DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages « < 5 6 7 8 9 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre medici

kaspersky
post 3 May 2005, 13:43
Post #181

maistru Zen

Group: Members
From: Cluj-Napoca

Toata lumea se plinge ca salariile profesorilor, medicilor sint mici, chiriile sint mari. In localitatea in care m-am nascut nu era nici macar un medic de familie. Nimeni n-a vrut sa vina la tara desi primaria a oferit cabinet + locuinta! Pina la urma au aparut 2 basarabeni sot si sotie. Cei din RO n-au vrut nicicum sa vina, deh, toti s-au nascut la oras!
La fel e treaba si cu cadrele didactice, numai suplinitori pe la scolile de la tara!

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
os
post 3 May 2005, 13:48
Post #182

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

@body: negativ.
Sa fie bagat la pîrnaie angajatorul care a comis fapta penala (asa ar trebui: cu finantele nu te joci); ce vina are angajatul ca patronul e-un nesimtit? Aici vorbesc si de "firme" mari de stat care au "datorii" de ani de zile la casele de asigurari sociale si de sanatate... si managerii aia inca n-au putrezit in beciuri?????????????

Sa stii ca am vazut cel putin un caz in care la fel a functionat si o asigurare incheiata in Romania- deci de fapt se poate.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
costi
post 3 May 2005, 13:55
Post #183

Membru autentic

From: Bucuresti

Partea negativa a salarizarii proaste in invatamint si medicina este numarul din ce in ce mai mic de amatori pt astea doua meserii.
Din cite imi aduc aminte anul trecut era omul si locul la medicina in Buc iar la ASE potop.
Nici la Universitate nu se mai inghesuie multi si oricum dupa ce termina numai in invatamint nu se mai duc.

--------------------
DSN/SLZ
+
paulp
post 3 May 2005, 14:30
Post #184

Bagator de seama!

From: Iasi

Pentru argumente ca cele de mai sus am pus eu diploma in rama si mi-am bagat picioarele in toti anii de facultate si-n toate noptile pierdute sa invat... Sa nu ajung sa cer spaga de la pacient pentru a supravietui....

Din pacate sint multi ca mine, si vor fi si mai multi...
022.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
GABY IS BACK !
post 3 May 2005, 15:03
Post #185

Membru autentic

From: bucuresti - 4

QUOTE(kaspersky @ 3 May 2005, 14:43)
Toata lumea se plinge ca salariile profesorilor, medicilor sint mici, chiriile sint mari. In localitatea in care m-am nascut nu era nici macar un medic de familie. Nimeni n-a vrut sa vina la tara desi primaria a oferit cabinet + locuinta! Pina la urma au aparut 2 basarabeni sot si sotie. Cei din RO n-au vrut nicicum sa vina, deh, toti s-au nascut la oras!
La fel e treaba si cu cadrele didactice, numai suplinitori pe la scolile de la tara!
*

Sa nu exageram.
Tu kaspersky, te-ai muta asa usor ( nu are importanta, "la oras", "la tara" ) in alta parte. Chiar daca e vorba de cabinet ( adica loc de munca ) si de locuinta ( probabil o casa - nu comentez starea sau confortul, ca nu stiu - lipita sau in aceiasi curte cu cabinetul ).
Aici nu putea sa vina un stagiar sau un rezident, ca sa putem sa "aruncam" apoi: "sa nu se planga de salarii si chirii ca ..." sau "s-au nascut toti la oras.."

Nu stiu cine se muta asa usor....indiferent de salariu, conditii...
Ce faci cu prietenii, familia,....ah, o chestie temporara, pentru ceva recompense substantiale...cred ca sare tot romanu', dar altfel...

Iar ca profesor, sa faci naveta, stiu eu un caz in care dupa cheltuiala cu transportul ramanea cu mai putini bani decat daca statea suplinitor la ea in comuna. Dar a preferat naveta, pentru post, ca sa aiba un nr de ani ca titular, etc. A facut cineva o socoteala, cat costa transportul.( bani, timp, energie, nervi...) ...Nu e usor...Nu e vorba de "nascuti la oras...".

This post has been edited by GABY IS BACK !: 3 May 2005, 15:09

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
kaspersky
post 3 May 2005, 15:14
Post #186

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

@gaby - eu tocmai m-am mutat in ianuarie din CJ in TM, motivul: am schimbat locul de munca. Consider ca e mult mai usor sa te muti in alta localitate, sa-ti schimbi meseria daca e cazul, sa faci orice ca sa lucrezi si sa cistigi cinstit decit sa stai si sa-ti plingi de mila ca statul(aka sistemul) nu-ti da un loc de munca sau un salar cinstit. Nu de alta da statu' nu prea misca nici un deget, sau chiar daca-l va misca o sa fie poate prea tirziu, si tare mi-e sa nu fie degetul mijlociu!

