DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

14 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ce se mai aude despre dezastrul de la Cernobal ?, Ce se mai aude despre dezastrul de la Cernobal ?

C@talin
post 24 Feb 2007, 21:01
Post #61

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

Group: Members
From: cucu

slider ai dreptate se duce in pamant si face in continuare dezastru dasta la cernobal au turnat rapid o placa de plumb parca sub reactor sa nu se scurga miezu in pamanta ca era dezastru

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
yO_
post 25 Feb 2007, 00:45
Post #62

Membru Dacia Felix

From: Târgoviºte & Besançon

QUOTE(argon @ 24 Feb 2007, 17:44)
Cu alte cuvinte sarcofagul construit ulterior la Cernobal este prezent din costructie la toate centralele moderne in exploatare.
*

Prieteni, lucrurile nu stau chiar asa cum spuneti. Sarcofagul construit la Cernobal nu este etans precum cel de la cernavoda sau de la alte reactoare; el a fost turnat la viteza in cateva luni doar pentru a ecrana radiatiile din incinta si pentru a evita raspandirea de materiale radioactive. Exista centrale de prin anii 70 care aveau acest invelis suplimentar de confinare (e.g. Three Miles Island). Rusii cred ca au facut economie de material.

QUOTE(C@talin @ 24 Feb 2007, 21:01)
slider ai dreptate se duce in pamant si face in continuare  dezastru dasta la cernobal  au turnat rapid o placa de plumb parca sub reactor sa nu se scurga miezu in  pamanta ca era dezastru
*

La cernobal nu au turnat placa de plumb, au sapat niste tunele pentru a raci de dedesubt platforma de beton. Nu stiu cat efect a avut pana la urma, noroc ca au fost mai multe etaje sub reactor, iar betonul transformat in magma a reusit sa stopeze reactia in cateva saptamani. Daca trecea si de ultimul nivel si uraniul topit ajugea in panza freatica s-ar fi produs o serie de explozii de abur cu imense emisii radioactive.

QUOTE(sorin_f39 @ 24 Feb 2007, 18:31)
2.Ai dreptate in ceea ce priveste proiectul CANDU. Centrala de la Cernavoda este una dintre cele mai sigure din lume. Iar in caz de un eveniment nefericit, reactoarele sunt proiectate pentru a se afunda in pamant ("efectul China").

............

Spui ca au impact minim asupra mediului. Te-ai baga sa lucrezi la Unitatea 1 de la Cernavoda (ca operator, la mentenanta, sau pe orice functie vrei tu)?
*

Sindromul China se refera la scurgerea accidentala din incinta reactorlui a uraniului aflat in reactia necontrolata si nicidecum la faptul ca reactoarele CANDU se afunda in pamant in caz de dezastru. Sindromul China nu a existat din fericire la Cernobil. Nu sunt expert in reactoare CANDU, probabil ca se scufunda in caz de accident, nu am verificat informatia, oricum ideea de baza este ca materialul radioactiv sa ramana in incincinta de confinare evitand astfel "efectul china".

PS: Imi amintesc cu placere de laboratoarele de fizica nucleara din facultate. Atunci m-am "jucat" cu surse radioactive de intensitate scazuta si cu tot felul de detectori. Nu am urmat specializarea de fizica nucleara sau particule elementare, insa am colegi de facultate care lucreaza la Cernavoda, din pacate ne-am pierdut cu totii urmele.
Nu m-as feri sa lucrez acolo insa nici pentru un Maybach nu m-as pune in locul rusului care a filmat in sarcofagul de la Cernobal "piciorul de elefant".

--------------------
DACIA LOGAN 2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat. - DB-05-SLE
Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
+
sorin_f39
post 25 Feb 2007, 01:55
Post #63

Ferrari fan

From: Galaşi

@slider

Nu-s speriat de Cernavoda, doar ca nu as munci niciodata in cadrul Unitatii 1, in interiorul unitatii (nu vorbesc de cladirea de la poarta principala, ci efectiv de interiorul unitatii).

@y0

"Sindromul China se refera la scurgerea accidentala din incinta reactorlui a uraniului aflat in reactia necontrolata si nicidecum la faptul ca reactoarele CANDU se afunda in pamant in caz de dezastru."

Sindromul China nu se refera la scurgere accidentala, ci la o scurgere datorata unui accident (nu e tot una "accidental" cu "accident"). Reactia de fisiune nucleara, asa cum zici si tu, este o reactie necontrolata, dar nu pot exista "scurgeri accidentale". Peretii reactoarelor au peste 1 m grosime; din ceea ce stiu eu e beton armat. Reactiile de fisiune au loc la 7 m sub pamant in interiorul reactorului (cota 93). In caz nefericit, nu va inchipuiti ca ditamai cladirea reactorului se afunda in pamant.

