S-a scumpit benzina !
![]() ![]() ![]() |
S-a scumpit benzina !
MoneyTalks |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
|
||
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|||
MoneyTalks |
![]()
|
Atentie!!! Este un nou topic despre UE si noi!
Aici e vorba de BENZINA si scumpirea ei. Atit! |
--------------------
Lexus
ES300H
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
MoneyTalks,
De unde sa se tripleze? Sa fie 60k lei? Sa fim nebunii lumii cu cea mai mare pret la benzina. O scumpire de cateva mii de lei e dura acuma, dar o scumpire mai mare, si cei drept, ceva mai accelerata, ar fi poate ok, daca romania va avea alte conditii, daca nu le are, nu are ce cauta in UE. Voa vii usor sa vorbiti cu consumuri de vreo 6/100. Mie cu 8/9 nu prea imi convine. Uitate, e cu aproape o treime mai mult. :shock: |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Solutia e sa-ti schimbi masina cu una care consuma mai jos de 6%
Stiiiiuuu, bani de unde? Aici ajungem la necesitatea/capacitatea financiara de a detine o masina si lipsa unui transport public eficient! Daca ai avea metrou peste tot, daca autobuzele ar merge ceas, daca ar avea AC vara si caldura iarna.....90% din cei cu masini care conduc doar de doua ori pe zi ar abandona masina si ar lua metroul. Ar ajunge mai repede si fara stres si fara cheltuieli atat de mari. Dar la noi e mai simplu: nu oferi nimic si ceri ca in UE. O sa ajunga benzina/motorina sa coste ca in UE, dar...puneti pariu ca nu va avea calitatea aleia din UE? Am bagat in Viena motorina la un pret de cca. 38 000 litrul. Urmarea? A mers masinuta ca vantul si un consum incredibil de 4,7% cu AC on! Mers cu 130 curat constant! Dar din pacate...pana acolo mai e! Mult! S-ar putea scurta drumul daca cei din guvern sau cei gen "misterb" ar putea fi mutati pe o insula unde sa-si explice notiuni de macroeconomie si capitalism unul la altul pana se plictisesc. Pana una alta noi suntem auditoriul. Si imi vine sa-i iau de guler si sa le urlu in fata: daca tot stiti atat de multe de ce mama dracului ori nu faceti nimic ori va iese un kkt? |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
||
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
esti foarte slab informat.. in SUA se vinde la galon (aprx. 4litri)! Pretu la galon inainte de 11 septembrie era de 1 $... Acum e pe la 1.20$ Tot americanii mai au o vorba: creste benzina ar trebui schimbat guvernu :!: (am un coleg de facultate ce sta acolo vara, la rude si imi tot zice pe messenger ce se mai intampla) De ce credeti voi ca pleaca astia la razboi in Irak?? De ce nu se duc in Somalia ca si acolo e razboi si pericol de existenta a armelor de distrugere in masa :?: Pai de ce? N-au ce sa fure :!: Da-i in pana mea de hoti, omoara oameni nevinovati si dupaia zic : i'm sorry, we made a mistake :!: Le zic si io: NU regret 11 septembrie :!: Sa-si aduca aminte cand au bombardat nenorocitii un buncar in Bosnia si au omorat 1500 de civili!! |
||
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|||
kukuruz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Treaba mai nasoala e ca nici pretul "european" de 1.1 euro/litrul nu e batut in cuie. Am auzit azi la radio un comentariu absolut apocaliptic despre cotatiile mondiale la petrol cu niste previziuni inspaimantatoare de pana la 100$/barilul peste cativa ani (de la 45$ in prezent). Thank you, Mr.Bush! Spasiba, gaspadin Putin! Asa ca, peste 2 ani jumate, la 1 ian 2007, vom vorbi nu de 45-50.000 lei, ci poate de 60-70.000 lei litrul de benzina. Vom plange dupa Tico. Basca RCA-ul de cca.20 milioane lei pe an (500 euro, adica).
Oricum, atunci vom avea deja "leul greu" si parca 6 Lei si 50 de Bani suna altfel... (Hei, nu uitati sa taiati 4 zerouri si din salariu! :cry: ) |
-------------------- |
|
misterb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 19 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Adevarul este ca pretul la benzina o sa ne loveasca pe toti dar in special pe aia care din snobism desi abia se descurca cu banii si-au luat masini puternice la second hand si acum or sa se planga ca le consuma 12-13 /100 desi ei abia au bani sa-si ia salam.