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
GABY IS BACK !
post 3 May 2005, 15:30
Post #187

Membru autentic

From: bucuresti - 4

QUOTE(kaspersky @ 3 May 2005, 16:14)
@gaby - eu tocmai m-am mutat in ianuarie din CJ in TM, motivul: am schimbat locul de munca. Consider ca e mult mai usor sa te muti in alta localitate, sa-ti schimbi meseria daca e cazul, sa faci orice ca sa lucrezi si sa cistigi cinstit decit sa stai si sa-ti plingi de mila ca statul(aka sistemul) nu-ti da un loc de munca sau un salar cinstit. Nu de alta da statu' nu prea misca nici un deget, sau chiar daca-l va misca o sa fie poate prea tirziu, si tare mi-e sa nu fie degetul mijlociu!
*

Nu cred ca cei care aleg sa nu se mute, stau si-si plang de mila ca nu au primit de la stat. Iar in cazul doctorilor, ei sunt obligati sa ia ce le da statul. Trebuie sa faca acei ani, unde sunt repartizati. Nu se duc ei sa faca stagiatura sau rezidentiatu', unde cred ca-i mai bine...
Iar faza cu schimbatu' meseriei, sa ma scuzi...
Acu ne suparam ca doctorii privesc medicina ca pe o afacere, ca s-au apucat de ea fara "chemare", acu o dam dracu de pasiune si ii invitam sa-si schimbe meseria.

Tu ai ales sa te muti deoarece ti-a convenit tie. Nu generaliza. Nu cred ca ti-a fost usor. Ai pus in balanta AVANTAJE si DEZAVANTAJE, indiferent de natura lor, si parerea TA, subiectiva , a fost ca "merita sa te muti". Poate altul, in exact aceleasi conditii, spunea NU.

P.S.: O intrebare: daca noul tau job era intr-o localitate mica si retrasa, te mai mutai ? Sau faptul ca este vorba de Timisoara, a contat la AVANTAJE.
Nu doresc sa-mi raspunzi. Doar sa te gandesti la o alternativa rurala si sa-ti dai un raspns SINCER.

This post has been edited by GABY IS BACK !: 3 May 2005, 15:54

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
cosmin_m
post 3 May 2005, 15:34
Post #188

Membru autentic

Kaspersky, nu discutam despre un 1 persoana, ci despre sute de mii, caci despre acest numar este vorba daca alaturi angajatii din invatamant celor din sanatate.
In primul rand, ma indoiesc ca tu te-ai mutat din CJ in TM pentru 1 milion in plus la salariu. Am dreptate ?
In al doilea rand, nu poti sa ceri si sa-ti doresti ca toti profesorii si toti medicii sa se reorienteze profesional. Nu vom gasi oameni care sa-i inlocuiasca.Medicina nu se invata ca programarea, in 2-3-4 ani, ci in 10 ani, la fel cum un pedagog bun se formeaza in timp.
Nu in ultimul rand, degradarea profesionalismului in aceste 2 domenii ne afecteaza direct. De ce ? Pentru ca alternativa particulara inca nu s-a dezvoltat suficient in tara, si mare parte din cabinetele particulare/facultatile particulare se bazeaza pe cunostintele si experienta acumulate in institutiile statului de personalul propriu.

Exista o problema cu salarizarea si implicit a situatiei sociale a lucratorilor in invatamant si sanatate. A da vina numai pe cei care lucreaza acolo este o mare greseala. Problema este una de management a resurselor, la toate nivelurile.

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
dumitru
post 3 May 2005, 15:46
Post #189

Membru incepator

From: Sydney

QUOTE(asarban @ 3 May 2005, 14:09)
Cand nu vor mai fi profesori, medici atunci si statul o sa plateasca mai mult..momentan se merge pe principiul: Nu-ti convine? Pleaca..am 100 la usa care sa-ti ia locul!
*

Asarban ai inteles mai mult de o groaza; medicina romaneasca e intr-o degradare continua ... aia 100 de la usa, daca sunt, sunt buni de put; nu ai absolut nici o idee ce ratati termina medicina; sper sa nu ajungi pe mana alora care zici tu ca sunt 100 la usa.

--------------------
Honda Civic GLi 1.7 - -
+
costi
post 3 May 2005, 16:23
Post #190

Membru autentic

Dumitru tu la Sydney noi aici...
Principiul ramine din pacate si e la loc de cinste in soc. RO;
Ca cei din urma nu sint de calitatea celor dintii e alta problema.

--------------------
DSN/SLZ
+
madalina
post 4 May 2005, 10:00
Post #191

Membru autentic

Si functionarii publici au salarii de mizerie si nici nu au voie sa aiba nici-un alt venit cu exceptia salariului. Profesorii pot da medidatii (desi este cel putin jenant sa fii nevoit sa dai meditatii pentru a supravietuii si nu orice profesor poate da meditatii), medicii pot avea si cabinete particulare, pot lucra isi in clinici particulare (desi aceste joburi multiple le diminueaza din timpul destinat studiului, odihnei pentru o noua zi de lucru in care o greseala poate insemna moartea unui om)....

Un consilier al unui ministru are 6.000.000 lei, lucreaza 12 ore pe zi si apoi ne miram ca primesc "atentii".

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
alex-n
post 4 May 2005, 19:53
Post #192

Salutare tuturor. Citesc de ceva vreme forumul asta, in special partea cu pareri despre Dacia Logan, probleme tehnice si alte metehne intalnite la aceasta "cea mai buna masina romaneasca din lume".
Nu mare mi-a fost mirarea sa constat si pe aici sportivi in aruncatul cu piatra in medici (si mai nou in profesori) pentru ca au tupeul sa considere ca, dupa atatia ani de invatat, merita ceva mai mult decat ce le ofera societatea (2 700 000 / luna + tona de rosii pe care si-o iau in freza de fiecare data cand au curajul sa se planga ce viata de mizerie au - bineinteles, vorbesc de situatia mea).

As avea cateva replici la ce au scris cativa domni si o doamna/domnisoara anterior.

