Despre moldoveni, aia din Romania
![]() ![]() ![]() |
Despre moldoveni, aia din Romania
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 930 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cristi.r @ 14 May 2007, 15:03) @mariuscond, daca tot afisezi un aer de superioritate, fii consecvent si in scriere. Ma refer aici la diacritice. "Mă-ta-i harnică" difera de "Ma-ta-i harnică". Spun asta pentru ca tot tu ai venit cu explicatiile ... Aer de superioritate ??? Sa fim seriosi... Tu crezi ca eu "bat" in tastatura ca sa demonstrez altora ca le sint superior? Am trecut de muuult peste "faza" asta. Fiind la cafenea m-am bagat in seama si eu... daca nu deranjez, ca daca da, ma retrag - nu-i bai ![]() Cit despre consecventa ai dreptate. Si mie ca si multora le e mai greu sa scrie cu diacritice, dar am facut-o acolo unde am considerat eu ca e necesar (nu am vrut sa fie luata la misto/interpretata altfel, faza cu "mă-ta-i ..." si sa apara posturi, cum au aparut de altfel de genul "Cine-i mă-ta?", bla bla...) Cind am dat raspunsul corect am considerat ca nu diacriticele erau 'necunoscutele' ci cratimele... si de aia nu m-am mai "obosit" ... ![]() |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
DAN_DANIEL |
![]()
|
![]() STAGIAR Group: Members Posts: 167 Joined: 15 October 06 ![]() |
@ moldovence. Spre exemplu, nevasta-mea e moldoveanca din Vaslui. Sunt foarte incantat de ea, e ea un pic mai geloasa dar e ok. De obicei moldovencele sunt super femei.
![]() |
--------------------
DACIA
berlina
2000
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
QUOTE(mariuscond @ 15 May 2007, 08:58) Da ! De ce ? Uite d-asta: QUOTE(mariuscond @ 14 May 2007, 12:35) Măi ce ți-e și cu internetu' ăsta... Sint atitea informatii utile... totul e sa le cauti/selectezi. Nu zic, e buna si "distractia" asta "mai la îndemână", dar geme netu' de informatii utile si voi stati "cu mâna întinsă"! ![]() ... QUOTE(mariuscond @ 15 May 2007, 08:58) Cit despre consecventa ai dreptate. Si mie ca si multora le e mai greu sa scrie cu diacritice, dar am facut-o acolo unde am considerat eu ca e necesar (nu am vrut sa fie luata la misto/interpretata altfel, faza cu "mă-ta-i ..." si sa apara posturi, cum au aparut de altfel de genul "Cine-i mă-ta?", bla bla...) Eu am scris altceva : "Cine-i Mata ?" si nu "cine-i mă-ta ?" si era o idee de gluma ... QUOTE(mariuscond @ 15 May 2007, 08:58) Cind am dat raspunsul corect am considerat ca nu diacriticele erau 'necunoscutele' ci cratimele... si de aia nu m-am mai "obosit" ... ![]() Ai considerat gresit !!! Daca tot "te-ai bagat in seama", asa cum spui tu, cred ca trebuia sa faci un efort pentru a elimina orice umbra de echivoc din posturile tale. |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Mamaaaa, da' ce te "ataci" asa mai nene mai?
