DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Logan Prestige vs Aveo Platinium, greu de ales...

Andy_ACS
post 21 Mar 2007, 14:32
Post #61

Yes, I'm not!

Group: Members
From: Craiova

La masinile moderne, in special low-cost, chestia cu stelele e doar marketing bullshit, la care se pune botul grupa mare. Parerea mea.

PERFECT DE ACORD!!!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
driverx
post 21 Mar 2007, 14:52
Post #62

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(argon @ 21 Mar 2007, 13:07)
La masinile moderne, in special low-cost, chestia cu stelele e doar marketing bullshit, la care se pune botul grupa mare. Parerea mea.
*

Ba, tu ai avut un accident frontal cu un Logan macar? Sau vorbesti asa ca Estate-ul tau e mai tare??? Eu am avut accident si cred ca Logan-ul isi merita cele 3 stele. Aproape as zice 4. De aceea singurul meu argumente proLogan si totodata antiAveo a fost acesta. Din Aveo SIGUR...DAR SIGUR nu as fi iesit COMPLET nevatamat cum am iesit din Logan.

Initiatorul pare a fi din cluj ca si mine. Daca vrea ii arat cum a fost masina mea, sa inteleaga ca siguranta totusi e importanta, chiar daca kAveo o avea plastice mai bune, sau dupa unele gusturi, ar arata mai bine.

Multi vorbiti degeaba pe aici. Credeti ca trebuie sa va dati cu parerea, dar nu stiu ce baza aveti. Pareri asa "bune" poate sa aiba si homeless-ul din tomberon.

Uitati-va pe euroncap ce pachet s-a facut kAveo. Si la logan a cedat stalpul, dar foarte putin. In cazul accidentului meu, lonjeroanele au preluat foarte frumos impactul, iar peretele de foc, sau stalpii nu au avut nici pe dracu.

This post has been edited by driverx: 21 Mar 2007, 14:55

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
DANNIEL
post 21 Mar 2007, 14:54
Post #63

Membru incepator

"@DANNIEL: pune te rog si bugetul "operatiunii" in titlu, ca peste 2-3 zile o sa fii sfatuit sa-ti iei cine stie ce limuzina, ca, nu-i asa?, merita diferenta... ":lol:

Sa stii 'vijelie' ca ai mare dreptate frate!mi-au tot spus unul si altul: oh la banii acestia mai pui 1000 e si iei renault..dar decat renault mai bine mai pui inca 1500 ca doar nu e mare diferenta si iei habar n-am ce.. blink.gif deci sa fiu inteles bine: bugetul e limitat la max.11000 e..caci daca nu exista limitarea nu va ceream parerea wink.gif multumesc pentru ajutor! mi-e teama sa nu iau una dintre ele si dupa sa imi para rau ca nu am luat-o pe cealalta.ce e nasol la aveo e ca airbagurile laterale le ai doar daca cumperi ultima versiune..ceea ce mi se pare o tampenie.plus ca multi zic ca mai bine sa iau masina fara computer de bord,ca se poate defecta mult mai usor si nu mai merge nush ce..ce e sensibil si afiseaza eronat etc.deja is total in ceata... sad.gif

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala - CJ 08 XCL
+
argon
post 21 Mar 2007, 14:56
Post #64

Mesaj semiautomat

QUOTE(driverx @ 21 Mar 2007, 14:52)
Aproape as zice 4.
*

Daca tot are 4 hai sa rotunjim la 5, sa fie rotund, dar nataraii astia de la ncap s-au zgarcit si au dat doar 3. Daca chiar ai un accident unde sa conteze stelele, masina aia nu mai e recuperabila e dauna totala. Si in Aveo daca erai scapai la fel de bine. Daca mai aveai alt accident cu alta masina, mai zic sa ai termen de comparatie, dar tu ai avut doar un singur accident cu Loganul, si inca nustiu ce exemple vazute prin service in timp ce-ti reparau masina. Neconcludent si foarte subiectiv.

