ce ulei de motor folositi?, pentru motoarele de logan pe benzina
![]() ![]() ![]() |
ce ulei de motor folositi?, pentru motoarele de logan pe benzina
tribunul |
![]()
|
||
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
||
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|||
mykissfm |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 11 May 09 From: Bucuresti ![]() |
le permite legea si tara in care traim,asta e cu totul alta discutie.
|
--------------------
Nissan
Dacia
Qashqai /Sandero
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
poate ca, spre deosebire de elf, imbuteliat la brasov, aral este facut la mama lui ?
This post has been edited by george_scala_2004: 24 Aug 2010, 07:28 |
--------------------
...
...
...
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Si de asta.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
aluibasarabeanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 664 Joined: 24 August 08 From: CONSTANTA ![]() |
Astazi mi-a recomandat si am si cumparat ELF evolution SXR 5w30 pe care scrie fuel economy cu verde si am observat pe aici ca majoritatea aveti 5w40,ce fac il pun sau nu il recomandati.Am dat 125 de lei pe 4 l si il por duce inapoi daca nu e bun pentru 1,6 mpi.Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
1,6 16v anul 2006
- Necunoscut momentan
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
De bun e bun, corespunde cu cerintele producatorului.
Cred ca 5w30 ar trebui sa fie teoretic mai economic, fiind mai subtire la cald decat 5w40, acesta din urma tot teoretic ar trebui sa protejeze mai bine motorul. In practica cred ca diferentele de consum si uzura intre cele doua nu sunt foarte mari. Ca sa iti faci o idee de preturi tot 125 ron am dat si eu pe Castrol Magnatec 5w40 de 4L, de la un magazin de piese din Craiova (in supermarketuri e undeva la 160-170 ron bidonul de 4L). Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
mykissfm |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 11 May 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aluibasarabeanu @ 23 Aug 2010, 20:15) Astazi mi-a recomandat si am si cumparat ELF evolution SXR 5w30 pe care scrie fuel economy cu verde si am observat pe aici ca majoritatea aveti 5w40,ce fac il pun sau nu il recomandati.Am dat 125 de lei pe 4 l si il por duce inapoi daca nu e bun pentru 1,6 mpi.Multumesc anticipat pentru raspunsuri. acum sa nu te sperii,dar s-ar putea ,si sigur e, unul si acelasi lucru cu dacia oil 5w 30 premium,cea ce e si normal.francezul nu se joaca ca noi. multi care au folosit nu au gasit diferente de comportament intre ele. |
--------------------
Nissan
Dacia
Qashqai /Sandero
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu vreau sa stiu cum te-ai intepat tu cu Mobilu' turcesc?
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
mykissfm |
![]()
|
l-am luat eftin,trebuia sa schimb uleiul.impropriu spus intepat ,dar nu se preteaza pentru un motor folosit mai mult extraurban si care vede 4- 5000rot/min,dupa 5000 km apare un sunet ciudat in acceleratii.
acum revin la valvoline si gata joaca,cel putin asta rezista cap coada. |
--------------------
Nissan
Dacia
Qashqai /Sandero
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Ce auz fin aveti dom'le toti ! Daca nu ar fi cam ilegal ce-am facut eu si BZN pe Transfagarasan, v-as da link sa vedeti ce-i aia FORJA.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Pe pm se poate ?
![]() |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Nu prea, ca nu ma lasa BZN-u
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
mykissfm |
![]()
|
si de aici deviaza toata discutia ca deobicei, a mea e mai tare ca a ta,se forjeaza mai bine.
![]() |
--------------------
Nissan
Dacia
Qashqai /Sandero
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Ma indoiesc, ca io am ulei triplu esteric in motor
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
mykissfm |
![]()
|
si cu ce te ajuta? oricum motoarele astea nu sunt pentru raliu sau forje repetate.
![]() |
--------------------
Nissan
Dacia
Qashqai /Sandero
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mykissfm @ 23 Aug 2010, 22:16) l-am luat eftin,trebuia sa schimb uleiul.impropriu spus intepat ,dar nu se preteaza pentru un motor folosit mai mult extraurban si care vede 4- 5000rot/min,dupa 5000 km apare un sunet ciudat in acceleratii. Te-am intrebat ca mobil turcesc folosesc si eu si la mine nu se manifesta mai zgomotos dupa 5000Km pana la 10.000Km. Poate nu am eu auzul fin. Ideea e ca la schimb, la 10.000Km, nu se schimba zgomotul motorului dupa schimb. Extraurban vede si motorul meu 5000-6000rpm. Singura diferenta in zgomotul motorului a fost cand am schimbat elf 5W40 la 13.000Km. Pana in 10.000Km nu am simtit niciodata vreo diferenta intre uleiuri. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
mykissfm |
![]()
|
fata de valvoline si aral hightronic,pe care le am folosit ,motorul dupa 5000 km mi se pare mai zgomotos in turatii,iar cu celelalte 2 uleiuri nu se intimpla.
acum m-am intors la valvoline si aici voi ramane. |
--------------------
Nissan
Dacia
Qashqai /Sandero
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Eu unul as da warnuri pentru offtopic p-aci.
