DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

14 Pages « < 8 9 10 11 12 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> VREAU SOLENZA INAPOI, Reunit

klaus
post 6 Mar 2007, 14:07
Post #271

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Corect.
Sa vina berlinele inapoi! Sa se faca din nou berlinele!
Super masini. Care dau clasa la tot ce misca, râul, ramul!
Berlinele!, berlinele!

nh1980ro fii tenace,
Zi-le Loredana, nu ne lasa in pace!

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R@du
post 6 Mar 2007, 14:09
Post #272

Membru

Group: Members
From: Piatra Neamt

klaus el s-a referit la altceva. In postul anterior am scris initial "Ciocul mic ca noi suntem la putere" , dupa care am modificat postul. El intre timp a raspuns.

--------------------
Renault Renault Megane Scenic '98
+
argon
post 6 Mar 2007, 14:11
Post #273

Mesaj semiautomat

razi tu razi, dar cand facem o liniuta radmasa.gif icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
vijelie
post 6 Mar 2007, 14:16
Post #274

membru violet

Ia faceti un topic Solenza vs Berlina, poate mai face omul o pauza...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
catalin80
post 6 Mar 2007, 14:17
Post #275

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 6 Mar 2007, 15:07)
*

eu zic sa se reinceapa productia de dacia 1100 ( masina mica , de oras , potrivita pentru traficul din bucuresti) radmasa.gif

--------------------
renault clio symbol , skoda superb
+
R@du
post 6 Mar 2007, 14:19
Post #276

Membru

razi tu razi, dar cand facem o liniuta 

La liniute e clar ca SLZ 1.4 fatza de LGN 1.4 sta mai bine.
Vrei sa zici ca si berlina ta din profil sta la fel de bine? blink.gif

This post has been edited by R@du: 6 Mar 2007, 14:20

--------------------
+
argon
post 6 Mar 2007, 14:20
Post #277

Mesaj semiautomat

Da, e cea mai tare, va rup pe toti rolleyes.gif in special pe big(uță) rolleyes.gif

--------------------
+
R@du
post 6 Mar 2007, 14:22
Post #278

Membru

Vrea careva un LGN? Ieftin si bun... smile.gif

This post has been edited by R@du: 6 Mar 2007, 14:22

--------------------
+
nh1980ro
post 6 Mar 2007, 14:25
Post #279

Membru

From: Togo-Togo.

Ma gandeam ca iar or sa-mi sara toti in cap. Asa cum a precizat si r@adu, ma refeream la NUMARUL de berline. Am o berlina in familie, si desi am schimbat la ea in 5 ani doar un cap de bara, nu prea m-as mai urca in ea.

Hai sa dau si eu un citat:
" Din punct de vedere aerodinamic, bondarul nu ar trebui sa poata sa zboare. Dar bondarul nu stie asta si zboara in continuare." Mary Kay Ash

This post has been edited by nh1980ro: 6 Mar 2007, 15:25

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
R@du
post 6 Mar 2007, 15:35
Post #280

Membru

Vin si eu cu unul:

"Cel care crede ca le stie pe toate este foarte enervant mai ales pentru noi,
cei care, oricum, le stim pe toate. "