QUOTE(driverx @ 21 Mar 2007, 14:52)
Sau vorbesti asa ca Estate-ul tau e mai tare???
*

eu nu am pomenit nimic de asta, vad ca tu ai o problema ce te roade cu masina mea.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
driverx
post 21 Mar 2007, 14:57
Post #65

Bun, ai 11 mii euro. OK. Fiecare cu bugetul lui. Dar incearca odata sa intelegi ca ai de ales intre Logan si alte masini de buget, nu Logan si Aveo. Sau spune-ne ca siguranta nu te intereseaza deloc, si atunci o sa iti zicem...Aveo.

Mai ai Fiesta destul de dotat ca optiune in 11 mii, mai ai Clio, poate iei un Astra Classic (sare putin de 11 mii).

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
driverx
post 21 Mar 2007, 15:01
Post #66

**** editat de moderator - sa ne pastram in limitele limbajului civilizat **** Daca estimarile mele, ale pulitaiului, ale tinichigiului SUNT TOATE aceleasi, si anume impact la cca. 50 la ora nu iti sunt suficiente, ce dracu mai vrei. Nu e viteza astronomica, dar in alte masini mergeai in spital chiar pentru contuzii minore. Eu am iesit instant din masina si fugeam dupa idiotul cu duba. Nu aveam nici pe dracu.

Prin asta nu incerc sa sustin ca Logan e super mama masinilor in materie de siguranta, ci doar incerc sa spun ca vorbesti (ca de multe ori) fara sa ai habar ce vorbesti. Si se mai gasesc si altii, la fel de habarnisti sa arunce cu parerea.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
argon
post 21 Mar 2007, 15:06
Post #67

Mesaj semiautomat

logic, cand cineva nu e de acord cu tine, "da in prostie". Mare om mare caracter.

--------------------
+
DANNIEL
post 21 Mar 2007, 15:10
Post #68

Membru incepator

Driverx..incearca sa intelegi ca m-am interesat si de celelalte masini.fiesta e prea mic,la fel si clio(ma refer la portbagaj).iar astra classic sare de 11.000 la care se mai adauga prima inmatriculare si tot felul de magarii.am zis de la inceput ca am ramas pe prestige/aveo.astea doua ma intereseaza.conteaza siguranta dar am dubii asupra testului euroncap cu aveo sincer.incearca sa nu jignesti pe altii chiar daca esti clujean de-a nostru.. wink.gif iar despre siguranta loganului cred ca stii de copii lui soporan...

--------------------
+
zack
post 21 Mar 2007, 15:17
Post #69

Cel' incapatzanat

Imi pare rau, dar aveo la nhtsa a luat la sofer 5 stele si la pasager 4 stele. In lateral are 4 stele(cel cu airbag lateral). La rasturnare tot 4 (spre 5 stele). Ce vreti mai mult de la o masina de 11 mii euro cu toate taxele?!!
ps: Eu zic tot un lacetti sa iei...chiar daca mai pui ceva banuti, MERITA.

--------------------
chevrolet 1.4 16v 2005, full - nu zic :))
[COLOR=blue]!!! Drive Safety !!!
+
catalin80
post 21 Mar 2007, 15:32
Post #70

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(DANNIEL @ 19 Mar 2007, 18:10)
Pai am luat si asta in considerare,dar symbol imi pare un fel de solenza la interior(nu vad nici un avans sincer)
*

stau si ma intreb care ar fi asemanarile dintre interiorul solentei si al symbolului

Attached thumbnail(s)
clio_interior.jpg ( Size: 8.29k ) Number of downloads: 233
interior_01.jpg ( Size: 19.8k ) Number of downloads: 231

--------------------
renault clio symbol , skoda superb
+
vijelie
post 21 Mar 2007, 15:34
Post #71

membru violet

Culoarea cerului?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
DANNIEL
post 21 Mar 2007, 16:08
Post #72