Ti se pare dar nu ai masurat cu nimic zgomotorul sau sa fi facut vre-un test al oloiului din motor cu un spectrofotometru la vro' firma de camioane, ca aia au asa ceva in dotare de regula. Ulei facut in turcia nu-i bun. Pe naiba, fabrica aia din Turcia a lui Mobil este cea mai mare si high-tech fabrica de oloiuri din lume la ora asta. Supernova a mers cu Mobil 1 0W-40 "turcesc" probabil mai multi km decat ai condus tu in total, si a mers absolut impecabil. La fel merge si Loganul, care a trecut de 15.000 km cu Mobil 1 0W-40 in motor si va merge perfect 20.000 km, multe schimburi de acum incolo, oloi referinta in materie de "performante". La ce uleiuri ai folosit pana acum, nici unul prea grozav, te dai cam super expert si nu poti aduce nici macar un singur argument solid si obiectiv, doar "mi se pare" ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
brvictors |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 2 August 05 From: Brãila ![]() |
![]() |
--------------------
VW
PASSAT TRENDLINE 2003
1.9 TDI AVF
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
asa. si pina la urma ce sa torn in solenza ? motul 8100, prima si deocamdata singura optiune, sau...?
|
--------------------
...
...
...
|
|
brvictors |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 2 August 05 From: Brãila ![]() |
here we go again...
|
--------------------
VW
PASSAT TRENDLINE 2003
1.9 TDI AVF
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Toarna si Motul 300V Chrono daca te tine bugetul. Nu vad de ce nu mergi bine cu Elf 5W-30 / 40. Chiar nu vad de ce.
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
la acelasi pret mi se pare ca 8100 are performante mai bune ca elf-ul...
This post has been edited by george_scala_2004: 24 Aug 2010, 09:48 |
--------------------
...
...
...
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Le-am folosit pe ambele si nu am constatat nici o diferenta evidenta, precum in cazul lui 300V sau Mobil1 0W.
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
Uite o intrebare: Mobil 5W40 10.000Km sau Mobil 1 0W40 20.000Km?
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Din moment ce cartea zice un interval, in conditii normale de functionare nu vad care-i problema. Practic un sintetic esteric veritabil rezista mult mai bine in timp decat un semi sau sintetic non-esteric. Eu unul zic ca depinde mult modul de exploatare. In oras n-as tine nimic 20.000 km.
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
pe exterior....
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
In filmuletul asta eu nu vad decat un teribilist care chinuie o masina pe drumuri publice si probabil e foarte mandru de el, de masina si de skill-ul lui. Nu vad legatura cu uleiurile.
Probabil trebuia sa postez la "ce soferi ma enerveaza". |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
tribunul |
![]()
|
Lasa-l ca a depasit pe exterior.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
dr_mKe |
![]()
|
Legatura este vis a vis de regimul de exploatare. Eu unul merg destul de des in regimul respectiv. Unii merg rar, altii deloc. Circuland mult in oras pe distante scurte "chinui" masina mult mai rau decat fac eu in clip.
Poate kissu' isi da seama daca motorul meu suna bine sau rau cu uleiul asta ![]() Ai vazut o depasire regulamentara, doar cu o mica ciupire a benzii continue chiar la sfaristul ei. In plus portiunea de drum are vizibilitate buna daca ti-l arat pe zi, vezi 2-3 curbe in afara de cea pe care o negociezi. Pentru unii, indiferent de masina, un asemenea drum este o delectare cand e liber. Pe mine spre exemplu ma enerveaza cei care de lene nu-si dau jos barele de amarare de pe acoperis, merg sub limita legala de viteza, etc. Nu vad cum influenteaza degradarea uleiului in timp, chestiunile cu pricina. Teribilism ? Totusi n-am postat cum se iau respectivele ace de par de-a latu, cu viteza de intrare aproape de 100, nu ? This post has been edited by dr_mKe: 24 Aug 2010, 10:08 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 16:01 |