Ajutor!! Baterie moarta, nu pot deschide masina....
![]() ![]() ![]() |
Ajutor!! Baterie moarta, nu pot deschide masina....
ynu22 |
![]()
|
||||
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 25 November 03 From: Oradea ![]() |
|
||||
--------------------
Dacia Solenza
Rapsodie
|
|||||
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
biggrin.gif biggrin.gif corect, nu m-am gindit
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
ZaiR |
![]()
|
![]() Against the System Group: Members Posts: 345 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
mare kkt ..........deschide masina, o sa piuie daca mai e ceva in bateria aia pana scoti o borna si gata, schimbi bateria termini balamucul.In stilul asta o sa ne gandim daca sa tragem sau nu apa la toaleta ca ne aud vecinii...
|
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ma ofer voluntar sa deschid masina si sa-mi asum discutia cu vecinii.
Doar sa se deschida naibii masina aia odata! |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Marty |
![]()
|
||
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Off-topic: In Elvetia e o lege care-ti interzice sa tragi apa dupa orele 22. :wink: |
||
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|||
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
Ai deschis masina? Ca de cand te chinui.....cred ca le trecea si vecinilor supararea....
Asteptam amanunte! Bafta! |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
tarzy |
![]()
|
||||
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
nashpa, nici nu vreau sa ma gandesc cum pute la aia in casa dimineata. sau poate ca sunt gata dresati, se duc sa faca pana in ora de stingere. |
||||
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY
|
|||||
woth |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 5 June 04 ![]() |
salut!
da, am deschis masina pana la urma, n-a zis nimic. bateria rombat cyclon de 40 ah era decedata. am ingropat-o acum 3 zile dupa ce am avut mare scandal cu politia ca cica as fi ucis-o eu. s-a dovedit la autopsie ca murise de moarte naturala. oricum, pe baterie era stantata data de expirare: 20-dec-2003. ma rog, mi-am pus un bosch silver de 55 ah, nu am putut sa dau jos opritorul din cauza caruia nu incapea, asa ca l-am indoit cu ciocanul :mester: si tot asa. acum e ok. si nu ma mai certati cu bornele alea ca pe instructiunile care vin cu bateria bosch scrie asa: - When removing, disconnect the negative terminal first. cum bateria bosch nu e proiectata numai pentru dacii, recomandarea este general aplicabila va multumesc pt. ajutor[/b] |
-------------------- |
|
Sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara ![]() |
Ma bag si eu in discutie, desi nu stiu daca sunt binevenit. O sa subliniez esentialul la diferite afirmatii... Asa:
1. La masini se scoate intr-adevar mai intai borna - din motivul pericolului de scurtcircuit. De ce e asa de periculos pana la urma??? Pentru ca: bateria aia nenorocita poate sa dea SUTE de amperi! Si nu e o idee buna sa faci asa un scurtcircuit! Daca era un mic montaj electronic alimentat de la o sursa stabilizata cu protectie la iesire, se mergea pe criteriul zis de B-19-WYU, dar in cazul asta, asa un scurt circuit nu e de dorit! Plus ca daca ai mana uda, sa zicem de la transpiratie, n-as baga mana in foc ca cei 12V nu pot fi daunatori... Asa ca - da - scoatem minusul mai intai! (eu nu mai stiu care borna am scos-o, dar am avut grija oricum sa nu ating nimic cu cheia) 2. Chestia cu firul tras la pamant de la caroserie - asta e... hm... incorect, nu are sens. Daca pui o mana pe pamant (sau o pamantare) si pe +, nu se intampla NIMIC! Asta daca nu ai legat si minusul la pamant... 3. Criteriul la circuitele electronice - presupun ca e corect, il cred pe cuvant pe un om care se ocupa cu asa ceva (eu nu am informatia si din alte surse). Oricum presupun ca electronica de pe masina fiind conceputa special pentru masina, e suficient de bine protejata. |
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Sergiu, te asigur ca cei 12v nu iti sunt daunatori nici la 10.000 de amperi ... sau cel putin nu direct, ca exista posibilitatea sa-ti sara in freza bateria cu totul (cu tot cu acid adica)
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
la 12V nici daca esti in apa pina la git nu patesti nimic, da daca ai ceva mai multi amperi s-ar putea sa miroasa a friptura (sincer nu cred ca e cazul la o masina).
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
Sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara ![]() |
Va asigur eu ca daca trece de piele (care e izolatorul principal), va poate face rau... Amperii sunt in functie de tensiune si rezistenta. Daca esti transpirat sau daca ai pielea cu taieturi/julituri si face contact direct cu mediul intern (care conduce bine), rezistenta scade foarte mult.
Bine, bine, recunosc cum ca nu cred ca din cauza asta au zis sa scoti mai intai - si pe urma +, dar sa nu neglijati niciodata pericolul electrocutarii... |
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Din 12 V poti sa te prejsti daca te joci cu o sursa in comutatie. Dar altfel nu ai cum. Acum, eu am resuit performanta sa ma curentez de la un aparat de fotografiat care mergea cu 2 baterii AA. Am atins din greseala circuitul de blitz si mi-a amortit mana vreo jumatate de ora. Deci nu faceti ca mine. Oricum de la bateria masinii nu ti se intampla nimic decat sa faci un curt care sa-ti paradeasca ceva pe la masina. dar atat.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
ZaiR |
![]()
|
![]() Against the System Group: Members Posts: 345 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
MISSION ACCOPLISHED !!!!
|
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
alexmirica |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 86 Joined: 1 July 04 ![]() |
Shi eu sunt inginer electronist, asha ca se scoate intai minusul! Si in manualele de intretinere la avioanele Boeing 747-400, scrie ca trebe sa decuplezi minusul intai. Pe bune!
|
--------------------
Alfa Romeo
147 2.0 TS Alfa Romeo 147 2.0TS rules!!!
--------------------------------------- O fi bine in Rai, dar cele mai interesante persoane nu ajung acolo. (Nietzsche) Daca te lasi de fumat, de baut si de femei nu traiesti mai mult... doar ca ti se pare ca timpul trece prea incet. (Clement Freud) Nu e bine sa fii obligat sa alegi intre Rai si Iad. Prieteni buni gasesti in ambele locuri. (Mark Twain) ------------------- |
|
Cristi electro-auto |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 20 June 04 From: Piatra Neamt ![]() |
Se scoate mai intai minusul pentru simplul motiv ca acesta este legat la sasiu , si daca s-ar incerca mai intai scoaterea plusului cu o cheie ,exista pericolul sa se faca un scurt(intre borna "+" si sasiu).,
Incarcarea electrostatica a masinii nu are nici o legatura cu instalatia electrica , ci cu frecarea dintre hainele pasagerilor si husele scaunelor(in special materiale sintetice) |
--------------------
Oltcit numai 37000 km(masina mea din '88)
|
|
alexmirica |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 86 Joined: 1 July 04 ![]() |
Touche!
|
--------------------
Alfa Romeo
147 2.0 TS Alfa Romeo 147 2.0TS rules!!!
--------------------------------------- O fi bine in Rai, dar cele mai interesante persoane nu ajung acolo. (Nietzsche) Daca te lasi de fumat, de baut si de femei nu traiesti mai mult... doar ca ti se pare ca timpul trece prea incet. (Clement Freud) Nu e bine sa fii obligat sa alegi intre Rai si Iad. Prieteni buni gasesti in ambele locuri. (Mark Twain) ------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 05:00 |