DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

22 Pages « < 14 15 16 17 18 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre moldoveni, aia din Romania

BlaueCorsa
post 12 Jun 2007, 10:06
Post #451

Membru cu Prafuitor

Group: Members
From: Socola Tower, Iasi

Am fosti colegi de facultate care lucreaza de pe vremea cand se numea Radix si nu mi s-au parut incompetenti. Acum nu zic, fiecare firma cu uscaturile ei.

EDIT: daca nu ma insel, dupa preluare s-a schimbat si politica salariala si oamenii sunt mai motivati si nici firma nu trebuie sa se multumeasca cu putin blush.gif

This post has been edited by BlaueCorsa: 12 Jun 2007, 10:09

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 12 Jun 2007, 10:13
Post #452

Mesaj semiautomat

Totusi, nu-mi place gandirea asta, "suntem slab platiti, ne batem joc"

Sunt mai motivati de frica ca pierd ciolanul.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
mariuscond
post 12 Jun 2007, 10:23
Post #453

Membru incomod

From: Bucuresti

QUOTE(borciparte @ 12 Jun 2007, 08:50)
bine, daca tot ai pus problema asa @argon am sa iti dau un raspuns mai complet.
Cei plecati in Italia sunt in general cei de la tara sau cei care eu venit de la tara la oras si nu prea si-au facut o cariera pe plan profesional. Cei cu studii superioare in general ii gasesti in Bucuresti si nu in Italia. Cand afirmi ca sunt dusi la furat, eu as zice sa fii mai rezervat, ai fost pe acolo printre ei sa vezi cati muncesc si cati fura sau sunt pesti? Romanii din Italia si Spania sunt renumiti ca fiind muncitori si seriosi, sunt si care fura printre ei dar procentul e foarte mic si tinde catre zero, cu furatul sunt tiganii care nu sunt neaparat doar din moldova ci din toata Romania. In Franta la fel, sunt cei cu studii superioare si sunt concentrati in zonele universitare si puternic industrializate precum Paris, Toulouse, Lion etc. O parte dintre moldoveni insa destul de putini ii mai gasesti in Irlanda, Germania iar o parte si mai mica in Grecia, la fel ca in Italia si Spania lucreaza in general in domeniul constructiilor.
Nu-i privi cu dispret pe cei care au plecat sa se "imbogateasca" dincolo, vin-o si priveste-le soarta si ai sa intelegi ca au plecat de nevoie si nu de placere, isi lasa copii unii dar majoritatea sunt cu tot familionul acolo si au alcatuit adevarate comunitati in Italia si Spania. Nu vad nimic rau in asta.
Atitudinea ta cu "slugaritul prin hoteluri...", nu te supara, sa muncesti nu e o rusine, acolo sunt platiti mai bine decat un inginer in Romania, in general sunt respectati mai mult decat un inginer in Romania, oare cine e sluga pana la urma?
Tu vorbesti din punctul tau de vedere dar gandeste-te ca mai sunt si altfel de oameni, cu alta situatie, cu alta gandire. Nu mai fi asa radical in exprimari. Eu locuiesc in extermul sudic al moldovei si daca vreau pun o mana in DObrogea si alta in Tara Romaneasca, nu sunt moldovean dar cu toate astea ma consider ca fiind moldovean, cel putin atata vreme cat traiesc si m-am nascut aici. Am umblat prin toata lumea, prin toata Romania, mi-e greata de figurile ardelenilor cu privire la "sud" asa cum il numesc ei, cu privire la fitele care le au (unii) banateni pe ei, oltenii sunt si ei cu ale lor, bucurestenii, nu le ajungi la nas de ce figuri au pe ei si daca ii iei la bani marunti nu cred ca exista o aglomerare urbana mai necivilizata si mai prost educata in intreaga Romanie. Ma refer la modul general, oameni de calitate exista oriunde, lichele la fel.
Eu nu spun moldoveni, olteni etc, spun romani, nu ar trebui sa ne fie rusine ca suntem moldoveni sau altceva, moldova a fost defavorizata inca de pe vremea comunismului, e normal sa fie ramasa mai in urma din punct de vedere industrial. Unii dintre voi judeca modul de exprimare si accentul, oare va-ti intrebat vreodata cum ni se pare noua, moldovenilor ca vorbesc ardelenii sau muntenii sau bucurestenii?!? Intrebati-va cati dintre romani vorbesc limba literara, sa acuzi, sa faci misto e usor. Eu privesc aceasta diversitate lingvistica ca pe o chesti simpatica si interesanta, in toate tarile din Europa exista aceste diferente de accent pe diverse zone, ca sa nu mai zic ca in alte tari sunt dialecte care fac aproape imposibila comunicarea intre oameni din zone geografice diferite.
Nu stau sa intru in amanunte cu basci, napoletani, torinezi, flamanzi, dutch si lista nu s-ar mai termina.
L.E. am vazut romani intorsi din Italia cu masini nou noute, isi ajuta parintii si rudele ramase aici, nu mai vorbim de celebrul procent de bani egal cu PIB-ul romaniei trimis de "slugile" astea de romani care lucreaza pe afara. Copii acestor oameni au o sansa extraordinara prin accesul la un serviciu medical corect si adevarat, la educatie cu 1000 de ani peste cea din Romania, la orice altceva vrei tu. Aici aveau o viata de mizerie si acolo sunt pretuiti ca oameni, inainte sa ii plangem pe "sclavii" de acolo ar fi bine sa ii plangem pe cei ramasi in Romania pe mana unor oameni politici mizerabili moral care sunt calauziti in viata doar de interese personale meschine, asa cum spunea raposatul Paler, in Romania nu exista clasa politica, exista doar buzunare.
Ca o concluzie, uite asta e romanul, moare de grija altuia... in loc sa isi vada de ale lui. Nu neg ca nu exista si situatii in care unii isi lasa copii de izbeliste, dar, ca sa ne facem o idee corecta e bine sa punem in balanta cati sunt asa si cati sunt asa cum trebuie si duc o viata buna.
Parerea mea.
*