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp Dynamique 1.6 16V (2007) - GL
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
Michidush
post 25 Feb 2007, 10:05
Post #64

Membru incepator

Prin sarcofagul turnat la Cernobil sunt gauri prin care poti intra linistit cu o masina mica. Peste materialele radioactive a fost turnat nisip, rezultand o sticla fosforescenta si fierbinte gen" Unreal 2". Oricum se pare ca in zona limitrofa radiatiile scad mai repede decat se asteptau oamenii de stiinta, iar natura incepe incet incet sa-si intre in drepturi.
Astfel zebrelefantul de Cernobal (Zebrelefantis Cernobiliae) incepe sa repopuleze arealul de unde inainte de accident era pe cale de disparitie.

This post has been edited by Michidush: 25 Feb 2007, 12:58

--------------------
"Nu aj dori sa pot zbura si sa nu ma creada nimeni, ci sa nu pot zbura dar sa ma creada toti"
Tetelu (Jurnalul lui Tetelu` A.C.)
+
driverx
post 25 Feb 2007, 10:26
Post #65

--- Membru cu ralanti ---

Se pare ca avem o alternativa la mersul in Prypiat, chiar daca totusi nu se compara cu o experienta reala. Si anume jocul S.t.a.l.k.e.r. Trebuie sa apara acum in martie. Sunt diverse filme cu preview-uri la joc pe youtube.com. Foarte fain au reprodus orasul. M-am jucat un demo multiplayer, si ce pot zice....tareeeeee, desi sunt doar 2 map-uri cu o fabrica (abandonata binenteles) si o statie de tren (abandonata binenteles).

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
yO_
post 25 Feb 2007, 10:38
Post #66

Membru Dacia Felix

sorin_f39, pt mine, la ora 1 noaptea "scurgere accidentala" e echivalent cu "accident", ma rog nu are sens o polemica de idei din moment ce cred ca amandoi stim bine ce inseamna sindromul china.

Mikidus, in primul rand "welcome" pe forum, in al doilea rand cred ca nu ti-ar strica putina cura de dezintoxicare de jocurile alea smile.gif..

driverx, Google Earth e minunat dar nu se poate compara cu o calatorie cu avionul. De la tine de la Cj Napoca esti mai aproape de Cernobil, intr-o zi se ajunge acolo, insa nu stiu cum se procedeaza la vama, acum cativa ani (vreo 6) stiu niste austrieci care de la Putna au vrut sa se plimbe oleaca si prin Ukraina insa vamesii i-au intors frumusel. Dar poate lucrurile s-au mai schimbat.

This post has been edited by yO_: 25 Feb 2007, 10:49

--------------------
Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
+
anpop
post 25 Feb 2007, 12:23
Post #67

Sef de pisica!

From: Bucuresti

QUOTE(sorin_f39 @ 25 Feb 2007, 01:55)
Reactia de fisiune nucleara, asa cum zici si tu, este o reactie necontrolata,  dar nu pot exista "scurgeri accidentale". P
*

reactia de fisiune este o reactie controlata, se mai intampla si accidente, dar asta e...reactia de fuziune este cea necontrolata (desi englezoii au facut ceva pasi in domeniu..)
controlul unui reactor se face cu bare sau bile de cadmiu....
la reactoarele CANDU avantajul e ca datorita sistemului "canale sub presiune" se poate face alimentare "la cald" wink.gif

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
+
driverx
post 25 Feb 2007, 12:29
Post #68

Cred ca s-au mai schimbat. Dar de la o simpla plimbare la mers efectiv acolo e ceva diferentea. Iti trebuie ceva aprobari sa poti trece de checkpointuri, iti trebuie ghid, iti trebuie aparatul, multa documentare si muuuuult curaj.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
sorin_f39
post 25 Feb 2007, 16:03
Post #69

Ferrari fan

From: Galaşi

QUOTE(anpop @ 25 Feb 2007, 12:23)
reactia de fisiune este o reactie controlata, se mai intampla si accidente, dar asta e...
*

Asa este, ai dreptate. Mea culpa.
Reactia de fisiune este o reactie controlata; am facut eu confuzia cu reactia de fuziune.
Cand se pierde controlul acesteia, se intampla dezastre.

