Despre medici
![]() ![]() ![]() |
Despre medici
cosmin_m |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|||
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
SYL nu cred ca pe cel dus dintre noi il mai incalzeste ceva ca nu ambulantele nu capata prioritate ! Sa faca ambulante din TAB-uri care sa treaca peste orice. La vremuri ca astea orice solutii sint bune. Dar la noi nu se cauta solutii, asta-i problema....
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
delya |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 11 April 05 From: Bucuresti ![]() |
IcemaN, imi pare rau pentru tatal prietenei tale!
Din pacate nu sunt suficiente ambulante pentru ca ... ati ghicit nu sunt bani de achizitionare, intretinere etc. Iar alea speciale cu EkG portabil, resuscitare etc care ar fi trebuit sa vina pentru un astfel de caz sunt si mai putine...Stiu ca nu este nici o consolare, dar asta este realitatea! O alternativa ar fi Puls sau altii care au serviciu particular de ambulanta. Oricum , sa stii ca fiecare caz de infarct este special si nu aveti de unde sa stiti ca daca ar fi venit in 10 minute ambulanta , totusi ar fi trait.Depinde mult de varsta, patologia asociata, intinderea si locul infarctului, complicatiile imediate . Sunt infarcte de se termina totul in cateva minute , dar sunt si infarcte cand mori la o saptamana de la internare si dupa ce lucrurile merg bine. Dar nu stim cu siguranta niciodata. Si in SUA , unde stim cat de bine merg lucrurile, mai mult de jumatate din cazurile de deces se petrec inainte de a ajunge pacientul la spital. Asta pt ca un infarct este o afectiune grava si cu mortalitate mare . INSA la o intarziere de 3 ore iti pui problema ca NU ESTE NORMAL si poate ca ar fi avut sanse daca s-ar fi intervenit mai repede. Citind povestea spusa de tine , am retrait ce-am patit eu cu tata acum 2 ani jumate si am ajuns la concluzia ca am procedat bine : si el a facut infarct, era decembrie cu 4 zile inainte de Craciun. M-am prins ce are bineinteles si l-am dus repede la spital la Floreasca cu sotul meu si cu masina proprie. Am stat cateva secunde in cumpana daca sa chem salvarea sau nu , dar m-am temut!!! M-am temut ca nu va veni la timp, mai ales ca era in preajma sarbatorilor, tot orasul forfotea dupa cumparaturi ,era zapada , se circula greu si am ales sa nu o chem , l-am imbracat val vartej, i-am dat juma de aspirina si am plecat.A mers sotul meu pe linia de tramvai, a trecut si pe un rosu, nu am gasit loc de parcare, l-am dus pe jos pe picioarele lui vreo 100 de metri , am intrat in camera de garda si primului doctor care mi-a iesit in cale i-am spus ca am un pacient cu suspiciune de infarct, ia-m zis ce i-am dat si ce tensiune are si de acolo l-au preluat ei. A fost un infarct "mai usor " , nu e cazul sa fac precizari medicale si totul a fost bine. DAR tot timpul asta m-am gandit ca am avut noroc, ca putea fi foarte rau , ca trebuia sa chem salvarea pentru ca eu nu aveam nimic injectabil, nimic de monitorizare, nimic de resuscitare ....Daca s-ar fi intamplat ceva rau nu as fi putut sa mi-o iert si nici macar nu eram inca doctor oficial ca sa iau singura o astfel de decizie. Si nici acum nu stiu daca a fost bine ca m-am prins si l-am dus repede, sau pentru ca i-am dat aspirina, sau pentru ca pur si simplu nu a fost un infarct intins, sau poate a avut zile...nu stiu. |
--------------------
Dacia
Berlina si Logan
- B45... si B25... "Din faptele oamenilor se poate vedea ce gandesc iar din parerile lor se poate spune dinainte ce vor face." Goethe
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(madalina @ 4 May 2005, 22:21) . Asa ca am renuntat complet la clinica respectiva., iar eu ma dusesem acolo tocmai pentru a nu fi nevoita sa dau spaga. Poti sa ne spui numele clinicii, te rog? Sa stim sa nu mai calcam pe acolo... |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
..IcemaN.. |
![]()
|
![]() membru drept superior Group: Members Posts: 38 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti-Dristor ![]() |
eu nu stiu cum as fi reactionat in locul ei , dar in orice caz... mi se pare ca ~10 km nu se parcurg in 3 ore <cand te gandesti totusi ca e ziua de pasti si lumea sta acasa>....cand am auzit nu mi-a venit sa cred..... ma gandeam ca mai repede veneau salvamontul.....oricum , intr-un oras in plina dezvoltare cum e Bucurestiul (cica) , faza cu 3 ore.... , hmmmm..... ma intreb cine si cum ar trebui sa raspunda pt asta.... Ministerul Sanatatii , directorul spitalului de urgenta sau noi , oamenii de rand ca "n-are ministerul bani de masini" si noi nu facem nimik.....
