DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> CODUL MUNCII

B30KDT
post 20 Feb 2007, 21:00
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: bucuresti

Salutare
Am si eu o problema si as dorii daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi.
In momentul de fata sunt angajat la firma SC "X" SA au trecut 5 luni de cand s-a deschis serviciul in cadrul caruia lucrez iar acum se va inchide acest serviciu din diverse motive"nu e profitabil",deci contractele de munca se vor incheia,o mare parte din colegii mei si-au dat demisia si au acceptat o oferta de la o firma concurenta care a si cumparat tot ce tinea de activitatea respectiva(masini,aparatura,tot),insa eu nu mi-am dat demisia dar activitatea serviciului respectiv se va incheia maine.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:ce se va intampla cu mine si restul colegilor (mai putin de 10 %) care nu ne-am dat demisiile,in conditiile in care firma respectiva nu si-a incetat activitatea,ne vor oferii un alt post?
Posturi libere in momentul de fata nu sunt.
E posibil sa se infiinteze posturi suplimentare pt noi,asa peste noapte?
Din cate stiu conform codului muncii nu suntem obligati sa acceptam acel post.Daca il refuzam ei sunt obligati sa faca ce....?

--------------------
DACIA DACIA 2012
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Cristi T
post 20 Feb 2007, 22:01
Post #2

Membru

From: Timisoara

Sa va trimita in somaj.asta e obligatia lor in cazul in care firma inceteaza activitatea sau vor sa desfinteze vreun post.

--------------------
Dacia 1300 berlina din '75;Subaru WRX STI 2004 - B-24-FAQ
+
ovidiusoft
post 21 Feb 2007, 11:54
Post #3

Membru de sub patura

From: Bucuresti

Nu sunt obligati sa va mute pe alt post si nici sa infiinteze posturi pentru voi, dar sunt obligati sa va trimita in somaj.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
tribunul
post 21 Feb 2007, 12:03
Post #4

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Somaj.
Nu e obligata sa infiinteze posturi special pt. voi.
Daca aveau posturi libere, cred ca voi aveati intaietate.

Nu te chinui sa-ti depui actele la somaj.
O sa injuri si blestemi tot sistemul.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
ady77
post 21 Feb 2007, 12:16
Post #5

راحتزیل یو

From: near Bacau

Si sunt obligati ca 9 luni sa nu angajeze pe nimeni pe posturile respective (care s-au desfiintat). Daca se infiinteaza din nou posturile cei care au fost disponibilzati datorita desfiintarii postului au intaietate:

Art. 72. - (1) Angajatorul care a dispus concedieri colective nu poate face noi incadrari pe locurile de munca ale salariatilor concediati timp de 9 luni de la data concedierii acestora.
(2) In situatia in care in aceasta perioada se reiau activitatile a caror incetare a condus la concedieri colective, angajatorul are obligatia de a transmite salariatilor care au fost concediati o comunicare scrisa in acest sens si de a-i reangaja pe aceleasi locuri de munca pe care le-au ocupat anterior, fara examen sau concurs ori perioada de proba.
(3) Salariatii au la dispozitie un termen de maximum 10 zile lucratoare de la data comunicarii angajatorului, prevazuta la alin. (2), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la locul de munca oferit.
(4) In situatia in care salariatii care au dreptul de a fi reangajati potrivit alin. (2) nu isi manifesta in scris consimtamantul in termenul prevazut la alin. (3) sau refuza locul de munca oferit, angajatorul poate face noi incadrari pe locurile de munca ramase vacante.

This post has been edited by ady77: 21 Feb 2007, 17:52

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 18:42
Forum Renault