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp Dynamique 1.6 16V (2007) - GL
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
skywalker
post 26 Feb 2007, 14:46
Post #70

Calator printre stele

From: Brasov

eu planuiesc o asemenea excursie, care va avea loc cand se incalzeste un pic (merg cu motocicleta..).
Detalii despre excursie aici: http://www.motociclism.ro/forum/index.php?showtopic=81603

Am incercat sa gasesc un contor Geiger, m-am speriat de ce am aflat. Pe net am gasit aici http://www.geigercounters.com/index.htm contoare incepand de la 180 usd.....la firma din bucuresti de care cineva scria anterior, MATEFIN, aparatul care pe primul site este 528 usd, ei mi-l ofera la 1200 fara TVA, adica 1428 USD.....sad.gif..jale mare...
Stiti cumva unde se folosesc aceste contoare,sa incerc sa imprumut unul? (nu veniti cu varianta Cernavoda,ca nu am cum acolo)...

--------------------
Dacia Logan Prestige 2006 - RFC
Kawasaki ZZR 500 BV SKY
BMW R1100 RT BV SKY
+
VladG
post 26 Feb 2007, 14:51
Post #71

Membru preistoric

Pararea mea e ca pe motocicleta te expui mult mai mult riscului de contaminare. O sa iei pe haine tot proful ala radioactiv, de care te-ar proteja masina.
Deci nu stiu cat de sigur e sa mergi pe motocicleta acolo, eu m-as mai gandi o data...

Legat de contoare Geiger, am vazut de vanzare acum cativa ani la magazinul Dioda, de pe Bd. 1 Mai. Poate ar merita o vizita, daca mai exista magazinul biggrin.gif
Nu mai stiu cat era, dar nu mi s-a parut mult, ma batea gandul sa-mi iau si eu unul, asa, sa-l am "just in case"...

This post has been edited by VladG: 26 Feb 2007, 14:55

--------------------
Ex Dacia SuperNova -- - --
+
skywalker
post 26 Feb 2007, 14:55
Post #72

Calator printre stele

nu se poate intra cu moto, eu planuiesc sa merg cu moto pana acolo,si acolo sa ma alatur unui grup organizat, care se ocupa de permise de trecere si tot ce e nevoie.
Turul cuprinde inclusiv centrala nucleara,satele parasite si orasul Prypiat.
Mai multe detalii gasiti pe forumul de pe site-ul orasului, enorm de multe poze, detalii despre tot si un forum unde se poate discuta si afla detalii despre turele de vizitare : http://www.pripyat.com/en/ !

This post has been edited by skywalker: 26 Feb 2007, 14:55

--------------------
Kawasaki ZZR 500 BV SKY
BMW R1100 RT BV SKY
+
Michidush
post 26 Feb 2007, 15:01
Post #73

Membru incepator

Amice! Nu te du acolo. Efectele radioactivitatii asupra organismului uman nu sunt cunoscute. De la 200 msv in sus (limita maxima a radioactivitatii naturale pe pamant) nu se stie precis cat sau la ce durata de expunere poti rezista fara riscuri. Daca vrei sport extem in pustiuri al civilizatiei umane du-te la otelaria de la Calarasi! E cam acelasi lucru si in plus nu te expui aiurea. Gandeste-te ca riscurile unei astfel de excursii se pot intoarce si asupra urmasilor tai!

--------------------
"Nu aj dori sa pot zbura si sa nu ma creada nimeni, ci sa nu pot zbura dar sa ma creada toti"
Tetelu (Jurnalul lui Tetelu` A.C.)
+
Mario_b
post 26 Feb 2007, 21:45
Post #74

Membru Simplu

From: Craiova+Sibiu

Am vazut in documentarul de pe Discovery ca daca ar fi ajuns uraniul la masa critica in urma exploziei, ar fi produs o explozie nucleara care ar fi facut EUROPA nelocuibila.... NASOL... sad.gif

--------------------
'05 Dacia Logan 1,6 Ambition - MBM
War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<---
+
yO_
post 26 Feb 2007, 22:38
Post #75

Membru Dacia Felix

Folclor, reactorul folosea uraniu slab imbogatit, imposibila o reactie nucleara gen bomba atomica..

This post has been edited by yO_: 26 Feb 2007, 22:39

--------------------
+
Slider
post 27 Feb 2007, 11:10
Post #76

Membru autentic

From: Cernavoda

Mai ales ca nu mai era acolo si moderatorul. Nuuu moderatorul de pe forum ci moderatorul din reactor. Reactia de fisiune nu poate incepe fara moderator. Adicatelea neutronii aia rapizi din combustibilul proaspat nu pot crea niciodata o reactie de fisiune. Musai trebe incetiniti...termalizati...ca altfel ioc reactia de fisiune.

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
anpop
post 28 Feb 2007, 20:54
Post #77

Sef de pisica!

