ce ulei de motor folositi?, pentru motoarele de logan pe benzina
![]() ![]() ![]() |
ce ulei de motor folositi?, pentru motoarele de logan pe benzina
adip |
![]()
|
||
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
|
||
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|||
costinasd. |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 2 June 06 ![]() |
Da, asa problema ar fi pe jumatate rezolvata, dar e adevarat ca e sub licenta Lubrifin? Nu pot concepe sa stiu ca in masina mea noua, astia sa-mi puna ulei Lubrifin
|
--------------------
dacia
1300
1980
- cs 05 ***
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
de ce? .... tuseste?
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
am pus azi ulei aral 10w40. pana acum aveam aral 5w40. am pus mai "gros" pt ca e cald afara.
insa am o nelamurile: daca accelerez stand pe loc pana la 3000rpm si apoi dau drumul pedalei cand motorul trece pe la 1500 rpm se aude un huruit/ sunet ca la diesel care apoi dispare cand motorul sta la ralanti. ce sa fie oare treaba asta ca pana acum nu am mai auzit. |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
han_1.6 mpi, de ce ai pus ulei semisintetic peste ulei sintetic? Din cate stiu eum uleiul nu se schimba niciodata in jos(ca performante), dacat cand uzura motorului creste.
|
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.519 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Pentru han -vezi ca este supapa de la sevofrana, si eu am inlocuit-o in garantie.
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(han_1.6 mpi @ 2 Jul 2007, 20:51) Nu cred că ai făcut nici o afacere ... mai degrabă ai făcut un lucru rău, așa cum a spus și colegul mai sus ... la temperaturile de acum se comportă exact la fel ca și cel dinainte ... cifra a 2-a este tot W40 deci se comportă la fel la cald. Diferența e la rece, atunci e mai gros ce ai pus tu acum ... dar rece înseamnă -20, -25, -30, nu mai știu exact valoarea, vezi că sunt tabele. ... și, din nou, o mică corecție, Aral 5W40 nu este full sintetic ci este produs cu tehnologie sintetică, 0W40 este full sintetic. |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
si de ce crezi ca am facut rau punand 10w40 ? am vorbit cu mai multi si spuneau ca ar fi mai bun vara ulei de acest tip.
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
la aral si 5W50 e full sintetic.. a pus baiatul..si motorul merge intradevar mai bine..
![]() This post has been edited by Braveheart: 3 Jul 2007, 14:03 |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
ok, normal ca fiind 5w50 merge mai bine. e mai "gros" dar eu am pus acum 10w40 si ce nu inteleg este ce ar putea sa fie rau la acest ulei ? tehnic intreb, ca asa dupa miros e cam greu sa iti faci o parere ca doar nu e vin
![]() |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
QUOTE(han_1.6 mpi @ 2 Jul 2007, 20:51) am pus azi ulei aral 10w40. pana acum aveam aral 5w40. am pus mai "gros" pt ca e cald afara. insa am o nelamurile: daca accelerez stand pe loc pana la 3000rpm si apoi dau drumul pedalei cand motorul trece pe la 1500 rpm se aude un huruit/ sunet ca la diesel care apoi dispare cand motorul sta la ralanti. ce sa fie oare treaba asta ca pana acum nu am mai auzit. QUOTE(han_1.6 mpi @ 3 Jul 2007, 16:34) ok, normal ca fiind 5w50 merge mai bine. e mai "gros" dar eu am pus acum 10w40 si ce nu inteleg este ce ar putea sa fie rau la acest ulei ? tehnic intreb, ca asa dupa miros e cam greu sa iti faci o parere ca doar nu e vin ![]() Cea mai mare prostie pe care ai putut sa o faci este aceea ca ai retrogradat cu uleiul.Asa ceva nu se face .....daca il mai schimbi baga un ulei mai superior sau cel putin la fel ca specificatii nu mai inferior decat ai avut.Acele huruieli le ai probabil datorita acestui schimb retrograd de ulei. |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
laur_cos |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 24 February 07 ![]() |
un var de-al meu care are un logan preferance 1,4 mpi a facut primul schimb la 15000 a pus dacia oil si a mai facut al doilea schimb pe la vreo 36000 km. a pus tot dacia oil, motorul nu are nimik, d-abia se aude si merge si mai bine ca al meu care nu a trecut vreodata de 4500 rpm si il omoara de zici ca nu e masina lui.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006, Laureate 1.4MPI
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Tu crezi ca daca nu treci de 4500 rpm il protejezi?
Poti sa il turezi la 5500rpm si sa fie mai protejat decat al tau care nu a vazut decat 4500rpm. Conteaza cum si cand il turezi. ![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Tre' sa il turezi scos din viteza sau care-i smecheria?
