ce ulei de motor folositi?, pentru motoarele de logan pe benzina
![]() ![]() ![]() |
ce ulei de motor folositi?, pentru motoarele de logan pe benzina
eXtenSion |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|||
Corbu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 763 Joined: 6 August 05 From: Canada ![]() |
Mobil 1 5W-50 e pentru masini ce lucreaza la turatii inalte si in sarcina prelungita (ex motoare de turatie mare, motoare turbo), pentru Logan benzina e cam mult, posibil sa fie prea vascos la temperatura de lucru a motorului. 5W e OK pentru marea parte a tarii noastre.
Ceva mai potrivit pentru tine de la Mobil 1 cred ca ar fi fost 0W-40. Fereste-te de Mobil Synt S, nu ca nu ar fi bun, dar provenienta lui poate fi dubioasa. Se imbutelia si pe la noi si romanasii nostrii il substituiau cu alt ulei. This post has been edited by Corbu': 31 Jul 2008, 19:54 |
--------------------
-------
-------
------- Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
danut_b |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 2 November 07 ![]() |
Merci Corbu' pt explicatii.
EXtenSion nu fac multi km iarna sa zic cam 5-6000km. |
--------------------
Dacia
Logan
19.03.2007__ Ambition 16v
- B-86-L?M
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
5W40 Logan/benzina/tara noastra
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Corbu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 763 Joined: 6 August 05 From: Canada ![]() |
Pai da mestere, dar cum a zis omul, ulei Mobil 1 5W40 nu exista, ai 0W30 / 0W40 / 5W50, trebuie sa alegi unul din astea. Doar Mobil Synt S este 5W40 si asta e semisintetic si cine stie pe unde imbuteliat.
Lasa ca pentru iernile friguroase de la munte cu drumuri scurte nu strica nici 0W-, pentru zona de sud e mai OK insa un 5W- |
--------------------
-------
-------
------- Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Faptul ca am scris 5W40, nu inseamna ca i-am recomandat Mobil ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Corbu', Mobil Synt S 5w40 e full sintetic.
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
Corbu' |
![]()
|
Cum sa nu. Si bunica e virgina.
Pe bidon parca scrie syntetic technology bla bla, dar asta nu inseamna ca e full syntetic. Oricum ideea e ca nu e un ulei rau pentru Logan, dar nici nu merita sa dai prea multi bani pe el. Insa unele service-uri Dacia il vand ca Mobil 1, factureaza pe el la modul nesimtit ca si cum ar fi Mobil 1, dar ei baga doar Mobil Synt S de la butoi. Cine nu stie cat de cat cum sunt pozitionate pe piata produsele pleaca de la dealer fericit ca are Mobil 1 in masina, a dat 200 RON pe un schimb de ulei bun, dealaerul isi freaca mainile fericit ca a mai pacalit "un fraier". This post has been edited by Corbu': 31 Jul 2008, 20:31 |
--------------------
-------
-------
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Uite bidonul de Mobil (care clar nu e Mobil 1. Dar Mobil si Mobil 1 sunt branduri ale Exxon Mobil).Mobil_Synt_s.jpg ( Size: 36.75k )
Number of downloads: 270
Despre ce e in bidon nu ma pronunt. Nu lucrez in domeniu. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
Corbu' |
![]()
|
![]() ![]() A devenit intre timp Fully sintetic .... mai sa fie. Acum aproximativ 1 an pe etichete scrie Syntetic technology, in mod clar nu era treaba cu "Fully". |
--------------------
-------
-------
|
jelly |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 702 Joined: 3 October 07 From: București ![]() |
Eu folosesc Mobil 1 5w30 care mi se pare un ulei extraordinar de bun.In noembrie urmeaza al 3 lea schimb cu uleiul asta
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 - Laureate
- B030431 Lucrurile nu se întâmplă. Lucrurile sunt făcute să se întâmple. (John F. Kennedy)
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
danut, tu stai undeva unde sunt -30grade iarna? Daca nu, atunci nu are rost sa ai ulei de forma 0W/5W[...]. Pentru -20 e ok 10W sau 5W.