Sper sa nu fiu nevoit sa trec vreodata sau sa fiu partas la asa ceva.....dar acum incederea mea in serviciile medicale de urgenta e inexistenta Cand mai vad porcariilde de emisiuni de pe Prima cu doctorii care salveaza tot si ei de fapt stau sa care betivii in spitale sa le faca spalaturi stomacale..... eu cred ca ar trebui facuta o departajare in ceea ce priveste cazurile de urgenta , si normal....cele mai grave sa aiba priorotate.... cat despre mine personal , mereu cand sunt in masina si aud o sirena de ambulanta trag cat pot pe dreapta.......si imi vine sa ma iau de IDIOTII care urmaresc salvarea pt a trece mai repede prin trafic... astia practic incalca legea si ar trebui sanctionati , dar de cine? am uitat , n-avem nici politie cum trebui , ca baietii au burtile mari si stau frumos parcati in masini si sug din saworma ...... asta e tara noastra , pana nu se schimba oamenii , fiecare in parte nu numai conducatorii asa o sa ramana !!! Multumesc pt intelegere delya si ceilalti , serios. |
--------------------
Dacia
Berlina
1997, 1.4 L
- B- -ICE CHOKE!!!
on my exhaust smoke ! :)) |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
QUOTE(..IcemaN.. @ 5 May 2005, 18:33) Cand mai vad porcariilde de emisiuni de pe Prima cu doctorii care salveaza tot si ei de fapt stau sa care betivii in spitale sa le faca spalaturi stomacale..... eu cred ca ar trebui facuta o departajare in ceea ce priveste cazurile de urgenta , si normal....cele mai grave sa aiba priorotate.... Si cum ai face tu departajarea asta? |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
QUOTE(SYL @ 5 May 2005, 17:24) ... Asa ca data viitoare cand vedem/auzim o ambulata in trafic poate invatam sa dam prioritate, ca poate in acea ambulanat ce cineva din familie, prieten, cunoscut ....care a suferit un infarct... POATE INVATAM SA DAM PRIORITATE, CA POATE IN ACEA AMBULANTA E UN OM... CARE A SUFERIT UN INFARCT... Asa trebuie sa gandim... De ce trebuie sa gandim ca poate e cineva din familie...si abia atunci sa dam prioritate.....ah, am uitat ca suntem romani.... |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cristianco2002 @ 5 May 2005, 18:30) E vorba de Centrul Medical unirea - sediul din b-dul unirii, dar depinde de medic. I-am trimis pe angajatii mei al medicover pentru mediciina muncii, 2 s-au dus la o doctorita super draguta, altii doi la una super nesuferita. Cea din urma a considerat ca trebuie alta consultatie pentru a trece in carnetul de sanatate faptul ca sunt apti (desi ii vazuse de 2 ori - prima data cand a recomandat analizele si a doua oara cand a pus "diagnosticul" si a vazut rezultatele). Dar a considerat ca nici carnetul de sanatate (costa 10.000 lei buc) nu e inclus in consultatie si nici completarea lui nu sunt de datoria ei. Asa ca i-a trimis sa faca vreo 10 km pana la o librarie de unde au cumparat carnete. Nici in clinica spune ca nu aveau (desi in urma cu mai putin de 24 de ore acrnetul+completarea erau incluse in consultatie la alt medic, la aceeasi clinica). Dupa ce au inceput sa faca scandal, cealalta doctorita de medicina muncii s-a simtit foarte prost si a facut GRATUIT ce trebuia sa faca colega ei. Nu depinde de clinica, ci de medic. |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
..IcemaN.. |
![]()
|
![]() membru drept superior Group: Members Posts: 38 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti-Dristor ![]() |
QUOTE(Sony @ 5 May 2005, 19:41) Ala care-si bea mintile si intra-n coma alcoolica sa fie pe locul 2 , pt ca eu , in opinia mea consider ca respectivu consumator de alcool sau droguri si-a facut raul cu mana lui....pe cand un infarct sau un accident sunt inopinante si mult mai grave.... e o chestie care nu o stiu (poate ma ajuta cineva) : Se poate da un diagnostic pe baza spuselor apelantului prin telefon.....adica s-o luam babeste , daca suna cineva si zice : "Domne , a baut mult si a lesinat , dar respira" si suna cineva si zice : "Domne taica-miu era in fotoliu si a lesinat , si nu respira" tu Sony ce ai alege daca ai putea , ce ai alege? This post has been edited by ..IcemaN..: 5 May 2005, 19:04 |
--------------------
Dacia
Berlina
1997, 1.4 L
- B- -ICE CHOKE!!!
