troncane plansa de bord, in zona aeratorului pentru parbriz
![]() ![]() ![]() |
troncane plansa de bord, in zona aeratorului pentru parbriz
mariuscond |
![]()
|
||
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|||
dydycom |
![]()
|
![]() daca exista vointa, orice se poate Group: Members Posts: 630 Joined: 24 March 05 From: Bucharest ![]() |
se poate dar tot trebuie sa slabesti macar suruburile de prindere si cel din spatele casetofonului
|
--------------------
laguna
2.0 dci cva
2008 privilege Imi vand Laguna 3, Detalii la bursa!
http://https://www.reno.ro/index.php?act=ST&f=5&t=313709 |
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sa mor 'io', da' n-am prea inteles mare lucru.
Bun... ma bag demontez ce se poate (nu dau bordu' jos) da' nu prea stiu ce sa caut. Pina la urma: - cite "urechiuse" sint? 2, 4 sau 5 ? - ele (urechiusele) sint parte comuna cu plansa de bord si tre' sa se infiga in ceva gauri pe acolo (daca da, pe unde?)? Ca daca voi spuneti ca trec si suruburi prin urechiusele alea, ma intreb aia in fabrica cum au montat/strans suruburile? - a vazut cineva exact despre ce e vorba, sau vorbim "din auzite" ? Sper sa se adune ceva informatii utile si poate elucidam si misteru' asta! |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
clan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 10 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Reply post # 17 din topicul Se aprind avariile in timpul mersului, e de vina alarma?
Nu am putut sa stau langa masina pe toata durata operatiunii, dar rezolvarea gasita de cel care a facut demontarea si montarea a fost ungerea tuturor clemelor in care este prins bordul. In zona aeratorului central prinderea se face numai in cleme, fara vreun surub sau altceva. I-am propus sa imbrace clemele in burete (mi s-a parut mai curat decat sa dea cu vaselina care la caldura din timpul verii sau cea venita de la ventilatie se poate topi si scurge prin bord) dar mi-a replicat ca se rupe buretele. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
2005
- B-00-000
|
|
florinel_lva |
![]()
|
![]() membru interesat Group: Members Posts: 295 Joined: 28 March 06 From: Piatra Neamt ![]() |
nu a demontata nimeni bordul sa ne spuna cum se rezolva?
|
--------------------
RENAULT
Koleos
2018
- nt05***
|
|
milgn |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 24 November 04 From: Bucuresti ![]() |
ba da la service.dus masina la 8:00,ridicata la 17:00.
mi-au spus ca o sa dea jos bordul si ca dureaza. am de atunci >5000 km. am si uitat ca am avut problema asta. |
--------------------
ex Dacia
Logan
2004 Laureate 1.4 MPI
- Verde Cam drum bun!!!
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Si nu ai stat sa ii supraveghezi? Eu n-as fi indraznit sa plec de acolo, chit ca pierdeam o zi de munca.....
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
milgn |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 24 November 04 From: Bucuresti ![]() |
daca iti permiti sa pierzi o zi de munca....sa zicem ca am mai trecut pe la serviceul respectiv cu alte probleme si am mers pe incredere.
oricum pana la urma care mai e rostul serviceului daca mergem pe principiul drobului. crede-ma ca inainte am arat si eu forumul dupa o solutie homemade, am verificat suruburile de prindedre ale bordului(le-am mai strans), am verificat cablul de antena.niciun efect.pana la urma tot acolo am ajuns. oricum important e sa vb civilizat cand o lasi si ochii mari la receptia masinii. |
--------------------
ex Dacia
Logan
2004 Laureate 1.4 MPI
- Verde Cam drum bun!!!
|
|
Bobo1973 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 22 July 05 ![]() |
Fratilor an nevoie de un sfat. La mine spre deosebire de altii nu imi scoate nici un sunet plansa de bord pe drumuri denivelate, dar in schimb cand merg cu 100 Km/h - 110 Km/h se aude de undeva din zona centrala un sunet ca de o lamela de plastic care luveste bordul din cand in cand sau chiar ca o pietricica care ar pica in bord, asta aleator, dar ce ma uimeste ca in zilele cand afara este vant zgomotul se intensifica si ca volum si ca amplitudine, daca reduc sub 100 nu mai apare. Daca aveti ceva idei sau rezolvari va rog ca este destul de enervant
![]() |
--------------------
Renault
Megane 1.3 TCE 140CP
2019
|
|
holograma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 20 December 06 ![]() |
poate ar fi bine sa mai mergi cu cineva in masina care sa aplece urechea (la viteza aia nu risca s-o faci tu) si sa "palpeze" plasticele bordului. asa poate reusesti sa identifici mai cu exactitate locul de unde zdrangane. tre sa fie tot un distantier (cum am patit io) sau vreo piesa ce tre impinsa mai bine in locasul ei.
