Despre moldoveni, aia din Romania
![]() ![]() ![]() |
Despre moldoveni, aia din Romania
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
QUOTE(Petea @ 20 Feb 2007, 14:20) Asta a fost cea mai tare. Eminescu, Sadoveanu, Creanga si toti ailalti erau niste "amarati", adevaratele reprezentante de mare succes sunt Marin-Banica, Raduleasca si Barladeanca ![]() Sa nu uitam totusi si reprezentantii scolii ardelene,sa nu uitam ca avem un Brancusi, ca avem un maramuresul... Suma respectelor,Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
router |
![]()
|
![]() Recalcitrant Group: Members Posts: 790 Joined: 13 January 06 ![]() |
La munca printre toti colegii mei sunt si 3 moldoveni.
Vreau sa va spun ca sunt oameni puturosi, rai, cu nasul pe sus (nu ca ar avea cu ce), mincinosi si foarte invidiosi. NU vreau asa generalizez dar cred ca procentul de uscaturi parca e mai mare in ograda moldovenilor fata de cea a ardeleni sau a oltenilor spre exemplu. |
--------------------
Fost Supernovist
Actualmente fan Gillette Mach 3
2007
- B-81-XXX Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
trei doamne si toti trei...cam radical!
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
router |
![]()
|
am spus ca nu genaralizez dar prea e procentul mare la nesimtirea lor
|
--------------------
Fost Supernovist
2007
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Ce-mi plac mie calificativele de tip "instant" care au rolul de a caracteriza o multime ...
Exemplu: "Imi picura ulei din Logan . Concluzie: DACIA E DE CACAO (ma rog .. dacia, renault , etc etc etc) " Exemplu2: "Am 2 moldoveni la serviciu ... sunt ce cacao => TOTI moldovenii sunt de cacao !" Invatati sa descrieti omul in sine nu gruparea din care face parte caci nu exista caracterizare generala. @router: Dar tu cat de bine ii cunosti pe cei trei moldoveni ? De unde ai tras tu concluzia ca sunt puturosi ? Poate ca oamenii nu sunt multumiti de jobul pe care il au ... sau poate ca nu sunt multumiti de salariu si in consecinta se poarta ca atare ... sau poate ca sunt frustrati cand vad niste colegi "bastinasi" care sunt cu adevarat incapabili si care castiga de 2-3 ori cat ei ... Daca ziceai ca ai UN coleg care e asa si pe dincolo .. mai intelegeam .. dar toti trei sa fie la fel ... hmmm .. asta ridica un semn de intrebare. Poate ai dreptate, nu stiu, nu ma pronunt, dar parca prea le-ai pus stampila in frunte din prima. Ce repede putem pune calificative din astea ... ma ingrozesc. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
@ router
parerea ta e gresita total ... si asta e parerea mea ...si nu generalizez! This post has been edited by apostol_emil: 20 Feb 2007, 21:36 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
router |
![]()
|
QUOTE(Liviu @ 20 Feb 2007, 21:35) Ce-mi plac mie calificativele de tip "instant" care au rolul de a caracteriza o multime ... Exemplu: "Imi picura ulei din Logan . Concluzie: DACIA E DE CACAO (ma rog .. dacia, renault , etc etc etc) " Exemplu2: "Am 2 moldoveni la serviciu ... sunt ce cacao => TOTI moldovenii sunt de cacao !" Invatati sa descrieti omul in sine nu gruparea din care face parte caci nu exista caracterizare generala. @router: Dar tu cat de bine ii cunosti pe cei trei moldoveni ? De unde ai tras tu concluzia ca sunt puturosi ? Poate ca oamenii nu sunt multumiti de jobul pe care il au ... sau poate ca nu sunt multumiti de salariu si in consecinta se poarta ca atare ... sau poate ca sunt frustrati cand vad niste colegi "bastinasi" care sunt cu adevarat incapabili si care castiga de 2-3 ori cat ei ... Daca ziceai ca ai UN coleg care e asa si pe dincolo .. mai intelegeam .. dar toti trei sa fie la fel ... hmmm .. asta ridica un semn de intrebare. Poate ai dreptate, nu stiu, nu ma pronunt, dar parca prea le-ai pus stampila in frunte din prima. Ce repede putem pune calificative din astea ... ma ingrozesc. Am spus ca e posibil sa fie doar cateva cazuri nefericite. Stiu ca esti din Moldova si nu te jignesc dar sigur cred ca te-ai suparat deoarece am spus lucruri urate despre moldoveni. Ii cunosc pe cei in cauza de ceva ani si castiga cam cat castig si eu. Cat depsre harnicia lor cu toti stim ca Moldova este cea mai saraca zona din tara. In afara de cele 3 cazuri despre care am spus mai sus (lucrand zi de zi cu ei sunt foarte sigur de ceea ce spun) am mai intalnit si alte persoane care provin din Moldova si cu cateva excepti cam toti erau asa. Imi cer scuze daca am jignit pe cineva dar asta e parerea mea si poate ca am avut eu ghinion si am intalnit numai moldoveni mai ..... This post has been edited by router: 20 Feb 2007, 21:50 |
--------------------
Fost Supernovist
2007
|
|
FireChief |
![]()
|
eu nu sunt din moldova...daca are vreo importanta, si pentru tine vad ca are....