on my exhaust smoke ! :)) |
|
delya |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 11 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Madalina, spune si numele doctoritei ,sa ne ferim de ea! Si oricum eu zic ca merita facuta reclamatie , spune-le ca indirect ti s-a sugerat ca trebuie si ceva in buzunarul ei si sa ia masuri.
Iceman, din cate stiu ei intreaba la telefon varsta pacientului si care este problema si daca spui il doare in piept (sunt multe cauze de durere toracica anterioara, unele foarte grave , printre care si infarctul) si atunci ar trebui sa-i orienteze spre un diagnostic mai serios si sa trimita ambulanta cu unitate de resuscitare. In mod normal oricum cred ca exista o triere a apelurilor si cred ca in mod normal prioritate au cazurile serioase. Ce spui tu s-ar putea face , dar de unde stii ca sotia sau cine cheama salvarea la betivan , spune automat:veniti repede betivanu' de barbata-miu a facut-o din nou si nu mai pot sa-l trezesc? In schimb zice: sotul meu, respira greu, e inconstient, a vomat etc care foarte greu te orienteaza...Sau dac un om e cazut pe strada e greu sa-ti dai seama daca doar e baut sau are o criza de epilepsie de exp, sau poate e batut sau accidentat; bine, te mai uiti la felul in care e imbracat, daca a facut pe el , cum respira etc Si e interzis sa faci discriminari de genul da-l dracu' de betivan ca poate astepta ; si ala poate fi deja in coma alcoolica . This post has been edited by delya: 5 May 2005, 19:04 |
--------------------
Dacia
Berlina si Logan
- B45... si B25... "Din faptele oamenilor se poate vedea ce gandesc iar din parerile lor se poate spune dinainte ce vor face." Goethe
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Eu nu as fi asa categoric ca tine, sa trebuiasca sa aleg!
Si, oricum, nu depinde de mine. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Din pacate numele doctoritei de la CMU l-am uitat - se intampla in urma cu 4 ani., era internista. Reclamatii am facut, dar nu puteam astepta sa discute ei sa cada ce e de facut, cand lmie mi se punea in alt diagnostic de fiecare data cand ma vedea (de la blocaj renal - la rinichi perfect sanatosi)). Asa ca m-am dus la medicover.
