DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cum se desface, un boiler

Merced
post 24 Sep 2014, 18:25
Post #31

No fear. No limit. No equal.

Group: Members

Nu las, cu astea ma mai descurc. Dupa cum am vazut eu ca e acolo, nu e solutie. Daca era supapa d-aia cu tija ca in al doilea link, cred ca ar fi mers facuta o smecherie, sa intre aerul pe acolo si apa s-ar fi scurs pe un robinet, cum a zis si Alydor. Ramane sa studiez cand ajung acolo, ca nici nu mai stiu cum e pusa supapa, daca e intre robinet si boiler sau sub, acum ca m-am mai uitat pe niste scheme corecte macar sa stiu sa corectez la primavara cand ma intorc.
Nu mi-e frica de chestii unde e loc ca apa cand ingheata sa isi mareasca volumul. In veceu de obicei scoteam cu ceva cat se putea o parte din apa, iar in ce ramanea aruncam un pumn de sare, si nu ingheta, in acelasi timp ramanea si suficienta cat sa nu vina din fosa miros in casa, ca e si asta o chestie care-i nasoala, cand golesti toate tevile de tip "sifon"(veceul e din constructie asa).
Ca fosa deserveste si casa unor rude care locuiesc in permanenta, si se vor caca multe tone iarna asta...

Edit:

Dupa cum vad eu supapele din primul link, sunt turnate, nu se desface nimic de la ele. Ce sa blochez, gaurica aia e minuscula si nu cred ca am ce sa bag pe acolo ca sa misc ceva. Si daca as baga, pai blochez gaura prin care ar trebui sa intre practic aerul, deci tot nu rezolv nimic...

This post has been edited by Merced: 24 Sep 2014, 18:26

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
quick
post 24 Sep 2014, 21:02
Post #32

Membru autentic

From: bistrita

sfatul meu este sa desfaci si la hidrofor si la boiler si sa-ti pui plamanii la contributie si sa sufli pe conducte in ambele directi...degeaba desfaci robinetii de golire si bateriile pt ca pe conducte apa tot o sa ramana si nu curge toata pe robinetu de golire....am patit la tara la fel...boiler pe lemne, robinet de golire pus in camin, deschis robinetu de golire, deschise toate bateriile incat sa primeasca aer si primavara cand am dat drumu la apa, apa curgea printre placile de faianta radmasa.gif ...de atunci m-am invatat si suflu ca nebunu prin toate bateriile si pe oriunde am posibilitatea incat toata apa sa fie evacuata...

--------------------
dacia super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp /suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
+
Merced
post 29 Sep 2014, 19:34
Post #33

No fear. No limit. No equal.

Gata, azi am fost si am efectuat golirea. A fost mai usor decat ma asteptam, intre de desface practic supapa de siguranta foarte usor, si cu robinetii de apa de la bateriile din baie deschisi, incepe sa intre usor-usor aer. Problema e ca dureaza cam mult pana se scurg cei aproape 50 de litri. Am suflat pe conducta de la dus si am mai grabit procesul, dar tot a durat vreo 20 de minute cred.
Mai simplu decat ma asteptam, oricum. Acum sa vedem cand ma intorc in tara la primavara, daca totul va fi in regula. Recunosc ca n-am suflat toate tevile, posibil sa mai si ramas apa prin ele, dar am lasat robinetii deschisi sa fie loc de marirea volumului in gaz de gheata. Oricum si daca se sparge ceva, nu e chiar bai, totul este aparent si se poate inlocui usurel. Sper sa nu fie totusi cazul.

Multumesc de sfaturi!

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 15:58
Forum Renault