In primul rand toti cei rau intentionati de pe acest forum isi/ne pun intrebarea:" Daca sunt salariile asa mici in sistemul medical, de ce ati mai dat la medicina?" Nu vreau sa-mi motivez alegerea carierei fata de acesti oameni, cum de altfel nici eu nu le cer socoteala pentru deciziile lor in viata. Eu intotdeauna am respectat si respect fiecare profesie, fara sa ma intereseze care au fost motivele ascunse care au stat la baza alegerii lor, si de aceea am pretentia ca si ceilalti sa o respecte pe a mea . Cu toate astea, vreau sa va relatez, in mare, situatia promotiei 2004 (al carei absolvent sunt si eu):
- 10% din ei sunt in urmatoarea situatie: 1. Fie au parintii profesori univesitari sau medici si au un loc asigurat sunt aripa calda a lui taticu' fara sa se omoare cu invatatul si stressul unui examen de rezidentiat, sau 2. Parintii isi permit sa plateasca intre 10 000 si 20 000 euro pentru postul odraslei (scapind-o de asemenea de corvoada unui exmen de admitere in rezidentiat).
- 30% din ei si-au bagat picioarele in sistemul romanesc si in pacientii romani si si-au luat talpasita in alte tari unde medicii sunt respectati de la stagiar sau intern pina la profesor universitar.
- 30% din colegi si pus diploma in cui si s-au angajat la firme de medicamente si aparatura medicala unde au salariu decent, masina, telefon, bonuri de masa.
- Restul, au ramas ca naivii (a se citi fraierii) in mocirla sistemului romanesc, rugandu-se la Dumnezeu pt sanatatea parintilor si bunicilor ca sa ii intretina pina la varsta de 35-40 de ani.
Eu si sotia mea ne incadram in ultima categorie cu un venit net lunar de 5 400 000 lei.
Nici eu, nici sotia mea nu acceptam "atentiile" pacientilor pt ca nu vrem ca cei care dau sa se considere indreptatiti sa li se acorde mai multa atentie "pt ca ei au dat", decat ceilalti pacienti.
Locuim la parintii sotiei mele, iar cea mai mare parte a "posesiunilor" noastre ne-au fost facute cadou. Deci nu ne permitem sa stam cu chirie, ce sa mai vorbim de mutatul in alt oras, cum sugera d-nul antivirus (pt necunoscatori, kaspersky).

Spunea cineva ca stam cu mainile in san si asteptam cu mina intinsa ca statul sa ne dea bani, iar schimbarea trebuie sa o facem noi, din interiorul sistemului. Nimic nu poate fi mai FALS in aceasta afirmatie. Medicii consacrati, care castiga bine "la negru" nu au nici un chef sa-si imparta venitul cu statul sau ca statul sa-i dea mai putin decat castiga el. Asa ca ei nu misca un deget. Medicii tineri nu au nici o putere si chiar daca ar incerca sa faca ceva, vor avea viata grea cu seful clinicii pt motivele de mai sus. Totul trebuie schimbat de sus, de la separarea fondului de sanatate de restul bugetului, de la cresterea bugetului pt sanatate, pana la comdamnarea penala a celor care conditioneaza actul medical.

Cu toate astea, eu as avea o solutie: medicul sa munceasca fix cat este platit. Adica: sa zicem ca un salariu decent pt un stagiar ar fi 300 euro/luna. Asta inseamna 2,15 euro/ora. Salariul actual al stagiarului este de 75 euro/luna. Deci, asta inseamna 35 de ore muncite/luna, adica 1 saptamina, iar 3 saptamini/ luna spitalele sa fie inchise. Asa v-ar conveni domnilor?

Spunea cineva ca "el plateste asigurari la greu" si vrea sa fie tratat bine, eventual sa paseasca pe petale de trandafir. Tin sa va anunt ca banii ii platiti bugetului de stat. Pt ca banii nu ajung unde trebuie, nu e vina noastra. Asa ca luati-va cu statul de piept pt ca in spitale nu sunt fase, algocalmine, nu sunt reactivi pt glicemie, etc, etc. Asta apropo de afirmatia ca "sistemul trebuie schimbat din interior".

Ar mai fi multe de spus, dar vad ca celelalte raspunsuri i-au lasat reci pe acesti domni, asa ca ma opresc si eu aici.

P.S. Va doresc sa fiti tratati NUMAI de medici care, in timp ce va consulta sau va umbla prin burta, sa se gandeasca la ce va minca familia lui maine, la cum isi va plati intretinerea si la cum isi va schimba perechea de pantofi pe care o are din facultate.

Numai bine tuturor,

Alex

This post has been edited by alex-n: 4 May 2005, 19:56

--------------------
Dacia Berlina - B-45-@@@
+
costi
post 4 May 2005, 20:14
Post #193