Iar doctorita de la Medicover o stiu angajatii mei, nu eu. |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Sony ai cerut sa ti se spuna cum se face departajarea! A spus omu"
Iar tu spui :"nu depinde de mine". Corect nu epinde. Dar la un moment dat viata acelui on a depins de cineva care a facut un rationament gresit sau sistemul a dat gres. Cind mama a facut comotie cerebrala au venir f repede dar minune: desi salvarea era super utilata (dupa mine) la etajul 5 unde stau ai mei au urcat doua femei doar cu trusa medicala obisnuita si ne-au spus sa o ducem noi la salvare ca ele nu au cum !!!!!! Era 6 dimineata, tata are 83 de ani si ma intreb ce faceau daca era singur. Plecau ????? Am ajuns eu acolo si au venit vecinii si minunea medicinii de urgenta: cele doua ne-au arata cum sa o asezam pe un scaun (pe care nu putea sa se mentina singura in echilibru, deci a trebui ca o sprijinim) si sa-l luam de o parte si de alta si asa sa o ducem la salvare..... Nu-ti mai spun ca am incaput cu chiu cu vai in lift. In cele din urma am ajuns la salcare si al dus-o la Colentina. Paralizase pe partea stinga si abia vorbea. Acolo am aflat ca nu mergea tomograful si au ambarcat-o intr-o salvare Dacia break fara nimic inside decit targa si am dus-o la un spital pe la Mosilor (nu-mi mai aduc aminte care); am platit tomograful si am dat spagi la brancardieri. Ne-am intors la Colentina dupa si abia atunci au bagat-o la reanimare. Putea sa moara. Nici in ziua de azi nu a mai recuperat mina stinga iar piciorul sting e ca vai de el. Practic merge cu cadrul mutat de tata cite 30 de cm, prin casa, ca are doar o mina valida si nu poate sa si-l mute singura. Asta-i asistenta medicala in romania de azi, cind vrem sa intrm in UE. Atunci totul s-a petrecut prea repede si m-am dezmeticit greu dar daca intr-o zi auziti ca un nebun a batut un spital intreg de la portar la director sa va ginditi la mine ! |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
QUOTE(costi @ 5 May 2005, 21:11) ... Cind mama a facut comotie cerebrala au venir f repede dar minune: desi salvarea era super utilata (dupa mine) la etajul 5 unde stau ai mei au urcat doua femei doar cu trusa medicala obisnuita si ne-au spus sa o ducem noi la salvare ca ele nu au cum !!!!!! ... Ai avut noroc. In 87, cand tata a facut accident vascular pe creier, am chemat salvarea si dupa 30 de minute de asteptare am plecat cu el la spital, cu masina unui vecin binevoitor. Ajunsi la spital dupa inca 30 minute, internare, investigatii, .. pe mine m-a trimis mama acasa, ca eram mic, 18 ani. A ajuns salvarea dupa 4 ore, si tot ei cu scandal, ca de ce n-am anuntat ca am plecat.... Tata n-a avut noroc. Hemoragie puternica, coma profunda, 3 zile....atat. This post has been edited by GABY IS BACK !: 5 May 2005, 20:29 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Din pacate in RO sitemul sanitar lasa f mult de dorit, si pe zi ce trece involueaza.
Si din pacate, oamenii de rand (pacientii, medicii tineri,..) nu avem nici o putere in a schimba ceva, atat timp cat cei de la puter nu vor acest lucru. Spre exemplu cu examenul de rezidentiat, in fiecare an ne luptam ca sa avem programa din timp, si ei in cel mai bun caz o dau cu 6 luni inainte, desi ar fi nesesar sa se stie cu macar un an-un an jumate inainte. Cineva spunea (parca @body) ca sa nu mai plateasca asigurare de sanatate, ci sa palteasca cand se imbolnaveste. Totusi nu cred ca i-ar conveni sa plateasca cateva zeci de mii de euro pt o operatie, chiar si niste simple investigatii si un tratament se ridica la cateva mii de euro. Referitor la ambulate, nu conteaza ca este aproape de un spital (spre exemplu Spit de Urgenta), pt ca nu spitalul trimite ambulanta, ci cei de la serviciul de ambulanta. Am fost si eu in viata mea pacient, si cei din familia mea, deci stiu cum este...intr-adevar sunt locuri unde pacientii stau si asteapt f mult, in conditii grele, si aici este si vina sistemului (sunt prea putini medici, prea putine cabinete, clinici, mai ales la unele specialitati), dar si vina celor care se ocupa cu organizarea locala (in