Un Accesoriu Clasic: Rugina. Este Sau Doar Pare?, Este chiar rugina sau doar o parere?
![]() ![]() ![]() |
Un Accesoriu Clasic: Rugina. Este Sau Doar Pare?, Este chiar rugina sau doar o parere?
Kramer |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
tazzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 26 August 04 From: Iasi - Romania ![]() |
astea la care am facut io poze erau cu kilometrajul pe zero si se vedea pe ele ca sunt noi noute...nici una nu era rulata...sau poate le-au schimbat cauciucurile si le-au spalat bine de tot pe toate partile (cu periute de dinti Colgate smile.gif ) ...bine inteles le-au rulat doar pe soare sa nu se prinda prea mult praf de ele...
si cand ma gandesc ca asta o sa primesc si eu :vmad: :arrow: :idea: dar am gasit solutia schimb sistemul de evacuare cu unul mai performant si ma bag cu masina la curse ca e si aerodinamica tare :roll: |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.6
- IS XX TAZ
|
|
Kramer |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
Nu-i asa grav, mergi un an cu ea asa, apoi mai pui 150Eur si inlocuiesti tot esapamentul cu inox (Borla) si gata. Gandeste-te ca 150Eur e cam o lampa de semnalizare pentru Audi si o sa te simti mai bine :-) |
||
-------------------- |
|||
gibi_gi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 17 June 04 From: Buc ![]() |
Am fost si io azi la Latin Efe, in Poli. Sunt cel putin 15 logan, cred.
Absolut toate la care m-am uitat aveau rugina la roata si toba. (Cred ca chestia aia galbena de la toba era rugina, ca altceva nu prea vad ce ar putea fi; la roata sigur era rugina). O alta chestie "inteligenta" de la Dacia, e ca masinile (cel putin la latin efe) nu sunt pentru showroom, ci sunt cele comandate de clienti, dar nu se dau decat dupa porti deschise. Cica pana atunci nu are nimeni voie sa le deschida, etc. Oricum, cand am fost io acolo au deschis una si s-au urcat unii in ea, etc. Asa ca daca ati comandat-o mai pe la inceput si e la dealer, aveti "norocul" sa o incerce toti, eventual sa mai rupa ceva souveniruri din ea, sa o zgarie nitel ca sa vada daca rezista tabla. etc. sad.gif |
--------------------
Logan
Ambition 1.6, Alb Logan Ambition 1.6, Alb
|
|
Cylog |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 12 July 04 From: Timisoara ![]() |
Pot sa confirm si eu ceea ce a postat tazzz - rugina. Am vazut vreo 7-8 loganuri joi, orele 17.00 in Timisoara, in curtea dealerului Auto Europa - pe Torontal. Am observat ceva rugina pe suruburile pe capetele prezoanelor de la roti. Unii au racait-o cu cheia sa se convinga. Culmea e ca unii chiar atunci, pe loc, se decisesera sa comande cate un logan. Ce i-o fi convins? Identitatea de marca Dacia: rugina, plastice cu bavuri nefinistae pe linia imbinarii matritelor, cauciucurile montana? :roll:
|
-------------------- |
|
Blizzzard |
![]()
|
![]() BMF Group: Members Posts: 22 Joined: 21 August 04 From: Timisoara ![]() |
Am fost si eu in TM astazi am vzt logan si mia placut.(punct)
AM mai fost si la reprezentanta PEUGEOT ....ia ghiciti???!!! 206 cu rugina rotile din fata.(punct) :twisted: AM mai fost la RENAULT ,megan sedan 2 rugina roti fata.(punct) :twisted: Eu zic ca este ceva normal de am vzt la 3 marci diferite .....sau sa fie coincidenta....nu cred.(punct) :roll: ] In concluzie este o masina prea buna ptr noi si tara noastra!!!! :inger: |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Laureate Nu exista adevar absolut - asta este absolut adevarat!
Cand ai dreptate, fii logic; cand n-ai, fii evaziv! |
|
jok3r |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 13 July 04 ![]() |
deci problema cu rugina se poate rezolva foarte usor dupa parerea mea. pur si simplu cereti schimbarea tobei (roata nu e ruginita) ca e in garantie si/sau a altor parti ce au rugina si/sau remedierea altora. in caz contrar mereu exista protectia consumatorului ... si cu putin tupeu si multa vointa sa ai o masina noua frumoasa, ii amenintati smile.gif
|
--------------------
DACIA
1310
1997 / 1.6l / dublucorp
- B XX XRX :) zambeste ca maine va fi mai rau :)
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Blizzard, ok, te credem cu rotile. "Asa face toate", si la case mai mari. Probabil ca ulterior, datorita frecarii continue de acolo, toul va fi shiny, iar pe partile care nu sunt angrenate in miscare se va depune oricum o mazga protectoare.
