Schimbare motor., Dacia.
![]() ![]() ![]() |
Schimbare motor., Dacia.
diaconuliviu |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|||
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 10 Jun 2008, 13:59) Din cate am vazut raru opreste doar rabe , masini mari cel putin in bucuresti. Nu am inteles si nu o sa inteleg de ce naiba nu se poate monta o galerie de papuc pe motorul 1400 pentru a se pune un carburator dublu doar prin omologare . La noi in tara nu e ca la nimeni. QUOTE(diaconuliviu @ 11 Jun 2008, 06:43) Esti sigur ca e RAR si nu ARR? Ca ARR e autoritatea care "se baga" preponderent la masini mari. RAR opreste (nu doar in VL, si prin alte parti din discutii cu amicii) Dacia, Trabi, VWGolf1, Oltcit, recte cam tot ce e NONEURO! liviu in mare parte daca masina arata bine nu te opreste RAR-ul.. eu am mers 1 an cu alt motor si langa metro berceni stau in fiecare zii si opresc berline papuci si altele... pe mine nu ma oprit deloc, am oprit eu sa ii intreb ceva atat ![]() si RAR este o chestie si ARR alta chestie... ARR se ocupa cu firmele de transport, auto de transport dube tiruri si altele |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
Marius* |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 20 November 07 ![]() |
Ce trebuie sa fac daca doresc sa schimb motorul vehiculului ?
Conform Ordinului ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr.2132/2005 pentru aprobarea Reglementarilor privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor rutiere - RNTR 7- prin schimbarea motorului trebuie sa se mentina cel putin acelasi nivel al emisiilor poluante. Daca se inlocuieste motorul unui autovehicul, este necesara prezentarea la Registrul Auto Roman pentru efectuarea modificarii cartii de identitate. Cel mai simplu este sa se monteze un motor identic cu cel anterior, adica unul care are acelasi cod motor cu cel mentionat in cartea de identitate.� In acest caz la R.A.R. se verifica doar aspecte legate de fixarea noului motor, daca au fost pastrate elementele pentru reducerea poluarii (catalizator, sonda lambda etc.) si se realizeaza testul de poluare specific unei inspectii tehnice. Daca se monteaza un motor diferit, autovehiculul va fi reomologat, iar in cazurile in care noul motor are performante mult diferite fata de cel initial (putere mai mare, configuratie diferita care presupune reamplasarea suportilor motorului etc.) se efectueaza probe specifice in cadrul Laboratorului de incercari pentru securitate rutiera al R.A.R., inclusiv cele legate de stabilirea normei de poluare a vehiculului, in noua configuratie. Mentionam ca modificarile vehiculelor inmatriculate in Romania ce determina omologarea acestora se pot efectua numai in ateliere specializate, autorizate conform legislatiei in vigoare. Lista de ateliere autorizate le gasiti la sediul oricarei reprezentante R.A.R. sau la adresa www.rarom.ro. Actele necesare sunt: - act identitate detinator vehicul; - cerere activitate RAR; - carte de identitate vehicul; - adeverinta din partea atelierului autorizat care a efectuat inlocuirea motorului. Sursa Registrul Auto Roman |
--------------------
VW
1J5
ATD 2OO4
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(CriSTI68 @ 11 Jun 2008, 20:53) [1]. liviu in mare parte daca masina arata bine nu te opreste RAR-ul.. eu am mers 1 an cu alt motor [...] [2]. si RAR este o chestie si ARR alta chestie... ARR se ocupa cu firmele de transport, auto de transport dube tiruri si altele 1. nu te-a oprit (nici pe mine), in ULTIMA perioada insa opresc, cel mai des, noneuro. 2. Unde ai dedus ca n-as sti ce e RAR si ARR? Tocmai aia scriam, ca ARR se arunca majoritar pe masini mari (rabe, etc) si ca e posibil ca djasu sa fi vazut ARR la treaba, nu RAR. Daca totusi era RAR care oprea rabe, faina treaba. This post has been edited by diaconuliviu: 12 Jun 2008, 06:38 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
Lamuriti-ma si pe mine ca mai am un an de ITP valabil si nici acum nu mi-am omologat motorul cumparat de la dezmembrari .........pot sa-i bat seria cu fara prea mari batai de cap ?........seria intentionez sa o bat la cineva la o statie de ITP ......avand in vedere ca ziceti ca e considerata piesa de schimb ......mai are rost sa ma complic cu RAR si cu tot felul de chestii de genul ,sa dau banii asa in stanga si in dreapta ,nu de alta dar ma mananca tehnicul ei de bani intr-una ,mai dau bani si la RAR ,masina nu stiu daca mai apuca 2010 la mine ..............cel putin stiu ca .........cand am fost cu motorul original la ITP mi-a fotografiat seria si atat si nu am serie si langa delcou decat seria de pe bloc.....si sincer sa fiu nu cred ca mai cauta ei nod in papura la o dacie veche de 33 de ani sa vada daca e motorul ei .....din moment ce e 1.3(ca si cel original)........si sa fim realisti ce inteligent ar sta sa fure in ziua de azi motoare de dacii 1.3
![]() This post has been edited by vallyyy: 28 Aug 2008, 21:36 |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
trebuie trecuta seria motorului nou in talon maestre, intr-adevar e piesa de schimb si nu trebuie omologare, dar trebuie inscrisa seria motorului nou; am mai explicat eu mai demult intr-un topic toata figura...