--------------------
+
minny
post 6 Mar 2007, 17:30
Post #281

Membru porcos

@nh1980ro Ne bucuram ca ai o masina care iti place. Sa dea Dumnezeu sa ai noroc si sa te bucuri de ea tot asa si peste 2 ani cand banuiesc ca masina ta o sa aibe cat a mea smile.gif Nu cred ca ceilalti colegi de forum vor doar sa iti dea la gioale, vor doar sa arate realitatea. Si la mine realitatea din ultimul an suna asa:
- schimbat bucse bara stabilizatoare, pivoti inferiori si superiori, bucse de pe brate, bieleta dreapta (nu toate bucsele erau duse, dar le-am schimbat pe toate, sa scap de stress o perioada). Pronostichez acum si bascula de pe stanga.
- burduf planetara de 3 ori
- a crapat nenonorocitul de catalizator. Boala cronica la solenza, ca si ambreiajul, dar macar asta sta cuminte deocamdata. Trebuie sa pun alt catalizator si mor de fericire (o sa intelegi cand aflii cat costa), deocamdata mai circul cateva zile asa...
- dupa ploile astea am gasit o balta in masina de m-a durut capul. Normal, apa s-a scurs peste toate porcariile alea electrice. Noroc ca UC decodorul a scapat. Releul de flash insa saracul ... popa.gif
Nu punem la socotela reviziile si nici ca s-au dus tobele si cauciucurile. Desi daca socotim ca in toamna am luat cauciucuri de iarna (si aici in TM iarna a fost intr-o joi acum 3 saptamani ...asta e .. teapa...), acum trebuie sa iau de vara si revizia e aia de 4 ani cu tot tacamul (distributie, s-au dus si discurile, ma rog toate cele) o sa vezi ca per total iese o oarece suma. Mai ales ca la revizie pun consumabile de calitate. Si stau sa ma gandesc daca sa mai bag banii astia in ea, sau sa ii dau foc, iau banii de la asigurare si imi iau alta tongue.gif Sigur o sa imi spuneti, asta e, la multe au venit timpul sa fie schimbate. Corect, dar si pana acum sa nu credeti ca nu am avut de lucru, gen schimbat acumulatorul, usile nu se inchid, bla bla ... chestii mici si secante ... in fine ... nu e vorba ca sunt eu ghinionist ... pur si simplu ASA FACE TOATE. So, enjoy si pregateste-te smile.gif

This post has been edited by minny: 6 Mar 2007, 17:32

--------------------
------ ------ ------
+
cristi.r
post 6 Mar 2007, 18:17
Post #282

Membru ... din cand in cand

Domnu' minny, pai ce faci ? Era vorba despre cat de prost este loganul fata de solenza biggrin.gif , nu sa scoti in evidenta defectele solenzei ...

Degeaba incerci, stai relax biggrin.gif !!! Omul este "setat" pe SLZ ! Este cea mai "buna" masina facuta la Mioveni ever ! Ce-o mai fi insemnand dupa 280 posturi notiunea asta de "buna" ... ? Asta e ...

--------------------
megane diesel 2006
+
RainHawk
post 6 Mar 2007, 19:04
Post #283

Dus cu pluta.

Inca putin si acest topic castiga premiul "Topicul Anului". biggrin.gif Marele premiu o SLZ.

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI 2004 Confort - B-xx-XXX
"I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
+
Jack Daniel's
post 6 Mar 2007, 20:14
Post #284

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(klaus @ 6 Mar 2007, 15:37)
Corect.
Super masini. Care dau clasa la tot ce misca, râul, ramul!
Berlinele!, berlinele!

*

Klaus , asta e discursul stimabilului Sobolan ! radmasa.gif

QUOTE(argon @ 6 Mar 2007, 15:41)
razi tu razi, dar cand facem o liniuta radmasa.gif  icon_mrgreen.gif
*

Pai ai grija cu liniutele astea Argon sa nu ti se dezmebreze "Estate-ul" de la atata demaraj ! radmasa.gif

QUOTE(argon @ 6 Mar 2007, 15:50)
Da, e cea mai tare, va rup pe toti rolleyes.gif in special pe big(uță) rolleyes.gif
*

Cand o sa ma rupi tu pe mine inseamna ca vine sfarsitul lumii deci oricum nu mai conteaza , sfatul meu e sa incerci sa te compari cu cei care au masini de valoarea Daciei tale adica in jur de 500-600 euro ( berlina lui Sobolan , 1100 sau Trabant ) .

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
nh1980ro
post 6 Mar 2007, 20:15
Post #285

Membru

@minny Solenza mea e din iunie 2003. Intr-devar ma pregatesc si eu de revizia de 4 ani (ca am abia 47.000 km). Din iunie 2006 de cand am cumparat-o si pana acum n-am schimbat nimic (am luat-o la 37700km, am facut revizia la 40.000km).
Ba mint, am schimbat difuzoarele de pe spate, ca alea originale s-au stricat si am pus alte proiectoare (mi le-au furat pe cele originale) pe CASCO si le-am pus si sistem anti-hot (asta e gratis in fata blocului).

Cu apa am rezolvat destul de usor: prins pungile de pe portiere cu prenandez (stiu ca nu e foarte elegant, dar e foarte practic (prenandezul e putin elastic si n-are probleme cu umezeala si temperaturile dupa ce se usuca)).

deci 5000E masina, 60E revizia de 40k km, 500E revizia de 4 ani, 45E difuzoarele spate, 125E alarma (asta as fi pus-o si pe o masina noua, dar fie) = 5730E.
Un Logan Laureate la vremea aia era 7400E (nu mai tin minte exact).