Dar TOBA??? Cum puteti oameni buni sa cumparati o masina cu toba plina de rugina?? Pe mine ma depaseste chestia asta. Sincer. |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Ideea lui Jok3r mi se pare destul de buna, adica atunci cand ridici masina de la dealer te uiti pe la masina, o inspectezi, TE UITI MAI ALES LA TOBA si daca e ruginita le ceri sa iti schimbe toba... :twisted:
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
irina LOGAN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 3 June 04 ![]() |
mie mi se pare o idee tipic "balcanica"! adica nu-i bai ca toba rugineste in maxim 3 luni, ca ti-o inlocuiesc baietii daca faci scandal! logic ar fi fost sa nu rugineasca, dar in "dulcele stil clasic", se rezolva cumva! si peste alte 3 luni iar o schimbi?
|
--------------------
Peugeot
406 hdi hdi/2 litri/110 cp
|
|
stefan_ieu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 23 June 04 ![]() |
Si daca schimbi toba in garantie ce? Credeti ca aia noua nu e la fel. Nu va avea rugina ca a stat in magazin, dar dupa 1 luna o sa fie si aia ruginita...
Oricum, ca rugineste toba nu e o mare problema. Ca o schimbi la 1-2 ani si gata, noroc ca nu e scumpa. Caroseria e important sa tina... |
-------------------- |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
mai baieti, si fete, voi sunteti siguri, ca ceea ce ati vazut e rugina? NU sunt cumva, urme de grund, sau urme de la sudura?
pe 3,4 septembrie va fii testul international, si am inteles ca pe www.auto-motor-si-sport.ro va aparea un articol pe larg despre test in aceasi zi, si daca se va gasi rugina va fii scandal mare, asa ca atunci poate ne vom lamuri |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006
|
|
fbatran |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 181 Joined: 13 March 03 From: Timisoara ![]() |
Vin si io cu parerea mea, daca nu e cu suparare:
am vazut si pus mana ... si pe Logan (numa din exterior sad.gif ) .. si pe rugina. Rugina era la toate masinile, la toate rotile, inclusiv pe disc (la rotile din aliaj am putut pune mana pe disc). Da e rugina superficiala, de la stat. O data ce mergi cu ea, nu o mai vezi, de mizerie si noroi. Nu era ca si rugina care perforeaza caroseria. Acu la toba: aici era altceva, erau pe ea "niste stropi micutzi" ca cei de la cositor cand cositoresti ceva si pica pe langa, si astia aveau culoare de rugina. Io nu am vazut, si nici nu am simtit, rugina pe tabla de toba, pe zonele plane. Ce era cu stropii astia, de unde or fi acolo, daca ii ok au ba, nu mai stiu. Oricum, pe toba mea de acum (1310) cand am luat-o din magazin nu erau storpi, si cu atat mai putin cu inceput de rugina. Cam in genu asta erau toate tobele, la toate Loganurile ce le-am vazut. In rest, mie imi place fata, spatele mai putin ... astept sa imi fac impresii si din interior. |
--------------------
Dacia si Audi
LGN si mai nou A4
2005
- BFO
|
|
Michael |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 25 August 04 From: Bucharest ![]() |
ssilviu, tu ai incredere in ceea ce o sa scrie presa dupa drive-test-ul oficial? Fii sigur ca vor fi in general elogii, si cateva critici minore, asta asa, ca sa para real (stiu cei de la Renault "sa unga" unde trebuie). Ca sa nu mai spun ca acele Logan-uri mai mult ca sigur nu vor face parte din loturile celor livrate dealer-ilor.
Sa nu uitam ca Renault are de aproape un an de zile o campanie de marketing foarte isteata. Asa se explica cum aproape 8.000 de romani s-au inscris pe lista de asteptare fara sa fi incercat sau macar vazut masina. Ce poze spion publicate in diverse reviste de specialitate? Mai mult ca sigur ele au "scapat" in presa cu "acordul" celor de la Renault. Desigur, asta nu reduce meritele celor de la Renault, care au creat in sfarsit o masina rezonabila la pretul la care o ofera. Si pe care as fi interesat sa o cumpar. Dar parca ne multumim cu prea putin. Si nu vreau sa spun ca as fi vrut ca cei de la Renault sa scoata un fel de Skoda sau mai stiu eu ce masina scumpa. Dar rugina? Asta e cam mult daca se dovedeste a fi adevarat. Iar daca este adevarat, incep sa ii regret pe cei de la Daewoo si problemele pe care le au. Asa cum spuneam intr-un mesaj anterior, eu am un Tico si am schimbat toba finala (cea intermediara este inca la locul ei bine mersi) dupa 5 ani si 100.000 km parcursi, fara ca intre timp sa fi pus vreun strat de vopsea pe ea. Si, sincer sa fiu, acestea sunt asteptarile pe care le am de la Dacia Logan cat priveste calitatea in general. Iar rugina este ceea ce se vede. Ce ne facem insa cu ceea ce nu se vede la o inspectie cu ochiul liber, adica cu eventualele vicii ascunse? Si sa nu-mi vorbiti de OPC sau actionarea in judecata, nu asta ma intereseaza, chiar daca as avea castig de cauza. Ceea ce ma intereseaza este o masina fiabila si cu finisaje de calitate, care sa nu imi creeze probleme inca din primele luni de functionare. |
--------------------
Volkswagen
Jetta
2008/Comfortline
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Fac ceva pe politica lor de marketing atat timp cat scot masini cu tobe ruginite pe piata.