Membru autentic

fiecare isi apara pozitia si asa este si normal; tu spui "luati-va cu Statul de piept"; esti CINIC si daca asa gindesc toti doctorii din RO chiar nu mai aver nici o sansa!
CUM sa ne luam cu statul piept? singura noastra putere este sa ne platim darile la stat; noi sintem bolnavii care abia ajungem la spital si asteptam sa ne faceti bine. Cind si cum sa ne luam cu statul de piept? VOI ce faceti? va plingeti ca aveti salarii mici! Ce faceti sa va creasca? Va plingeti aici pe forum? Faceti reclamatii, cereti prin Colegiul medicilor sa se ia masuri, faceti ceva.
Vreti s-o facem noi pacientii? Asta-i absurd. Ministrul sanatatii e dintre voi, pt noi!
Va plingeti de salarii mici. Asa este. Faceti greva! Nu-mi aduc aminte decit de cadre medii facind greva, nu de medici. Asta inseamna ce sinteti multumiti! Nu mai munciti pina cind CAS nu va revine integral! Daca este prea mic cereti suplimentarea lui dar fiti voi insiva multumiti de calitatea serviciilor.
Voi ce faceti insa? Cind vi se imbolnaveste cineva ii gasiti cel mai bun medic in domeniu, o rezerva si medicamente. Noi va injuram pe voi pt conditiile subumane in care sintem tratati in spital. N-am auzit de o asistenta sefa sau administrtaor de spital dati afara!
NU trage spuza pe turta voastra cind sistemul sanitar e in paragina. NU va convin conditiile in care va faceti meseria si nu aveti cojones sa luptati pt imbunatatirea/schimbarea sistemului duceti-va la importatorii de de medicamente care fac profituri uriase pe spatele bugetului de sanatate si lasati-ne in mizetia noastra !
Am obosit sa mai pledez vinovatia voastra si a sistemului asta nenorocit asa ca poti consulta : http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...&#entry16949266

# 34

Multa sanatate !

--------------------
DSN/SLZ
+
madalina
post 4 May 2005, 20:21
Post #194

Membru autentic

Macar daca medicii ce conditioneaza tratarea unei boli de un anumit tarif si-ar schimba obiceiurile in cabinetele/clinicile particulare...

M-am dus la o doctorita de 8 ori in 2 saptamani cu diverse analize, intr-o clinica particulara si de fiecare data ma intreba daca sunt prima data la ea, facea eforturi uriase pentru a-mi gasi fisa si restul analizelor, de fiecare data mi se punea alt diagnostic, iar apoi mi-a spus o alta pacienta ca pe langa chitanta si tariful oficial mai trebuie sa-i mai dau si ei ceva. Asa ca am renuntat complet la clinica respectiva., iar eu ma dusesem acolo tocmai pentru a nu fi nevoita sa dau spaga.

--------------------
+
delya
post 4 May 2005, 20:29
Post #195

Membru incepator

blink.gif blink.gif

This post has been edited by delya: 4 May 2005, 20:29

--------------------
Dacia Berlina si Logan - B45... si B25...
"Din faptele oamenilor se poate vedea ce gandesc iar din parerile lor se poate spune dinainte ce vor face." Goethe
+
alex-n
post 4 May 2005, 20:31
Post #196

Se pare ca am scris degeaba pt ca nu s-a inteles mare lucru. Am mai spus ca medicii nemultumiti nu pot sa faca mare lucru. Vreti sa facem greva? Nu cred ca v-ar conveni! Daca nu stii, cadrele medicale nu au voie prin lege sa intrerupa lucru definitiv, pentru ca urgentele si cazurile grave trebuie primite. Dupa tine ar trebui sa inchidem spitalele si sa mergem sa protestam in Piata Victoriei. Nu cred ca ti-ar conveni sa se intample asa si sa ai Doamne fereste, un accident in ziua ai!

Ideea pe care am vrut sa o subliniez este ca si pacientii sunt nemultumiti si nu am vazut un miting al pacientilor in Piata Victoriei. Eforturile trebuie sa fie comune: medici sa protesteze, iar pacientii sa-i sustina, nu sa-i injure printre dinti si sa zica: " E problema lor, i-am pus eu sa faca medicina?"

Alex

--------------------
Dacia Berlina - B-45-@@@
+
costi
post 4 May 2005, 20:43
Post #197

Membru autentic

Alex nu si scris degeaba si nu sintem atit de limitati incit sa nu te intelegem.
Stiii insa si tu ca atita vreme cit esti sanatos iti perminti sa injuri printre dinti; cind te-ai imbolnavit fugi la spital si nu-ti mai arde de greva ; tu ai vrea sa venim in bastoane, carucioare si cu pastilele in mina in piata Victoriei?
Si da! Mie mi-ar conveni sa faceti greva si sa obtineti alocarea corecta si completa a fondurilor de sanatate. Si sint atit de revoltat de starea sistemului sanitar incit as fi de acord sa am un accident cind faceti voi greva; poate ma salveaza Arafat si ma duce in Ungaria!
Miting al pacientilor in Piata Victoria este insa bomboana de pe coliva. Daca unul ca tine (medic tinar isi doreste asa ceva) inseamna ca noi pacientii nu mai avem nici o sansa in a spera intr-o reforma a sistemului sanitar!
Mie personal, mi-ar fi rusine de propria profesie si m-as duce, dupa cum iti spuneam la importatorii de medicamente. Macar m-ar injura lumea pt pretul ridicat al medicamentelor decit sa ma blesteme pt m.o.r.t.i.i pe banii lor, din spitalele patriei !