Deci dupa achizitionarea masinii si toate cele enumerate mai sus (am pus si revizia de 4 ani, desi inca nu am dat banii) imi raman 1670E de cheltuit de acum inainte.

In plus la Laureate n-as fi avut jante de aliaj, vopsea metalizata, CD-player. Logan e prea mare pentru gustul meu si pentru un oras ca Bucurestiul.

Plus ca in fiecare zi castig bani la benzina, pentru ca consuma mai putin.

Au trecut 8 luni de cand am masina. Deci tre sa ma incadrez in cei 1670E pentru reparatii in urmatoarele 10 luni ca sa pot acoperi garantia oferita de Dacia la Logan.
In plus orice reparatie facuta la masina cu piesele din service, primeste inca 18 luni garantie pentru acele piese.

Eu spun ca am facut totusi o afacere buna.

P.S: Daca Logan n-ar fi fost atat de 'dulap' poate ca mi-as fi luat, dar asa...mi-am facut calculele de mai sus.
CASCO mi-a evaluat masina la 4900E (deci sa ziceam ca am platit un pret supraevaluat cu 100E).

L.E: Si Logan rugineste ca si Solenza, deci aici nu e o afacere. In plus Logan are propriile lui probleme, poate nu aceleasi ca la Solenza, dar are. Cei care au Logan n-or sa recunoasca asta, dar parca mai repede si mai multe Loganuri au aparut SH decat Solenze.

Iar peste 2 ani cand o sa apra probabil noua Dacia BVLAN, o sa-mi iau de aia, daca in Solenza n-o sa bag mai mult de cei 1670E in reparatii. Altfel cand ajung la suma aia, o vand, si-mi iau altceva, dar nu LOGAN. Ca in Logan nu pot sa-mi tin cotul pe geam cand conduc tongue.gif

This post has been edited by nh1980ro: 6 Mar 2007, 20:28

--------------------
+
klaus
post 6 Mar 2007, 20:28
Post #286

步步

QUOTE(nh1980ro @ 6 Mar 2007, 20:15)
In plus orice reparatie facuta la masina cu piesele din service, primeste inca 18 luni garantie pentru acele piese.
*
Knock, knock...
Wake up, Neo!
Si-am incalecat pe-o sa si-am spus povestea-asa...

Va rog frumos sa-mi spuna si mie cineva cand lumea iese din lumea fantastica a basmului , traverseaza taramul fabulatiei si a imaginatiei debordante si revine cu picioarele pe pamant in contact cu lumea existential-obiectiva din jur si incepe sa vorbeasca de realitatile cu care se interactioneaza nemijlocit si efectiv in viata de zi cu zi.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
nh1980ro
post 6 Mar 2007, 20:33
Post #287

Membru

Piesele de origine beneficiaza de 18 luni garantie de la data cumpararii in conformitTE CU: Legea 11/1994, OG21/1992, HG 394/1995, OMT 536/1997, HG 1219/2000 si HG 1006/2001.

Domnule klaus cand ai fost ultima data intr-un service autorizat Dacia/Renault?

--------------------
+
argon
post 6 Mar 2007, 20:35
Post #288

Mesaj semiautomat

QUOTE(big2003 @ 6 Mar 2007, 20:14)
cei care au masini de valoarea Daciei tale
*

offtopic: Șerifule interstelar, valorosule, e grav..te-a marcat hitul cu "valoarea mea valoarea mea nu o are nimenea" unsure.gif vorbesti ca si Carmen Serban, la un interviu am auzit-o din greseala, dar ea macar avea nustiu ce merședes, nu andromedă ambientala de 4000 de euro la SH..la valoarea ta ma asteptam la mai mult radmasa.gif

--------------------
+
marksman
post 6 Mar 2007, 20:53
Post #289

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(nh1980ro @ 6 Mar 2007, 15:25)
Hai sa dau si eu un citat:
" Din punct de vedere aerodinamic, bondarul nu ar trebui sa poata sa zboare. Dar bondarul nu stie asta si zboara in continuare."  Mary Kay Ash
*

Imi permit sa parafrazez acest citat: "Din punct de vedere aerodinamic Loganul nu ar trebui sa atinga 100 km/h. Dar Loganul nu stie asta si, echipat cu acelasi motor ca si Solenza, trece lejer bariera celor 100 km/h"

This post has been edited by Illusi0n: 6 Mar 2007, 20:58

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
User is online!Galerie FotoPM
+
klaus
post 6 Mar 2007, 20:58
Post #290

步步

QUOTE(nh1980ro @ 6 Mar 2007, 20:33)
Piesele de origine beneficiaza de 18 luni garantie de la data cumpararii in conformitTE CU: Legea 11/1994, OG21/1992, HG 394/1995, OMT 536/1997, HG 1219/2000 si HG 1006/2001.