QUOTE(borciparte @ 12 Jun 2007, 09:18)
multumesc, nu am facut decat sa descriu realitatea cu cat mai mult obiectivism posibil. Imi doresc sa mai fie si altii care sa scrie ceva corect si nu doar acuze si aratat cu degetul. Am prieteni olteni, ardeleni,unguri,  bucuresteni, oameni la locul lor, nu i-am auzit niciodata sa spuna "noi suntem destepti si restul vai de mama lor". Chiar si unii dintre ei (ma refer la ardeleni) spuneau ca e o idiotenie curentul format in ardeal impotriva sudului. Ca de asta nu merge Romania bine. Unii dintre ei inca au apucaturi regio-secesioniste si inca mai viseaza la imperiul austro-ungar, de unde si pana unde nu stiu... oare ei or fi auzit de geti, traci, geto-daci, daci, romani?
Ca o gluma, oare pe vremea aia erau moldoveni? tongue.gif
*

Nota 10+ up.gif

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
+
Muttley
post 12 Jun 2007, 10:25
Post #454

From: -

Argon, nu puteai sa nu ma bagi si pe mine... dry.gif

Pe scurt... Stii f bine unde am lucrat inainte de a veni in Buc. Si mai stii ca in RO nu exista alternativa la acel loc de munca. Si probabil o banuiai de mai demult, am venit tocmai din Iasi ca sa lucrez in sud din pasiune si dragoste pentru domeniul in care prestez. Am refuzat 3 oferte de munca in Iasi si imprejurimi si am optat pentru varianta asta pt ca la momentul respectiv o consideram cea mai buna, mai ales ca tocmai terminasem facultatea. Iar experientele traite aici (in sud) sunt nepretuite dpdv profesional. Merita cu varf si indesat.
Iar in Bucuresti am ajuns din cauza deciziilor din firma. Daca ar fi fost dupa mine ramaneam unde eram. Dar altii mai destepti au considerat ca trebuie sa se mute departamentul in care lucrez la capitala. Asta e.
Un lucru insa e sigur. La momentul potrivit ma voi intoarce acasa. Sunt mai sufletist de felu' meu, si unele lucruri in viata sunt mai importante decat banii.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
BlaueCorsa
post 12 Jun 2007, 10:45
Post #455

Membru cu Prafuitor

QUOTE(argon @ 12 Jun 2007, 10:13)
Totusi, nu-mi place gandirea asta, "suntem slab platiti, ne batem joc"

Sunt mai motivati de frica ca pierd ciolanul.
*

Nici eu nu sunt de acord, dar nu am spus doar asta. Ideea era ca, atunci cand poti oferi un salariu mai bun, poti angaja mai multi oameni de valoare. Concurenta e si intre angajatori, nu doar intre candidati.

--------------------
+
nh1980ro
post 12 Jun 2007, 11:04
Post #456

Membru

From: Togo-Togo.