spital, policlinica etc), dar si vina unor pacienti (multi se prezinta la o camera de garda de anumita specialitate, acuzind cu totul altceva, dar vin la care spital care le iese in drum). Si daca unii isi inchipuie ca in alte tarii e asa de bine in sistemul sanitar (spre exemplu in Franta, care are cel mai bun sistem sanitar din lume de curand au fost greve de mari proportii..), ii invit sa citeasca articolul: http://www.gfxwire.com/forum/showthread.php?tid=7 |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(SYL @ 5 May 2005, 23:33) Din pacate in RO sitemul sanitar lasa f mult de dorit, si pe zi ce trece involueaza. Si din pacate, oamenii de rand (pacientii, medicii tineri,..) nu avem nici o putere in a schimba ceva, atat timp cat cei de la puter nu vor acest lucru. Spre exemplu cu examenul de rezidentiat, in fiecare an ne luptam ca sa avem programa din timp, si ei in cel mai bun caz o dau cu 6 luni inainte, desi ar fi nesesar sa se stie cu macar un an-un an jumate inainte. Cineva spunea (parca @body) ca sa nu mai plateasca asigurare de sanatate, ci sa palteasca cand se imbolnaveste. Totusi nu cred ca i-ar conveni sa plateasca cateva zeci de mii de euro pt o operatie, chiar si niste simple investigatii si un tratament se ridica la cateva mii de euro. Referitor la ambulate, nu conteaza ca este aproape de un spital (spre exemplu Spit de Urgenta), pt ca nu spitalul trimite ambulanta, ci cei de la serviciul de ambulanta. Am fost si eu in viata mea pacient, si cei din familia mea, deci stiu cum este...intr-adevar sunt locuri unde pacientii stau si asteapt f mult, in conditii grele, si aici este si vina sistemului (sunt prea putini medici, prea putine cabinete, clinici, mai ales la unele specialitati), dar si vina celor care se ocupa cu organizarea locala (in spital, policlinica etc), dar si vina unor pacienti (multi se prezinta la o camera de garda de anumita specialitate, acuzind cu totul altceva, dar vin la care spital care le iese in drum). Si daca unii isi inchipuie ca in alte tarii e asa de bine in sistemul sanitar (spre exemplu in Franta, care are cel mai bun sistem sanitar din lume de curand au fost greve de mari proportii..), ii invit sa citeasca articolul: http://www.gfxwire.com/forum/showthread.php?tid=7 Lasa mai syl ca din 1996 de cand lucrez pe acelasi post ca si azi , pana acum mi se strangeau , in cazul in care nu plateam asigurari ( sa facem un calcul 9 ani x 12 luni x 3mil pe luna = 324 milioane lei adica aproximativ 10.000 euro ) corect nu? Si eu nu am luat in tot acest timp nici macar o aspirina gratis !!!!!!!!!! La tatal meu care lucrreaza tot la noi la firma pe un salariu super( suntem firma privata cu toate darile platite la zi la stat si lucram destul de mult pt afara) s-au strans probabil de 2 sau de 3 ori mai multi bani decat la mine platiti la stat si anul trecut cand si-a facut operatie de hernie a platit totul , plasa , fire , medic , internist , cred ca am dat fara exagerare 18-19 milioane lei . SI ATUNCI DE CE PANA MEA SA MAI PLATESC ATAT LA STAT ???????????/ QED Hai sa-ti mai dau un ex : La noi in Ploiesti domeniul petrolier ( adica angajatii din petrol ) avea (domeniul) un spital in care erau bagati banii nostri !Aveam fisa acolo etc..... Acum 2 ani a fost luat de onor mninisterul sanatatii reparat pe bani publici , si acum ghici ce a ajuns ???????( CU COMPLICITATEA UNOR MEDICI) Aud ! S-a privatizat anul trecut iar in spatele privatizarii cine crezi ca e ?( TOVARASA DANA NASTASE ) . Deci pe bani mei si a altor fraieri Dana Nastase ajunge mare jmechara ! Precizez ca acest spital a fost construit demult NUMAI DIN BANII CELOR CARE LUCREAZA IN PETROL ! |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Daca firma la care lucrezi nu plateste CAS nu te trateaza gratuit , daca plateste esti "tratat" gratuit. Dar tratamentul gratuit inseamna: n-avem medicamente, fase, pansamente, mama dracu' n-avem nimic! Dar daca dai spaga sa vezi cum se schimba radical situatia. In cazul acesta de unde apar medicamentele si alte chestii, ca doar nu da fuga doctoru' sa le ia din banii proaspat primiti.
