Accident DSN, Dauna totala?
![]() ![]() ![]() |
Accident DSN, Dauna totala?
driverx |
![]()
|
||
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|||
lights |
![]()
|
![]() Membru sofisticat Group: Members Posts: 379 Joined: 10 May 05 ![]() |
Am postat mai sus un scan cu descrierea si masurarea avariilor-toba finala spate a avut un pic de suferit cum era si normal dar doar atat si nici macar nu e sparta ,cum am mai precizat masina e intacta pe jos exceptie face panoul portbagajului ,nici nu poate fi vorba de catalizator.Citeste devizul acela.
Alte poze nu am mai facut dar te asigur ca masina merge pe '' piciorele '' ei fff. bine! This post has been edited by lights: 27 Feb 2007, 11:23 |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2002
- Bucuresti Lipsa de idei.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Plafonu a cedat. Usile s-au apropiat. Se vede clar. Pentru ca asta sa se intample, podeaua s-a facut covata, putin, dar s-a facut. Asta daca nu s-a facut si ea cuta ca si plafonul. Daca zici ca eintacta, atunci nu a facut, dar s-a indoit. Daca iti place sa crezi altceva.....be my quest.
Daca chiar 60 la ora avea idiotul ala in momentul impactului, esti naiv sa crezi ca masina aia a scapat doar cu ce "vezi" tu, in moment ce a fost stransa dintr-o data intre doua masini, chiar daca impactul cu aia din fata nu a fost mare totusi. Banui ca tu stateai cu picioru pe frana. Eu as suspecta si geometrii and shit. Spun suspecta ca e tare posibil sa nu aiba nimic. Oricum, cred ca e cazul sa ma retrag. Se pare ca nu am capacitatea sa te trezesc la realitate, poate nici nu mai poti face nimic, poate nici nu ai sange sa ii convingi pe aia de la casco ca ei iti repara pe banii lor o masina care poate sa puna viata in pericol la un accident similar. This post has been edited by driverx: 27 Feb 2007, 11:37 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Uncle-Sam |
![]()
|
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Aici are dreptate driverx. Am patit si eu ca dupa constatarea agentului sa mai gasesc si alte repere de indreptat. Dar daca tii neaparat se poate rezolva, stai linistit. Trebuie doar sa dai spagi prin service
|
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
- B ** *** Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
|
|
bae |
![]()
|
Re-member Group: Members Posts: 288 Joined: 4 June 05 From: Bucharest ![]() |
@lights Poate ca driverx este un pic mai direct si te-a suparat cu insistenta lui ca trebuia sa obtii dauna totala, dar sigur a facut-o cu bune intentii.
Insa orice ai spune, chestia asta cu reparatia in valoare < 6000RON nu este in regula! Cred ca mai toti cei care au scris in acest topic au CASCO si nu stiu daca a auzit cineva de asa ceva pana acum: masina asigurata cu 2800E, despagubire limitata la mai putin de 1800E. Aici cred ca este acum buba! Si inca ceva: n-am auzit pana acum ca la constatare sa-ti opreasca contractul si am avut CASCO si la Asirom si chiar l-am folosit. Mi se pare absolut aberant! |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
lights |
![]()
|
Am sunat acum la Asirom si am vorbit cu acest agent si mi-e explicat ca aceasta suma este orientativa pentru cei din service si ca poate sa depaseasca suma de 6000 ron fara ca eu sa platesc ca de fapt limita este undeva in jur de 10000 dar nu asta e problema Asiromu o sa plateasca toata reparatia fara sa mai dau eu ceva,iar in cazul in care reparatia depaseste suma asigurata -exclus cazul de fata-atunci se considera dauna totala!
