Despre moldoveni, aia din Romania
![]() ![]() ![]() |
Despre moldoveni, aia din Romania
loganlover |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 18 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
mitsubishi
lancer
2006
- B 63805 [SIZE=14][COLOR=red]Intai gandesc,apoi scriu.Cand n-am timp, sar peste prima faza.
|
|||
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Ioii daaa
![]() ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
loganlover |
![]()
|
Ai nevasta moldoveana?Bravo!E frumoasa,face papa bun,e harnica si iubareata.Asa-s moldovencele.
|
--------------------
mitsubishi
lancer
2006
- B 63805 [SIZE=14][COLOR=red]Intai gandesc,apoi scriu.Cand n-am timp, sar peste prima faza.
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
Marius97fer |
![]()
|
![]() Membru cu IQ :) Group: Members Posts: 208 Joined: 12 October 06 ![]() |
au bagat si la praktiker la raionul de scule pt gaurit....
bacauanii sunt oameni deosebiti..... ![]() |
--------------------
Opel / Rover
Astra / 25
2000 / 2001 hecibec nu sunt inteligent
|
|
zanga |
![]()
|
![]() Daciot solenzar Group: Members Posts: 972 Joined: 17 July 05 From: Bacau ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
- BC ## MSU Daca Ai Cap Iese Altfel
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele! Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
N-o verificai. E inca in probe de mai bine de 4 ani.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Da mucenici, de aia mari in forma de 8?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Cred ca aia a fost prima proba
![]() ![]() |
--------------------
|
Sony |
![]()
|
Bre, da' ce aveti cu nevasta mea?
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
tribunul |
![]()
|
Sa inteleg ca de 4 ani te-ai dat pe verdeata.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Sony |
![]()
|
Bai, face nevasta-mea o mancare... mhmmm! Si gata, am incheiat subiectul.
This post has been edited by Sony: 23 Feb 2007, 14:52 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
tribunul |
![]()
|
Nu te cred....
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
loganlover |
![]()
|
Bors de stir.E foarte bun .Cu fasole colorata.Mananc pana termin tot din oala.Apoi zici:"Mami, mai vreau!"
|
--------------------
mitsubishi
lancer
2006
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
circul prin toata tara....pot spune ca sunt anumite zone de tampiti si alaturi gasesti niste oameni deosebiti!
zonele de tampiti sunt destul de reduse ca populatie, si probabil reprezinta niste oameni frustrati.. totul tine de educatie si cultura... am un amic ardelean care le vorbeste parintilor la persoana a doua plural (recte' cu: dvs..)....mie mi s-a parut ciudat, dar mi-a explicat ca asa a fost educat si am luat-o ca atare...super oameni... am fost in moldova....sunt zone si zone....in unele esti mai bine primit, in altele mai rau...ca fapt divers, esti primit mai rau in zonele sarace. am fost in maramures: la fel!!! oltenia, banat: la fel! singurul loc in care am fost amenintat a fost sighisoara! DAR!!! asta s-a intamplat intr-o terasa, cand un betivan care era suparat ca sunt regatean a vrut sa ma taie cu o sticla sparta...norocul meu ca amicul la care eram in vizita era din sighisoara si are 1.98/130kg si tocmai se intorcea cu halbele de la reumplut.... dar asta sunt cazuri particulare care tin pana la urma de individ sau o mica comunitate, in nici un caz de o zona!!! s-a vorbit de femei frumoase....sunt moldovence, oltence, ardelence...pt. mine Tg. Mures e zona in care am vazut cea mai mare densitate de frumuseti ![]() am alt amic care are mama olteanca si tasu' moldovean...moldo-oltean....eu ii zic in gluma "meltean" ![]() cred ca felul in care esti privit/tratat tine numai de bunul simt, educatie, etc., a persoanelor/grupurilor mici, cu care interactionezi. PS: de curioazitate, poate imi zice si mie cineva, de ce difera foarte mult accentul intre 2 orase situate la mica distanta: suceava si botosani!? toate alea bune! This post has been edited by anpop: 25 Feb 2007, 10:42 |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
ovidiums |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 14 August 06 ![]() |
suceava e un oras mai "cosmopolit" daca pot spune asa... e un centru comercial/universitar mai puternic. in general in orasele cu deschidere (bacau, piatra neamt sa) accentul se pierde in favoarea limbii literare (ma rog, o moldoveneasca mai "urbana"). singurul oras mare mai conservator din moldova e iasi, unde accentul e pastrat destul de bine.
|
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
- - cu fete de usi din vitan
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Cateva exemple concrete ar fi bine venite.
