Despre moldoveni, aia din Romania
![]() ![]() ![]() |
Despre moldoveni, aia din Romania
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
judetul Teleorman Resedinta: Alexandria (50.591 locuitori; intemeiat in 1840. Urme de cultura materiala din neolitic)
Prefixe: Romtelecom - 0247; RDS - 0347. Suprafata: 5.790 km2 Populatie: 436.926 locuitori, din care, in mediul urban: 140.205 locuitori, in mediul rural: 296.721 locuitori Densitate pe km2: 75,5 locuitori Numar masina: TR judetul Caras-Severin Resedinta: Resita (83.985 locuitori; asezare din epoca romana, atestata documentar in sec. 15) Prefixe: Romtelecom - 0255; RDS - 0355. Suprafata: 8.520 km2 Populatie: 333.396 locuitori, din care, in mediul urban: 182.964 locuitori, in mediul rural: 150.432 locuitori Densitate pe km2: 39,1 locuitori Numar masina: CS Link-uri utile: wikipedia; istoric, geografie si turism; localitati, atractii turistice, personalitati; judetul Iasi Resedinta: Iasi (321.580 locuitori; prima mentiune documentara dateaza din 1387 - 1392) Prefixe: Romtelecom - 0232; RDS - 0332. Suprafata: 5.476 km2 Populatie: 819.044 locuitori, din care, in mediul urban: 388.642 locuitori, in mediul rural: 430.402 locuitori Densitate pe km2: 149,6 locuitori Numar masina: BV Link-uri utile: wikipedia; istoric, geografie si turism; localitati, atractii turistice, personalitati; Comparatia este tot defavorabila: la populatie dubla (800 la 400), contributie cvadrupla (570 la 120). Cat despre consideratiile domniei voastre despre Moldova (acelea cu mizeria, incultura si traitul ca animalele), va rog sa imi permiteti sa ma abtin de la orice discutii cu dumneavoastra. In definitiv, noi, animalele din Moldova, rusinea Romaniei, ar trebui sa tacem si sa inghitim orice porcarii de la conationalii nostri. |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
citeste tot, nu generaliza, ca eu nu am generalizat. Ma contrazici si la dezgroparea mortilor si rastignirea maicutei prin nustiu ce fund de sat din Moldova? Centrul cultural al multor sate e la carciuma, fura de unde apuca si traiesc ca in cocine. binenteles nu generalizez.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Ca (fost) moldovean trebuie din pacate sa ma aliniez opiniei lui argon. Nu-i vorba ca mai stiu si alte zone (prin Dobrogea parca-i si mai rau - asa, pe la Slava Rusa/Slava Cercheza), dar asta n-ar trebui sa fie o consolare...
Cititi "O istorie sincera a poporului român" (Florin Constantiniu, vezi si http://www.librarie.net/carti/38786/O-isto...n-Constantiniu). Fara sa contina pentru mine cine stie ce revelatii, cartea arata radacinile istorice, economice si sociale ale modului de trai in satul romanesc extracarpatic. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 26 Feb 2007, 12:45) rastignesc maicute si dezgroapa cadavre sa le infiga tarusi in inima. vezi ca treaba cu tarusul se mai intampla si pe la olteni...nu cred ca e suficient pentru a pune etichete...aceste lucruri s-au intamplat in Romania dar asta nu inseamna ca poti pune o eticheta asupra tarii...in SUA s-a tras cu arma automata in colegii si au murit multi nevinovati dar iarasi nu poti pune etichete...nici toti arabii nu sunt teroristi... |
--------------------
.
.
. Pus astfel în luminã, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludeazã meandrele concretului.
|
|
ovidiums |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 14 August 06 ![]() |
inclin sa cred ca cel mai sarac sat din orice zona a romaniei nu este mai bogat decat cel mai sarac sat din moldova.
|
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
- - cu fete de usi din vitan
|
|
argon |
![]()
|
Multi va sintiti ofuscati, dar nu cred ca aveti de ce. O cautare pe google dupa "Moldova" si "saracie" alaturate o sa va confirme.
http://www.infonews.ro/art_61160_Economic-...ciei_in_UE.html This post has been edited by argon: 26 Feb 2007, 12:10 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
alinakes |
![]()
|
X Group: Members Posts: 341 Joined: 24 March 06 From: X ![]() |
Poate a fost greseala mea ca am extras din context , dar exprimarea a fost cel putin nefericita !
