresite, articole scrise pe genunchi cu diverse teme de la explozia nucleara pana la Ceausescu a ascuns romanilor pericolul. Chiar asa jos a ajuns presa romaneasca?
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Cica au facut cheta si au strans banutii cu care pot sa faca un nou sarcofac.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(kog @ 25 Apr 2011, 14:19) maine la ora 1:23 a.m. se implinesc 25 de ani de la catastrofa nucleara de la Cernobil. Cu toate ca au trecut 25 (douazeci si cinci) de ani mass media continua sa dezinformeze si sa publice informatii gresite, articole scrise pe genunchi cu diverse teme de la explozia nucleara pana la Ceausescu a ascuns romanilor pericolul. Chiar asa jos a ajuns presa romaneasca? Da tu de unde stii ce-a facut Ceausescu in '86? Uite, io pot sa-ti spun ca au venit la mine acasa si mi-au dat o pastila. Si ca nu mai aveam voie sa mergem prin ploaie. Tu ce ne poti spune de atunci? This post has been edited by Victoras2001: 25 Apr 2011, 14:38 |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
kog |
![]()
|
mie mi-a povestit mama (da nu sunt orfan) ca in acea noapte de Paste la ora doua se anuntase in biserica ca a avut loc un accident nuclear si oamenii au fost informati sa evite sa consume legume din gradina, sa isi acopere sursele de apa, sa nu stea in ploaie, etc. etc.
This post has been edited by kog: 25 Apr 2011, 14:50 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Si de unde au consumat legumele?
|
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
kog |
![]()
|
esti un troll. Ideea era ca s-a informat. Nu de unde s-au consumat legumele.
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Victoras2001 |
![]()
|
De la cine s-a informat, pe timpul lui Ceausescu? De la biserica?
Nu s-a deschis programul tv ca sa anunte populatia. Ne-a informat Ceausescu de n-a mai putut. In toate telejurnalele. Noroc cu popa ala al vostru ce-a mai raspandit informatii. This post has been edited by Victoras2001: 25 Apr 2011, 14:58 |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
kog |
![]()
|
trist. Prefer sa nu ma aingajeZ in astfel de discutii in care o sa se ajunga la replici de genul: COMUNISTULE!!!
This post has been edited by kog: 25 Apr 2011, 15:01 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Victoras2001 |
![]()
|
Pai am avut cravata rosie si uniforma UTC. Deci ma poti face comunist.
![]() Mai interesant era sa sustii un lucru pe care l-ai trait, nu pe care-l stii din povesti si incerci sa-i convingi de ele si pe aia de l-au trait. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 25 Apr 2011, 15:05 |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Rusine Dinu Patriciu!
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursureŗti Vale ![]() |
Au inceput, in sfarsit, rusii si ucrainienii, sa dea din casa. Cauta, spre exemplu, un articol preluat zilele trecute de Notnews.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei romānilor; cānd devin gloabe, poporul romān le trimite la abator." - P.Žužea
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Da nu cumva a mai fost o problema in Ucraina, acum cativa ani, si tot asa au facxut? Au mers pe burta pana le-au dat aparatele peste cap vecinilor?
|
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(kog @ 25 Apr 2011, 14:49) mie mi-a povestit mama (da nu sunt orfan) ca in acea noapte de Paste la ora doua se anuntase in biserica ca a avut loc un accident nuclear si oamenii au fost informati sa evite sa consume legume din gradina, sa isi acopere sursele de apa, sa nu stea in ploaie, etc. etc. Fara suparare, dar nu prea cred. Pe nici un canal oficial sau oficios nu s-au dat recoamndari de genul sa nu se consume legume si toate celelalte. Si cu atat mai putin la biserica. Sa nu uitam ca absolut toti preotii, indiferent de cult, pentru a avea drept de practica, aveau semnat contract de colaborare cu securitatea. Un preot care ar fi facut astfel de recomandari, sigur a doua zi si-ar fi pierdut dreptul de practica. Recomandarile de genul celor enumerate de tine circulau din om in om pe principiul "telefonului fara fir". Propaganda de partid nu tolera niciun fel de critica la adresa URSS... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Ar mai fi un "amanunt". Ai nostri, nu ca n-au anuntat nimic pe nicaieri, dar au luat masuri abia dupa ce-au recunoscut rusii oficial. E interesant cum aflase saolinul, din biserica, de catastrofa la numai cateva ore dupa ce s-a petrecut, cand a trecut timp zdravan de la eveniment si pana la recunoasterea lui oficiala. Si asta dupa ce au ajuns radiatiile pe alte meleaguri, ca altfel nu recunosteau nici azi.
