Despre moldoveni, aia din Romania
![]() ![]() ![]() |
Despre moldoveni, aia din Romania
Sony |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
||
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|||
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Vijelie, de acord cu tine. Bucovinenii sunt foarte diferiti de moldoveni. Cand treci din Iasi/Botosani spre Suceava se vede diferenta. In faptul ca oamenii nu stau la carciuma, in faptul ca vitele sunt curate, in modul cum sunt construite casele.
Dar revenind la problema... ce inseamna "provenind dintr-o zona care tot timpul a fost mai inapoiata"?! |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Mai sunt si alte moldovence de succes. Gen Raduleasca sau Barladeanca...
|
--------------------
-
-
-
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Daca ne luam dupa astea rezulta ca populatia Moldovei se imparte in betivi si proaste...
PS: oricum Simona Gherghe e mai misto decat matracucele alea. |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
tribunul, e plina de surprize.
![]() QUOTE(BlaueCorsa @ 20 Feb 2007, 12:03) Si asa ajungi sa te intrebi ca parinte ce preferi sa ai? Un ginere betiv sau o nora curva? ![]() This post has been edited by Sony: 20 Feb 2007, 12:11 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
cosmin_2300 |
![]() ![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Eu personal nu ma consider nici mai bun nici mai prost decat Moldovenii , Oltenii , Africanii ,etc .
Toti suntem oameni , chiar daca venim din diferite parti ale tarii / lumii . This post has been edited by cosmin_2300: 20 Feb 2007, 12:20 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Stii, Cosmin, ironia vietii e ca nu parerea ta despre tine conteaza, ci a celorlalti.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Se zice ca de fapt nu esti cum esti ci esti cum te percep ceilalti... Desi am schimbat pana acum 3 prefixe la varsta nu am auzit pe nimeni sa imi zica "ardelean prost" sau alte cuvinte "blande"... Cuvinte de genul "oltean prost", "moldovean sarac" sau "ardelean puturos" se spun de obicei la nervi , intr-o discutie nu tocmai elevata, discutie in care iasa la suprafata mahalaua din fiecare...
Suma respectelor, pentru voi indiferent din ce zona geografica faceti parte. Alydor. |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
BlaueCorsa |
![]()
|
@ vijelie - uite aici
@alydor - nu era vorba de atacuri personale, ci de exprimari incetatenite... This post has been edited by BlaueCorsa: 20 Feb 2007, 13:08 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
Petea |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 31 August 05 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
- is Eten Glofiish x500 + iGo Romania 2006
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Legat de acest topic, as vrea sa-l citez pe Mircea Dinescu, in stilu-i caracteristic acu vreo 10 ani la o emisiune TV: "D-zeu cand a impartit prostii si tampitii a avut grija sa dea proportional la toate natiile" citat din memorie...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
vijelie |
![]()
|
QUOTE(BlaueCorsa @ 20 Feb 2007, 13:08) Am citit si tot nu inteleg ce legatura are ce ai intrebat tu (si ceea ce am incercat sa-ti explic prin prisma celor traite si auzite de mine) cu un articol din ziar despre Unirea Principatelor. Sunt perioade de timp diferite. Sau vrei ca romanilor (al caror bun simt scade de la o zi la alta) sa le pese de istorie? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
Era legat de aspectul economic, dar, intr-adevar, a trecut destul de mult timp de la eveniment.
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
vijelie |
![]()
|
Sper ca nu urmeaza sa ne spui cum ca Principatele s-au unit fiindca asa au cerut masele iesite in strada...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
Mandru ca sunt moldovean ! cui nu`i place de moldoveni sa ma pupe pe numaru de inmatriculare
![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
vijelie |
![]()
|
Am intalnit la Timisoara, cu treburi fiind, niste cetateni care m-au intrebat din prima daca sunt bucurestean. Nu mi-a placut intrebarea si le-am zis ca sunt din Brasov de felul meu. Atata asteptau: ce nesimtiti sunt aia din capitala, majoritatea se trag din moldoveni, restul sunt tigani si tot felul de aberatii fara legatura cu subiectul vizitei mele acolo. Le-am multumit frumos pentru timpul acordat si i-am informat ca, cel mai probabil, pe vremea cand strabunicii mei luptau la Marasesti si Oituz (fiind decorati de Rege pentru asta) si faceau afaceri in agricultura de la egal la egal cu boierii Fagarasanu si Balaceanu-Stolnici, ai lor le faceau bocancii austro-ungarilor. Mai strabat si prin forum astfel de atitudini, dar imi place sa cred ca timpul le va aranja cumva pe toate.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Aidi, bre BlaueCorsa, da' chiar așa di frustrat ești, bre ? C-a trebuit sî dischizi un topic pi-așa șeva ? Ei, șî și-i cu asta acuma ?
Eu, totuși, cred ca moldovenii aștia sunt o sectă, ceva ... |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Kunt |
![]()
|
![]() Membru lenes Group: Members Posts: 484 Joined: 9 December 05 ![]() |
Aveau tot datorita unor circumstante anume, le-au bagat austro-ungarii nu erau ei prea breji... Acum insa, banateni, olteni, moldoveni, etc suntem toti la fel de naspa, asta trebuie sa ne intre bine in cap...
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference 1.4 MPI, 2005
- 50 VDU "Oamenii sunt persoane umane" - ...
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
dar totusi oameni buni ,de unde atitudinea asta a timisorenilor fata de regateni sau mitici cum ne mai spun ei...
de unde atita inversunare si de ce?! ![]() This post has been edited by apostol_emil: 20 Feb 2007, 18:29 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
acuma ce vrei,moldoveni sunt si galateni
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
Datorita meseriei mele am ocazia sa merg foarte mult prin tara.
Am cam fost, fara modestie cam peste tot, mai putin Botosani, Maramures, Salaj. Am avut ocazia sa intalnesc niste oameni minunati in toate zonele, dar si niste lepre care nu isi merita numele de oameni. Moldovenii sunt mai saraci decat ceilalti, e adevarat, dar nu sunt oameni rai. Cei mai rai romani mi se par cei din zona Brasovului, pusi pe japca si pe tras ultimul leu de pe om. Cei mai de treaba mi s-au parut aradenii, galatenii si iesenii. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
zanga |
![]()
|
![]() Daciot solenzar Group: Members Posts: 972 Joined: 17 July 05 From: Bacau ![]() |
QUOTE(dizzy @ 20 Feb 2007, 19:24) Nu stiu daca sunt asa de saraci...daca spui ca ai fost cam peste tot cam ce masini ai vazut tu cu numere de orase din moldova si sa nu mai vorbesc de casutele cu etaj...in final sunt oameni si oameni peste tot nu cred ca conteaza zona tarii insa daca e sa vorbim de regiuni eu cred ca mai saraci sunt cei din zona Ialomitei. |
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
- BC ## MSU Daca Ai Cap Iese Altfel
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele! Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! |
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
[QUOTE]C@talin: acuma ce vrei,moldoveni sunt si galateni
![]() De cand cu zona metropolitana ce facem venim noi la voi si ne facem munteni sau voi la noi si va faceti moldoveni? ![]() Acum la modul serios, uitam deseori ca pana la urma suntem toti romani si ne etichetam unul pe altul doar pe criterii geografice. Cum spunea si altcineva mai sus: am gasit peste tot si lepre, si oameni buni indiferent de zona sau de natie sau etnie. Aia 7 ani de acasa nu tin de zona geografica. This post has been edited by Garett: 20 Feb 2007, 20:24 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 14:49 |