Volanul sta ciudat !!!
![]() ![]() ![]() |
Volanul sta ciudat !!!
Marius81 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
- -
|
|||
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
volanul : cheie de 22 , scoti capacul , desfaci piulita , scoti volanul , il pui drept , strangi piulita, pui capacul :twisted:
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
EvilOne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti/Alexandria ![]() |
Ai schimbat capetele de bara de curind?
|
--------------------
Reno
Megan Sedan (coaja) 1.6
2008 156
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Precum a zis si GeorgeB, faci rost de o tubulara de 22, scoti capacul de la volan (ala pe care scrie Dacia), desfaci piulita, scoti volanul si il pui la loc in pozitia normal (deci il rotesti spre dr cu 30%), strangi piulita la lco, pui capacul...
Am o banuiala cauza pt care volanul sta asa; cel care a avut masina inainte si-a orientat volanul asfel incat sa il tina de spita stg si cea din mijloc la mers la drum intins. Asa am facut si eu candva, dar am renuntat pt ca in acea pozitie imi revenea mereu semnalul cand semnalizam stg. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
de schimbat nu am schimbat nimik la masina avand in vedere ca o am doar de 2 zile deci imediat cum scap de acte o sa iau tubulara asa cum mi s-a spus si am sa il aranjez........sper sa si reusesc mare filozofie nu mi se pare dar sunt zile in care am 2 maini stangi ......mersi mult oricum....va anunt in cateva zile daca a mers :roll: laugh.gif
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
sau vii cu tubulara la intalnire asta seara si te rezolvam noi ... biggrin.gif
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
hadessutzu daca nu poti sa te duci sa te "faca" baietii ai grija cind scoti volanul (dai simultan niste palme/pumni dedesupt) sa nu-ti faci de un drum la dentist. Desfileteaza piulita dar nu complet. Abia dupa ce volanul s-a "desprins" scoate piulita. Altfel, din prea mult elan s-ar putea sa te trezesti cu el in freza. tongue.gif
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
GeorgeB |
![]()
|
vorbesti din experienta ? :mrgreen:
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
George: din fericire nu dar am scos ceva volane si m-am gindit ca pur si simplu exista si posibilitatea asta. :wink:
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
FLEX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Si mai ales nu uita sa iti iei reperul pentru pozitia corecta a volanului cu rotile mergind DREPT INAINTE! nu braca pe loc ca sa aduci rotile in pozitia inainte, fiindca cuplajele elastice din directie mai dau abateri la virajul pe loc si te poti trezi ca l-ai pus 5 grade intr-o parte sau alta cind pleci la drum ... ca sa muncesti cit mai putin, fa macar 15m cu masina mergind drept, apuca-te si desfa volanul, pune-l la loc in pozitia corecta, insurubeaza piulita, dar n-o stringe cu cheia la refuz, fa o tura cu viteza mica, vezi daca mai ai de facut reglaje fine si abia apoi stringe definitiv piulita.
La DSN are vreun sistem de siguranta ca sa nu se desfaca piulita? la Lada 1500 si la Fiat 600 se da un dorn mic intre piulita si axul volanului ... un fel de "piulita strivita" ... |
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
Marius81 |
![]()
|
am reusit in sfarsit sa ma ocup si de volan............a mers ca unsa toata operatiunea .......in maxim 10 min eram cu volanu strans la loc ......in pozitia corecta desigur .........si datorita sfaturilor voastre nici nu am luat-o in freza laugh.gif
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
ilas |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 3 June 03 From: Bucuresti ![]() |
Mai mult ca sigur masina a incasat o lovitura la punte fata
de la o groapa sau altceva, probabil a facut si pana. Ia vezi nu ai cumva un cauciuc de alta marca sau uzat mult mai putin/mult decit celelalte 3 ? Chestia nasoala e ca nu stii cind s-a intimplat asta. Eu as merge intr-un service ITP ca tot e luata la mina 2, si as cere o verificare la directie(geometrie), amortizoare plus un test la eficienta frine. Si as mai verifiva cauciucurile sa nu aiba gilme pe interior. Pina atunci nu as merge cu mai mult de 50. Numai bine. |
-------------------- |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
ilas, nu vorbi prostii .... auzi .... "MAI MULT CA SIGUR .. " ... sa fim seriosi!
