Cauciucuri proaste, Kormoran
![]() ![]() ![]() |
Cauciucuri proaste, Kormoran
zid2005 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 25 January 06 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
LGN 1,5 DCI
LAUR dec2005
- AG-XX-ZID
|
|||
valiaviator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 710 Joined: 9 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Am trecut prin aceeasi experienta. Initial mi s-a recomandat(de catre service) sa schimb rotile intre ele(fata-spate). Am facut-o dar fara rezultat. Nu am avut altceva de facut decat sa cumpar alte cauciucuri. Concluzia: aceste cauciucuri-Kormoran-se comporta destul de prost in situatii ca cea descrisa de tine.
|
--------------------
dacia
logan/laureate
2006
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Tocitul cauciucurilor in urma unei frane bruste la viteza mare, e ceva normal.
In functie de asfalt se puteau toci mai mult sau mai putin la aceiasi viteza. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
QUOTE Initial mi s-a recomandat(de catre service) sa schimb rotile intre ele(fata-spate). Din câte îmi amintesc eu, în cartea mașinii (ca să-i zic așa) era precizat faptul că nu este recomandat să faci această operațiune! Dar poate mă înșel!<_< Revin ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
zid2005, nu știu de ce te așteptai tu la altceva, orice anvelopă se tocește mai mult sau mai puțin la o astfel de manevră... K801 sunt niște anvelope low-cost și low-quality...
Ar fi trebuit să-ți rezervi anvelopele pentru o situație de urgență... În altă ordine de idei, presiunea în anvelope era nominală? Conform cu eticheta de pe cantul ușii șoferului? |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Lostboy @ 1 Mar 2007, 09:50) Din câte îmi amintesc eu, în cartea mașinii (ca să-i zic așa) era precizat faptul că nu este recomandat să faci această operațiune! Si cam pe unde ai vazut tu scris asa ceva? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Am pus si eu o frana violenta la vreo 80 km/h si am patinat pana aproape de oprire insa zgomotul nu a fost mare, fum nu am sesizat (cel putin nu senzational), iar miros deloc. Eu am tras concluzia dupa acest eveniment ca anvelopele sunt foarte rigide ... fapt care banuiesc ca mareste distanta de oprire.
Din ce spui tu ale tale ar fi moi ... ar crea o aderenta buna ... si o distanta de oprire scazuta ... care e impresia ta asupra distantei de franare ... ceva normal sau te-ai dus aiurea sanie? |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
cauciucurile Kormoran sunt cumva doar pentru Logan?.... nu!.... se muta topicul la DIVERSE
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 944 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
cu aceeasi problema m am lovit si eu fiind nevoit sa franez urgent la viteza de 120km. rezultatul a fost un nor de fum si impresia ca nu ma mai opream fata de cealalta masina care am presupus avea si abs. insa nu am observat sa ramana cauciucul denivelat in urma franarii chiar si acum la viteze ma mari de peste 120km nu se simte nimic
|
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
26-10-2007
- -
|
|
seba3621 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 11 October 05 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza 1.4mpi
Clima 2004
- TM 36 xxx
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Se poate si la case mai mari.
http://www.daciaclub.ro/VAND-2-anvelope-Pi...R15-t59424.html |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Inca o chestie aiurea .. la o franare din-asta fara cap imediat dupa ce blocheaza rotile cauciucurile se supra-incalzesc si aderenta scade .
![]() Invatati sa franati cu cap si o sa opriti si repede si fara fum ![]() |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
Uncle-Sam |
![]()
|
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Sunt cauciucuri de iarna?
|
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
- B ** *** Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
N-as vrea sa spun ca respectivele gume ar fi bune, Doamne fereste!... am si eu pe masina, insa experimentul pe care initiatorul topicului l-a efectuat cred ca ne arata mai degraba alte deficiente decat ale cauciucurilor, undeva in zona situata intre volan si spatarul scaunului. Ai incercat sa tragi frana de mana la 50 km/h in linie dreapta? Dar sa franezi brusc atunci cand te deplasai cu viteza in marche arierre? Care crezi ca ar fi efectul asupra cauciucurilor tale? dar daca ai avea Pirelli/ Good Year/ Michelin/ Dunlop, etc.? Care crezi ca ar fi diferenta intre niste cauciucuri de iarna si unele de vara in cazul acestor teste?