Membru incepator

Eu ma refeream la spatiul interior,la capitonajul usilor care mi se pare la fel.bordul insa difera..nu inseamna ca nu exista diferente,dar ca spatiu interior e aproximativ la fel,iar in spate dai cu capul in toate(la 1.84).nush daca symbolul cu care am fost e faceliftul sau e cel mai vechi.insa e cam pe spate..huh.gif

--------------------
+
catalin80
post 21 Mar 2007, 16:56
Post #73

Membru autentic

QUOTE(DANNIEL @ 21 Mar 2007, 17:08)
Eu ma refeream la spatiul interior,la capitonajul usilor care mi se pare la fel.bordul insa difera..nu inseamna ca nu exista diferente,dar ca spatiu interior e aproximativ la fel,iar in spate dai cu capul in toate(la 1.84).nush daca symbolul cu care am fost e faceliftul sau e cel mai vechi.insa e cam pe spate..huh.gif
*

pai daca nu stii daca cel in care te-ai plimbat e cel cu facelift sau nu , de unde ai sti cum e capitonajul usilor????
si nu dai cu capul in toate (1.84) poate decat in plafon , cu toate ca eu nu dau si am 1.85 ( incercat cu scaunul soferului tras in spate tot pentru mine).

"bordul insa difera..nu inseamna ca nu exista diferente" - eu as merge mult mai departe si as zice ca nici macar o asemanare nu exista ( poate decat ca au volan pe stanga)

cat priveste alegerea aveo-ului eu unul as avea mari retineri
daca vrei masina mare ( sa incapi si in spate si in fata la 1.84) , sa nu semene a solenta nici macar la panourile usilor si sa nu fie"cam pe spate" alege loganul la 10000 euro

This post has been edited by catalin80: 21 Mar 2007, 16:58

--------------------
+
Andy_ACS
post 21 Mar 2007, 17:01
Post #74

Yes, I'm not!

Nu e cazul sa va enervati.... Driverx, daca e asa cum spui tu, de ce pe alte topicuri injuri loganul (vezi de ex ala despre rugina).
Plus ca daca vorbim de siguranta parca logan a avut cazuri de directie blocata, fratilor, asta nu e gluma deloc, ganditi-va la consecinte.

Nu are rost sa mai tot comentam, ca vad ca argumentele sunt aceleasi. Pana la urma e vorba de bani si de gusturi.

Bafta!

--------------------
- - -
+
catalin80
post 21 Mar 2007, 17:07
Post #75

Membru autentic

QUOTE(DANNIEL @ 28 Feb 2007, 19:52)
Cumpara prestige-ul...parerea mea. eu asta am sa fac smile.gif prestige standard(9900E) +garantie extinsa(3 ani)+airb.laterale+vopsea metalizata=10550 Euroi.daca vrei diesel versiunea de varf e 10.200+aceleasi accesorii=10.920 Euroi.si te inscrii in buget,desigur daca te hotarasti pe marca dacia. 
  O seara placuta!
*

cred ca nu mai are sens topicul asta , atata timp cat dl DANNIEL scrie ceea ce este mai sus biggrin.gif

--------------------
+
Andy_ACS
post 21 Mar 2007, 17:14
Post #76

Yes, I'm not!

Cred ca ai dreptate

--------------------
- - -
+
driverx
post 21 Mar 2007, 17:37
Post #77

QUOTE(DANNIEL @ 21 Mar 2007, 15:10)
iar despre siguranta loganului cred ca stii de copii lui soporan...
*

Da stiu. Da' pe bune oameni buni. Chiar stau sa ma intreb CUM judecati. Nu inseamna ca daca soporanii au murit in logan atunci nici loganu nu ar fi mai breaz decat kAveo de exemplu. Acolo dinamica accidentului a fost tare nasoala, Nu aveau nici o sansa. S-a jucat biliard cu masina aia. Probabil si daca aveau masina de 5 stele (dinalea pe bune, nu dinalea contestate de voi), deznodamantul aproape sigur ar fi fost acelasi.