Domnule klaus cand ai fost ultima data intr-un service autorizat Dacia/Renault?
*

Ma scuzi, nu am mai fost de mult, ca am logan si am fost doar pentru revizii. Eu asta cu schimbatul pieselor mai subtire, ca nu prea s-au stricat de vreo 2 ani jumate incoace...

Legat de legi:
- 21/92 cu 11/94 si cu restul de modificari la 21/92 nu prevede garantii de 18 luni la PIESE DE SCHIMB si nici la manopera.
- OMT-ul ala 536/97 cu modificari aduse de OMLPTL 1006/2001 sunt de "Reglementări privind certificarea și/sau omologarea echipamentelor, pieselor de schimb și aterialelor
utilizate la vehicule rutiere", nicidecum de garantie acordata la piese. Alea sunt cum se autorizeaza importatorii, service-urile, nu de termene de garantie.
- HG 1219/2000 privind unele masuri de protectie a intereselor consumatorilor la achizitionarea de piese de schimb auto, altele decat cele care pot afecta siguranta circulatiei si/sau protectia mediului se refera al faptul ca "piesele auto se pot comercializa numai dacá sunt validate de constructorul de vehicul rutier cáruia ãi sunt destinate sau dacá sunt certificate/omologate conform prevederilor prezentei hotáràri" nicidecum la termene de garantie.

- Iar singura care se ocupa de garantii si prevedea ceva, si anume hg 394/1995 e usor cam ... abrogata. Asta de la 1 ianuarie 2007, deci de vreo 2 luni.

Si in general garantia la piese era de 6 luni si la manopera de 3 luni.

--------------------
+
R@du
post 6 Mar 2007, 21:05
Post #291

Membru

Imi permit sa parafrazez acest citat: "Din punct de vedere aerodinamic Loganul nu ar trebui sa atinga 100 km/h. Dar Loganul nu stie asta si, echipat cu acelasi motor ca si Solenza, trece lejer bariera celor 100 km/h"

Tare asta! Mi-a placut.. radmasa.gif

--------------------
+
nh1980ro
post 6 Mar 2007, 21:18
Post #292

Membru

Atat timp cat pe factura mea scrie 18 luni garantie.....
Si eu tot pentru revizii am fost, dar mi-au dat factura aia de la service si am schimbat un tampon de la evacuare (un romb de cauciuc) si am garantie 18 luni la el.

Si apoi tu cred ca ai platit reviziile un pic mai scump nu-i asa? ca doar ai Logan.

Eu mai am ceva pana ajung la nivelul tau...de bani dati pe masina! rolleyes.gif

L.E: Ultima factura e de pe 5-februarie 2007 cand am fost sa-mi verific AC-ul (era doar filtrul plin de praf) si pe ea scria treaba aia cu 18 luni. Cred ca am prins eu facturile vechi cu oferta de 18 luni... cool.gif Hai sa fim seriosi....

This post has been edited by nh1980ro: 6 Mar 2007, 21:23

--------------------
+
klaus
post 6 Mar 2007, 21:27
Post #293

步步

Pune si tu o poza dupa treaba cu 18 luni garantie, si zi-mi si service-ul ca sa stiu unde ma duc sa fraieresc niste mecanici.

Deci trebuie sa recunosti, cu legile ai dat-o pe aratura.
Apropo, nu te deranjeaza ca platesti mai mult reviziile decat cei cu berline?

--------------------
+
cristio_79
post 6 Mar 2007, 21:30
Post #294

Membru autentic

From: CONSTANTA

Pana la urma care este scopul acestui topic?Mai bine urmati sfatul lui os si incetati,pentru ca oricum discutia asta nu o sa aiba nici o finalitate.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
marksman
post 6 Mar 2007, 21:37
Post #295

Post mortem nihil est

scopul acestui topic, asa cum il vad eu, este ca unii posesori de slz sa se convinga ca au cea mai tare masina, posesorii de logan sa realizeze ca s-au tepuit si ca sunt niste fraieri ca nu si-au cumparat solenza sau berlina, iar posesorii de berlina sa se bucure pentru ca nu au nici cheltuielile si nici problemele pe care le au cei cu solenza si cu logan.