PS. In biserica, la slujbe, existau "urechi". Raportau pentru cine se roaga parintele si tot ce le spune enoriasilor. <span class='edit'>25 Apr 2011, 18:26:</span> QUOTE(radian @ 25 Apr 2011, 18:16) Recomandarile de genul celor enumerate de tine circulau din om in om pe principiul "telefonului fara fir". In timpul Revolutiei circula un zvon. Sunt libienii in nu stiu ce cartier, pe barbati si pe copii ii omoara iar pe femei le violeaza. Cate muieri au intrat in depresie dupa zvonul asta... Cum au mai stat ele cu ochii pe poarta, doar doar... Deh, folclorul. Si mai ales cand povestesc unii care nu se nascusera inca. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 25 Apr 2011, 17:28 |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Da, nu s-a informat? Cum era sa se informeze? Sa publice in scanteia? Sa fim seriosi, nu riscau, facand valva - deci accentuand - sa supere pe marele prieten de la est. Noua ni s-a zis la scoala, ni s-au dat pastile de iod zile la rand. Drept ca abia dupa 1 mai. In unele institutii publice - zau ca nu mai tin minte unde - am vazut expuse harti cu raspandirea norului radioactiv si afise cu sfaturi (acelea cu ploaia si legumele, etc)
|
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Ni s-a zis la scoala ceva de o explozie solara si sa evitam sa stam afara.
This post has been edited by ady77: 25 Apr 2011, 17:38 |
--------------------
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(kog @ 25 Apr 2011, 15:49) mie mi-a povestit mama (da nu sunt orfan) ca in acea noapte de Paste la ora doua se anuntase in biserica ca a avut loc un accident nuclear Accidentul a avut loc la 1.23 si la ora 2 zicea popa-n biserica ce si cum? Mai da-o-n plm de treaba ca la ora aia nici pompierii de la fata locului nu stiau ce s-a-ntimplat! Sau poate vorbesc eu cu pacat si chiar asa s-a-ntimplat, la slujba de-Nviere a ajuns vestea si la Arad despre explozie, ca-Nvierea in '86 a cazut pe 5 Mai.In Bucuresti a ajuns vestea duminica, 27 Aprilie. Desi grecu' zice c-a venit la poarta sa-i aduca pastile, stiu ca tata s-a dus cu unchimiu' la policlinica de copii de care apartineam si a stat la coada sa ia pastile pentru mine si vara-miu. Pentru adulti nu s-au distribuit pastile. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
kog |
![]()
|
la misto toti sunt buni. De ce popa? Pentru ca era lumea la biserica. In fine parintii mei probabil mint si statul a musamalizat efectul radiatiilor la fel ca in franta unde nu au dat nici macar iod si se mirau de ce su atatea cazuri de cancer tiroidian
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Acolo se stia de "dezastrul del a Cernobal" inainte sa se petreaca.
De ce ? Arad e langa Deva, din Deva e Argon. Q.E.D (nu stiu mai nimic in legatura cu subiectul, doar intretin conversatia ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Bai ... acum realizez eu de ce-s defect ... mie nu mi-a dat nimeni pastile cu nimic atunci ... si nici nu am fost anuntati sa nu iesim in ploaie.
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
6, Liviu
![]() |
--------------------
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Eu cred ca le-a zis doua vorbe popa de inviere. Pe 5 mai, evident.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Cred ca preotului ii convenea mai mult sa nu stie lumea.
Mai multi morti, mai multe inmormantari, mai multi bani pentru preot ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Nu erau in 2011.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 10:29 |