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(kaspersky @ 6 May 2005, 10:54) In cazul acesta de unde apar medicamentele si alte chestii, ca doar nu da fuga doctoru' sa le ia din banii proaspat primiti. Esti tu sigur? Hai ca medicamente scumpe nu se cumpara, dar stiu eu bine pe cineva care dimineata in drum spre spital trece si cumpara seringi, pansamente, novocalmin, ba chiar si cearsafuri. A! si asta nu din vreo spaga, ca nu vine nimeni la urgente pregatit cu plicul, ci din banii de acasa. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
@Ake - respect pt. respectivul! Insa eu am avut si experiente cu alt fel de medici!
P.S.: Pt. unul ca acesta n-as avea nici o jena sa-i plasez bani!!! This post has been edited by kaspersky: 6 May 2005, 11:44 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
QUOTE(SYL @ 5 May 2005, 23:33) ....Cineva spunea (parca @body) ca sa nu mai plateasca asigurare de sanatate, ci sa palteasca cand se imbolnaveste. Totusi nu cred ca i-ar conveni sa plateasca cateva zeci de mii de euro pt o operatie, chiar si niste simple investigatii si un tratament se ridica la cateva mii de euro. Si eu am spus: "Ce ma deranjaza pe mine, dar nu sunt de vina medicii: de ce eu, care vreau sa aleg un act medical decent si corect dpdv al costului, (adica ma duc la cabinet particular ), SUNT OBLIGAT SA PLATESC ASIGURARE DE SANATATE LA STAT...??? Si de ce este proportionala cu salariul ? Daca am boala X primesc acelasi tratament ( vorbesc aici de aplicarea corecta a sistemului actual ) si daca am 3 mil pe luna si daca am 30." Dar nu ma refeream la "De ce sunt obligat sa platesc" ci la: DE CE LA STAT ? Adica sa ma lase sa aleg unde.( adica la particular, atat timp cat exista... ). Iar faza cu procentul din salariu,tot n-o inteleg. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Pt ca asigurarea medicala e ca si un impozit si se plateste proportional cu venitul...
E la fel cum ai zice ca nu am avut niciodata nevoie de pompieri, politie, dc platesc impozite; sau poate cineva nu are masina, dc sa platesc impozite pt construire/intretinere drumuri; sau nu am copii, nu vreau sa dau impozite care sa ajunga la invatamant; sau dc din impozitele platite de mine sa se subventioneze transportul in comun, ca eu nu folosesc; sau dc sa avem armat, ca nu vreau razboi...etc, etc. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Asigurarea medicala nu e un impozit!!! E o ASIGURARE!!! Asta presupune printre altele actuariat (in principiu, calcularea rezervelelor, si aflarea sumei care poate fi investita, etc.) si produse diferite la preturi diferite: adica poate unii vor o asigurare completa, altii prefera sa preia partial riscul, platind o asigurare mai mica si suportand eventualele servicii neacoperite. De-asta suntem in rahat, ca asigurarea medicala e DETURNATA catre bugetul de stat, din care ajung sa se faca autostrazi (?), vile, etc.
Pentru intretinerea drumurilor se colecteaza bani din taxe pe benzina si rovignete, cu o destinatie fixa. Invatamantul (primar!), politia, pompierii, armata e normal sa se finanteze de la buiget. De ce am avea nevoie de separarea fondului de sanatate de celelalte acareturi? Simplu, pentru ca ne dorim performanta in sanatate, si dupa cum toata lumea spune, asta nu se poate obtine cu salarii de mizerie la medici, ar trebui gasite metode ca performanta sa fie platita pe masura (asa cum in sport se poate, eu ma umplu de... respect cand vad ca prostu satului care se scobeste in nas si stie doar sa dea cu picioru in minge si sa simuleze faulturi are 100.000 usd pe an), si asta s-ar putea doar prin intermediul asiguratorilor privati, cu experienta de aproape 100 ani pe piata mondiala, care din motiv de profit nu vor risipi banii pe toate prostiile cum se intampla cu fondurile administrate de stat (unde parca sunt toti in evul mediu, asa de frustrati si indarjiti impotriva oamenilor sunt, de fapt cred ca daca s-ar desfinta 90% din structurile statului am avea miliarde de dolari pentru autostrazi, sanatate, etc.) De-asta vesticii au, pentru ca au gasit un echilibru. De-asta americanii au si mai mult, pentru ca sistemul la ei e mult mai orientat pe rezultate decat pe asa zisa protectie sociala. De ce sa se trateze pe banii mei un betiv somer care nu contribuie cu nimic la fondul pentru sanatate? Daca le dam bani (sau ii tratam pe banii nostri), le incurajam atitudinea de a sta la barfa toata ziua in carciuma, iar generatia viitoare va vedea ca se poate si fara sa muncesti, in timp procentul celor care contribuie la creearea valorii scaznd din ce in ce mai mult, odata cu cresterea saraciei si mizeriei - asta a facut printre altele comunismul, uniformizand rasplata a taiat motivatia principala a dezvoltarii, iar societatea per ansamblu a stagnat timp de 50 de ani spre bucuria altora care au scapat de un competitor major pe piata mondiala la acea vreme. This post has been edited by cristianco2002: 7 May 2005, 12:23 |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
costi |
![]()
|
http://www.ziua.ro/display.php?id=11613&data=2005-05-07
doctorii de pe forum ce parere au? schimba cu ceva situatia ? |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
SYL |
![]()
|
Costi, sa speram ca o sa iasa bine, dar daca "privatizarea" se va face cum s-au facut marea majoritatea a privatizarilor in RO, atunci probabil ca o sa fie mai rau decat acum..