Deci, sa inteleg si eu, tu crezi ca eu ma cred superior altora pentru ca am zis ca informatia e pe net... ![]() De aia sint o gramada de ghilimele pe acolo, cred ca au si ele un sens, ca eu nu le-am pus degeaba. Sincer, cred ca "am deranjat", ca te vad tare "inversunat", da' cum am mai spus nu-i bai...si chiar nu am chef/timp de dispute de genul asta. Si ca sa fii linistit o spun eu: "ma cred inferior". Sper ca acu' esti multumit ![]() PA! |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
AC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 569 Joined: 11 March 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(argon @ 26 Feb 2007, 11:45) ..................... Tot Moldova ramane cea mai saraca zona a Romaniei, nu neaparat la oras, ci la sate , e o saracie crunta, traiesc ca in evul mediu, isi dau in cap unul altuia zilnic pentru un pahar de bautura. Plus mizeria si incultura in care traiesc ca animalele, din cate imi aduc eu aminte nu teleormanenii, bistritenii, etc rastignesc maicute si dezgroapa cadavre sa le infiga tarusi in inima. .................. Vai, vai, vai mai argon, te credeam baiat echilibrat si obiectiv, insa se pare ca zburzi tare pe campii...Am citit din greseala tocmai acum postul tau si nu m-am putut abtine sa nu te "urechesc" ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
A expirat subiectul, ideea ramane, sunt exact de aceeasi parere, si refuz sa mai incep o discutie pe tema asta. Vezi dicutiile de atunci, sau incepeti fara mine.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Sa-mi exprim si eu o parere...
Dupa ce am copilarit in Piatra Neamt (am mai zis-o, o repet, cel mai frumos oras din tara, dar nu prea se incadreaza in peisajul Moldovei, e ca o insula, e un oras prosper), am facut facultatea-n Iasi, am ajuns sa lucrez in Buc. E adevarat, Iasiul e modest. E neingrijit, drumurile proaste, oamenii saraci. In Bucuresti in schimb sunt banii. Aici daca ai ce oferi, poti castiga bine. Dar nu asta vreau sa spun. Pe topicul asta se scria mai demult ca moldovenii-s inapoiati, in timp ce Bucurestiu-i evoluat si modern. Odata ajuns aici am ajuns sa cunosc la ce va refereati. Graffiti peste tot, elevi destrabalati, fast-fooduri unu' langa altul, praf (dar PRAF!!!), aglomeratie, preturi mai ceva ca pe litoral, pe scurt, balamuc! In asta consta modernitatea Bucurestiului. Dar cel mai neplacut aspect dupa mine sunt oamenii. Sunt afurisiti, sictiriti, lipsiti de orice urma de amabilitate. Si parca prea defensivi. Pai s-am pardon, da-n Iasi daca intri pe o scara de bloc de mai mult de 2 ori incep sa te salute locatarii. La magazin, la banca, in orice "institutie" prestatoare de servicii, ti se vorbeste frumos, se glumeste, se zambeste, se saluta! Or fi iesenii (moldovenii) inapoiati si amarati de saracie, da' sunt oameni. Sunt veseli in ciuda vietii grele, sunt optimisti, sunt senini. Iar apropo de accent, sunt in sud de aproape 1 an. Vorbesc tot "moldoveneste" si nu renunt la accent d-al dracu'. Pot bucurestenii (unii, ce-i drept) sa se uite stramb in gura mea cat or vrea. Ei sa fie sanatosi. Sunt moldovean si-s mandru de asta. Ca sa trag linie... In cel mai obiectiv mod cu putinta (a se-ntelege ca nu-s influentat de faptul ca-n Moldova e "acasa" pt mine)... Prefer Iasiul sub toate aspectele. Terfeliti-ne cat vreti, numiti-ne-n ce fel doriti voi, pt simplul fapt ca sunteti bucuresteni nu pot decat sa va compatimesc... ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
gonty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi ![]() |
Am citit acest topic, si eu nu va spun decat atat: puteti sa ne faceti oricum, numai prosti nu! Dovada este clara:
http://www.ad-astra.ro/posts/view_post.php..._id=705&lang=en Iar pentru cei care ati facut facultatea in Iasi, fiti mandri ca ati facut-o in Moldova ![]() |
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
For the record, eu ma axam pe viata la tara, nu la Iasi, nu la Piatra Neamt, etc.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Incerci sa dregi busuiocul, u moldavian h8r
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
argon |
![]()
|
nu dreg nimic, am specificat de la inceput.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
gonty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi ![]() |
Si tot pentru "records": decanul meu s-a nascut pe langa Vaslui, bunicii mei sunt dintr-un "sat rapanos" din judetul Botosani - tare imi mai placea sa ma scald in Jijia si Sitna, sa prind carasei cu mana, sa alerg descult prin livada satului....
