DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pierderi antigel/scurgeri antigel

quick
post 17 Aug 2009, 09:59
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: bistrita

si odata cu pompa de apa schimbi si cureaua de distributie(tot kitul), si cat mai repede.
si ce iti scatie tie nu este cureaua de distriburie i cureaua de la alternator, o schimbi si pe aia nu-i scumpa deloc.

--------------------
dacia super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp /suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iulian sn2001
post 17 Aug 2009, 10:02
Post #32

Membru fost incepator

From: galati

Daca ai vazut ca picura entigel pe cureaua de la alternator(ca numa aia poate sa scartaie) poate fi defecta pompa de apa.Daca nu curge nimic...se skimba cureaua de la alternator cu una noua si se rezolva problema.

--------------------
dacia supernova 2001 confort
cap sa ai ca mintea vine dup-aia
+
skilla
post 22 Aug 2009, 16:19
Post #33

Membru incepator

merci, masina mea are tendinta de a pierde suruburi pentru ca nu o tin mult pe drumuri asfaltate lucrand in topografie. asa ca am verificat si patru suruburi ce pareau sa stranga latura pe langa care curgea antigel erau destul de lejere asa ca le-am strans si acum e ok icon_mrgreen.gif

--------------------
dacia supernova 2001 clima - bv66cwb
brum bruuummmmm...
+
Dany27SN
post 23 Jan 2012, 20:56
Post #34

Membru incepator

From: Far away...

Help !! pun cateva poze cu o problema ce a aparut de cateva zile la masina.am fost pana in germania si cand am ajuns aksa (am obiceiul sa verific motorul) am observat undeva deasupra filtrului de ulei ca trece o teava de la sistemul de racire pe langa care se scurge anitgelul.mergand o distanta mai mare se vede cum a curs pana pe scut si s-a uscat.am curatat locul si am facut cateva poze dupa ce am mai mers cu masina cam 20 de km deoarece iar a curs.

ma puteti ajuta cu ceva sfaturi ??
a mai patit cineva asa ceva ???
stiti ce pot face ??

Photo0134.jpg ( Size: 245.57k ) Number of downloads: 382
Photo0136.jpg ( Size: 351.95k ) Number of downloads: 443
Photo0135.jpg ( Size: 242.16k ) Number of downloads: 425

--------------------
Dacia Dacia 2002 SuperNova Europa - xx-xx-PGV
be proud !!!
+
ady23
post 23 Jan 2012, 21:45
Post #35

...

From: Tara Minunilor

posibil sa fie dusa pompa de apa...doar daca o schimbi,poti scapa de belea.multa bafta;)

--------------------
dacia supernova 2001 - ....
+
Dany27SN
post 23 Jan 2012, 22:05
Post #36

Membru incepator

multumesc de raspuns.nu stiu ce sa zic dar problema este ca am schimbat pompa de apa si distributia.au maxim 10 000 km ... si ala este singurul loc pe unde curge...eu presupun ca cei de la service nu au schimbat vreo garnitura pe acolo sau nu au pus silicon de ajuns
nici nu mai stiu ce sa cred...

24 Jan 2012, 17:39:
nu are nimeni nicio o idee legata de problema de la masina mea ?? sad.gif

This post has been edited by Dany27SN: 24 Jan 2012, 18:39

--------------------
be proud !!!
+
djasu82
post 29 Jan 2012, 10:00
Post #37

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

ia sa dai jos si capacul negru de la distributie ... daca si pe acolo ai scurgeri , problema devine delicata si nu-ti mai recomanda sa circuli cu ea fiindca riscul e sa se rupa cureaua de distributie asa cum s-a mai intamplat si la alti colegi de pe forum..
Capacul negru de la distributie se da cu ajutorul unei tubulare de 10 si verifici daca pe langa pompa sunt scurgeri si cureaua de distributie cum se prezinta. Ce pompa de apa ai montat originala sau no name ? ca sa stim cu totii parerea mea era sa o fi lasat tot pe cea originala... Poate e buna si cea pe care ti-au pus-o dar nu au dat cu silicon rosu asa cum trebuie ...

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
Axinte
post 29 Jan 2012, 11:02
Post #38

Membru ghinionist

From: Oltenita

Ca tot veni vorba de pompa de apa no name, vreau sa va zic ca am avut asa ceva pe masina si dupa 25k a inceput sa se auda zgomote.Am dat fuga la mecanic si am schimbat tot kitul din nou din cauza pompei care era in ultimu hal cand am scos-o.Numai bine!

--------------------
DACIA Super Nova 2002 clima - CL ?? xxx
Ai nevoie de multi ani de studiu pentru a ajunge sa taci neintrebat.

Cap ai, minte ce-ti mai trebuie?
+
Dany27SN
post 31 Jan 2012, 15:17
Post #39

Membru incepator

pompa de apa este de origine.am schimbat-o pentru ca la cea veche curgea foarte putin lichid.ca sa zic asa magazinul de unde am luat-o nu avea pompa in stoc,a sunat acea vanzatoare la Pitesti si mi-a comandat.am fost de fata cand a sunat si la acest magazin mai apeleaza uneori si cei de la service-ul Dacia din oras.tot de acolo am luat si axul de directie sau cum se numeste(inca nu sunt familiarizat cu toti termenii).cand am schimbat piesele de la masina am incercat sa fie originale tocmai pentru a nu avea probleme.

m-am uitat si sub capac si nu se vede deloc antigel , iar cureaua se prezinta bine.

o sa incerc sa pun ceva gen stop leak sa vad cum se prezinta dupa iar daca nici asa nu se remediaza o sa pun de jur imprejurul tevii poxilina sau ceva asemanator.

multumesc ca incercati sa ma ajutati !! smile.gif

toate sfaturile de aici sunt de mare ajutor.

--------------------
be proud !!!
+
djasu82
post 1 Feb 2012, 20:04
Post #40

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

Sa nu se fisurat teava cine stie noi ne dam cu parerea tu vezi mai bine la fata locului . Important e sa nu curga pe cureaua de la distributie ..

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
Dany27SN
post 1 Feb 2012, 20:35
Post #41

Membru incepator

am inteles.pe acolo este singurul loc pe unde curge.o sa merg aici la service sa vad ce zice un mecanic de la renault.
o sa ii zic sa imi faca o evaluare.cam cat ar costa , desi presupun ...am mai apelat in trecut ...

multumesc de pareri.postez si eu aici problemele care apar in ideea ca poate a mai patit cineva...si ma ajuta cu cateva sfaturi. smile.gif

--------------------
be proud !!!
+
Dany27SN
post 7 Feb 2012, 10:36
Post #42

Membru incepator

am rezolvat problema pierderii de anitgel cu stop leak.a dat rezultate cu toate ca nu prea aveam incredere in asa ceva.

--------------------
be proud !!!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 00:14
Forum Renault