@cristianco2002 banii din taxa de benzina, rovignete, etc sunt pt drumurile nationale si autostarzi; restul de drumuri (judetene, comunale, cele din orase) sunt facute/intretinute din buget, care buget e alimentat de impozite. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
QUOTE(SYL @ 6 May 2005, 22:47) Pt ca asigurarea medicala e ca si un impozit si se plateste proportional cu venitul... E la fel cum ai zice ca nu am avut niciodata nevoie de pompieri, politie, dc platesc impozite; sau poate cineva nu are masina, dc sa platesc impozite pt construire/intretinere drumuri; sau nu am copii, nu vreau sa dau impozite care sa ajunga la invatamant; sau dc din impozitele platite de mine sa se subventioneze transportul in comun, ca eu nu folosesc; sau dc sa avem armat, ca nu vreau razboi...etc, etc. Nu sunt de acord. Impozitul e impozit, se foloseste la ce ai spus tu. Asigurarea medicala este ASIGURARE medicala. Eu nu spun ca nu am nevoie. Eu spun : de ce trebuie s-o fac la stat ? Sau, mai exact, SI LA STAT ? Daca-mi fac asigurare medicala privata, oricum trebuie ( sunt obligat de lege ) s-o platesc si pe cea de la stat. DE CE ? DECI UNA DIN ELE E PLATITA DEGEABA ! ( care oare ? ) Nu ? Dar, cum am mai spus si mai sus, nu sunt de vina medicii pt asta. Nici la partea cu procentul nu sunt de acord. Repet, atata timp cat asigurarea este asigurare, si nu impozit, asa cum NU trebuie sa fie. Pt ca ipozitul se plateste separat, stabilit de ei, invatamantul se plateste separat, stabilit de ei, somajul separat, stabilit de ei. "pensia" se plateste separat, stabilita de ei....etc. Impozit pe cladiri si auto, pt pompieri si drumuri locale...etc etc etc. TVA, stabilit tot de ei, pentru tot ce vor ei, dar nu pt sanatate... Procentele sunt stabilite de ei, sa ajunga pt: pompieri, politie,invatamant, drumuri, armata, eventuale eforturi de razboi, iluminat public, transport public, salarizare bugetari, cheltuieli parlamentare, tot, tot, tot, tot, TOT... Asigurarea medicala trebuie sa se plateasca ca o asigurare. Atat e prima de asigurare, acopera riscurile astea si "despagubirile" astea, in servicii si produse medicale... Vrei asigurare mai buna, platesti mai mult... In tari mai avansate dpdv al serviciilor de sanatate exista o practica ce completeaza bugetul sanatatii, pt acoperirea serviciului de urgenta, pt cei fara loc de munca etc, respectiv VIRAREA DIRECT LA BUGETUL SANATATII A ACCIZELOR LA TUTUN SI ALCOOL. Care sunt mult mai mari ca la noi. Dar se duc banii direct la sanatate, nu intra la buget, si dupa ce se mai scarpina domniile lor in c.... si dupa ce mai aloca ceva fonduri speciale si urgente, prin "diverse sectoare fierbinti", mai ajung ceva bani si la sanatate, si apoi, dupa vreo rectificare de buget, mai iau inapoi ca le-au dat prea mult sau au uitat de vreo "prioritate". This post has been edited by GABY IS BACK !: 7 May 2005, 22:58 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
alex-n |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 0 Joined: 30 April 05 ![]() |
@ cristianco2002 "De ce sa se trateze pe banii mei un betiv somer care nu contribuie cu nimic la fondul pentru sanatate? Daca le dam bani (sau ii tratam pe banii nostri), le incurajam atitudinea de a sta la barfa toata ziua in carciuma, iar generatia viitoare va vedea ca se poate si fara sa muncesti, in timp procentul celor care contribuie la creearea valorii scaznd din ce in ce mai mult, odata cu cresterea saraciei si mizeriei - asta a facut printre altele comunismul, uniformizand rasplata a taiat motivatia principala a dezvoltarii, iar societatea per ansamblu a stagnat timp de 50 de ani spre bucuria altora care au scapat de un competitor major pe piata mondiala la acea vreme.