This post has been edited by costi: 5 May 2005, 08:00

--------------------
DSN/SLZ
+
alex-n
post 4 May 2005, 21:28
Post #198

QUOTE(costi @ 4 May 2005, 20:43)
Alex nu si scris degeaba si nu sintem atit de limitati incit sa nu te intelegem. 
Stiii insa si tu ca atita vreme cit esti sanatos iti perminti sa injuri printre dinti; cind te-ai imbolnavit fugi la spital si nu-ti mai arde de greva ; tu ai vrea sa venim in bastoane, carucioare si cu pastilele in mina in piata Victoriei? 
Si da! Mie mi-ar conveni sa faceti greva si sa obtineti alocarea corecta si completa a fondurilor de sanatate. Si sint atit de revoltat de starea sistemului sanitar incit as fi de acord sa am un accident cind faceti voi greva; poate ma salveaza Arafat si ma duce in Ungaria!
Miting al pacientilor in Piata Victoria este insa bomboana de pe coliva. Daca unul ca tine (medic tinar isi doreste asa ceva) inseamna ca noi pacientii nu mai avem nici o sansa in a spera intr-o reforma a sistemului sanitar!
Mie personal, mi-ar fi rusine de propria profesie si m-as duce, dupa cum iti spuneam la importatorii de medicamente. Macar m-ar injura lumea pt pretul ridicat al medicamentelor decit sa ma blesteme pt m.o.r.t.i.i  pe banii lor, din spitalele patriei ! (bai schimba cineva criteriile astea de cenzura pina ma dau pe mina doctorilor, sa ma duc acolo  linistit ?)
*

Nu imi doresc oameni in carje si carucioare la miting ci doar suportul oamenilor bolnavi sau sanatosi.

Si pina una alta medicii tineri fac ceva pentru pacienti: isi fac datoria fara sa accepte sa fie injositi de "atentiile" pacientilor. Pacientii in schimb nu fac nimic pt a schimba situatia. Si mai fac ceva: au inceput sa se organizeze pt ca nu au sustinerea medicilor in varsta din motivele pe care le-am enumerat in postul meu anterior.

Mie nu imi e rusine de propria profesie, asa cum e ea! Consider ca imi fac datoria si pt asta nu are de ce sa-mi fie rusine.

Asta e! Pina se mai schimba ceva, va doresc sanatate si sa nu aveti in viitorul apropiat nevoie de doctori.

Alex

This post has been edited by alex-n: 4 May 2005, 21:29

--------------------
Dacia Berlina - B-45-@@@
+
cosmin_m
post 4 May 2005, 21:39
Post #199

Membru autentic

Mitig al pacientilor vedem in fiecare saptamana la televizor. Oare ati uitat de cei cu diabet care stateau sa moara ca nu le venisera medicamentele ( care de multe ori nu se gasesc nici necompensate) ?
Medicii au facut si ei greva, cei care au putut... ma rog, problema este complexa si o solutie evidenta nu exista la ea. Totusi, astept mai mult de la tine, fiind reprezentantul generatiei tinere. Eu dau la CAS mai mult decat primesti tu lunar, atata timp cat eu imi doresc ca banii astia sa ajunga la sanatate si tu iti doresti sa ii folosesti in interesul meu trebuie sa existe o solutie, nu ?
Deci mai mult optimism si mai putin patetism.
Stiu ca daca se strange un anumit numar de semnaturi sub un proiect de lege poate fi introdus in parlament. Sa-mi dea mie un medic un formular de semnat in care declar ca nu sunt multumit de starea sistemului de sanatate si ca doresc alocarea totala a fondurilor platite de mine ca CAS in bugetul sanatatii. Ce zici, o semnez ?
Si daca o mai semneaza inca 1-2 milioane de oameni, cu semnaturi verificabile, ma indoiesc ca se va opune cineva dorintei poporului nu ?

Costi are dreptate intr-o privinta. Daca si voi astia tineri va indoiti si va luati dupa relicvele comuniste, atunci putem sa ne mutam cu totii in alta tara.

Aserban, intreb si io acum, nu sari in sus: Asta nu e deturnare de fonduri ? Eu ca salariat stiu ca platesc x% ila CAS. Daca banii astia nu se duc acolo nu asa se cheama ? Nu poate fi dat statul in judecata ?

This post has been edited by cosmin_m: 4 May 2005, 21:48

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
Lucian BLK
post 5 May 2005, 06:46
Post #200

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

QUOTE(alex-n @ 4 May 2005, 22:31)
Ideea pe care am vrut sa o subliniez este ca si pacientii sunt nemultumiti si nu am vazut un miting al pacientilor in Piata Victoriei. Eforturile trebuie sa fie comune: medici sa protesteze, iar pacientii sa-i sustina, nu sa-i injure printre dinti si sa zica: " E problema lor, i-am pus eu sa faca medicina?"
*

Alex tu la cate mitinguri ale minerilor, profesorilor sau ale soferilor ai participat?
Nu stiu unde lucrezi (clinica, spital) dar am o intrebare pt. tine. Daca vin la tine la cabinet pot sa-mi fac o programare? Si se respecta cu strictete? Sau trebuie sa stau ca besmeticul o gramada de timp ca de am de unde!?

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
body
post 5 May 2005, 07:20
Post #201

Membru autentic

Group: Banned
From: Ploiesti

QUOTE(alex-n @ 4 May 2005, 21:31)
Se pare ca am scris degeaba pt ca nu s-a inteles mare lucru. Am mai spus ca medicii nemultumiti nu pot sa faca mare lucru. Vreti sa facem greva? Nu cred ca v-ar conveni! Daca nu stii, cadrele medicale nu au voie prin lege sa intrerupa lucru definitiv, pentru ca urgentele si cazurile grave trebuie primite. Dupa tine ar trebui sa inchidem spitalele si sa mergem sa protestam in Piata Victoriei. Nu cred ca ti-ar conveni sa se intample asa si sa ai Doamne fereste, un accident in ziua ai!