Iar casele lor.... Intr-adevar, erau din chirpici - caramida din lut cu paie - garduri din scandura ca vai de capul ei - dar tare era placut si curat. Iar oameni mai "cu bun simt" ca la tara nu gasiti. Sigur, au si ei leprele lor, dar procentual sunt mult mai putine lepre decat in zone "mai cu mot". This post has been edited by gonty: 17 May 2007, 14:33 |
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ci ba....Jijia mai are apa? Ca acolo pe unde am mai stat io, tari sec era.....
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Muttley |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
gonty |
![]()
|
sa-ti spun sincer ma apuca nostalgia. De cand a murit bunicul si s-a vandut casa de la tara, nu am mai trecut pe acolo
![]() ![]() |
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ok. Thanks. Sorry daca v-am jignit pi voi moldovenii cu acs(h)entu meu naspa de s(h)oldovean second hand, da' ios ardelean din fabrica. M-am mai tunat io prin Moldova da' asta a fost de mult.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Bai și di moldovieni pi aishea. Dacî știam cî sînt așa di mulți niși nu mă mai inscriam pi forumul ista.
![]() ![]() ![]() This post has been edited by ady77: 17 May 2007, 14:39 |
--------------------
|
driverx |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
gonty |
![]()
|
Nu breeee, el ii din Ardeal si a emigrat in Moldova
![]() ![]() |
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Nu mi-i rușâni, dar iar ni fași lumea coca-cola ca sîntem răspandiți pisti tot.
Eu oricum va rog frumos sa nu va luati de moldoveni(eu mi-s moldovean), nici de olteni(mama-i olteanca) si nici de ardeleni (frate-miu e nascut in Hunedoara) |
--------------------
|
driverx |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
ady77 |
![]()
|
Cu nimic
![]() ![]() This post has been edited by ady77: 17 May 2007, 14:50 |
--------------------
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
QUOTE(gonty @ 17 May 2007, 14:28) Si tot pentru "records": decanul meu s-a nascut pe langa Vaslui, bunicii mei sunt dintr-un "sat rapanos" din judetul Botosani - tare imi mai placea sa ma scald in Jijia si Sitna, sa prind carasei cu mana, sa alerg descult prin livada satului.... Da, dom' profesor (am impresia ca am avut un seminar cu Dvs. in nu foarte indepartata mea studentie), dar domnul rector este din Muntenia... sau ma insel? |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Io am citiva moldoveni pe care nu po' sa-i sufar si carora le-as sparge mecla fara niciun resentiment (ordine aleatoare):
-Liviu -Muttley -Gogu -ady77 -kaspersky (are nr. de Bacau la masina? are! deci e moldovean! ![]() -DragosP Lista ramine deschisa! ![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
QUOTE(Marty @ 17 May 2007, 14:53) Io am citiva moldoveni pe care nu po' sa-i sufar si carora le-as sparge mecla fara niciun resentiment (ordine aleatoare): -Liviu -Muttley -Gogu -ady77 -kaspersky (are nr. de Bacau la masina? are! deci e moldovean! ![]() -DragosP Lista ramine deschisa! ![]() Se mai fac inscrieri? Liviu si Muttley sunt in Bucuresti, deci ar fi mai simplu... PS: daca il pui pe DragosP, care e din Braila, poti sa-i pui si pe cei din Buzau... ![]() This post has been edited by BlaueCorsa: 17 May 2007, 14:58 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
driverx |
![]()
|
Pune-l si pe BlaueCorsa pe lista ... asa ... pentru mine. Sa nu deschid si io lista
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Marty, si eu sunt moldovean !!!
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
driverx |
![]()
|
.....uite cati dornici de mecle sparte avem pe aici
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 19:42 |