Daca te referi la municipiile Botosani si Suceava, diferente prea mari nu sunt. Daca te referi la zona rurala din Suceava, atunci apar diferente, in sensul ca acolo in mediul rural se resimt influentele de pe vreme imperiului austro-ungar (in special de la Vatra Dorna inspre Bistrita). Sotia mea care este din Botosani de loc si filolog ca si profesie imi povestea cum cu ani in urma a fost intr-o vizita la niste rude indepartate, o familie de batrani din Prundu Bargaului, si efectiv nu a inteles aproape nimic din ceea ce ii spuneau oamenii aceia. In dialectul local sunt preluate multe cuvinte din limba germana. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(anpop @ 24 Feb 2007, 11:57) ... Și eu tot la persoana a doua le vorbesc părinților mei, e drept, la singular, nu la plural! am un amic ardelean care le vorbeste parintilor la persoana a doua....mie mi s-a parut ciudat, dar mi-a explicat ca asa a fost educat si am luat-o ca atare...super oameni... ... ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
@DragosP: m-ai prins
![]() ![]() nu ma refeream la zonele rurale ci strict la zona urbana...accentul pregnant e in iasi, galati, botosani...dar in suceava poate nu am stat de vorba cu multa lume, insa, in oras, parca nu au accent....si ma mira datorita distantei foarte mici...si iar o chestie ciudata, cei din galati isi pierd foarte greu accentul.... ca o curiozitate...in facultate am avut colegi mai de toate nationalitatile...grecii vorbesc cu accent pronuntat pe "ț", am colegi avut negri cu accent moldovenesc (deh'...anu' pregatitor in moldova ![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
|
|
ovidiums |
![]()
|
e normal sa vorbesti cum auzi. cei care au accent mai diminuat au studiat limba, probabil, cu profesor sau dupa cursuri. in toate regiunile se vorbeste in dialectul respectiv dar de citit toti citim literar.
|
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
anpop |
![]()
|
QUOTE(ovidiums @ 25 Feb 2007, 11:31) nu e chiar asa...sotia e moldoveanca....vorbeste si scrie perfect literar.....socrii si-au pastrat accentul desi sunt de 30 de ani in buc....dar am o amica (tot moldoveanca), care scrie pe mess in moldoveneste....cu toata lumea...asa ca nu prea am cum sa "citesc literar" ![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Mai voi o sa transformati topicul asta in "nevasta moldoveanca vs. nevasta world wide"
![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Ti-e ciuda ca tu n-ai...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
OAP |
![]()
|
Si daca n-am ce?...Las`ca-mi iau eu...
![]() |
--------------------
.
.
|
|
Petea |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 31 August 05 From: Iasi ![]() |
OAP. Din pacate trebuie sa te avertizez ca e musai sa studiezi si caracteristicile tehnice ale soacrei. Iar asta nu mai depinde de regiune. Cam toate sunt la fel.
This post has been edited by Petea: 25 Feb 2007, 13:31 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
- is Eten Glofiish x500 + iGo Romania 2006
|
|
ovidiums |
![]()
|
QUOTE(anpop @ 25 Feb 2007, 12:47) nu e chiar asa...sotia e moldoveanca....vorbeste si scrie perfect literar.....socrii si-au pastrat accentul desi sunt de 30 de ani in buc....dar am o amica (tot moldoveanca), care scrie pe mess in moldoveneste....cu toata lumea...asa ca nu prea am cum sa "citesc literar" ![]() ma rog, alta era ideea. ![]() |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(Petea @ 25 Feb 2007, 14:30) OAP. Din pacate trebuie sa te avertizez ca e musai sa studiezi si caracteristicile tehnice ale soacrei. Iar asta nu mai depinde de regiune. Cam toate sunt la fel. ![]() ![]() |
--------------------
.
.
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
[QUOTE]: anpop "accentul pregnant e in iasi, galati" Ce accent moldovenesc au galatenii? Cel mult pe la tara, batranii, in zonele mai retrase, in oras cam nu prea.
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 05:12 |