DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Intretinerea masini...

B-19-WYU
post 11 Aug 2004, 10:48
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Stiu ca e un pic stupida intrebarea dar ... cum naiba curatati voi spatiul ala dintre motor si bord acolo unde se afla si goarna de la alarma si rezervorul de apa pt stergatoare? La mine s-a umplut cu frunze uscate, praf depus in mai multe straturi ce a devenit noroi, etc... Faza e ca nu prea pot sa bag mana (cam ingust) si doar cu apa nu se duce. Need some help pls. De asemenea... voi ati bagat ulei in praguri sau chestii de genul asta? E recomandat? Ce operatiuni de "intretinere" faceti? Astept va rog nishte sfaturi. Multzam!

--------------------
Dacia Logan Ambition 2006 - B ?? ???
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 12 Aug 2004, 00:27
Post #2

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Nu e chiar asa de ingust spatiul ala. Se poate baga mana. Te chinui putin sa ajungi in fiecare colt, dar merge. Ar fi recomandat sa-ti pui si un grilaj dintr-acela de SLZ care sa acopere locul ala. Cel; putin nu o sa mai intre atata mizerie. In plus, pe grila respectivului plastic poti sa pui plasa de tantari sa nu-ti mai intre foarte multe frunze. Am spus foarte multe, pentru ca oricum mai intra pe laterale, ca plasticul ala nu acopera cavitatea chiar etans.

In afara de asta, ca intretinere: ulei in praguri si in usi plus hayon (mie cand ploua torential imi mai intra apa in hayon si de-aia am dat si acolo). In plus, eu am dat cu ulei si pa pe interiorul aripii, in zona unde se afla semnalizatorul. Se deschid usile din fata si cu o pompita bagi ulei acolo, ca se aduna foarte mult noroi.

In rest, ce fac eu e intretinere uzuala. Adica un curatat al interiorului, o spalare exteriora cu indepartarea eventualelor zgarieturi fine, umflarea rotilor, schimbarea benzii adezive de pe cuiele usilor, etc.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Andy_ACS
post 16 Aug 2004, 21:18
Post #3

Yes, I'm not!

From: Craiova

Cum schimbarea benzii adezive de pe cuiele usilor??? Eu nu am asa ceva. Abia am luat masina si nu are
cum indepartezi zgarieturi fine prin spalare???

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
bogdan_o
post 17 Aug 2004, 16:23
Post #4

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Pai eu mi-am pus asa ceva pe usi sa nu mai faca zgomotul specific de cutie de conserve la inchiderea lor. Zgarieturile nu se indeparteaza prin spalare. Eu am spus o spalare cu indepartearea zgarieturilor, ceea ce presupune ca dupa spalare sa iei putin polish sau (si mai bine) pasta de zgarieturi si sa incerci sa le indepartezi.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Andy_ACS
post 19 Aug 2004, 23:52
Post #5

Yes, I'm not!

Am inteles!! Si pe mine ma supara zgomotul facut la inchiderea usilor, dar mai ales faptul ca trebuie sa le trantesti tare ca sa se inchida
smile.gif

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
Jack Daniel's
post 20 Aug 2004, 01:03
Post #6

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Daca o sa pui banda adeziva sau altceva o sa se inchida si mai greu decat se inchid acum , in schimb o sa ai un sunet la trantirea usii mai apropiat de cel facut de o masina din vest . Nu pune prea multa daca pui , ca o sa poti bloca respectiva usa cu succes .

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
Andy_ACS
post 20 Aug 2004, 20:53
Post #7

Yes, I'm not!

Merci pt sfaturi, cineva mi-a mai zis ca usile se inchid greu pt ca sunt chederele neuzate destul si ca dupa mai multe inchideri/deschideri, deci dupa o oarecare uzura usile se vor inchide mai usor (cu chederele putin aplatizate).
:wink:

--------------------
- - -
+
florinc
post 22 Aug 2004, 20:08
Post #8

Membru autentic

Nu are nici o legatura uzura chederelor cu inchiderea usilor. La masinile normale se inchid usile de noi, asa ca asta cu chederelor pica. Sunt proste, asta e.

--------------------
Opel/Dacia Vectra B/Solenza - .
Opel Vectra B
+
Andy_ACS
post 22 Aug 2004, 21:26
Post #9

Yes, I'm not!

da, la masinile serioase se inchid din prima zi, dar eu stiu ca la berlina pe care am avut-o inainte asa a fost : la inceput dadeai tare cu usile ca sa se inchida, apoi s-au mai lasat

--------------------
- - -
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 11:36
Forum Renault