Problema e la voi. Sunteti voi mai destepti ca EuroNCAP, sau intotdeauna trebuie sa fie teoria consipiratiei in spate. Treaba e simpla, demonstrata chiar prin poze. La aveo, la un impact cat se poate de simplu (DA, testele euroncap au o dinamica simplista rau fata de multe situatii din realitate), CEDEAZA urat de tot. Uita-te la poze daca nu ma crezi. La fel, uita-te la logan. La logan o sa vezi ca a cedat stalpul PUTIN si la el, ducand la ridicarea plafonului. Dar totusi e departe de ceea ce s-a intamplat la Aveo. Si asta la un accident frontal..partial. Daca mai bagam diverse variabile in calcul (nu stam sa detailam ca se pare ca nu prea stiti ce se intampla in momentul unui impact), atunci treaba se impute la ambele masini, ambele masini de buget, care nu te vor salva ca o masina de 20 mii euro, dar la Aveo se impute mult mai rau. Pur si simplu cedeaza structura la greu. Ce este asa greu de inteles? Ce trebuie atata dezbatut pe tema asta? Ce trebuie intotdeauna aruncat cu cenzurat intr-o masina sau alta? De ce trebuie sa apara intotdeauna "experti" care stiu ei mai bine? De ce trebie romanu sa nege pana si un EuroNCAP. Nu zic sa ii credem orbeste, ar fi grav daca testul Aveo ar fi manarit in asa hal incat masina sa nu poata rezista cat de cat si rezultatul sa fie cel care il vedem in poze, dar totusi......

...totusi, sunteti prea romani.

Iar tu clujene, dar chiar zici ca siguranta e importanta pentru tine, nu stiu de ce mai stai atat sa te complici cu pareri "experte" de aici. Daca nu aveai testul EuroNCAP la ambele, intelegeam, era rost de cerut pareri sa incerci sa afli care masina era mai buna (cel putin din punct de vedere al sigurantei), dar nu e asa, stii prea bine ca Aveo sta PROST, da' PROST rau pentru standardele 2007 (cica iti iei masina noua...cica).

Lucrurile sunt destul de clare, dar ca de obicei, voi le complicati degeaba. S-ar putea ca din n motive Aveo sa fie mai bun ca loganu (mai rapid, mai fiabil, mai etc etc etc), dar daca siguranta e importanta pentru tine, nu cred ca Loganul e masina asa proasta incat siguranta sa fie mai putin importanta decat acele + ale Aveoului.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
paulica
post 21 Mar 2007, 17:51
Post #78

Membru autentic

Group: Validating

O Nubira cu GPL????!

--------------------
Pegas 22 2006 - TL 11 PAA
+
Tibi_
post 21 Mar 2007, 22:17
Post #79

Membru

QUOTE(vijelie @ 21 Mar 2007, 13:18)
@DANNIEL: pune te rog si bugetul "operatiunii" in titlu, ca peste 2-3 zile o sa fii sfatuit sa-ti iei cine stie ce limuzina, ca, nu-i asa?, merita diferenta...
*

Care e diferenta dintre accent si aveo ? sub 400Euro parca asa ca nu am ajuns la nici o limuzina. Mie sincer mi se pare ca loganu prestige a ajuns ceea ce nu trebuia sa fie o dacie ieftina prea scumpa care iti goleste si buzunaru in timp prin consumul de comustibil.Macar dci daca e la acelasi pret isi mai scoate din gramada de bani dati la inceput pe el.Uitati-va si la consumul unui accent comparabil cu al loganului, net superior. Intretinerea e clar ca e mai scumpa la accent dar mai recuperezi din economia de comustibil mare parte din diferenta, parerea mea.In schimb la casco clar dacia castiga in comparatie cu orice alta masina.Cel mai important iti recomand sa iti faci bine calculele pana la 100.000km macar cu fiecare masina in parte comustibil+intretinere+casco si atunci vei avea niste cifre destul de clare si mai ales vesnicul sfat sa iei ce iti place.