Dar tu schimbi uleiul in functie de anotimp? "Apropo voi ce ulei folositi iarna?" Poate nu am inteles eu bine.. Dar daca faci asta, sa stii ca nu are rost. Ajunge sa iei un ulei 0/5/10W40 si sa il schimbi cum scrie in cartea de intretinere.... |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Am facut schimbul cu Castrol Magnatec 5w40. Pret pentru 4L aproximativ 120 de lei (2 bidoane de 2L - 60 RON bidonul).
Deocamdata am facut 1200km cu el, e ok, nu pot sa spun ca e vreo diferenta intre el si Dacia Oil care a fost inainte. Vad ca din ce in ce mai multi sunt innebuniti ca uleiul sa fie ful sintetic, tot ce nu e asa e un gunoi, etc. Parerea mea e ca motorul asta merge foarte bine si cu uleiuri semisintetice schimbate la timp. Circula vorba ca tot ce e 5w40 e sintetic. Eu am mici semne de intrebare, atat la Mobil SyntS 5w40 cat si la Castrol Magnatec 5w40. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
danut_b |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 2 November 07 ![]() |
EXtenSion stau in Bucuresti.
Nu schimb uleiul in functie de anotimp ci dupa nr de km. Eu am intrebat in ideea ca urmeaza anotimpul rece si o sa merg mai mult timp cu acest ulei pe temperatura scazuta decat pe temp ridicata. |
--------------------
Dacia
Logan
19.03.2007__ Ambition 16v
- B-86-L?M
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Pentru anotimpul rece prima cifra inainte de 'W' trebuie sa fie cat mai mica (0 sau 5).
Pentru anotimpul cald, cea de-a doua cifra trebuie sa fie cat mai mare (30-40-50). Dupa cum au mai spus si altii, un 5w40 sau 5w30 e un compromis bun, care iti permite sa il folosesti si iarna si vara (destul de important amanunt pentru cei care merga pana in 15.000 pe an si fac decat un schimb de ulei). Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 1 Aug 2008, 15:48) Circula vorba ca tot ce e 5w40 e sintetic. Eu am mici semne de intrebare, atat la Mobil SyntS 5w40 cat si la Castrol Magnatec 5w40. Bafta! Mobil'ul ala chiare e full sintetic (era si acum un an ca mai am si acum bidonul de la schimbul de atunci asa ca nu te lua dupa Corbu' ca nu stie ce spune) de Castrol nu stiu dar Aral'ul 5w40 sigur e semi. This post has been edited by l@u: 1 Aug 2008, 21:15 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Zcorp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 24 June 08 ![]() |
Totusi la revizia facuta de Dacia, care ulei sa il aleg , care ii cel mai bun.....am intels ca poti sa alegi intre 2 tipuri de uleiuri...