Pe de alta parte o masina care consuma putin in special japonezele, costa ceva mai mult. eu zic ca , consumul de la nivelul unui clio, peugeot, logan , slz sau ceva asemanator, citroen, c2 sau c3 inca merge daca nu ai bani sa bagi benzina nici la astea mai bine nu-timai ieimasina ca te enervezi. Apoi bagi banul si in functie de cat mergi. MAi este o solutie masina pe baza de energie solara dar pana atunci maie ste si prototipul va costa enorm. |
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015 Clio Estate 0.9 TCe
|
|
Kramer |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
Daca pretul in romania trebuie sa fie "aliniat" celui din UE, de ce macar nu s-ar putea "alinia" la cel din Luxembourg (http://www.frommers.com/destinations/luxem...0107030935.html)? Si acolo e o diferenta majora de pret intre Germania si Luxembourg, dar asta nu pare sa-i supere prea tare pe nici unii. Componenta pretului de productie in pretul benzinei este de maxim 8000 lei/litru la preturile de acum ale petrolului. Ce ne supara (cel putin pe mine) e diferenta pana la pretul de vanzare care e compusa din acciza, alte taxe si apoi TVA aplicat global. Si mai ales ca nu stim unde se duc acesti bani, insa vedem militieni si alti indivizi, mai ales din administratia statului, care din salarii de 7-8 milioane de lei construiesc case pe care un "amarat" cu un salariu de 3000Eur cu greu si le-ar permite. |
||
-------------------- |
|||
MoneyTalks |
![]()
|
[quote][quote]
USA - 0.8 USD = 30 mii, sal mediu 3.5oo USD[/quote] esti foarte slab informat.. in SUA se vinde la galon (aprx. 4litri)! Pretu la galon inainte de 11 septembrie era de 1 $... Acum e pe la 1.20$ [/quote] Si tu esti la fel de slab informat :twisted: In iunie 2001 (deci INAINTE de 11 septembrie) ajunsese galonul de benzina la $2.25 in Chicago. E cam MARE diferenta fata de $0.8 cit pretinzi tu ca era benzina :twisted: Acum doua luni era pretul la benzina cam $1.90. Deci?... mai informeaza-te :wink: |
--------------------
Lexus
ES300H
|
Dragos |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 17 August 04 From: Galati ![]() |
[quote][quote][quote]
USA - 0.8 USD = 30 mii, sal mediu 3.5oo USD[/quote] esti foarte slab informat.. in SUA se vinde la galon (aprx. 4litri)! Pretu la galon inainte de 11 septembrie era de 1 $... Acum e pe la 1.20$ [/quote] Si tu esti la fel de slab informat :twisted: In iunie 2001 (deci INAINTE de 11 septembrie) ajunsese galonul de benzina la $2.25 in Chicago. E cam MARE diferenta fata de $0.8 cit pretinzi tu ca era benzina :twisted: Acum doua luni era pretul la benzina cam $1.90. Deci?... mai informeaza-te :wink:[/quote] Scuze, $0.8 e cam mult, da' domle, si intr'adevar, banu vorbeste :wink: ... Pretu' la galon este asa cum spui, pe la $2, adica este de $2/4.5=$0.45/litru (la jum'ate cat spusei - greseala de conversie, mama ei de viata, cu galoanele lor cu tot!) |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI Clima
- ... Posesor de Solenza...
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
Dragos >> 1 galon e cam 3.8 litri. Deci pretul in state e ceva mai mult, dar oricum MULT mai ieftin ca in Europa :vmad:
|
--------------------
Lexus
ES300H
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
marty, accizele sunt prezente in aproape toate tarile europene; se accizeaza carburant, cafea, tigari, alcool.. nu le-am inventat noi...
|
-------------------- |
|
Dragos |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 17 August 04 From: Galati ![]() |
[quote]Dragos >> 1 galon e cam 3.8 litri. [/quote]
Suntem putin off-topic, ma rog... Uite, stau cu agenda in fata, si scrie (atentie!): 1 galon SUA = 4.6211l (pt. bere laugh.gif - pe bune, asa scrie!) = 4.549631l (pt. restu'). Cand am vazut ca lumea a sesizat ceva, am pus mana pe carte, sa fiu, macar in ultimu' ceas, argumentat. :wink: |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI Clima
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Pe mine m-a uimit ce repede s-au adaptat unii la situatie.. Vezi reportajul despre basarabenii care vand in Iasi benzina cu 25000. Fac un calcul sa vad cat le iese...cred ca pot sa vanda maxim 40 litri - la o dif. de 5000 (20.000 echiv. pret in Rep. Moldova) asta inseamna 200.000 pe un transport Presupun ca fac ceva kilometri pana la Sculeni asa ca sigur cosuma 4-5 litri . Raman 100-120.000 castig la un transport . maxim 4 drumuri /zi ..4-500.000 /zi 300~400 euro/luna. Cred ca e acceptabil ptr.basarabeni dar oricum mi se pare jalnica situatia... Poate cei din Iasi stiu insa mai bine care e situatia.
|
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
ete na, ca parca nu au montat rezervoare de 200 l pe Lada, sau alte chestii, ca sa poa' sa care cate juma de tona la drum...
cum se intoarce roata cu embargoul... |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
||||
Hehe, daca e sa fim specifici: 1 USA gallon = 3.78 litri. 1 UK gallon = 4.5459 litri Sursa: Webster's Comprehensive Dictionary, 2003, pag. 518 Deci ceea ce spui tu e in UK. Dar cum referirea se face la pretul benzinei din USA... :wink: |
||||
--------------------
Lexus
ES300H
|||||
Dragos |
![]()
|
Domu' cu marunti,
Deschid alta agenda, mai spalata. Sunt mai usor de rasfoit decat sa caut pe Google etc. Concluzie: ai dreptate! Fusei dezinformat! Acu', sincer, cum draq au scris aia bazaconii? :roll: |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI Clima
|
|
bogdan_i |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 28 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Ce teapa mi-am luat eu cu scumpirea asta...