De-abia astept sa vad cu ochii mei si cu palmele mele daca e rugina acolo. Sa vezi campanie anti-Dacia pe net daca e asa. Daca nu e rugina si sunt alte pete, asta e, inseamna ca suntem noi boi si n-am mai vazut tobe pestrite pana acum... laugh.gif |
--------------------
Renault
2006/7
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
M-am uitat azi pe sub un Logan si nu avea rugina la toba, dar sudura era tare urata. In schimb butucul de la roti era acoperit de rugina si se asorta perfect cu rosul toreador al caroseriei biggrin.gif . Versiuna la care ma uitam eu era un Ambition, iar rugina era prezenta chiar daca nu erau jante de tabla.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
locosaint |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 25 June 04 ![]() |
intr-adevaar la toba nu este rugina m-am uitat si eu special astazi (e sudura). Dar la roti cam este... dar mi s-a spus ca nu este asa grav. Este rugina pentru ca nu au fost folosite.
|
-------------------- Dacia Logan Prestige
Citroen C4 TE |
|
fbatran |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 181 Joined: 13 March 03 From: Timisoara ![]() |
la restu masinilor, masini mai de doamne ajuta, tot asa e toba? tot asa e sudura? nici io nu stiu daca intrebarea asta e intrebare retorica au ba ! :roll: |
||
--------------------
Dacia si Audi
LGN si mai nou A4
2005
- BFO
|
|||
gibi_gi |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 17 June 04 From: Buc ![]() |
Eu chiar nu vad cum o sa se duca rugina dupa folosirea masinii. Acolo nu exista frecare, roata sta fixa pe butuc (ca nu e vorba de rugina de pe discul de franare ci pe butuc.) |
||
--------------------
Logan
Ambition 1.6, Alb Logan Ambition 1.6, Alb
|
|||
locosaint |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 25 June 04 ![]() |
ba este si acolo biggrin.gif pe discul de frana. Oricum eu zic ca degeaba ne hazardam atat ca nu e nimic grav, nu e mancat sau ceva de genu asta... poate a ruginit pilitura sa zicem biggrin.gif
|
-------------------- Dacia Logan Prestige
Citroen C4 TE |
|
andu77 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 11 August 03 From: Bucuresti ![]() |
gibi_gi, nu e vorba de frecare. In timpul mersului pe butucul ala se pune un strat destul de gros de jeg.
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Rapsodie
- B-29-EZI
|
|
jok3r |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 13 July 04 ![]() |
Am vazut si eu dacia la showroom-ul de la meridian. M-am uitat atent la masina si din cauza topicului asta cu rugina si din curiozitate (daca este pus ceva stramb etc) si am fost chiar impresionat de ce au reuSHIT sa faca dacia. Da, recunosc era rugina pe butuc, dar pe toba ... hmmm ... nu era rugina (era un sir de logane si m-am uitat la vreo 5 + 1 solenza sa fac o comparatie intre modele). se vede clar o schimbare (in bine) ca marime, ca finisaje (cat de putin, dar si asta conteaza) etc.