"In Vaslui nu exista la ora actuala niciun hipermarket, vasluienii fiind nevoiti sa-si faca aprovizionarea din judetele invecinate. Proiecte exista. Deja doua firme de renume au demarat investitiile pentru constructia unui mall si a unui hipermarket.
Carrefour va finaliza pana la inceputul anului viitor un supermagazin. Valoarea investitiei este de peste 15 milioane de euro. "

Mall-ul deja exista (Winmarkt).
Deci o sa fie la Vaslui Cerefura..tongue.gif

A, si ar mai fi si un Dedeman.tongue.gif

Cat despre moldovenii care vin la munca in Bucuresti, tot respectul. Daca au ce le trebuie ca sa fie angajati in Bucuresti (adica studii si atitudinea potrivita), asta in detrimentul Bucurestenilor. De ce nu?

Oricum daca nu era Moldova cu nea Stefan cel Mare si cei care i-au urmat, nu stiu ce mai ramanea din Romania.

Am observat ca moldovenii cand scriu (chiar si aici pe forum), nu folosesc cuvintele cu 'accent', ci scriu literar, daca ma pot exprima asa.tongue.gif

This post has been edited by nh1980ro: 12 Jun 2007, 11:14

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
kaspersky
post 12 Jun 2007, 13:35
Post #457

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

QUOTE(borciparte @ 12 Jun 2007, 10:50)
Pentru cultura ta generala, Iasi-ul este un leagan de civilizatie, de cultura, unul din primele orase ale Romaniei, unul din primele centre universitare ale Romaniei, bag seama ca nu ai nici cea mai vaga idee de ce se intampla, de ce exista in Romania. Crede-ma, daca locuiai si erai de origine din Viena imi scoteam palaria in fata ta si te ascultam cu maxima atentie, asa...
*

radmasa.gif astea de unde le scoti? din pliantul ce se distribuie gratuit in aeroport. parca ar fi scoase din ceva documentar de pe vremea lui ceasca radmasa.gif Iasiul, centrul universului, Isus s-a nascut in Romania, etc.

QUOTE(borciparte @ 12 Jun 2007, 09:50)
bine, daca tot ai pus problema asa @argon am sa iti dau un raspuns mai complet.
Cei plecati in Italia sunt in general cei de la tara sau cei care eu venit de la tara la oras si nu prea si-au facut o cariera pe plan profesional. Cei cu studii superioare in general ii gasesti in Bucuresti si nu in Italia. Cand afirmi ca sunt dusi la furat, eu as zice sa fii mai rezervat, ai fost pe acolo printre ei sa vezi cati muncesc si cati fura sau sunt pesti? Romanii din Italia si Spania sunt renumiti ca fiind muncitori si seriosi, sunt si care fura printre ei dar procentul e foarte mic si tinde catre zero, cu furatul sunt tiganii care nu sunt neaparat doar din moldova ci din toata Romania.

*

tu ai citit aici ce-ai scris? adica de furat fura numa' tiganii radmasa.gif . Asa e. Am auzit ca mai nou daca esti moldovean sau ardelean nici nu mai poti fi suspectat. Astia n-ar pune mina sa fure...
Aflu ca daca vrei sa te duci in Italia sa lucrezi trebuie sa ai un fel de pedigree: sa ai origini sanatoase (adica sa fii de la tara) sau in cel mai rau caz sa fii de la oras (dar venit de la tara) si fara o cariera pe plan profesional. Astia de la oras ce n-au joburi nu se incurca cu muncitu' prin Italia, nu se injosesc, cum sa ajunga la nivelul taranilor care au mers sa lucreze radmasa.gif .

QUOTE(borciparte @ 12 Jun 2007, 09:50)
L.E. am vazut romani intorsi din Italia cu masini nou noute
*

exact, cauta pe youtube dupa "audi a seiz" icon_mrgreen.gif

This post has been edited by kaspersky: 12 Jun 2007, 13:46

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
gygy
post 12 Jun 2007, 13:44
Post #458

Membru autentic

From: Iasi ;)

Kaspersky, ia si te documenteaza si o sa vezi ca e aproximativ adevarat ce a spus acolo.