...cazul tau,trei moldoveni stai sa vad cum ai zis... Vreau sa va spun ca sunt oameni puturosi, rai, cu nasul pe sus (nu ca ar avea cu ce), mincinosi si foarte invidiosi....tu contrazici si teoria probabilitatilor... In afara de cele 3 cazuri despre care am spus mai sus (lucrand zi de zi cu ei sunt foarte sigur de ceea ce spun) am mai intalnit si alte persoane care provin din Moldova si cu cateva exceptii (am corectat eu ca in moldova se scrie cu doi de i)cam toti erau asa. e clar ai o problema...de tigani ce parere ai...dar de evrei...?! This post has been edited by apostol_emil: 20 Feb 2007, 22:02 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
menta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 26 February 06 From: Bucuresti ![]() |
O singura data am fost cu trenul pana la gura humorului.... sa iau o prietena de la bunici unde era plecata cu inca o amica de-a noastra.....am fost impreuna cu un amic ca tampeam pe drum saingur.... nu gasesc cuvinte sa va spun ce fel de oameni au inceput sa se urce in tren dupa focsani..... imi era sila sa ies pe culoar sa fumez....ba inca una era sa nasca pe culoar....depasise cu cateva zile termenul de 9 luni dar ea pleca la tara la masa......bun... am ajuns la gura humorului ... am plecat pe jos pana la manastirea gura humorului (trenul ajunsese foarte de neata si nu am gasit mijloc de trnsport) si am ajuns la gagici care stateau intr-o casa aproape de cea a bunicilor.
Am bagat somn si dupa ce ne-am trezit am cerut de mancare....bunicasu le adusesera de dimineata 8 oua crude 1 litru de lapte proaspat si o paine.....am mancat o omleta de dimineata.....am plecat pe coclauri .. ne-am intors la pranz.... de mancat nu mai aveam ce....am crezut ca bunicasu ne va mai aduce ceva de mancare dar am aflat ca halisem de dimineata mancarea pentru toata ziua. 2 oua o cana de lapte si un sfert de paine de caciula!!!!!!!!!! o zi inreaga.... Am spus.. ok hai sa mancam pe undeva. Raspunsul a fost sec... nu avem unde. Magazinul satesc era inchis. Era o carciuma unde nu puteai decat sa bei sau sa mananci chipsuri. Toata aventura se intampla prin 96 97 poate s-au mai schimbat cate ceva... Am incercat sa cumparam de la sateni cartofi sa prajim dar cica nu au ....acelasi raspuns l-am primit si de la bunic....(Cum frate sa nu aiba astia la tara un kil de cartofi in casa). Seara la discoteca am agatat 2 gagicute..... care tocmai terminasera a 12-a si mergeau la bucuresti la facultate....si povestindu-le faza cu mancarea ne-au invitat la ele la masa (una era fata invatatorului sau asa ceva) si am reusit sa umplem matu....si sa ne si pilim cu tasu ![]() Luni dupa masa am fugit la capitala si ne-am oprit la carciuma unchiului unui prieten unde am speriat bucatareasa..... Am gasit multe putori acolo dar si oameni ok care ne-au pus la masa si omenit cum se cuvine. Nu am fost la manastire sa cerem de mancare pt ca gazda a zis ca-l facem de rahat pe bunicasu ca stia tot satul ca au venit niste bucuresteni la el....si fraieri am fost....Aveam bani la noi dar nu aveam pe ce sa-i cheltuim...doar pe bautura... in prima seara ne-am facut prastie ... Tin sa spun ca am fost la rude ale prietenilor mei peste tot prin tara....si cu prieteni la rudele mele sau prieteni de-ai mei de familie ... intotdeauna am fost tratati cu omenie, au bagat in noi mancare si bautura pana am crapat, am gasit un pat curat unde sa dormim. Nu am nimik personal cu modovenii(prietena mi-e moldoveanca)dar intamplarea mea s-a petrecut acolo. Si acum si una de bine pentru mofdova: mai multe femei frumoase ca in focsani nu am vazut in nici un oras din romania. Cu respect.... |
--------------------
Dacia
Logan Papuc / Kia ceed SW / Megane Grandtour
2008/2008/2006
- B - 38/90/909 - WWK
|
|
FireChief |
![]()
|
stii care e diferenta intre saracie si...prostie?!
