Schimbator viteze
![]() ![]() ![]() |
Schimbator viteze
biker17 |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 25 February 07 From: tg-jiu ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 Li
2000
|
|||
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
se poate scurta(cu polizor mic sau bomfaieru) dar dupa aia tre sa ai maini mai lungi
![]() am mers cu o dacia cu schimbatoru mai mic si venea ca dracu...trebuia sa-l caut printre scaune ![]() This post has been edited by sobolan: 26 Feb 2007, 19:16 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
taie din el cat vrei tu
![]() ![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
sefu_alx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 878 Joined: 2 February 06 ![]() |
eu il am taiat,arata mai bine si intra PUTIN mai greu in viteze(asa am luat masina)
|
--------------------
x
y
2009
|
|
mad toz |
![]()
|
![]() fan dacia-reno Group: Members Posts: 1.334 Joined: 26 January 07 From: Bucuresti ![]() |
eu am taiat cam 5 cm din el si nu mia afectat cu nimic schimbarea vitezelor .Nu mi se pare ca intra mai greu si nu il caut printre scaune, pentru ca am niste scaune mai joase
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm 2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
|
|
biker17 |
![]()
|
Ideea e k mi se par cam mari schimbatoarele astea. la celelalte masini este portiunea dintre scaune este ridicata mult in sus iar schimbatorul este mic.
|
--------------------
Dacia
1310 Li
2000
|
|
biker17 |
![]()
|
Se gasesc huse pe masura? si cam la ce pret
|
--------------------
Dacia
1310 Li
2000
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
QUOTE(biker17 @ 26 Feb 2007, 19:58) Ideea e k mi se par cam mari schimbatoarele astea. la celelalte masini este portiunea dintre scaune este ridicata mult in sus iar schimbatorul este mic. la dacia berlina,daca vrei s-o conduci comod, se lasa schimbatoru asa.... off-topic: de ce masinile de raliu au schimbatoru lung ? e mai comod si mai usor de schimbat viteza cu schimbatoru mai lung(adica asa cum e el)...daca vreti aspect si functionalitate luati-va o masina straina ![]() asta e parerea mea..... |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
sefu_alx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 878 Joined: 2 February 06 ![]() |
alea au altfel de cutie,cat e el de lung are cursa 4-5 cm,daca il faci la dacie atat de lung schimbi vitezele prin parbriz si prin bancheta spate
|
--------------------
x
y
2009
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sobolan @ 26 Feb 2007, 20:13) Pentru ca au cutii secventiale si treptele se schimba inainte-inapoi. Plus de asta, levierul din podea e sistem de siguranta, vitezele schimbandu-se de undeva de sub volan ![]() _________________ Pentru o cursa mai scurta poti sa muti rotula de prindere a levierului mai sus, cu totul. QUOTE(vis-a-vis @ 10 Oct 2006, 20:44) Banuiam eu ca nu stii cu ce se mananca, ai auzit si tu pe la "baieti" ca-si taie din schimbator si au dat o denumire alambicata acestui procedeu. De fapt lucrurile stau cam asa. Se lungeste parghia schimbatorului in jos prin mutarea bilei de rotire undeva mai sus (as zice ca la dacie merge o flansa tronconica sub suportul care exista deja). Astfel, pentru aceeasi cursa a tijei dintre cutie si schimbator, avem un unghi mai mic pentru levierul schimbatorului. In poza de mai jos am exagerat putin pentru a fi vizibile deplasarile celor 2 "nuci" de schimbator ![]() schimbatorcursascurtafj9.gif |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
sobolan |
![]()
|
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
papamuntz991 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 496 Joined: 15 January 07 From: Militari Customs ![]() |
o constatare putin off topic...dacia supernova sper ex...cred ca are schimbatorul cam la fel de lung ca al berlinei doar ca e mai ridicata poadeaua in dreptul lui...sau poate e prins mai sus...ziceam si eu...
|
--------------------
Dacia
1310
'90 TLX
- B 17 M.. cu Dacia in suflet...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.471 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ce vrei tu sa modifici e maneta schimbatorului de viteze, schimbatorul in sine e cutia de viteze.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(papamuntz991 @ 27 Feb 2007, 01:38) o constatare putin off topic...dacia supernova sper ex...cred ca are schimbatorul cam la fel de lung ca al berlinei doar ca e mai ridicata poadeaua in dreptul lui...sau poate e prins mai sus...ziceam si eu... Este diferenta mare intre schimbatoare ... si la nova/superNova diferenta este mai mare decat crezi tu ... |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
taie-l da cu bomfaierul:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
andutzu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 385 Joined: 19 December 04 ![]() |
Poti sa-l tai fara probleme. Eu l-am taiat la nivelu scaunului. Nu ma deranjeaza cu nimic fata de cum era inainte.
|
--------------------
Dacia
1310
- PH 23 ALX REMAT Tuning.
|
|
biker17 |
![]()
|
Mai am o intrebare: cat costa o husa pentru schimbator?
|
--------------------
Dacia
1310 Li
2000
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
10 lei:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
papamuntz991 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 496 Joined: 15 January 07 From: Militari Customs ![]() |
@einstein- evident ca la maneta schimbatorului ma refeream...doar despre asta este vroba...
@ restu -am facut o afirmatie ...ziceam si eu...o constatare care normal ca putea fi adevarata sau nu...urma sa isi dea si altii cu parerea ... |
--------------------
Dacia
1310
'90 TLX
- B 17 M.. cu Dacia in suflet...
|
|
CiprianPJM |
![]()
|
![]() Membru Avertizat Group: Members Posts: 197 Joined: 17 October 04 From: Bucuresti ![]() |
La cielo (sigur) si la supernova (presupun) e calul schimbatorului mai inalt si tija se duce in alta parte decat la berlina/break pentru ca au motorul dispus altfel si cutia de viteze e sub capota. Deci diferenta e mare. La dacia veche eu nu pot sa tai maneta ca nu am mainile foarte lungi. Altii le taie si le convine. Eu am condus o masina cu levier taiat si ma aplecam sa caut 1/3/5. Cel putin la a cincea ma dezlipeam de spatar aproape complet. Si daca mergi pe un drum de munte in conditiile astea ajungi acasa cu lumbago
![]() |
--------------------
Opel
Omega 2.0i
1997
- B 33 EZW Zic si io, nu dau cu paru!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 22:14 |