--------------------
Mitsubishi Colt 1.3 12v - IS-xx-xxx
+
kaspersky
post 12 Jun 2007, 13:50
Post #459

maistru Zen

@gygy: ca de exemplu "unul din primele orase ale Romaniei"
Iasi - atestare documentara 1408
Timisoara - 1175
Cluj-Napoca - 124
Sibiu - 1191
Craiova - 225

"leagan de civilizatie si cultura"

Timisoara
1728 – începutul canalizării Begăi, primul canal navigabil din România;
1760 – primul oraș al monarhiei cu străzile iluminate cu lămpi;
1771 – editarea primului ziar din România și totodată primul ziar german din sud-estul Europei: „Temeswarer Nachrichten”;
1854 – primul serviciu telegrafic din România;
1855 – primul oraș al monarhiei habsburgice cu străzile iluminate cu gaz;
1881 – prima rețea de telefonie din România;
1884 – primul oraș de pe continentul european cu străzile iluminate electric, cu 731 de lămpi;
1886 – prima stație de salvare din Ungaria și România;
1895 – prima stradă asfaltată din România;
1897 – primele proiecții cinematografice din România;
1899 – primul tramvai electric din România;
1953 – singurul oraș european cu trei teatre de stat în română, maghiară și germană;

Sibiu
1292 - A fost deschis primul spital de pe teritoriul actual al României.
1380 - A fost documentată prima școală de pe teritoriul actual al României.
1494 - Prima farmacie de pe teritoriul actual al României.
1534 - Prima fabrică de hârtie de pe teritoriul actual al României.
1544 - A fost tipărită la Sibiu prima carte în limba română.
1551 - Primul experiment cu rachete din lume, realizat de Konrad Haas.
1671 - A fost descoperit gaz metan lângă Sibiu.
1782 - Franz Joseph Müller a descoperit elementul chimic teluriu.
1788 - Primul teatru de pe teritoriul actual al României.
1795 - Primul paratrăsnet din Sud-Estul Europei este instalat în Cisnădie.
1797 - Samuel von Hahnemann deschide primul laborator homeopatic din lume.
1817 - Primul muzeu din România, Muzeul Național Brukenthal este deschis la Sibiu.
1896 - Prima utilizare a electricității în România și prima linie electrică din Sud-Estul Europei.
1904 - Al doilea oraș din Europa și al treilea din lume în care este utilizat tramvaiul electric.
1928 - Prima gradină zoologică din România.

Cluj-Napoca
1550 - Gaspar Heltai înființează o tipografie la Cluj
1581 - Este înființat Colegiul Iezuiților, precursor al universității de astăzi
1776 - Colegiul Piaristilor își începe activitatea, cu patru facultăți (filosofie, chirurgie, drept și științe naturale).
1791 - Începe pavarea străzilor cu piatră
1827 - 247 de lămpi sunt instalate în străzile și piețele Clujului
1870 - Este inaugurată gara Cluj
1872 - Autoritățiile înființează Universitatea Franz Josef din Cluj, cu predare în limbile maghiară, germană și română. Decretul de înființare a fost semnat de împăratul Franz Joseph în toate cele trei limbi, pe exemplarul român semnând "Francisc Iosifu".
1892 - Prima centrala telefonică cu 62 de abonați
1898 - Primul aparat Röntgen
1928 - Primul avion de călători aterizează la Cluj

sa vedem cu ce vin fanii Iasiului icon_mrgreen.gif

This post has been edited by kaspersky: 12 Jun 2007, 14:02

--------------------
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Muttley
post 12 Jun 2007, 14:08
Post #460

Ba bunicu' ii bate pe toti bunicii vostri la un loc. Cu artrita cu tot sleep.gif

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
BlaueCorsa
post 12 Jun 2007, 14:34
Post #461

Membru cu Prafuitor

Sa o luam de la origini:

- cultura Cucuteni (y inclus mormantul princiar si citadela Catalina) - 4500 i Hr - 3000 i Hr
- Academia Mihăileană este prima instituție de învățământ superior modernă din Moldova (1835 - 1847).
- Universitatea Al. I. Cuza (1860)

Between 1561 and 1563, a school and a Lutheran church were founded by the Greek adventurer Prince, Ioan Iacob Heraclid. In 1640, Vasile Lupu established the first school in which the mother-tongue replaced Greek, and set up a printing press in the Byzantine Trei Ierarhi Church (Church of the Three Hierarchs; built 1635–39). In 1643, the first volume ever printed in Moldavia was issued in Iași.(www.wikipedia.org)