Alex
*

Nu te supara , dar eu as face greva sa nu mai dau ( eu si pravalia 3milioane de lei pe luna ) la stat , sa nu mai dau deloc si cand sunt bolnav sa platesc !
DA NUUU , nu se poate ca trebuie sa puna unii osanza pe ei si sa se construiasca diverse case de asigurari de sanatate ...
De ce nu fac scandal medicii cand se cheltuiesc banii total aiurea?
Stiti cat m-a costat o asigurare de sanatate full pentru 30 de zile pentru plecat afara?
35 de dolari in luna ianuarie a acestui an !
35 de dolari inseamna aprox 800.000 lei deci de aproape 4 ori mai putin decat platesc in tara !
Cred ca este fara comentarii!

--------------------
Mitsubishi/Suzuki Lancer/SX4 2007/2008 - PH-72-BVR PH-77-MMR
body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
+
LucVer
post 5 May 2005, 07:47
Post #202

Membru foarte autentic! ;-)

From: Brasov

QUOTE(madalina @ 4 May 2005, 20:21)
Macar daca medicii ce conditioneaza tratarea unei boli de un anumit tarif si-ar schimba obiceiurile in cabinetele/clinicile particulare...

M-am dus la o doctorita de 8 ori in 2 saptamani cu diverse analize, intr-o clinica particulara si de fiecare data ma intreba daca sunt prima data la ea, facea eforturi uriase pentru a-mi gasi fisa si restul analizelor, de fiecare data mi se punea alt diagnostic, iar apoi mi-a spus o alta pacienta ca pe langa chitanta si tariful oficial mai trebuie sa-i mai dau si ei ceva. Asa ca am renuntat complet la clinica respectiva., iar eu ma dusesem acolo tocmai pentru a nu fi nevoita sa dau spaga.
*

Madalina, astia nu sunt medici! Astia sunt ciubucari si trebuie deconspirati ca atare! Spune clar si tare numele acestui asa-zis medic si al asa-zisei clinici pentru ca fiind o societate comerciala al carui scop final este profitul nu cred ca ii este indiferent faptul ca isi pierde sau nu pacientii/clientii. In sistemul privat, spre deosebire de cel de stat, pacientii au mult mai multa putere decat isi inchipuie! Folositi-o si mergeti la managerul acelei institutii si atrageti-i atentia despre mizeria pe care o "pastoreste"! Daca este un om intreg la cap si conduce o afacere serioasa va lua masuri, daca nu, isi merita soarta (falimentul).

--------------------
Renault Fluence Expression Plus 1.6 16v 2011 - BV xx XXX
ex-Logan Laureate 1.4

Fortza fie cu tine! - Star Wars
+
costi
post 5 May 2005, 07:59
Post #203

Membru autentic

"Situatia dramatica in care se gaseste sistemul sanitar a fost recunoscuta implicit si de catre premierul Calin Popescu Tariceanu, care a dispus infiintarea unei comisii interministeriale care sa gaseasca solutii pentru criza din Sanatate. Tot implicita e si recunoasterea neputintei ministrului sanatatii, Mircea Cinteza, de a gestiona problemele grave aparute in sistem, in urma deciziilor luate de la investirea sa in functie si pana in prezent. Din comisie fac parte presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Vladescu, si cate un secretar de stat din Ministerul Sanatatii, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Justitiei, activitatea acesteia fiind condusa de reprezentantul Ministerului Finantelor Publice. Comisia interministeriala are ca atributii stabilirea directiilor strategice pentru eficientizarea activitatii din domeniul Sanatatii, formularea de propuneri pentru promovarea proiectelor de acte normative care au incidenta asupra constituirii si utilizarii fondului national unic de asigurari de sanatate. Totodata, comisia trebuie sa ia masuri pentru asigurarea calitatii pachetului de servicii medicale destinate asiguratilor, masuri pentru asigurarea resurselor financiare si reducerea costurilor sistemului de asigurari sociale de sanatate in vederea realizarii echilibrului financiar al fondului, sa identifice surse alternative de finantare a sistemului de sanatate publica si sa avizeze proiectele mai mari de 100.000 de euro din domeniul Sanatatii. "

-Gardianul-

Ar putea fi altceva decit obisnuita solutie "daca vrem sa nu facem nimic hai sa punem de-o comisie";

Si uitati cum sistemul ucide: http://www.expres.ro/investigatii/?news_id=185514

This post has been edited by costi: 5 May 2005, 08:16

--------------------
DSN/SLZ
+
Lexy
post 5 May 2005, 08:07
Post #204

Just ME

ALEX-N
Fiecare cand ne alegem si ne urmam o anumita profesie in viata stim ca aceea cariera ne va oferi impliniri da la inceput/mijloc/sfarsit...medicina este una la care la inceput esti foarte prost platit.Si nici pe viitor n-o sa evolueze fenomenal...dar sa stam si sa ne plangem de mila nu-i o solutie...

Fiecare in viata are o sansa un tren care vine intr-o gara si care n-o sa mai vina a 2-a oara.Asteapta-l si urca-te in el cand vine...sau daca nu ai rabdare ia-o incet pe jos singurel....fa si altceva pe langa medicina..se spune ca daca vrei cu adevarat se poate...si te asigur ca e foarte adevarat....
Si da sistemul e prost..si ce?Hai sa ne plangem de mila nu?hai mai bine sa facem ceva cum putem fiecare!