![]() Trebuie sa imi spui si mie, sunt intr-o mare dilema, l-as si tura, dar l-as si proteja ![]() This post has been edited by testike: 3 Jul 2007, 21:28 |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
l@u |
![]()
|
Cand este rece lasa-l mai incet cu turatiile in schimb la cald dai fara frica si urca-l in ture cat vrei totul este sa ai uleiul bun iar sistemul de racire sa isi faca treaba.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(laur_cos @ 3 Jul 2007, 22:09) un var de-al meu care are un logan preferance 1,4 mpi a facut primul schimb la 15000 a pus dacia oil si a mai facut al doilea schimb pe la vreo 36000 km. a pus tot dacia oil, motorul nu are nimik, d-abia se aude si merge si mai bine ca al meu care nu a trecut vreodata de 4500 rpm si il omoara de zici ca nu e masina lui. Exact la fel este și la mine cu mașina mea și cea de la serviciu ... identic ... mai că imi vine și mie să trec pe Dacia Oil ... |
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
pai ori e bun ori e prost dacia oil
![]() voi nu pricepeti ca pana nu faci un test de laborator asupra unui ulei nu poti da un verdict ? sau va farmeca etichetele frumos colorate si ideea ca scrie made in eu. ? This post has been edited by han_1.6 mpi: 5 Jul 2007, 12:04 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
Adrian78 |
![]()
|
Eu am mai întrebat pe aici unde este un laborator la care am putea să testăm uleiul de motor dar nu am primit nici un răspuns ... încă ... cine știe ... poate vine vreun răspuns.
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
la fel cum eu am untrebat de ce e rau ca am pus 10w 40 in loc de 5w 40 si nu am primit decat raspunsuri pe langa. mai bine nu raspunzi daca nu te pricepi. TEHNIC. nu "mi se pare ca toarce mai frumos"
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
Azreil |
![]()
|
![]() I am Rock ... Group: Members Posts: 150 Joined: 11 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Pentru cei interesati , am folosit ulei Mobil 1 5w30 ESP Formula 1 , am facut deja 5000 de km de cand l-am pus , motorul merge bine , il turez cand trebuie
![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2008 Elegance 1.9 TDI
- B-82-KBA
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
@han_1.6 mpi Rau poate sa fie daca inainte aveai 5W40 ulei sintetic si acum ai pus 10W 40 ulei semisintetic. In general e bine sa pui acelasi tip de ulei in motor. (preferabil si acelasi producator).
Poti sa citesti mai multe despre asta pe carbibles.com |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Corbu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 763 Joined: 6 August 05 From: Canada ![]() |
QUOTE(han_1.6 mpi @ 5 Jul 2007, 12:02) pai ori e bun ori e prost dacia oil ![]() voi nu pricepeti ca pana nu faci un test de laborator asupra unui ulei nu poti da un verdict ? sau va farmeca etichetele frumos colorate si ideea ca scrie made in eu. ? Dacia OIL e bun la cat costa si ATAT. Exemplu concret> in Solenza am bagat pana la ultimul schimb numai Dacia Oil 10W40 si mers in stilul meu (cuminte in oras si sportiv in afara). Cand a ajuns la limita de 10.000 KM deja masina incepuse sa consume mai mult, nu mai era asa vioaie. Am pus ulei Castrol (nu zic de care tip exact) si NU am schimbat filtrul de aer, masina si-a revenit spectaculos, ba e chiar mai silentios un pic motorul. Acelasi ulei Castrol il pun in Logan de la inceput, dupa 15.000 KM motorul merge la fel, nu face cah, nu poc, nu consuma mai mult, nimic altceva. Ma tem ca nu as avea curaj sa las 15.000 KM in motor pe Dacia Oil 10W40 in conditiile in care la Solenza era deja byebye dupa 10.000 KM. P.S. Faza cu pretul e altceva, 1 L Castrol = 4 L Dacia OIL, dar cine vrea ceva mai bun nu cred ca alege Dacia OIL. |
--------------------
-------
-------
------- Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
Adrian78 |
![]()
|
Update:
- Mobil Synt S 5W40 este full sintetic. ... cel puțin așa scrie pe eticheta mare din față dar și la specificații atât în limba engleză cât și în română. Așa e sau mă contrazice cineva? |
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
l@u |
![]()
|
Asa este .
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() |
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
"If you've been running around on synthetic, don't change down to a mineral-based oil - your engine might not be able to cope with the degradation in lubrication."
sursa e:http://www.carbibles.com/engineoil_bible.html#additives acuma se pune problema asa: de ce se recomanda de catre mecanici pt timp de vara 10w40 ? si inca ceva daca aral5w40 (high tronic ) este semi sau full sintetic. |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
semi
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
atunci nu am nici o problema
![]() |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
nu este full sintetic. Uite ce scrie pe site la Aral la HighTronic 5W40:
High-end high-performance motor oil with Aral Synth-Technology with potential for extended oil-drain intervals. Helps to save fuel and to protect the environment. Large performance reserves even with maximum permissible oil-drain intervals and in engines with low oil consumption. Suitable for all four-stroke gasoline and Diesel (incl. direct injection and turbocharged) car engines. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
Adrian78 |
![]()
|
Pentru cine interesează:
- Promotie la Carrefour - Aral High Tronic 5W40 - 4 L - 1.200.000 - Promotie la Selgros - Castrol Magnatec 5W40 (ediția nouă) - 4 L - 1.400.000 - Permanent la Selgros - ELF Excellium LDX 5W40 - 4 L - 1.070.000 |
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 20:23 |