Si ca sa nu abat de la topic zic si eu ca : nu ne putem da cu parerea despre masina inca, nimeni n-a condus-o. Masinile alea au stat o gramada de timp pe loc (nici macar 2 3 pasi sa faca si ele) asa ca mi se pare normal sa apara putina rugina superficiala. p.s. michael ... normal ca renault a dat ceva poze ca sa se uite lumea mult si bine. Si normal ca presa poate sa minta despre logan, dar d-aia e forumu asta. p.s.2.nu stiu de ce, dar pe mine nu ma deranjaza rugina aia pe butuc si nici pe toba daca ar fi biggrin.gif maddan (moderator): baiatu' daca mai scrii cuvinte legate (vezi cele ingrosate) si "p" in loc de "pe" s.a.m.d., o sa iei un avertisment. De data asta ti-am corectat eu mesajul, pentru ca esti la inceput. Data viitoare te rog sa o faci mataluta, altfel, conform regulamentului, mesajul o sa... dispara... :twisted: . Nu pretind 100% corectitudine, ca nu suntem la Academie, poti sa mai derapezi pe ici pe colo, dar nici sa scrii cum iti vine pe chelie. Oki? |
--------------------
DACIA
1310
1997 / 1.6l / dublucorp
- B XX XRX
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
haideti mai baieti (si fete) va rog eu nu mai treceti pe la meridian ca imi zgiriati loganu'
eu am fost nevoit sa ma inscriu din cauza ca mi-am facut supernova praf mi-a placut ce am vazut in baneasa la metav, imi place ce vad si la meridian sau latin efe zilele astea. zic eu ca sunteti un pic prea cusurgii luati-va tata mercedes-uri daca nu va convine o pata minuscula de rugina pe o piesa supusa in mod permanent agentilor corozivi. oricum, lasati-ne pe noi astia disperatii sa o incercam, sa postam la "probleme logan" si apoi vorbiti si acuzati. nu-i frumos din partea voastra: oamenii aia incearca sa ne faca o masina cit de cit moderna si voi... |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
Ziggy2k1ro |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 7 April 04 From: Constanta ![]() |
Adevar grait-ai... nu mai suport asteptarea smile.gif |
||
--------------------
Laureate 1.4MPI
- CT-__-___ Nihil Sine Dero
|
|||
echosektor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
am ceva poze cu logan interior,exterior,motor...cam tot....si sunt pline de rugina in pozele astea.asta ma gandeam si eu: e normal sa se dea masinile din fabrica cu rugina?peste cativa ani ce naiba mai faci cu ea?
|
-------------------- null
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
echosektor, ne pui si noua pozele alea aci ?
|
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
maddan |
![]()
|
echosektor, sari cu pozele! Pe acest thread, ok?
|
--------------------
Renault
2006/7
|
|
stefan_ieu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 23 June 04 ![]() |
Mai, nu mai fiti chiar asa de disperati. Nu cred ca exista rugina pe masinile astea (de caroserie vorbesc). Alea facute acum 3 luni, tinute in ploaie/soare si ce mai vreti voi nu au cum sa faca rugina dupa ce am vazut cu totii cum se vopsesc acum caroseriile. Nu face Slz in 3 luni rugina si voi va asteptati sa faca astea.
Aaaaa, pe toba sau pe la roti, alea fac toate daca sunt folosite materiale ieftine (si doar asta e Logan-ul - o masina ieftina pentru dotarile ei), dar caroseria, nu cred. Se poate sa nu tina n-spe ani sau alte chestii de-astea, da' sa rugineasca in 3 luni nu e posibil. |
-------------------- |
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
mai e ceva: spatiul interior pe care ti-l ofera aceasta masina nu-l vei gasi decit de la clasa medie incolo (vezi opel vectra, vw passat, etc. )
spre exemplu: latimea la nivelul umerilor pasagerilor din spate este similara cu cea oferita de Renault VelSatis, masina de clasa mare ASA CA NU VA MAI PLINGETI ATITA, MAI ALES VOI CEI CARE ATI DECLARAT CA N U AVETI DE GIND SA VA LUATI LOGAN IN VIITORUL APROPIAT EU ZIC CA PREA EXAGERATI |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
maddan |
![]()
|
Dsign, problema este ca eu, ca si multi altii care se plang, chiar AU de gand sa cumpere Loganul. Sau, ma rog, aveau de gand, caci unii s-au speriat de rugina vazuta.
Daca tie iti convine sa dai circa 6-7000 euro pe o masina care vine cu toba gata ruginita, e ok, sunt banii tai. Dar apoi sa nu te vad ca te plangi pe acest site de 'calitatea' restului masinii, ca imi ramai dator cu o bere! Fii atent ca te monitorizez! :twisted: Cand o sa dau banii pe masina, o sa fiu al dracului de sigur ca masina pe care o voi primi NU va avea rugina pe toba de esapament. Altfel, primul meu drum va fi la OPC. Ca sa nu mai spun de scandalul imens facut la Vocea Clientului si la toti la care as putea ajunge de la Dacia. Pentru ca mentalitatea asta "se poate si asa" este cea care darama tot in tara asta. Ei bine, NU, nu se poate si asa. Dixit! Daca nu e rugina pe toba, ci e altceva, asta e, cu atat mai bine. Sa bem si sa ne bucuram: in sfarsit o Dacie care vine neruginita din fabrica... Este un maaare progres tehnologic, demn de orizonturile secolului XXI! (urale, aplauze). ps. Si nu mai striga la ceilalti participanti de pe forum. Urmatorul strigat iti va fi sters. Oki? smile.gif |
--------------------
Renault
2006/7
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 22:22 |