Orașul Iași a fost menționat pentru prima oară într-un privilegiu comercial emis în 1408 de domnul Moldovei Alexandru cel Bun. Totuși, deoarece existau (și încă mai există) clădiri mai vechi de această dată (spre exemplu Biserica armeană costruită în 1395), se crede că orașul este mult mai vechi.(www.wikipedia.org)

In timpul perioadei interbelice intre Primul Razboi Mondial si al doilea Razboi Mondial zona Iasi si-a castigat statutul ei representativ comercial in 1926 cand orarul zborurilor a fost oficializat pe ruta Bucuresti Galati Iasi si Chisinau fiind operat de avioanele DeHavilland doua motoare cu elice avand capacitatea maxima de 14 scaune. Pana la inceputul celui de-al doilea razboi mondial aceasta ruta a fost exploatata constant dar odata cu bombardamentele masive asupra Iasului cand aeroportul a fost deasemenea distrus, intreaga zona a devenit cu greu accesibila. (www.aeroport.ro)

Gara Iasi, construita in anul 1870, a fost distrusa in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, fiind apoi refacuta in stil rusesc in 1945. 43 de ani mai tarziu, au inceput lucrarile de restaurare, conduse de arhitectul Nicolae Munteanu. (www.cfr.ro)

Iata ce a scris chiar Anastasie Fatu in 1870 in prefata la lucrarea "Enumeratiunea specieloru cultivate in Gradina Botanica din Iasi" privind infiintarea si scopurile acestei gradini: "Inca din 1856 am pus fundamentele unei Gradini Botanice in orasul Iasi. Aceasta institutie, care la inceput a propasit foarte incet, fiind redusa la propriile mele mijloace, mai tarziu a prosperat mai bine, subventionata fiind de Casa Statului si a Comunei Iasilor...". (http://botanica.uaic.ro/istoric.htm)

... continuam? Eu cred ca putem sta cu fruntea sus in randul marilor orase. Si cand te gandesti ca pe stra-stra-stra-bunicii mei nu i-au ajutat maghiarii ori germanii la toate astea... (no offence)!

EDIT: lectura suplimentara: http://www.iasi.ro/about/history.html

EDIT:

cel mai vechi Teatru National din Romania (1837)...
primul Teatru Evreiesc din lume si primul ziar in Yidish (ca dovada a tolerantei si multiculturalitatii)...

This post has been edited by BlaueCorsa: 12 Jun 2007, 14:58

--------------------
+
Muttley
post 12 Jun 2007, 14:36
Post #462

BlaueCorsa, eram sigur ca n-ai sa rezisti tentatiei happy.gif

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
BlaueCorsa
post 12 Jun 2007, 14:48
Post #463

Membru cu Prafuitor

Astept cu viu interes sa spuna si de Revolutia (?) din 1989... care a inceput pe 14 decembrie... ghici unde?

EDIT: ce e drept, vecinii nostri din Vest au informatiile bine ordonate in Wikipedia... noi, regatenii, nu stim sa le ordonam...

This post has been edited by BlaueCorsa: 12 Jun 2007, 14:51

--------------------
+
kaspersky
post 12 Jun 2007, 15:07
Post #464

maistru Zen

QUOTE(BlaueCorsa @ 12 Jun 2007, 15:34)
... continuam? Eu cred ca putem sta cu fruntea sus in randul marilor orase. Si cand te gandesti ca pe stra-stra-stra-bunicii mei nu i-au ajutat maghiarii ori germanii la toate astea... (no offence)!
*

Eu n-am zis ca nu poate sta Iasiul in rindul marilor orase, insa cind vad formulari gen "leagan de civilizatie, de cultura"....
In legatura cu ajutorul ungurilor sau germanilor, de "teamwork" ai auzit? Din aceasta cauza s-a avansat mai repede. Cind fondurile europene se duc la Moldova aia ce este? Nu tot ajutor de la unguri, germani, francezi, etc. biggrin.gif ?

--------------------
+
argon
post 12 Jun 2007, 15:07
Post #465

Mesaj semiautomat

Asta cu revolutia e buna, timisorenii s-au saturat, daca era dupa moldoveni eram comunisti si acum rolleyes.gif

This post has been edited by argon: 12 Jun 2007, 15:08

--------------------
+
BlaueCorsa
post 12 Jun 2007, 15:09
Post #466

Membru cu Prafuitor

QUOTE(argon @ 12 Jun 2007, 15:07)
Asta cu revolutia e buna, timisorenii s-au saturat, daca era dupa moldoveni  eram comunisti si acum rolleyes.gif
*

Asta este jignitor. Si nefondat. Cred ca abuzati de calitatea de moderator pentru a emite asemenea absurditati.