|
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|
DaciaFWE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 219 Joined: 22 October 09 From: Constanta ![]() |
cati bani credeti ca as cheltui daca schimb motorul de 1.3 cu unu de nova 1.6 ?
![]() |
--------------------
Dacia / Seat LEON
1310 TX/ 2004 TDI
1984
- CT-05-FWE Cred ca am ramas in anii '90 ca tractoarele
Cand rezolvam problemele cu pumnii si picioarele |
|
caty2k |
![]()
|
![]() Catalin Group: Members Posts: 723 Joined: 28 December 07 From: Bucuresti ![]() |
La tine nu stiu sa zic sincer, un prieten avea motor de 1.4 pe logan si a pun de 1.6 16v si l-a costat 600lei cu Euro 3 (catalizatorul e Euro 4). El a vrut sa omologheze ca Euro 4 dar il costa 3000lei ...
DaciaFWE nu vrei mai bine un motor de papuc ? ![]() |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
- B 86 FUG Daca vrei sa faci ceva, fa doar ceea ce-ti place!!
|
|
DaciaFWE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 219 Joined: 22 October 09 From: Constanta ![]() |
caty2k...pai e acelas motor,cred
|
--------------------
Dacia / Seat LEON
1310 TX/ 2004 TDI
1984
- CT-05-FWE Cred ca am ramas in anii '90 ca tractoarele
Cand rezolvam problemele cu pumnii si picioarele |
|
BennyORWO |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 403 Joined: 10 June 11 From: Alexandria-TR ![]() |
Salut baieti,am si o intrebare:se poate monta pe dacia mea din 94 un motor tot de dacie dar cu injectie?ce modificari trebuiesc aduse si daca se merita,daca sunt avantaje si dezavantaje.
Multumesc mult. |
--------------------
Daewoo
Nubira 3
2003
- TR-09-BEN Dacia 1410 Break CN2 1994 B-65-LYL
|
|
N E S |
![]()
|
![]() Big Daddy Group: Members Posts: 672 Joined: 11 April 09 From: Constanta ![]() |
S-ar putea sa intampini probleme. De putut de poate din pdv tehnic, trebuie doar sa pui o instalatie electrica separata la motor, plus piesele aferente motorului cu injectie, dar pe parte de omologare s-ar putea sa fie probleme. Am discutat mai demult in topicul "trecerea de la carburatie la injectie" si un baiat s-a interesat la RAR si se pare ca se pot omologa motoare injectie in locul carburatiei doar la Daciile din 99...
Acum, eu zic sa mergi sa le lansezi o intrebare la baietii veseli de la RAR sa vezi ce spun... Numai bine! |
--------------------
Dacia
1310L
1999 I may look nice,
But I drive like a motherfucker !!! |
|
BennyORWO |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 403 Joined: 10 June 11 From: Alexandria-TR ![]() |
Merci NES pentru sfaturi,vreau sa schimb motoru la barca mea,mananca mult ulei,stau cu bidonu dupa mine
![]() ![]() |
--------------------
Daewoo
Nubira 3
2003
- TR-09-BEN Dacia 1410 Break CN2 1994 B-65-LYL
|
|
N E S |
![]()
|
![]() Big Daddy Group: Members Posts: 672 Joined: 11 April 09 From: Constanta ![]() |
Man ti-am zis, nu strica sa incerci. Te duci si le zici nu chiar chestia care mi-ai povestit-o acum, ca o sa te trimita sa il faci, le zici ceva gen "domne am calat motorul si ma costa mai mult sa il fac decat sa imi iau altul. pot sa pun unu pe injectie cu omologarile aferente?" si vezi ce raspuns primesti. Ai putea sa le trimiti si un mail dar nu cred ca vei primi raspuns. Sunt destui patiti.
Eu iti urez spor si tine-ne la curent! |
--------------------
Dacia
1310L
1999 I may look nice,
But I drive like a motherfucker !!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th July 2025 - 02:53 |