Esential este faptul ca nu suma de 6000ron este pragul! |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2002
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Să fie cum spui tu...deși e cam în "ceață" situația...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
steph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 775 Joined: 18 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Mai bine termina cu telefoanele. Lucrurile astea se vb. face to face ... parerea mea.
|
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
"Am full casco fara francize -si masina e asigurata la 2800"
In conditiile astea, valoarea pe care am calulat-o mai sus (6700ron) este gresita (am avut in vedere valoarea de 2.500E). Deci suma maxima pe care o poti primi este mult mai mare (calculeaza si tu). In legatura cu faptul ca ai lasat contractul TAU la agent, stiu ca asta este procedura (mi s-a intamplat si mie). Cred ca scopul acestei masuri este sa nu deschizi dosar de dauna la mai multi agenti. Daca vrei, pot scana Contractul meu CASCO de la ASIROM si ti-l trimit sa-i citesti clauzele. REPET : valoarea maxima pe care pot sa ti-o dea este suma pentru care ai asigurat masina, insa parerea mea este ca daca se ajunge la constatarea unei daune totale, nu se mai merita sa o repari, ci sa-ti iei respectiva suma (diminuata cu 20%), sa vinzi epava (sau sa o repari in regie proprie -iese mult mai ieftin) si poate iti ajunge de un SH bun. |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
Kunt |
![]()
|
![]() Membru lenes Group: Members Posts: 484 Joined: 9 December 05 ![]() |
Situatia e cel putin ciudata, nu poti sa ai incredere in inspectorul ala de la Asirom, la inceput ti-a zis 6000 ron limita, acum a intors-o... Ceva nu e in regula cu ala...
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference 1.4 MPI, 2005
- 50 VDU "Oamenii sunt persoane umane" - ...
|
|
eurro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 8 November 06 From: Bucuresti ![]() |
ceva nu e in regula de la inceputul discutiei cu agentul, poate ar trebui sa fii mai ferm si mai atent la detalii, nu semnezi nimic pana nu verifici, eventual cu un prieten mai avizat langa tine, nu accepti nimic iarasi fara sa intorci problema pe toate fetele, pana la urma interesul lui este sa plateasca cat mai putin si al tau sa ti se acopere total, cum ar fi si normal. pana la urma, este vorba de banii tai, timpul tau, masina ta, pentru care ai muncit, si e pacat sa nu faci tot posibilul sa iesi cu fata curata din toata povestea asta.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort
|
|
lucciole88 |
![]()
|
![]() SRN rullzzzz :D Group: Members Posts: 149 Joined: 17 July 06 From: Bucuresti - Militari ![]() |
vin si eu cu un post ...stiu ca nu e la subiect .....dar srn meu din 2003 este asigurat la suma de 4047 de euro + imbunatatitri ajunge pe undeva pe la 4500 .......si tot la asiban este facut cascoul si este tot casca full ....poate vorbesc eu prosti ...dar asa scrie pe contract
![]() This post has been edited by lucciole88: 27 Feb 2007, 17:55 |
--------------------
Dacia
Super Nova
2003 confort
- B 17 SVR
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
I-a asigurat-o la pret de Berlina. Desi nu cred. Tot ce cred e ca il vrajesc aia de la asigurare.
This post has been edited by andu911: 27 Feb 2007, 18:07 |
--------------------
-
-
-
|
|
lights |
![]()
|
A mea este 2001 a ta 2003! de aici diferenta de 1000 de euro
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2002
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Intai si intai, de ce nu se muta topicul la Asigurari? Acolo cred ca putea fi sfatuit si de persoane care lucreaza in sist. de asigurari...
@lights, uite, pe scurt, cum sta situatia: Ai masina asigurata la 2800 euro, deci cam 9800 ron. Asta e valoarea asigurata, valoare peste care, sub nici o forma, nu poti fi despagubit. Daca dauna trece de (uzual) 80% din valoarea asigurata (deci de 9800 x 0,8 = 7840 ron) atunci se cheama dauna totala si ti se va da (suma asigurata) - (eventualele prime/rate de asigurare neplatite la contractul in curs) - (valoarea epavei = max 25% din suma asigurata). Valoarea asigurata scade cu 10% in fiecare an. De ce te sfatuia driverx sa scapi de masina? Pai, cei de la asigurari au interes sa plateasca cat mai putin. De aceea, decat sa-ti dea tie dauna totala si sa-ti dea minim 7300 ron si sa te lase cu epava, mai bine ti-o repara (D-zeu stie cum) cu 6000 ron si iti inchid gura... Singura chestie pe care trebuie s-o platesti (oficial) din buzunar la 6000 ron paguba ar fi reintregirea asigurarii (parca nu mai este obligatorie) care ar fi cam 240 ron (am presupus ca ai asigurat-o cu 4% din valoare). Plus ca ti-ar majora, cred, prima in anul urmator. This post has been edited by GoGu: 27 Feb 2007, 20:46 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
lights |
![]()
|
Multumesc de sfat !