Intr-adevar pe la TEVE se vad altfel lucrurile , dar trebuie sa ii lasam asa cum sunt pentru ca sunt si ei romani si daca nu ma insel cam din Moldova au plecat cei mai multi "capsunari" care au trimis anul trecut cateva milioane "bune" de euro in tara ! Ori se stie ca pe acolo , pe afara , munca e munca ! Si da , imi place mai mult in Ardeal decat in Moldova , dar daca noi vorbim asa de niste conationali , ce sa mai speram de la civilizatiile vestice pe care le invadam dupa cum sustin vecinii nostrii europeni ?! Si la televizor nu ma mai uit la stiri tocmai din cauza acestor tipuri de stiri ! |
--------------------
X
X
X
- X
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Pentru foarte simplu motiv ca faci afirmatii gratuite. Sotia mea este medic stomatolog si lucreaza la doua cabinete in zona rurala. Mi-a povestit si despre cazuri grave, de oameni batuti, dar asta nu inseamna ca TOTI umbla beti clampa, isi dau cu bata in cap si crucifica calugarite...
Cine generalizeaza? |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
argon |
![]()
|
Vezi ca in satele din Valea Jiului e cam la fel, dar topicul era cu Moldova.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
Ei, asta n-ar fi o problema, se va gasi cineva sa spuna ca au fost populate cu animale de moldoveni...
PS: statistica e la nivelul anului 2004. Suntem in 2007. This post has been edited by BlaueCorsa: 26 Feb 2007, 12:15 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
alinakes |
![]()
|
Daca e sa generalizez si eu pot spune ca ardelenii mananca slana cu ceapa si din cauza asta sunt niste imputiti !
Sau ca am vazut in acceleratul de Baia Mare un ardelean care s-a culcat pe jos si din cauza asta toti sunt boschetari ! Concluzii gresite poti trage oricand ! Zona Moldovei este asa cum este pentru ca si oamenii sunt mai altfel , dar ganditi-va cum ar fi aratat istoria noastra fara ei , fara sacrificiile lor ?! P.S. In familia mea , de generatii intregi nu au existat si nu exista modoveni , deci aportul meu la discutie nu este de natura subiectiva , incerc sa fiu cat mai obiectiv cu putinta. Nu sunt ofuscat si ofticat ci incerc sa fiu obiectiv. |
--------------------
X
X
X
- X
|
|
argon |
![]()
|
Stai "oleaca" nu am zis cum sunt sunt sau nu sunt ardelenii, banatenii, etc, discutia era despre moldoveni, si impresia mea a fost ca pe la (unele) sate este o saracie lucie, si oamenii traiesc in niste conditii nu prea bune(ca sa ma finuþ). Acum voi incercati sa ma convingeti ca nu e asa? Daca nu vedeam cu ochii mei poate ma lasam convins.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu am crezut ca poate exista vreo "bomba" fara tigari. Ei bine, am vazut asa ceva intr-o comuna din judetul Vaslui. Aveau numai bautura, niste "marci" de care nu mai auzisem niciodata.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
cred ca puteai pune pe post de benzina ca mergea linistit
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Cand am facut copy-paste nu am remarcat... dar uitati-va ce indicativ au la numarul de inmatriculare au iesenii... ![]() |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Eu cred ca topicul _nu_ este despre Moldva si despre moldoveni, ci despre "ceilalti" - si anume despre cei care cred ca locul sfinteste omul (ca sa intorc pe dos o voroava cunoscuta).
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
argon |
![]()
|
QUOTE(radian @ 26 Feb 2007, 13:08) Ai cam intarziat cu replica coane, te asteptam ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Pentru intaziere mea culpa, saracia este mare, dar subiectul este off topic.
Daca te intereseaza, mai sunt si acum blocuri de locuinte abandonate, daca te intereseaza apartaemnte ieftine, iti vinzi breakul si cu banii pe care ii capeti garantat iti cumperi cel putin doua aprtamente, poate chiar 3... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
argon |
![]()
|
Da' loc de parcare au?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
radian |
![]()
|
N-ai tu masini cate locuri de parcare libere se gasesc pe linga blocurile abandonate sau cele cu apartamente ieftine... Si 100% garantat si maidanezii de rigoare care sa ti-le marcheze...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
a4tech01 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 3 October 06 ![]() |
Topicul de fata este o rusine!
|
--------------------
nu am
**
**
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
iti vinzi breakul si cu banii pe care ii capeti garantat iti cumperi cel putin doua aprtamente, poate chiar 3...
iti dai seama daca vinzi loganu ....cumperi tot blocu' |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Asta in ipoteza ca exista amatori de Loganuri sh, nu?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
intr`un final care este rostul topicului
![]() ![]() ![]() ps.:sau ![]() ![]() This post has been edited by AlexU: 26 Feb 2007, 13:52 |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
vijelie |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
Ai ceva impotriva autonomiei?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
si daca as avea ce? am dreptul la parere nu? hai sa deschidem un topic pe seama asta care e pro si contra
![]() ![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
alinakes |
![]()
|
Pai cam da nea argoane !
Ca nu prea exista motive de nici un fel sa fie autonomie , nici istorice , nici economice ! Nu mai zic ca nu prea e corect sa vorbeasca doar limba maghiara pe teritoriul Romaniei ! |
--------------------
X
X
X
- X
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 10:05 |