" Ceea ce spui tu mi se pare corect. De aceea eu cred ca ar fi binevenita introducerea unei asigurari majorate pentru cei cu vicii gen alcool si/sau tutun, riscul de imbonavire al acestora fiind de zeci de ori mai mare fata de o persoana non-consumatoare. Sper sa nu-mi sara fumatorii de pe forum in cap, dar corect asa ar fi: cel care bea si/sau fumeaza sa plateasca mai mult, pentru ca isi face rau cu mana lui. Alex |
--------------------
Dacia
Berlina
- B-45-@@@
|
|
kaspersky |
![]()
|
aha, si daca mergi cu masina esti mai expus accidentelor deci platesti mai mult, daca faci vreu sport, doamne fereste nu se stie cind patesti ceva
![]() This post has been edited by kaspersky: 9 May 2005, 09:51 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
|
|
costi |
![]()
|
Din ciclul "viitor de aur tara noastra are", azi un nou episod:
"Asociatia Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM) a sistat, de azi, livrarea de produse medicale catre toate spitalele datornice. Aprovizionarea va fi reluata numai dupa achitarea integrala a celor 1.000 de miliarde, pe care unitatile le-au acumulat fata de furnizori. „Pana ce spitalele nu vor achita suma datorata, companiile de produse medicale nu vor mai livra nici macar un ac de seringa“, ne-a declarat Ion Ciceala, directorul executiv al AFPM. Furnizorii au recurs la aceasta masura pentru ca pana pe 3 mai se platisera doar 65 miliarde, adica nici 10% din datorii. Se cere interventia Palatului Cotroceni“. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
delya |
![]()
|
Sunt sigura ca daca se vor face asigurari private de sanatate vor exista rubrici speciale pentru astfel de "riscuri" (fumat, consum de alcool constant etc); sau se vor include patologii sau antecedente familiale , factori predispozanti familiali si personali etc.
E cam greu, ca un fumator poate declara ca nu fumeaza si e greu de urmarit , verificat , sau se poate apuca dupa ce incheie polita etc. Kaspersky, nu e aceelasi lucru. Daca esti sofer nu e neaparata nevoie sa faci sau sa ai accident. Asta "se intampla". Colegul meu vorbea de lucruri dovedite. Pentru ca este clar ca alcoolul in exces si tutunul afecteaza sanatatea. Aici nu mai este vorba de intamplari, ci de realitate. De ce sa platesc eu aceiasi bani la stat , ca si o alta persoana cu acelasi salariu, dar care bea mult sau fumeaza si e clar ca la un moment dat va dezvolta o patologie legata de aceste "riscuri"? Sa nu ma luati cu faze de genul: bunicu' a fumat 50 de ani si a murit de moarte buna sau a baut trei vedre pe zi si a murit de nu stiu ce .... |
--------------------
Dacia
Berlina si Logan
|
|
Bogdan R |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 19 August 05 ![]() |
OK, cat de mici? Cat credeti dvs ca e un salariu mediu de medic? Si cat credeti ca ar fi o suma medie pt un trai decent?
|
--------------------
Pe jo(s)
...
- ...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th June 2025 - 06:44 |