Putini oameni ca tine macar m-ai lamurit un pic, nu mi-ai spus direct''Scapa de masina'' Acum vad eu cum ma descurc! |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2002
|
|
lights |
![]()
|
Pentru cei care au spus ca masina nu o sa mai fie ''masina''
Este gata si cred ca pozele spun totul ps:NU imi cer scuze pentru calitatea pozelor dupa cum am vazut ca se practica deoarece nu cred ca suntem pe vreun forum de arta fotografica-asta e aparatul cu asta fac poze. This post has been edited by lights: 3 Apr 2007, 20:06 Attached thumbnail(s) 03_04_07_1320.jpg ( Size: 145.32k ) Number of downloads: 315 03_04_07_1317.jpg ( Size: 113.38k ) Number of downloads: 347 03_04_07_1319.jpg ( Size: 89.62k ) Number of downloads: 311 03_04_07_1314.jpg ( Size: 114.06k ) Number of downloads: 299 03_04_07_1318.jpg ( Size: 105.05k ) Number of downloads: 289 24_02_07_1430.jpg ( Size: 36.84k ) Number of downloads: 170 24_02_07_1429.jpg ( Size: 31.17k ) Number of downloads: 132 24_02_07_1432.jpg ( Size: 32.12k ) Number of downloads: 115 |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2002
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
S-o (re)conduci fără alte incidente!
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
lights |
![]()
|
Sa te auda Dumnezeu!
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2002
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
lights |
![]()
|
La ASIROM reparatia a costat 47 milioane
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2002
|
|
maryus_83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.067 Joined: 14 April 05 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
Dacia/Reno
Logan Ambition 1.5 dci 70cp/ Kangoo 1.5dci
'08/'12 Don't forget kids... the more you post the bigger your penis is.
|
|
driverx |
![]()
|
Si inca nu ne-a aratat stalpul central de pe partea stanga.
Omule, prosteste-te singur cat vrei. Mai ales cand aud si suma pentru care s-a facut reparatia...ma ingrozesc mai rau. Stiu ce inseamna reparatii, am trecut si eu prin asta..... Esti naiv.....Daca luceste vopseaua, chiar are forma de masina, atunci asta NU INSEAMNA ca mai e masina. Success. Sper sa nu ai alte probleme, sau mai ales incidente cu ea. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Subscriu la ce-a zis Driverx.
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
@lights Eu zic asa. Fii atent la ce repere iti trec astia pe factura si ce operatii efectuate. Dupa vreo 2000 km de condus masina sa ne spui daca a meritat reparata. Adica daca mai merge drept, daca bate vantul inauntru, ploua etc.
Daca baietii au reparat-o bine, s-o stapanesti sanatos. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Kunt |
![]()
|
![]() Membru lenes Group: Members Posts: 484 Joined: 9 December 05 ![]() |
Imi pare rau ca-ti zic, dar hayonul ala e foarte descentrat, sper ca nu ti-l lasa asa...
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference 1.4 MPI, 2005
- 50 VDU "Oamenii sunt persoane umane" - ...
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Sper ca hayonul e deschis, si de aia sta asa..ca daca e inchis..e grav..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
La multe Dsn-uri haionul era stramb din fabrica. Poate se centreaza din balamale, numai ca in service oamenii nu au timp si chef de astfel de "detalii".
L.E. E adevarat insa ca in dreapta e plecat mai mult in afara si nu lateral. This post has been edited by Diac: 4 Apr 2007, 09:17 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 08:18 |