QUOTE(Slider @ 27 Feb 2007, 11:10)
Reactia de fisiune nu poate incepe fara moderator.
*

deci daca fac rost asa' la sanchi de un reactor rapid (FBR) si vreau sa-l folosesc imi trebuie un moderator?! poate cineva de pe forum sa ma ajute la montaj radmasa.gif
nu confunda reactia de fisiune cu un reactor CANDU....
si ...in general fisiunea nu e folosita numai in reactoare wink.gif mai sunt si acceleratoare de particule...si bombite... smile.gif

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
+
alphabluesky
post 3 Mar 2007, 00:03
Post #78

Membru incepator

care are filmdocumetar complet de la cernobal ???

--------------------
Dacia 1410 TLX 1987
+
yO_
post 4 Mar 2007, 22:26
Post #79

Membru Dacia Felix

"care" sau "Cine"?

Pe youtube.com daca dai search "Chernobyl" gasesti un documentar Discovery in 6 parti. Multumit?

This post has been edited by yO_: 4 Mar 2007, 22:26

--------------------
+
skywalker
post 5 Mar 2007, 12:23
Post #80

Calator printre stele

am eu f multe documentare despre cernobal, printre care si cel de la dicovery - battle of chernobyl.atat in engleza cat si in franceza.
Plus multe alte documentare ,ca de ex. Inside Chernobyl sarcophagus si alte cele.. daca esti de prin zona brasov, ti le dau cu placere.

PS: in legatura cu excursia pe care o fac acolo, am vb la o agentie pt rezervari sa vad ce imi pot sugera (am nevoie de pensiuni sau moteluri cu parcare pazita ca mergem cu moto), am fost la ambasada ucrainei dar s-au mutat de pe Toberozelor,sa vad cum dau de ei ,undeva pe Calea Dorobantilor.
avem probleme cu GPS si GSM, oricat ar parea de aiurea,se pare ca nu ai voie sa intri in Ucraina si Rusia cu asemenea aparate,nici chiar oprite. Nu-mi venea sa cred cand am citit, ,-am documentat si asa era.Sper sa se fi scos treaba asta...

This post has been edited by skywalker: 5 Mar 2007, 12:25

--------------------
Kawasaki ZZR 500 BV SKY
BMW R1100 RT BV SKY
+
driverx
post 5 Mar 2007, 12:27
Post #81

skywalker, cand mergi? Damn, si eu as merge.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
skywalker
post 5 Mar 2007, 13:08
Post #82

Calator printre stele

cum da caldura....as estima mai- iunie.
Am vorbit deja la o firma pt contor Geiger, la agentie se cauta locuri de cazare la preturi bune...ramane sa aflu de la ambasada un raspuns, am auzit ca de la 1 martie nu mai e nevoie de viza pt ucraina( era necesara,se lua doar de la ambasada,nu si de la granita, costa vreo 50 eur parca... sad.gif ) si sa vedem daca avem voie cu GPS.
In acelasi timp punem la punct si detaliile de acolo, cu organizatorii de tururi turistice,prin care se viziteaza centrala, orasul pripyat si satele evacuate...
vezi ca am dat un link mai sus de pe forumul moto, unde gasesti mai multe detalii despre excursia noastra.

--------------------
Kawasaki ZZR 500 BV SKY
BMW R1100 RT BV SKY
+
alphabluesky
post 15 Mar 2007, 00:10
Post #83

Membru incepator

Chiar v-ati risca sa mergeti acolo ???????????

--------------------
Dacia 1410 TLX 1987
+
alphabluesky
post 13 Apr 2007, 21:44
Post #84

Membru incepator

Care este cel mai periculos material radioactiv si cat timp are radioactivitate ???

--------------------
Dacia 1410 TLX 1987
+
finutu
post 14 Apr 2007, 17:44
Post #85

baga un - ..aere!

dum bun si vizionare indestulata la locul faptei, poate reusiti sa intrati inauntru la reactorul topit!

--------------------
Docia 1710 1943 - 1-B-113456
promo VN2
+
argon
post 14 Apr 2007, 18:09
Post #86

Mesaj semiautomat

Daca reusesc sa intre ( radmasa.gif ) poate iti aduce si tie o monstra sa o pui de bibelou biggrin.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Fygaro
post 14 Apr 2007, 18:17
Post #87

Membru autentic

Ce sa-ti aduca bre? MONSTRA? icon_mrgreen.gif radmasa.gif poate ''mostra''

--------------------
Fiat Punto 2003 1,2 16V 80Bhp - RMS
+
driverx
post 14 Apr 2007, 18:25
Post #88

Lui o sa ii aducem o monstra.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
argon
post 14 Apr 2007, 19:05
Post #89

Mesaj semiautomat

Da, monstra, femininul de la monstru cool.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
finutu
post 14 Apr 2007, 20:08
Post #90

baga un - ..aere!

las-o asa ca nu stii sa scrii!

--------------------
Docia 1710 1943 - 1-B-113456
promo VN2
+
14 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th July 2025 - 16:17
Forum Renault