hadessutzu, uite cum sta treaba: Daca individul s-a dus sa isi faca unghiurile (geometria fata) la un atelier nasol (intelegeti ce vreti din apelativul "nasol") se poate ca sa ii fi facut aia sa stea aiurea volanul. Cum se testeaza: Se aduce volanul in pozitia neutra (teoretic, cu rotile drepte). Se testeaza numarul MAXIM de rotatii care se pot face din pozitia neutra pana la limita de cursa. Ar trebui sa ai 2 1/4 rotatii in fiecare directie. Daca ai intr-o parte mai mult de atat si in cealalta mai putin inseamna ca a fost umblat la geometria fata si a fost umblat prost. Solutie: Se merge la un service unde sa aiba stand de reglat feometria fata. Acolo il rogi pe cel care iti face unghiurile sa iti centreze caseta de directie. Exact asa sa ii spui. Pentru necunoscatori: caseta de directie are o fereastra de vizitare dedesubt. Prin aceasta fereastra de vizitare , cu o surubelnita, se poate atinge BARA de directie (sau cremaliera) care are UN PUNCT DE ALINIERE. Asta inseamna ca atunci cand surubelnita atinge punctul de aliniere, caseta de directie este pe pozitie neutra. In acel moment , FARA A SE MISCA VOLANUL STG. DR., se aseaza (volanul bineinteles) in pozitia "drepti" smile.gif . Cu volanul in aceasta pozitie se regleaza si capetele de bara astfel incat unghiurile rotilor sa fie in marja data de producator. Sper ca am fost destul de clar in explicatii. Daca nu, "dati la cap"! Bafta! |
--------------------
.
.
.
|
|
Marius81 |
![]()
|
Totul este in regula cu masina sunt 100% sigur. Nu are nici un fel de problema. Primul proprietar al masinii a scos volanul pentru a si-l pune intr-o pozitie mai comoda pentru el , desi eu nu-i inteleg optiunea laugh.gif . Mi-am dat seama de acest lucru fiindca exceptand piulita de 22 care era foarte bine stransa , volanul nu a avut nevoie decat de 3-4 miscari de tragere stanga -dreapta pentru a iesi .Azi chiar l-am pus pe unchiul meu sa-l intrebe pe fostul proprietar, care-i este asociat la firma, ce a facut cu volanul si mi-a confirmat banuiala.Masina nu a vazut niciodata ateliere obscure de reparatii.....decat Service Meridian.......si in afara de ulei si ce se mai schimba in garantie nu a avut nevoie decat o singura data de schimbarea unui actuator (probabil ca l-au schimbat cu unul la fel de prost pentru ca acum iar a inceput sa caraie :twisted: ).
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Me |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 27 February 03 From: Timisoara ![]() |
ASarban ar putea sa-ti spuna multe chestii despre Service Meridian...
smile.gif |
-------------------- |
|
ilas |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 3 June 03 From: Bucuresti ![]() |
hadessutzu, e ok daca ti-a zis propietarul vechi ca l-a mutat el, normal ar fi fost sa il puna la loc inainte de vinzare ca altfel poate crea genul asta de banuieli.
Eu de la o groapa, exact asta am patit mi s-a mutat volanul spre stinga. Si mi-a schimbat exact ce a zis Evilone, capatul de bara. Putina prudenta la o masina sec hand zic eu ca nu strica. |
-------------------- |
|
ilas |
![]()
|
Scuze daca am exagerat cu "mai mult ca sigur" dar
eram putin suparat citind topicul asta. Ma gindeam ca multi vor citi si vor crede ca e suficient sa muti la loc volanul si gata. |
-------------------- |
|
Marius81 |
![]()
|
am fost ieri la service sa-mi schimb un actuator si i-am pus sa se uite pe la toate elementele directiei si au zis ca totul este 100% OK. In plus de mers cu masina in service a mers unchiul meu care sta mereu cu ochii pe ei si nu lasa nicodata masinile in service deoarece a avut probleme cu niste maimutoi acum vreo 3 ani care s-au jucat cu niste piese destul de importante pe la directie si era sa sfarseasca intr-un accident. De atunci nu mai are pic de incredere in ei si preferea sa piarda o zi sau doaua decat sa pateasca probleme mai mari.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 11:03 |