Vineri, am plecat din Bucuresti, vreo 400 km dus-intors. Injurand ca n-am facut plinul inainte de scumpire, mi-am zis "Pun si eu benzina unde e aproape gata". Aproape gata a fost pe la Buzau. Pe drum pana acolo, am constatat cu bucurie ca la statiile Shell si OMV nu schimbasera pretul. Uau, zic eu, firme serioase, au rezerva si nu scumpesc decat cand se termina. Intru la Buzau la OMV (oricum eram fidel), pun benzina, si cand ma uit pe pompa: 30.690!!! Firmele mele "serioase" marisera pretul numai la pompa, nu si pe panou... |
--------------------
RENAULT
Symbol
- b-45-...
|
|
FiveThreeFive |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 26 June 03 From: Bucuresti ![]() |
S-a scumpit petrolul pe plan mondial si au scumpit produsele petroliere si in Romania. OK, zero comentarii. N-are sens sa ne mai luam de accize (stim cu totii ca nu se vor mai reduce vreodata). In concluzie, a fost o scumpire dictata de evolutia reala a preturilor pe piata. Este SINGURA scumpire a combustibililor pe care nu o contest. Parerea mea este ca teapa de-abia de acum urmeaza: deja sunt semne ca pretul petrolului (pe piata mondiala) incepe sa mai scada. Eu ma tem insa ca, chiar daca va ajunge la un nivel similar cu cel de la inceputul anului, in Romania nu se va reduce pretul la pompa in aceeasi masura. Aceasta este teapa reala - si urmeaza sa se intample. Este doar o chestiune de timp. |
||
--------------------
ex- Dacia 1310 Break
, on the road: 1988-2003
, scrapped: 2010 VIN# UU1R13300J0056523. User formely known as "old1310".
|
|||
FiveThreeFive |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 26 June 03 From: Bucuresti ![]() |
Azi dimineata am auzit la news cum ca guvernul ia in discutie o reducere a accizelor la combustibili, pentru a contracara evolutia pretului petrolului. Spuneau ca alte 2 tari europene au luat deja masuri similare.
Nu mi-a venit sa cred urechilor. Mai al naibii an electoral! Sunt curios cum se va termina "initiativa" asta. Vor reduce, intr-adevar, accizele, sau se va termina fara nici o masura, justificand ca "Noi am vrut, dar nu ne-au lasat cei de la Uniunea Europeana sa le reducem". Electoratul va aprecia gestul: "Uite, dom'le, au vrut sa ieftineasca, dar magarii de la UE au tinut contra". Sa vedem ce urmeaza. |
--------------------
ex- Dacia 1310 Break
, on the road: 1988-2003
, scrapped: 2010 VIN# UU1R13300J0056523. User formely known as "old1310".
|
|
teodor |
![]()
|
. Group: Members Posts: 176 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Sa zic si eu 1 galon USA=3.785412 litri asa scrie intr-o agenda.
Ca sa zic asa ma cam oftica cresterea pretului benzinei care ni se trage de la productia mondiala a titeiului.Noi prin romanica nu prea mai avem, asta datorita exploatarii haotice si a dezinteresului statului de a eficientiza exploatarea titeiului.Am auzit la tv ca sindicatul din petrol controleaza exploatarea titeiului, adica oamenii isi facura firma care extrage si apoi vinde petrolul.Acestia mai detin si trust media cu TV+ziar.O fi bine no fi rau, dar inca la noi statul este adeptul cresterii preturilor in detrimentul eficientei economice. O sa vedeti ca intr-un viitor apropiat o sa vina altii sa foreze la noi dupa titei, mai ales ca a rasuflat ideea prin presa ca romania mai are un strat de titei la mare adancime sub ceea ce se exploateaza azi.Se abereaza nu se abereaza pe aceasta idee dar se va mai auzii de asa ceva, asta daca cei ,,interesati'' :wink: vor dorii. PS:pana intram in UE, eu doresc sa imi cumpar : masina nou, frigider nou, tv nou, combina muzicala,calculator mai performant...etc.Cand o sa traim in UE si la noi o sa fie preturi apropiate de uniune, daca nu o sa fie asa sa imi ziceti ca sunt nebun... laugh.gif |
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
- BZ-xx-www
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
||
Ca fapt divers, lucrurile subliniate de mine sint mai... ieftine in UE laugh.gif laugh.gif laugh.gif Iar in cazul unui frigider bun, pretul in Ro e aproape... DUBLU :shock: Deci poate mai bine stai pina intram in UE :mrgreen: |
||
--------------------
Lexus
ES300H
|||
Dragos |
![]()
|
||
Corect! Ce se vor scumpi vor fi "consumabilele" (ex.: papica) si serviciile. |
||
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI Clima
|
|||
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 15:02 |