Ai mai incercat si rezistenta la uzura a altor parti ale masinii tale? Am auzit ca daca freci vopseaua timp de 5 minute cu hartie abraziva de granulatie 60 aceasta se zgarie la inceput, apoi se duce si zambeste lucios tabla. Pe aceeasi linie, cica daca bati un cui de 100 mm intr-un Kormoran K801 intra mult mai usor si mai adanc decat in alte cauciucuri de firma... Inainte de a supune cauciucurile masinii la astfel de suplicii poate era util sa verifici cam cum testeaza altii gumele, sunt cateva sit-uri pomenite chiar aici pe forum. Rezultatul testului aplicat de tine mi se pare perfect previzibil si cred ca ai obtine rezultate similare daca ai merge cu rotile blocate 20 m indiferent de marca anvelopelor. P.S. Cred ca ai putea face scandal la VC si ai putea obtine schimbarea lor pe garantie. Poate iti dau chiar Michelin Energy 3 daca stii cum sa vorbesti, important e sa le spui sincer cum s-a intamplat de s-au facut patrate... This post has been edited by Victorine: 1 Mar 2007, 16:28 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
am citit pe unele made in romania;))
si permutarea se facea acu 40 de ani |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Danny_bb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 605 Joined: 17 February 07 From: Brasov/Slobozia ![]() |
cauciucurile sunt low-cost bineinteles si intr-adevar sunt proaste asta e sigur. dar s-ar putea sa se toceasca mai greu decat unele de firma pentru ca sunt rigide. si e normal sa scoata fum daca franezi violent , mai ales la o masina fara ABS.
|
--------------------
Dacia
Break 1.6TD
1988, Logan 1.5 dci 2006
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Sa intelegem ca la una cu ABS scoate fum , dar mai putin ?
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
Danny_bb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 605 Joined: 17 February 07 From: Brasov/Slobozia ![]() |
Pai teoretic si la o masina cu ABS rotile se blocheaza rotile pentru intervale foarte mici de timp. Daca gresesc poate ma lamuresti.
|
--------------------
Dacia
Break 1.6TD
1988, Logan 1.5 dci 2006
|
|
zid2005 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 25 January 06 ![]() |
Multumesc pentru toate raspunsurile, unele mai utile, altele in bataie de joc cu intepaturi catre initiator! Completez cu faptul ca sunt cauciucuri all seasons (stiu toti posesorii de logan) presiunea era normala, masina si-a pastrat traiectoria (a mers drept) desi a alunecat destul de mult si ca m-am invatat minte sa nu mai abuzez de frane (si pentru cei mai spirituali sa stiti ca stiu sa franez asa ca problema cauciucurilor nu este chiar intre volan si spatarul scaunului soferului
![]() Concluzia este ca sunt cauciucuri foarte proaste(doar asa se obtine o masina cu pret relativ mic), lucru resimtit si cu alte ocazii, ca nu am nici o vina ca nu mi-am permis una cu ABS si ca garantia la cauciucuri este de 6 luni. Singura solutie pe care am putut sa o aplic fara sa fiu nevoit sa imi cumpar altele a fost de a le schimba cu cele de pe spate. Vibratiile au ramas dar nu se mai resimt in directie. |
--------------------
DACIA
LGN 1,5 DCI
LAUR dec2005
- AG-XX-ZID
|
|
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
|
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
SiloS |
![]()
|
Danny_bb , nu scoti fum din cauziucuri la ABS .
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
|
Cristi T |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 14 January 07 From: Timisoara ![]() |
Mai baieti,daca ati patit ce ati patit cu cauciucurile la o franare violenta,eu va propun o metoda de reparare a lor:incercati un burn-out si astfel se va uniformiza(prin tocire,bine-nteles)banda de rulare a pneului.Simplu,nu?
This post has been edited by Cristi T: 4 Mar 2007, 10:37 |
--------------------
Dacia
1300 berlina din '75;Subaru WRX STI
2004
- B-24-FAQ
|
|
andrey_dumytrescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 23 January 06 ![]() |
ce cauciucuri ar fi bune pt logan? m-am interesat la un magazin de tuning si cia sunt unele Cobra sau ceva de genul asta
![]() |
--------------------
dacia
logan
2004 Laureate
|
|
SiloS |
![]()
|
QUOTE Eu va propun o metoda de reparare a lor:incercati un burn-out si astfel se va uniformiza(prin tocire,bine-nteles)banda de rulare a pneului.Simplu,nu? Baietii au Logan , nu au suficienta forta pentru un burn-out !!! ![]() |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
|
Cristi T |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 14 January 07 From: Timisoara ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300 berlina din '75;Subaru WRX STI
2004
- B-24-FAQ
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Europe, intrebarea mea era pentru Danny_bb.
![]() |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 21:10 |