bafta! |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate
|
|
Bobo1973 |
![]()
|
Te rog sa-mi explici, unde este distantierul care ti-a cauzat problema si daca ai dat bordul jos. De ascultat am pus un prieten care se pricepe cat de cat la borduri auto si el spune ca se aude din zona compartimentul motor, central. Acest zgomot l-am mai avut odata dar a disparut dupa cateva sute de Km.
This post has been edited by Bobo1973: 23 May 2007, 12:31 |
--------------------
Renault
Megane 1.3 TCE 140CP
2019
|
|
moshu_59 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 21 May 05 ![]() |
Cred ca flutura vreo clapeta de dirijare a aerului, fa o proba cu pozitia clapetei pe recirculare. |
--------------------
Dacia
Logan
- VS 04 LCC
|
|
holograma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 20 December 06 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate
|
|
mikeb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 24 September 05 ![]() |
Amu' am si eu greieri, pare sa fie plansa de bord, in stanga, in apropiere de stalp. Au inceput acum vreo 2 saptamani, ca am prins momentul: la vreo 70-80 la ora pe un drum mai valurit, a inceput dintr-o data si ii aud cand merg mai tare. Greierasii tac daca presez putin zona respectiva. Cum obiceiul e sa tin mainile pe volan (asa faceti si voi, nu? macar una, nu?
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
- HRxx--- Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
|
|
nyll007 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 199 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
@bobo1973 am si eu un zgomot cam pe la aceeasi viteza si tot pe vant puternic si am observat ca e de la stergatorul din dreapta al carui colt(cel putin la mine) nu se muleaza perfect pe geam si la viteze mari "flutura"
|
--------------------
dacia
logan
preferance 2006
- OT-00-xyz
|
|
Bobo1973 |
![]()
|
De cateva zile nu se mai aude nimic. Masina asta este un mister
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 1.3 TCE 140CP
2019
|
|
sebi4fc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 13 October 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pe la viteaza aia 110-120km/h vezi ca se aude si antena cum huruie ori o lasi putin mai jos o mai scurtezi din ea.(PROBA --desfileteaza antena si fa un drum vezi dak se mai aude huruiala. )
|
--------------------
logan
preferance 1.4MPI-verede cameleon
2005
- cj 82 ebi
|
|
dte |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 4 June 07 ![]() |
Am si eu o problema asemanatoare la masina personala, Logan Preferance 1,6 . Masina e fabricata in 2005 si am facut cu ea, pana acum, 12 000 Km. Pe la 100 Km/h incepe sa se auda o "zornaiala" undeva prin bord in partea dreapta. Aceasta nu numai ca imi creeaza o stare de disconfort ci si una de nesiguranta, de stres si de neincredere in posibilitatile masinii la astfel de viteze. Am avut inainte o Dacia berlina, fabricatie 1997. Tot asa, dupa numai cateva mii de Km au aparut prin bord tot felul de zgomote. M-am apucat si am desfacut singur grila de langa parbriz si bordul. Unele zgomote proveneau de la "jaluzelele" din panza care acopereau fantele de absorbtie a aerului, altele proveneau de la clapetele de dirijare a aerului , de sub bord. Acestea erau din plastic, si pentru a putea fi rotite erau stantate si nu prevazute cu vreun fel de balamale. Probabil din cauza calitatii materialului una din clapete se sectionase la prinderea de la unul din capete si balanganea in mers. Pentru rezolvarea acestor probleme am muncit o zi , in conditiile in care masina era relativ noua. Am pus niste balamale la clapete si am scapat de zgomote. In schimb, nu cred ca acestea mai etansau atat de bine pe pozitia inchis, pentru ca in masina se simtea ceva curent. Va dati seama ca am inima stransa sa umblu sau sa imi umble cineva la bordul Logan-ului si nici nu prea mai am chef si rabdare. Mai ales ca am indraznit sa sper, ca la pretul mai mare al masinii, la reclama care i se face si la pretentiile de service vest-european ale celor care asigura service-ul, nu voi avea ocazia sa fac astfel de paralele intre Dacia berlina si Logan. Are cineva vreo solutie exacta pentru aceasta problema.