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Am sa raspund mesajelor de mai sus cu o cugetare primita pe mail de curand ... cred ca se aplica perfect (cu extrapolarea de rigoare)
![]() "De multe ori ...cind plingi....nimeni nu-ti vede lacrimile.... De multe ori.... cind esti ingrijorat...nimeni nu-ti simte durerea.... De multe ori...cind esti vesel....nimeni nu se uita la zimbetul tau..... Dar cind te basesti o singura data...... " Nu mai zic nimic .. cine intelege, bine, cine nu ... soarta ! |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Ei, fetii mosului, azi nu prea am avut vreme sa ma uit p-acisilea prin forum.
Vaz amu - ca nu-mi crez ochilor șe vaz... Si ca fost la un moldovean ce ma aflu (din Tara de jos, dar moldovean), iau regulamentul in brate - mai ales partile alea legate de sovinism, de atacurile la persoana si in special punctul 8a si incep sa distribui cadouri. Pina termin imparteala, inchid topicul. ------------------------------ Hmm.. cam slaba recolta, si eu cam lipsit de nerv in seara asta. skija, router si menta - cite 10% avertisment. Pe mîine sper, cu recolta mai bogata. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
FireChief |
![]()
|
nu cred ca vor mai fi voluntari
![]() asta e ! |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
zanga |
![]()
|
![]() Daciot solenzar Group: Members Posts: 972 Joined: 17 July 05 From: Bacau ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
- BC ## MSU Daca Ai Cap Iese Altfel
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele! Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! |
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
QUOTE(menta @ 21 Feb 2007, 00:09) O singura data am fost cu trenul pana la gura humorului..... o paine.....am mancat o omleta de dimineata..... Raspunsul a fost sec... nu avem unde. Magazinul satesc era inchis. Era o carciuma unde nu puteai decat sa bei sau sa mananci chipsuri. Toata aventura se intampla prin 96 97 poate s-au mai schimbat cate ceva... ne-au invitat la ele la masa (una era fata invatatorului sau asa ceva) si am reusit sa umplem matu....si sa ne si pilim cu tasu ![]() ..Aveam bani la noi dar nu aveam pe ce sa-i cheltuim...doar pe bautura... in prima seara ne-am facut prastie ... Poate de atunci ai reusit sa-ti cumperi masina , cu trenul intotdeauna a fost mai lugubru ( ai plecat vreodata cu trenul din Bucuresti Obor ?) Buna impresie ai facut , te-ai pilit , probabil ca au ramas cu o impresie super despre bucuresteni .... De asta la Gura Humorului e un hotel unde a locuit printul Charles al Marii Britanii , ca nu se mai duc bucuresteni pe acolo ... Asa se cade in pacatul de a judeca o majoritate dupa comportamentul unor indivizi izolati ... |
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
menta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 26 February 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ghidioneanu @ 20 Feb 2007, 22:51) Poate de atunci ai reusit sa-ti cumperi masina , cu trenul intotdeauna a fost mai lugubru ( ai plecat vreodata cu trenul din Bucuresti Obor ?) Buna impresie ai facut , te-ai pilit , probabil ca au ramas cu o impresie super despre bucuresteni .... De asta la Gura Humorului e un hotel unde a locuit printul Charles al Marii Britanii , ca nu se mai duc bucuresteni pe acolo ... Asa se cade in pacatul de a judeca o majoritate dupa comportamentul unor indivizi izolati ... Aveam masina si atunci....dar aveam carnet de cateva saptamani... am considerat ca e un drum prea lung pt un incepator M-am pilit impreuna cu gazda .... care a fost de nota 10 Nu am judecat majoritatea dupa comportamentul unor indivizi izolati.... am povestit doar ceea ce s-a intamplat acolo... This post has been edited by menta: 20 Feb 2007, 23:15 |
--------------------
Dacia
2008/2008/2006
- B - 38/90/909 - WWK
|
|
FireChief |
![]()
|
Si ai considerat ca aceste amintiri din copilarie partea 2 cu superamanunte nesemnificative au o relevanta majora in discutie ...ca sa demonstrezi ce???...concluziile pe scurt ar fi...care?