Numai bine;)

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
delya
post 5 May 2005, 14:00
Post #205

Membru incepator

Multi care sunt medici tineri sunt si-au mai luat un job. Sa nu credeti ca stam cu mainile in san si ne plangem . Dar e mai complicat decat credeti.E asa de usor sa emitem judecati de pe margine si sa aruncam cu pietre!
Nu avem timp sa stam sa ne plangem de mila atat timp cat avem si noi ca tot omu' facturi de platit si guri de hranit.
Bine ca suntem tineri si putem . Dar NU este normalDar e greu sa faci ceva pe deasupra pentru ca: la 3, 4 , 5 , 6 (depinde de sectie, spital) dgarzi pe luna cine te angajeaza?Noi oricum stam si in plus la spital sau suntem obligati se ne intoarce la contravizite , deci cine ne angajeaza pentru 2 ore pe zi? Asta pe medicala; pe chirurgii este si mai rau ca cei de acolo stau in spital de dimineata pana seara si se duc si in week-end. Deci ,cum sa-ti mai iei o slujba?
Asta ca sa nu mai zic ca sunt rapoarte care se tin in unele spitale la ora 7 dimineata, te trezesti la 5.30 sa ajungi ca altfel te da profesorul afara , stai pana la 2 si cand pleci esti frant, frant, ca nu e usor sa lucrezi cu o gramada de pacienti pe zi, sa stii problemele fiecaruia pana la cel mai mic detaliu. Credeti-ma ca plec de la spital cu capul calendar. Sunt unele zile cand nici nu mai stiu cum ma cheama de oboseala . Asta in conditiile in care sunt tanara.
Si daca mai fac si ceva in plus pana seara ca sa castig in total nu decent ci banii necesari sa pot trai , imi spuneti si mie cand mai am timp sa citesc? Pentru ca trebuie sa citesc! Asta ca sa tin pasul , plus ca avem examene de dat. De pregatirea mea continua depinde sanatatea celor pe care ii am in grija.
Plus ca trebuie sa participam la fel si fel de referate, simpozioane , atat pentru punctele care imi trebuie pentru ca altfel ni se retrage licenta, cat si pentru diverse contacte intre medicii de diverse specialitati ca sa avem unde sa ne trimitem pacientii.
Si oamenilor...si noi suntem oameni si noi avem familii, copii, responsabilitati in afara meseriei . Oare cand sa facem toate astea?
E asa usor sa critici si sa zici :uite si pe nemultumitii astia! De ce nu muncesc in plus?

Am impresia ca tot ce s-a povestit de catre colegii mei pe topicul asta este perceput gresit...nu sunt simple lamentari si vaicareli, sunt realitatile cu care ne confruntam noi ca doctori, este viata noastra pe care voi cei din afara nu aveti de unde sa o cunoasteti.
Personal , nu ma astept sa-mi plangeti de mila, nu ma astept la sustinere, dar macar incercati sa intelegeti ca lucrurile nu sunt cum par , incercati macar pentru o clipa sa va puneti si in locul celora ca noi.
Nu aveti idee cum este si ce presupune aceasta meserie , pentru simplul fapt ca ati facut alte alegeri cand a fost timpul. Stiam ca este o meserie prost platita oficial, dar recunosc ca am sperat la mai bine si am ramas cu speranta! Si apoi , la 18 ani, cum poti stii dinainte daca vei alege bine sau prost? Normal atunci alegi cu inima ca te gandesti ce te-ai vedea facand, nu alegi cu stomacul ca ai pe mama si pe tata , nu stii ce-i aia foamea si umilinta si frustrarea.
Din pacate cei care ajung sa faca altceva o fac pentru ca nu au alta solutie, nu ca nu le-ar place in continuare medicina.
Sunt suparata pe ce se intampla din toate punctele de vedere: sistemul este de tot rahatul, sefii tai sunt putrezi pana in maduva oaselor, dar sunt deasupra ta si tu nu poti face mare lucru, oamenii sunt parca din ce in ce mai neajutorati si mai bolnavi, examenele sunt o mare bataie de joc, o alta mare porcareala a celor mari , unii pacienti sunt imposibili si cred ca li se cuvine totul, sunt recalcitranti si vorbesc urat, nu te poti intelege omeneste cu ei ( multi dintre voi credeti ca doar educatia doctorilor are lacune, sau doar doctorii sunt scarbosi si au probleme de comportament; va asigur ca sunt si unii oameni...pe care vi i-as da cu toata placerea sa-i aveti in grija ) Mentionez ca NU iau spaga, nu tip, nu fac discriminari, sunt o persoana buna si cinstita si pacientii ma iubesc. Lumina din ochii unora si dragostea pentru medicina (care in ciuda tuturor lucrurilor a ramas intacta ) ma fac sa strang din dinti si sa incerc sa merg mai departe! Dar nu este deloc usor cand vezi ca este bagat in aceeasi oala sub lozinca Toti medicii sunt niste porci!; dupa ce ca esti platit mai putin decat un gunoier (nu vreau sa lezez aici gunoierii), dupa ce ca faci eforturi sa traiesti, dupa ce ca nu iau nimic , dupa ce ma port omeneste (si mi se pare normal ca o fac, pentru ca asa sunt construita), dupa ce ca ma freaca toti cum vor (sefi, indrumatori, pacienti), dupa ce ca nu pot sa ma bucur cat de cat de viata in virtutea anilor pe care-i am...sa ajung sa-mi fie frica sa deschid gura sa spun ce profesie am sau sa citesc pe un forum de oameni obisnuiti ca asa-mi trebuie daca nu am stiut sa aleg mai bine... pai ...ma bagati , domnilor si doamnelor , intr-o depresie crunta si chiar ca o sa-mi plang de mila! blush.gif