--------------------
Nick Ușor
+
nh1980ro
post 6 Mar 2007, 21:43
Post #296

Membru

Poza e cu ultima factura de la IPSO. La aia nu mai ma duc pentru ca sunt retarzi.
Pe factura de la Dacoserv Militari chestiile de garantie sunt undeva jos pe fatza facturii.

A, si la berline revizia se face in fata/spatele blocului sau garaj, deci nu se plateste manopera.

Scopul topicului era sa aflam cati vor Solenza inapoi.
Cei care au Logan si n-au avut Solenza vorbesc in necunostinta de cauza.
Cei care au Solenza si n-au condus un Logan mai mult timp la fel vorbesc in necunostinta de cauza.
Cei care au Logan or sa evite sa zica ceva rau de masina lor (majoritatea).
La fel si cei care au Solenza.

Eu am incercat sa aduc argumente. Iar majoritatea covarsitoare a incerca sa ma convinga ca Logan e supe masina in comparatie cu Solenza, dar doar din vorbe aruncate aiurea.

Aveam eu impresia ca sunt multi bagatori in seama pe forum, acum nu mai e impresie....

Respectele mele.

This post has been edited by nh1980ro: 6 Mar 2007, 22:43

Attached thumbnail(s)
100_5220.JPG ( Size: 265.19k ) Number of downloads: 38

--------------------
+
marksman
post 6 Mar 2007, 21:46
Post #297

Post mortem nihil est

hmmm... klaus, ai legatura!

--------------------
Nick Ușor
+
seba3621
post 6 Mar 2007, 21:47
Post #298

Membru

From: Timisoara

Domnul Minny unde ati gasit dumneavoastra pivot superior la Solenza? Ca eu am uitat sa il schimb ala.

In alta ordie de idei, fiecare isi apara masina. Ca doar de aia si-a luat-o: ca ii place. Eu am Solenza din 2004, a trecut de 50.000km (nici mult, nici putin) si singurele vizite la service in afara de reviziile din garantie au fost cand am schimbat ambreajul si cand s-a schimbat lichidul de frana. Treburile simple le-am facut acasa (bucsi bara stab, schimb ulei, filtre, antigel etc.). Per total eu sunt multumit de costurile de exploatre si masina nu e deloc menajata. Dar poate a mea e mai cu mot, in general Solenzele fiind niste rebuturi din ce citesc eu aici. sad.gif

--------------------
Dacia Solenza 1.4mpi Clima 2004 - TM 36 xxx
+
nh1980ro
post 6 Mar 2007, 21:51
Post #299

Membru

@ Minny Am uitat sa spun ca si eu am schimbat catalizatorul..la berlina lu tata..pe CASCO. (Catalizatorul de la Solnitza l-a schimbat DACIA S.A. la 20k km).

off-topic: Pivotul superior e pus la anumite Solenza cum e apendicele la om, ca sa nu uitam de unde vine.

Respect maxim.

This post has been edited by nh1980ro: 6 Mar 2007, 22:14

--------------------
+
Jack Daniel's
post 6 Mar 2007, 22:00
Post #300

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(argon @ 6 Mar 2007, 22:05)
offtopic:  Șerifule interstelar, valorosule, e grav..te-a marcat hitul cu "valoarea mea valoarea mea nu o are nimenea"  unsure.gif  vorbesti ca si Carmen Serban, la un interviu am auzit-o din greseala, dar ea macar avea nustiu ce merședes, nu andromedă ambientala de 4000 de euro la SH..la valoarea ta ma asteptam la mai mult  radmasa.gif
*

Stimate moderatorule atoatestiutor si cititor in stele verzi de cand Loganul e de vanzare sh cu 4000 euro ??????????????????????????????? radmasa.gif Inteleg ca esti frustrat de faptul ca Remat-ul ti-a refuzat masina in programul rabla dar nici chiar asa. era un Logan rasturnat si costa ceva in genul sumei date de tine. Oare cum se aleg moderatorii pe acest forum ????

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
14 Pages « < 8 9 10 11 12 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd June 2025 - 10:54
Forum Renault