DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Zgomot Franare, Atunci cand franez brusc

mike&mechanics
post 26 Jun 2006, 14:36
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut,

Sunt fericitul posesor al unui Logan Laureate Plus - acum are 2000de km
Mentionez pentru cei necunoscatori ca masina este dotata cu ABS
Am observat o chestie care mie mi se pare relativ dubioasa - am incercat sa gasesc si pe forum - dar nu am gasit nimic concret legat de simtomul acesta.

Cand franez un pic mai tare masina deceleraza OK, numai ca atunci cand aceasta se opreste si apare fenomenul acela de tangaj- adica de la inertie masina se pleaca in fata - ei....atunci cand masina da sa revina spre sapate - adica sa stea practic pe loc, se aude un zgomot.Initial am crezut ca e ceva prin portbagaj si ca r zdroncani ceva pe acolo cand se opreste masina, dar nu cred ca este lucrul acesta.

Are cineva idee ce ar putea fi?Cand franez foarte lin si masina merge foarte usor, nu apare fenomenul acesta, care este de altfel rezlet.

Stie cineva ce este?Ma gandesc ca ABS-ul nu este, ca altfel s-ar simti in pedala ceva,cat de cat.

Multumesc frumos pentru ajutor :

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Apostol Bogdan
post 26 Jun 2006, 14:39
Post #2

Membru

From: cluj-napoca

si la mine apare cam aceeasi problema. suna ca si un "clonc" daca ii pot zice asa si in ultima vreme cand las pedala de frana se aude ca si un scartait. are cineva vreo idee de la ce ar putea veni?

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus Gri comette/2007
+
DFA
post 26 Jun 2006, 15:16
Post #3

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

mike&mechanics, poți suspecta repartitorul de frână, un posibil joc la tija lui. Mergi în service.

L.E. am uitat complet că ai ABS+EBD...., ignoră ce-am zis...., nu se aplică la tine blush.gif

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
escobar
post 26 Jun 2006, 15:37
Post #4

Membru incepator

Aceiasi problema o am si eu tot laureate plus cu Abs am fost in service pentru ungere repartitor frana dar laurete plus nu are repartitor frana pentru ca e dotata cu sistemul ABS mecanicii au zis ca este de la placutele de frana pana se uzeaza uniform iar acel clanc la franare va dispare cu timpul .

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 plus 2006 - x xx xxx
+
Xplode
post 26 Jun 2006, 15:54
Post #5

Membru autentic

Este normal, sunetul va disparea in timp dar nu definitiv. Asa este la orice masina. Nu e o problema tehnica, este chiar o chestie normala. Pun pariu ca tii picicorul pe frana pana masina se opreste definitiv. Raman placutele "blocate" pe discuri. Si trebuie sa ai si un sistem de "retragere" al placutelor, sau cel putin asa ar fi normal la masinile cu ABS.
Deci, nu te ingrijora ca o sa mai dispara in timp.

--------------------
Dacia Logan Laureat - B-77-xxx
Logan=Renult vs Logan=Dacia
+
baciu_dib
post 26 Jun 2006, 17:53
Post #6

Membru incepator

[quote=mike&mechanics,26 Jun 2006, 15:36]

Initial am crezut ca e ceva prin portbagaj si ca r zdroncani ceva pe acolo cand se opreste masina, dar nu cred ca este lucrul acesta.

Sigur zgomotul se aude in spate? Verifica suportii de etrierelor (fata), zic si eu unsure.gif

--------------------
dacia solenza - ph70cra
Îți vine mai lesne să te arăți înțelept pentru alții decât pentru tine însuți.
+
andrew_8770
post 4 Mar 2007, 05:57
Post #7

Membru incepator

nu e nici o problema ! treaba e de abs... e ceva normal,la o apasare brusca a pedalii de frana placutele actioneaza si se retrag , actioneaza si se retrag biggrin.gif de aceea se aude troncanitul ala, asa se manifesta ! am un laureat plus model nou 2006 dec :-) fff multumit de el .... il am 3 luni aproape 3000 km si se comporta bine biggrin.gif

--------------------
berlina LAUREAT PLUS 2006 - laureat plus
+
l@u
post 4 Mar 2007, 10:05
Post #8

Membru autentic

Aceeasi problema dar inca nu imi fac griji ,se pare ca e din ciclul ,,asa face toate"

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 19:27
Forum Renault