Inlocuire amortizoare, Amortizoare
![]() ![]() ![]() |
Inlocuire amortizoare, Amortizoare
mucu |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 11 January 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
Solenza
2002 Clima
|
|||
Trofin Liviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 17 May 06 ![]() |
Dupa ce am facut 4000km cu noile arcuri si amortizoare fata, s-au rupt si arcurile pe spate si le-am schimbat impreuna cu amortizoarele. Distractia a costat 650 ron piese, manopera, bacsis.
|
--------------------
Renault
Megane
2007
- Cl-02-xxx
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
@mucu Amortizoarele este recomandat sa se schimbe impreuna (fata sau spate) pentru a nu afecta tinuta de drum a masinii.
Si da, surubul de fixare a amortizorului pe punte se cam gripeaza. De aceea e bine cand puneti noul amortizor sa bagati o cantitate mare de vaselina pe surub ca sa nu se mai repete figura. Se fabricau Solenze in 2002? ![]() This post has been edited by nh1980ro: 30 Oct 2007, 20:48 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
ce s-a rupt? ai avut ceva greutate mare sau din senin?
|
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
am schimbat amortizoarele fata la DSN (fosta masina a sotiei) la doar 17.000 km. a curs unul si a trebuit sa le schimb pe ambele.
problema este ca ppiulitele se desfac foarte greu cu cheia. dar cind folosesti pistolul pneumatic se schimba situatia. acesta actioneaza ca un ciocan rotopercutor si desface orice piulita sau surub. astfel am inlocuit amortizoarele fara sa ma chinui deloc. conluzie: in astfel de cazuri apelati la un service cu levator , instalatie de aer comprimat si scule pneumatice. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
pskint25 |
![]()
|
![]() Membru de ieri pe maine Group: Members Posts: 500 Joined: 15 June 07 From: Aproape ![]() |
cele pe gaz sunt bune are cineva puse? cele mai bune raport cal pret ce imi puteti recomanda?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS
- B81PSK Always ahead!
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Ia d-alea pe ulei. Eviti mai multe probleme astfel.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Trofin Liviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 17 May 06 ![]() |
@ Alex_axn. Deloc, aveau aproximativ 120.000km. Cica s-a decalit metalul. Nu merg niciodata cu mai mult de 2 persoane si 20 kg. bagaje
This post has been edited by Trofin Liviu: 6 Nov 2007, 17:52 |
--------------------
Renault
Megane
2007
- Cl-02-xxx
|
|
pskint25 |
![]()
|
![]() Membru de ieri pe maine Group: Members Posts: 500 Joined: 15 June 07 From: Aproape ![]() |
NH ce probleme pot aparea la cele cu gaz?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS
- B81PSK Always ahead!
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Alea pe ulei sunt cele de fabrica puse si sunt mai moi. Astea solicita mai putin caroseria si eviti problemele cu bucsi etc.
Plus ca cele pe gaz se spune ca sunt mai putin fiabile. (asta n-am de unde sa stiu). |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
scuze ca am redeschis topicul,dar intrebarea e cum scot suruburile de peindere pe punte dupa ce am scos piulita.am batut cu ciocanul in ele si nu au iesit.mai au ceva pe le,vreo saiba sau bucsa de metal inafara de cea de cauciuc?
|
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Pe spate, nu ?
Din cate am aflat... unele se cam blocheaza incat abia daca ies cand le incalzesti cu flacara.... Tot e bine ca ai reusit sa scoti piulitele, ca distanta tare mica intre ele si punte si abia incape cheia inelara. Cum ai reusit sa scoti piulita ? |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
piulita se scoate usor si nu trebuie cheie inelara ci una fixa de 22...
daca nu mai poti scoate surubul de pe bucsa amortizorului nu ai decit sa il tai cu polidiscul si alt surubin locul lui...bafta |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Le tai cu flexul si daca nu gasesti suruburi amortizoare noi, pui suruburi de bascula Dacia berlina. Sunt mai lungi, dar mai faci cateva randuri la filet si e OK. Suruburile de bascula sunt argintii. Ai grija la duritatea lor, ca sa nu se rupa la prima groapa. (adica sa fie tratate cum trebuie - daca imi aduc aminte bine trebuie sa aiba un 8 pe ele).