--------------------
Dacia Logan 2005 Laureate 1.4MPI
+
DANNIEL
post 21 Mar 2007, 22:22
Post #80

Membru incepator

Multumesc la toti pentru parerile obiective sau mai putin obiective!! alegerea deja am facut-o si inapoi nu mai dau..masina va fi un aveo platinium 1.4 16v 95 cp culoare visiniu metalizat,vineri voi da comanda.ca e buna sau rea timpul va decide. Va doresc cati mai multi km fara de incidente rutiere!

--------------------
+
adip
post 21 Mar 2007, 22:30
Post #81

Banned

From: Melbourne, Victoria

DANNIEL: esti sigur, totusi, ca nu poti strange de un astra classic de 1.6 pe benzina? Sigur-sigur? smile.gif

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
DANNIEL
post 21 Mar 2007, 22:56
Post #82

Membru incepator

biggrin.gif Esti tare!pai nu as baga mana in buzunar sa ajung chiar pana la piele... blush.gif oricum aveo e 10.882 e + taxa de prima inmatriculare care e vreo 160 e+ scut motor 6 mil+ naiba mai stie ce comisioane si abureli....iar astra astea din polonia am auzit ca is mai slabute decat alea facute in deutchland.acum nush la opel vs chevrolet cum sta treaba..dar merg inainte si incerc sa nu imi fac sange rau.

--------------------
+
mauru007
post 21 Mar 2007, 23:00
Post #83

sir

Sa o stapanesti sanatos fara incidente si sa te bucuri de ea. Asta e tot ce conteaza.

--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
adip
post 21 Mar 2007, 23:18
Post #84

Banned

From: Melbourne, Victoria

Pai daca decizia e luata, bafta smile.gif Sa te bucuri cu placere si fara belele, s-o tii cat mai mult pe sosea si cat mai putin in service!

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
steph
post 21 Mar 2007, 23:36
Post #85

Membru autentic

driverx> exista poze cu masina ta dupa accident? vreau si eu sa vad cat de sifonata a iesit. smile.gif

--------------------
Toyota Yaris TS - Bucuresti
+
driverx
post 21 Mar 2007, 23:44
Post #86

O sa incerc sa pun cateva. E tot botul, parbrizul. A mutat curul unei dube, si m-am implantat in suportul de la arcul foaie al puntii spate. Asta mi-a terminat lonjeronul stang, desi in pozele initiale nu se vede.

This post has been edited by driverx: 21 Mar 2007, 23:44

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
Jack Daniel's
post 22 Mar 2007, 06:00
Post #87

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(driverx @ 21 Mar 2007, 16:22)
Ba, tu ai avut un accident frontal cu un Logan macar? Sau vorbesti asa ca Estate-ul tau e mai tare???
*

Era sa mor de ras la faza cu Estate-ul ! radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
argon
post 22 Mar 2007, 07:42
Post #88

Mesaj semiautomat

unde dai si unde crapa biggrin.gif

Sa ai bafta de masina, la urma urmei iei ce iti place tie, dar unii se simt mai bine de alegerea facuta daca recomanda la altii sa faca ce au facut ei. 10561582.gif

This post has been edited by argon: 22 Mar 2007, 07:52

--------------------
+
colombina29
post 22 Mar 2007, 08:38
Post #89

Membru cu FI(c)AT

From: Acasa

Bravo! Ai ales foarte bine! Sa o stapanesti sanatos si sa n-ai probleme cu ea!

--------------------
FIAT ALBEA Dynamic 2006 - "La rând"
+
DANNIEL
post 22 Mar 2007, 12:54
Post #90

Membru incepator

Multam' fain! biggrin.gif abia astept sa dau comanda si sa imi vina masina..este cineva pe aici posesor de aveo?

--------------------
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 19:21
Forum Renault