...si tacerea e un raspuns... This post has been edited by apostol_emil: 20 Feb 2007, 23:32 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
menta |
![]()
|
Scuze... tocmai a dar bayern gol....
Concluzia pe scurt.... am fost prost tratat. |
--------------------
Dacia
2008/2008/2006
- B - 38/90/909 - WWK
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
QUOTE(router @ 20 Feb 2007, 21:44) mai terminati-o frate cu chestia asta. de unde pana unde e moldova cea mai saraca zona din tara?? piatra neamt de ex e orasul meu preferat, daca ar fi sa ma mut din bucuresti ala ar fi primul loc in care m-as duce. ***** Sters de moderator ... avertisment ! |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
FireChief |
![]()
|
@ menta
se intimpla in toata lumea asta...nu cred ca are relevanta! deci ai ramas cu impresia ca sunt neospitalieri...si atit! nu ??! catanos fii mai explicit ca nu intelegem...cum e cu tiganii? ![]() regulament:c) Nu este permisa sub nici o forma folosirea unui limbaj necivilizat si/sau obscen, antisemit sau rasist. This post has been edited by apostol_emil: 20 Feb 2007, 23:42 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
ovidiums |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 14 August 06 ![]() |
parerea mea ca fiecare regiune le are pe cele bune si pe cele rele deopotriva. faptul ca moldovenii, ardelenii, oltenii samd sunt injurati "in deplasare" se datoreaza migratiei oamenilor care nu au capatai la ei acasa si spera sa se scoata in locuri unde nu-i stie lumea. asa cum "moldoveanul" e injurat debucurestean si "romanul" e injurat de neamt. nu cred ca cei care si-au schimbat locul pentru a se dezvolta profesional/social au motive sa se simta atinsi de niste vorbe spuse la repezeala.
daca suntem corecti si bine crescuti putem fi mandri moldoveni in romania sau romani in europa. iar faptul ca unii nu au dat mai mult de doua oua de mancare inseamna ca atat au avut (moldovenii sunt printre cei mai ospitalieri romani). parerea mea. |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
- - cu fete de usi din vitan
|
|
FireChief |
![]()
|
domnul catanos...sunteti amabil sa-mi raspundeti?
asa e ovidiums! |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
menta |
![]()
|
Bunicul respectiv a fost neospitalier si m-a mirat faptul ca satenii nu vroiau sa-ti vanda ceva d'ale gurii... iti spuneau sec "n'am"........
Bunicul era tatal sotiei lui Adrian Pintea: Silvia (o arhitecta de succes....acum fosta sotie), deci pentru el treaba cu saracia nu se pune. Profesorul sau invatator ce era a fost de nota 10......... Fetele din focsani......la fel..... Trenul nasol ..... |
--------------------
Dacia
2008/2008/2006
- B - 38/90/909 - WWK
|
|
FireChief |
![]()
|
personal cred ca s-a spus cam ce se putea spune...cred c-ar trebui inchis ca degenereaza...si ajungem la razboaie intre provincii...oricum topicul e deschis gresit...fiind orientat spre o singura categorie de locuitori ai unei provincii istorice,,,si nefiind puse ,de dragul echilibrului in discutie toate categoriile...parerea mea ,se poate inchide!
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
gabi1 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 19 April 06 From: NEAMT ![]() |
Hai sa ne omoram ca albanezii si sarbii...ca doar " traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul".
Daca s-ar face un sondaj adevarat in Bucuresti,a-ti vedea ca nici macar 50% nu sunt bucuresteni get-beget(da mare parte nici macar nu stiu). Suntem romani si cu asta basta. |
--------------------
1310 / Nova GT '99 /
FORD Focus2 2005 1.6TDCI
...
- nt-yy-yyy
|
|
FireChief |
![]()
|
ajungem la niste discutii aiurea...si periculoase...il inchidem?!
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
menta |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
2008/2008/2006
- B - 38/90/909 - WWK
|
|
FireChief |
![]()
|
pentru mine e inchis. o seara buna!
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 15:03 |