DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cat de prost merge internetul prin zappul

RIon
post 29 Aug 2004, 17:57
Post #31

pasionat

Group: Members
From: CJ

AlexV, demonstreaza-mi ca nu e bun pt. mail!!!
Calculeaza si singur, frecventa e de 450, nu de 900. Ia un manual de fizica:)

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alex
post 29 Aug 2004, 19:53
Post #32

Membru autentic

Group: Admin

freventa mai mica -> arie de acoperire mai mare cu putere de emisie mai mica.

...

Terminalele CDMA emit cu o putere pe undeva intre 180mW si 200mW, ceea ce evident este mult mai putin ca cei 2W de la GSM900 si 1W la GS1800 (puteri maxime).

E de bun simt aprecierea ca frecventele mai inalte sunt mai periculoase, asta nici n-ar trebui comentat.

Sa lamurim acum problema cu capacitatea de penetrare a obstacolelor in functie de frecventa.

Daca consideram un zid cu o grosime foarte mare si trei semnale radio pe 450MHz, 900MHz, 1800MHz si eventual 1900MHz care bat perfect perpendicular pe suprafata lui, la masuratori se constata ca semnalul cu frecventa cea mai mare a \"patruns\" cel mai adanc in blocul de beton, observam ca semnalele cu frecventa cea ma mica nu reusesc sa patrunda mult in zid.

Pe de alta parte, atenuarea in mediu de comunicatie creste cu frecventa, la 450MHz vom avea o atenuare mult mai mica decat la 1800MHz.

De aici rezulta ca 450MHz este \"suitable\" pentru a acoperii arii mari, sate, periferii ale oraselor, munti, iar frecventele superioare sunt indicate pentru aglomerari urbane, unde vrem sa avem penetrare in cladiri peste tot, in lifturi, etc.

De la teorie si pana la practica vedeti si voi ca este distanta mare...ZAPP face telefonie in oras....

--------------------
N/A N/A N/A
snafu
+
AlexV
post 29 Aug 2004, 21:49
Post #33

Admin?

Group: Admin
From: Bucuresti

e foarte simplu de ce nu e bun nici pentru mail.
iti trimite cineva un mail cu un atasament de vreo 500 de k si stai si astepti de iti vine rau. asta daca iti merge. eu am incercat doar un mail in zona branului si nu a mers de nici o culoare. mentionez ca in acelasi loc a patruns romtelecomul (in nici un caz nu il ridic in slavi) deci nu e un loc uitat de lume.

cat despre frecventa stiam exact ce a postat alex. frecventele mici nu patrund prin cladiri. si eu imi petrec foarte mult din viata in bucuresti. cat despre puterea medie de emisie stiam de la un inginer in gsm ca la 900 e mult mai mica decat cea postata de alex.

da am si eu o intrebare pentru tine. esti cumva actionar la zapp???

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
RIon
post 30 Aug 2004, 07:51
Post #34

pasionat

Group: Members
From: CJ

alex, inca nu exista repetitoare, de aia nu e semnal in baruri underground. Si ia o sursa reala nu un thread.
Mie nu mi se intampla nimic cu mailul, trimit 1 mega in 1.5 minute, fara problema, la primire, la fel. Trebuie insa semnal full.
Nu sunt decat dealer, insa , ca orice discutie intre oameni educati, imi plac argumentele, si de obicei despre ce nu stiu, nu imi dau cu parerea.
E evident, sunt si vor fi oameni nemultumiti si multumiti, hai sa nu facem o polemica:)

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 18:50
Forum Renault