Imi cer scuze pentru lungimea textului, nu am mai scris pana acum pe forumuri, dar acesta e un of pe care il am mai de mult si aveam chef sa-l spun cuiva. |
--------------------
dacia
logan preferance 1,6
2005
- xx xx xxx
|
|
mariuscond |
![]()
|
Referitor la titlul topicului: Sper ca am "rezolvat" problema. Datorita altor "belele" s-a dat bordul jos (in service), am identificat cele 5 stifturi (de pe spatele bordului) si orificiile aferente - pus burete autoadeziv. Sint 3 stifturi in zona centrala a bordului chiar linga parbriz si cite una pe fiecare parte a bordului cam in zona aeratoarelor (alea rotunde) laterale. Treaba e destul de dificil de facut in afara service-ului, trebuie demontate o gramada: volan, ceasuri, airbag sofer, consola, buton reglaj faruri, etc. "Operatiunea" ar putea fi facuta si acasa, dar cu multa grija si numai intr-un garaj (cine are...).
Sper ca sursa zgomotului sa fi fost de la cele 5 stifturi (m-am holbat pe acolo si altceva nu am vazut sa poata troncani), daca nu e de la ele... atunci eu zic ca zgomotul vine din aeroterma si daca e de acolo... "saluti". Am observat ca troncaneala respectiva (cel putin la mine) apare cu preponderenta la temperaturi scazute. |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
drbzn |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 15 June 06 From: braila ![]() |
Un zgomot suparator am avut si eu la bordul masinii. Era un zornait destul de puternic in zona din dreapta linga aeratorul pentru parbriz. Aparea cind mergeam pe drum denivelat (in special pe piatra cubica) sau cind schimbam prea repede vitezele si subturam motorul(<1500rotatii). Dupa vreo 5 demontari de bord pe parcursul unui an (toate la service, ca masina e in garantie) s-a descoperit ca sursa zgomotului era cablul de la antena care trece prin apropierea conductei aeratorului din dreapta si care la vibratii batea in aceasta. Remedierea: am pus o bucatica de izolatie pentru condute de aer conditionat (din burete) pe cablul de la antena.
putin offtopic: Conductele care duc la aeratoarele laterale sunt destul de lungi si mi s-au parut destul de fragile. Ar putea chiar ele sa intre in vibratie. La o masina mai veche care am avut-o avea conductele de aer izolate cu un strat de burete. A incercat cineva sa izoleze conductele aeratoarelor laterale? Acest lucru cred ca le-ar rigidiza putin si ar disparea si riscul de a mai fi lovite de alte cabluri si de a face zgomot. Ma gindeam ca ar putea fi acoperita cu vre-o imbracamite de burete petru tevi cu diametru ceva mai mare, care se gasesc pe la magazinele de instalatii sanitare. This post has been edited by drbzn: 18 Jul 2007, 21:34 |
--------------------
dacia
logan
2006 ambition 1,5 dCI
|
|
mariuscond |
![]()
|
Sursa reala a troncanelilor descrise in acest topic o reprezinta grilele din plastic de sub stergatoare.
Zgomotul respectiv este transmis foarte bine in habitaclu de poti sa juri ca este din bord. ![]() |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
FILter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 27 April 07 From: Bucuresti ![]() |
Ai intepenit cumva grilele alea si a disparut zgomotul? Mi-e greu sa cred ca niste plastice care se tin doar de tabla in afara masinii ar putea induce in eroare pe toata lumea incat sa creada ca bordul a luat-o razna.
|
--------------------
Dacia
-X-
2000 toamna
|
|
mariuscond |
![]()
|
|
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Eu am luat teapa cu plasticele din laterale. Bagam mana in foc ca zgomotul vine din usi ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Atenti si la capacul de la panoul de sigurante si acela produce un zgomot...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 02:27 |