This post has been edited by BlaueCorsa: 12 Jun 2007, 15:10

--------------------
+
argon
post 12 Jun 2007, 15:10
Post #467

Mesaj semiautomat

strigator la cer de-a dreptul biggrin.gif membri sunt egali, chiar daca sunt moderatori!

--------------------
+
kaspersky
post 12 Jun 2007, 15:10
Post #468

maistru Zen

hai sa nu devenim penibili sleep.gif

--------------------
+
argon
post 12 Jun 2007, 15:11
Post #469

Mesaj semiautomat

Care-i pilda cu revolutia totusi? daca tot ai adus vorba.

--------------------
+
BlaueCorsa
post 12 Jun 2007, 15:15
Post #470

Membru cu Prafuitor

Revolutia a inceput la comunistii aia de moldoveni din Iasi, pe 14 decembrie 1989.

http://en.wikipedia.org/wiki/Books_about_t...olution_of_1989

http://procesulcomunismului.com/marturii/f...docs/10iasi.htm - asta e o dovada in plus al spiritului revansard al celor din partea de vest a tarii...

This post has been edited by BlaueCorsa: 12 Jun 2007, 15:17

--------------------
+
argon
post 12 Jun 2007, 15:19
Post #471

Mesaj semiautomat

Sincer imi place sa te provoc, oricum topicul asta nu se duce niciunde, e doar sursa de flame blush.gif

--------------------
+
vijelie
post 12 Jun 2007, 15:20
Post #472

membru violet

Voi tot mai credeti ca in 1989 Securitatea, Militia & Armata s-au induiosat la vederea revolutionarilor ieseni/timisoreni/bucuresteni/etc si s-au dat cu boborul?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
FireChief
post 12 Jun 2007, 15:20
Post #473

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

de ce acest versus???

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
kaspersky
post 12 Jun 2007, 15:23
Post #474

maistru Zen

QUOTE(BlaueCorsa @ 12 Jun 2007, 16:15)
Revolutia a inceput la comunistii aia de moldoveni din Iasi, pe 14 decembrie 1989.
*

Iti recomand sa citesti Radu Cinamar. Sint sigur ca o sa crezi tot ce scrie si ala radmasa.gif

--------------------
+
BlaueCorsa
post 12 Jun 2007, 15:23
Post #475

Membru cu Prafuitor

@kaspersky - absolut, ce sa te astepti de la tampitii astia de moldoveni... care pun botul la orice... (inclusiv la intoxicarile marca Pavel Corut)

@FireChief - Pentru ca eu unul m-am saturat sa ne prezinte domnul Argon precum o cloaca de necivilizati, hoti, nespalati... pentru ca m-am saturat de complexul de superioritate al celor din vest (nu spun ca nu e justificat, in unele cazuri)... pentru ca m-am saturat ca oameni care habar n-au de lingvistica sau macar de gramatica si ortografie sa afirme ca accentul nostru este incorect din punct de vedere lingvistic... pentru ca m-am saturat ca diversi indivizi sa foloseasca termenul de moldovean cu conotatii peiorative s.a.m.d.

This post has been edited by BlaueCorsa: 12 Jun 2007, 15:26

--------------------
+
argon
post 12 Jun 2007, 15:25
Post #476

Mesaj semiautomat

Prea o iei in serios, si prea generalizezi.

Apropos, ca nu s-a sezizat nimeni cand am postat zilele trecute...de copiii aia 2 ce au murit de sete la propriu la Perieni/Vaslui ce ziceti?

This post has been edited by argon: 12 Jun 2007, 15:27

--------------------
+
vijelie
post 12 Jun 2007, 15:27
Post #477

membru violet

Ia zi-ne tu, nenea!

--------------------
+
FireChief
post 12 Jun 2007, 15:27
Post #478

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

domnul argon,si daca mureau la cluj,nu era tot aia,e important locul????????????

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
argon
post 12 Jun 2007, 15:29
Post #479

Mesaj semiautomat

Nu au murit la Cluj, ci in Vaslui, adica in Moldova, adica ideea topicului.

--------------------
+
vijelie
post 12 Jun 2007, 15:30
Post #480

membru violet

Da' la Cluj se traieste forever? Nebunele alea 2 gemene de murira spanzurat-imbratisate unde erau?

--------------------
+
22 Pages « < 14 15 16 17 18 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 02:08
Forum Renault