--------------------
Dacia Berlina si Logan - B45... si B25...
"Din faptele oamenilor se poate vedea ce gandesc iar din parerile lor se poate spune dinainte ce vor face." Goethe
+
costi
post 5 May 2005, 14:52
Post #206

Membru autentic

Delya nimeni nu v-a jignit aici si sintem toti constienti ca meseria voastra implica raspunderi f. mari, mult stress si multe insatisfactii.
Eu personal sint de acord sa-mi exprim multumirea fata de un serviciu medical de calitate si printr-un "cadou". Nu vad de ce as face-o restaurant si aici nu !
Dar am obosit sa vad, citesc, aud toate grozaviile despre sistemul medical din RO care merge din rau in mai rau. Am postat mai sus niste articole din ziarele de astazi si in fiecare zi este la fel.
Am vazut cum se prezinta asistenta medicala afara si aici dar, nu pot sa nu constat ca si in domeniul sanatatii au trecut 15 ani fara modificari spectaculoase, altele decit in discursurile ministrilor sanatatii.
Si ca viitori pacienti (ca de spital nu prea sacapa nimeni pe lumea asta) nu poti sa nu te infiori la gindul ca intr-o buna zi va trebui sa dai piept cu sistemul asta putred. Si pina ne vine rindul ii ducem la spital pe parinti si-ti vine sa stringi de git pe cineva dupa ce vezi ce-i acolo dupa care ii duci acasa (daca-i mai duci) si incepi sa le cauti si cumperi medicamente ca ei saracii......

Asta-i tot !

This post has been edited by costi: 5 May 2005, 15:08

--------------------
DSN/SLZ
+
..IcemaN..
post 5 May 2005, 15:08
Post #207

membru drept superior

From: Bucuresti-Dristor

medici.... HA !!!! ce sa spun..... duminica seara tatal unei prietene a facut infarct ....si ghiciti la cat timp a ajuns ambulanta.... la 3 ore dupa apel , tipa sta in Pantelimon-Moralrilor si si ieri si-a ingropat tatal..... are 18 ani si maica-sa a murit cand i-a dat nastere...va dati seama ca e distrusa....

deci....medicii. 022.gif ...nu spun de toti , nu generalizez.....dar totusi 3 ore din Stefan cel Mare pana in Morarilor si trafic mai deloc.... dry.gif

--------------------
Dacia Berlina 1997, 1.4 L - B- -ICE
CHOKE!!!
on my exhaust smoke ! :))
+
Sony
post 5 May 2005, 15:27
Post #208

Membru autentic

From: Ban Land

Dar te-ai gandit ca, poate ambulanta aia s-a chinuit sa trateze vre-un betiv care si-a spart capul si care refuza asistenta medicala?
De multe ori se pierde foarte mult timp cu astfel de pacienti si nu se poate face o triere a cazurilor.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
madalina
post 5 May 2005, 15:48
Post #209

Membru autentic

Daca nu ma insel si pe Pantelimon e un spital de urgenta....

Eu am renuntat sa mai chem ambulanta. Mai bine chem un taxi sau duc/ma duce cineva la un spital decat sa astept ambulanta.

Din pacate se fac o gramada de glume proaste, chemandu-se ambulanta la cazuri inexistente sau la cazuri in care nu ar fi neaparat nevoie de ambulanta, pacientul putand fi transportat la spital in masini personale, soferi ce uita se se dea din fata ambulantei desi de cateva secunde poate depinde viata unui om....

In loc sa fie luat Arafat coordonator al retelei nationale de ambulanta, se lupta Oprescu pentru aceasta functie. mad.gif

--------------------
+
SYL
post 5 May 2005, 16:24
Post #210

doc

From: IF, Balotesti

QUOTE(..IcemaN.. @ 5 May 2005, 16:08)
medici.... HA !!!! ce sa spun..... duminica seara tatal unei prietene a facut infarct ....si ghiciti la cat timp a ajuns ambulanta.... la 3 ore dupa apel , tipa sta in Pantelimon-Moralrilor si si ieri si-a ingropat tatal..... are 18 ani si maica-sa a murit cand i-a dat nastere...va dati seama ca e distrusa....

deci....medicii. 022.gif ...nu spun de toti , nu generalizez.....dar totusi  3 ore din Stefan cel Mare pana in Morarilor si trafic mai deloc.... dry.gif
*

Si chiar crezi ca e vina medicilor ?? Ce vina au medicii de conditiile in circula ambulantele in Bucuresti, unde ratb-isti, taximetristii si multi altii nu au invatat sa dea prioritate la ambulanta? Cu ce sunt vinovatii medicii ca nu sunt ambulante destule, ca cele existente, chiar marci straine (Fiat, Iveco, Mercedes, etc) sunt intr-o stare jalnica pt ca au sute mii km pe drumurile execrabile ale capitalei si nu sunt banii de reparatii?...

Asa ca data viitoare cand vedem/auzim o ambulata in trafic poate invatam sa dam prioritate, ca poate in acea ambulanat ce cineva din familie, prieten, cunoscut ....care a suferit un infarct...

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
10 Pages « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th June 2025 - 03:16
Forum Renault