|
--------------------
trabant
TT
3008
- cehia-99-SUC
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Daca mergi mai mult in oras, alege 5w30, daca mergi mai mult afara 5w40.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Corbu' |
![]()
|
QUOTE(l@u @ 1 Aug 2008, 21:11) Mobil'ul ala chiare e full sintetic (era si acum un an ca mai am si acum bidonul de la schimbul de atunci asa ca nu te lua dupa Corbu' ca nu stie ce spune) de Castrol nu stiu dar Aral'ul 5w40 sigur e semi. Ba stiu ce am vazut. Ultima oara cand am luat un contact vizual DIRECT si la obiect cu acel ulei a fost anul trecut in vara cand din intamplare am avut ceva treaba in Vitan in Bucuresti. Am luat la puricat tarabele pentru a gasi ce imi trebuia si era plin de Mobil Synt S pe acolo, printre altele as fi luat si ulei daca era la pret bun asa ca am dat un ochi si pe la uleiuri. 100% nu scria pe etichete Fully Syntetic, chiar ma agasa faptul ca toti tarabistii il laudau de numa numa ca fiind un fel de dar dumnezeiesc pentru Logan. Nu bag mana in foc insa de provenienta lui, posibil sa fi fost Floriol cu eticheta smechera, oricum m-am abtinut la a cumpara atunci. In fine, nu are sens sa despic firul in patru, pana la urma fiecare cumpara ce vrea. Nu mai gasesc acum linkul dar vazusem pe undeva prin descrierea la un Mobil 1 0W40 ceva de genul "Ulei trisintetic.....", asta ca sa vedem unde a ajuns marketingul si ce a ajuns termenul de "ulei sintetic". Numai bine la toti. This post has been edited by Corbu': 4 Aug 2008, 21:37 |
--------------------
-------
-------
|
adisan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 19 December 04 From: ORADEA ![]() |
Eu foloseam Castrol TXT Softec Plus 5W30 (care nu se mai produce)
Acum insa folosesc CASTROL SLX Profesional 5W30, care are aceleasi proprietati. Preferabil de cumparat direct de la distribuitori si nu din magazin, te scapa de acel "adaos" ![]() |
--------------------
DACIA LOGAN
Preferance 1.4 MPI
- BH - xx - xxx salutari din Ardeal....
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Dacia oil. Am avut elf excelium si nu am vazut vreo diferenta.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Retype |
![]()
|
![]() Himera Group: Members Posts: 223 Joined: 27 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
'nspe mii de topicuri despre ulei.
Ideea e sa il schimbati la timp (10k km), nu neaparat sa puneti cel mai scump ulei. Elf 5W40 este recomandat si de Renault si e acceptabil la pret. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Retype |
![]()
|
![]() Himera Group: Members Posts: 223 Joined: 27 November 06 From: Bucuresti ![]() |
la timp inseamna 15 mii la benzinare
|
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
Marso |
![]()
|
![]() ***Membru*** Group: Members Posts: 547 Joined: 1 September 06 From: Bu***esti ![]() |
sau 20 mii la cele mai noi
![]() |
--------------------
Logan
Laureate 1.6 MPI
2006 Gri Perla + GPL Renault Megane Privilege 1.6 16V Bleu
MCV Laureate 1.5 DCI 2007 Gri Platine |
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
La Sandero si Logan II schimbul se face la 20000? Pai de ce? Ce s-a modificat?
|
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
Corbu' |
![]()
|
De cateva luni a crescut intervalul reviziei cu 5.000 KM la toate modelele (acum este 20.000 benzina si 15.000 diesel) livrate din acel moment. Cele vechi merg dupa vechea forumla de 15.000 benzina si 10.000 diesel.
Nu s-a modificat nimic, doar marketingul isi face treaba. This post has been edited by Corbu': 8 Aug 2008, 09:00 |
--------------------
-------
-------
|
Andy_ACS |
![]()
|
Probabil ca au vazut ca schimband la 15.000 nu au crapat motoarele si s-au gandit sa o mai lungeasca
![]() In legatura cu intervalul de schimb - nu trebuie sa fim fixisti si sa schimbam la un anumit numar de km (10K, 15K, 20K) indiferent de conditiile de exploatare. Daca masina merge in conditii grele (oras aglomerat, caldura foarte puternica, drumuri scurte si dese cu motorul rece, etc) uleiul poate fi schimbat chiar putin mai repede. De altfel este si o recomandare dacia (nu obligaie) in acest sens. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
Retype |
![]()
|
A cumparat cineva in ultimul timp ulei de pe Vatra Luminoasa, de la www.uleiuri.ro ?
Ma intereseaza daca livreaza si en-detail. Mersi |
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
Corbu' |
![]()
|
Daca te duci la ei la sediu.
|
--------------------
-------
-------
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 01:31 |