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
Ale mele au 9 pe ele.important e sa nu fie sub 7,asa mi-a zis un mecanic.
|
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
deci..piulita am scoso cu greu dupa ce am dat cu un spray intreg penetrant..dar nu pot sa scot surubul.am batut in el si nimik.m am dus la mecanic,si a yis ca l taie,dar ca bucsa care am luat o de amortiyor de nova e prea larga si ca surubul ala mai are el o bucsa de metal..si ca sa fac rost de surubul ala....daca pun un ax de bascula din ala,cu bucsa de bascula,fara nimic nu mere?
|
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
cauti la un magazin de suruburi un surub cu piulita m 16 de vreo 7 cm (nu stiu exact lungimea ,o masori) si iti mai trebe 2 saibe plate mari care le bagi una in fiecare capat al busci intre bucsa si urechi le pui acolo si nu mai ai treaba nu mai trebe nici o bucsa de tabla intre surub si bucsa de bascula de berrlina ATENTIE SA BAGI VASELINA IN BUCSA CA ALTFEL VEI PATI LA FEL DE ACEEA A RUGINIT SURUBU PE BUCSA CA NU A AVUT VASELINA
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
deci sa pun surub de diametru 16 in loc de 14..e o idee..ai inercat o tu merge?
|
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
imi cer scuze era vorba de 14 nu 16 gresala mea
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
curentat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 10 December 08 ![]() |
salutare...preturi amortizoare fata .....??? ce recomandati ulei sau gaz? sunt in cautare si nu am gasit in iasi decat cele de asam la 120 lei si de fabrica la 210 lei buc...astept niste preturi si pareri multumesc
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
Bullix |
![]()
|
![]() Solnitzar fidel Group: Members Posts: 655 Joined: 21 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Amortizoare Monroe or fi existand pentru Solenza? Pentru fata, mai exact...
![]() |
--------------------
Dacia / Dacia
1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI
1989 / 2004 Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
|
|
curentat |
![]()
|
da sunt la 210 lei in iasi
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
Pitesti- amortizor fatza solenza 150 lei buc _ Monroe_ pe ulei...
si eu sint in dubiu cu amortizoarele pe fatza,chiar nu stiu de care sa imi cumpar...marca amortizorului nu discut,Monroe,dar nu stiu gaz sau ulei...o experientza neplacuta pe spate o am cu Bilstein pe gaz si dupa 1 an si 6 luni sint VARZAAAA,troncane urit rau...cred ca in final ramin la Monroe pe ulei tinind seama ca le montez si pe fatza |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
curentat |
![]()
|
am gasit de sibiu o fi de la bilstein ? 105 lei buc fata
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
sorcer |
![]()
|
Kamikaze Group: Members Posts: 234 Joined: 2 September 05 From: Petrosani ![]() |
deci daca vrei se pot schimba in spatele blocului amortizoarele. Eu mi-am confectionat singur ceva asemanator cu o presa , am schimbat fara probleme. Ca marca am cumparat Bilstein pe ulei , parca erau cele mai ieftine , 110 lei sau ceva de genu , si pot sa zic ca sunt ok amortizoarele.
|
--------------------
mazda
626 , vw t2 , renault master , dacia solenza
1986-2003
- -----
|
|
mihai230 |
![]()
|
![]() ing. Group: Members Posts: 105 Joined: 30 January 10 From: Bucuresti ![]() |
Salut. Baieti, eu lucrez pe santier, am de unde sa iau fier-beton de 8, teava de 15 si tije. Vreau sa imi fac o presa de arcuri sa imi schimb amortizoarele. Din fier-beton imi fac carlige si le sudez de bucatile de teava, imi trebuiesc 4 si 4. Acum, intrebarea mea este de cati milimetrii este diametrul spirei de arc fata solenza? Stie cineva?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
- b-03-gfx
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Ø 13,1 mm fata;
Ø 16 mm spate. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
apropo, la cele diesel au spirele mai groase ?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
mihai230 |
![]()
|
![]() ing. Group: Members Posts: 105 Joined: 30 January 10 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
- b-03-gfx
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Arcurile de la diesel sunt identice cu cele de la benzina.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 15:14 |