sablon izolare capacul portbagajului?
![]() ![]() ![]() |
sablon izolare capacul portbagajului?
mirceateodorescu683 |
![]()
|
||
![]() MD Group: Members Posts: 451 Joined: 17 February 05 From: Tulcea ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI Da dom'le, am Passat cu motor TDI!
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Se ia una bucata mocheta mai rigida (cum e cea de portbagaj, de ex.). In targ duminica, la tigani, cca. 4-5 RON, depinde cum te intelegi.
Se ia una bucata creta de scris la tabla. Daca e de croitorie, e si mai bine. Se potriveste mocheta pe capota portbagajului si se taie grosier (cu margini mai mari) Se decupeaza la yala (unde e dreptughiul) si se se prinde in zona (se da gaura in mocheta in locul unde trebuie sa intre agrafele - "bradutii" -cu un cutit sau cu varful unei foarfeci). Se pune mocheta frumos pe zona superioara ( ma rog, ea e de fapt zona inferioara, dar cu capacul ridicat e in partea de sus) si se prinde si in gaurile laterale, asa grosiera cum este. Se traseaza cu creta exact pe marginea capacului. Se scoate si se taie mocheta. Din aproape in aproape iese chiar f. bine. Daca nu se gaseste o mocheta corespunzatoare, se poate folosi si una f. ieftina, pe spatele careia se da cu lac incolor si apoi cu aracet (ca sa o intareasca) ATENTIE: NU se foloseste pentru prindere gaura care se afla chiar pe mijlocul capotei portbagajului, caci mocheta atunci se va trage nasol si nu va putea fi potrivita. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bunicu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 12 September 04 ![]() |
desi kaus a spus tot confirm chestia cu prinderea de pe mijloc.
ar fi bine sa se lase putin mocheta la larga (ca si cum ar fi prinsa pe mijloc). sfatul este pentru cei care atunci cand pleaca in concediu iau juma' de casa cu ei (asa ca mine). cand porbagajul e plin ochi si inchis "la mica intelegere" bagajele pot impinge si tensiona mult mocheta in zona respectiva. un coleg de pe forum taiase si lipise mocheta de portbagaj in zona respectiva, ca sa nu mai faca burta. |
--------------------
Renault
Megane 2.1
Estate 1,5 dci 101 CP comfort expression
|
|
Rasvan Hani |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 7 March 06 ![]() |
Eu am aplicat alta metoda.
1. se ia una bucata carton duplex de la librarie(1 leu nou) 2. se iau din targ braduti de fixare 3. se pune cartonul pe partea cu pricina si se fixeaza cu bradutii 4. se taie la colturi, pe contur(folosindu-te de un creion trasez marginea denivelarii unde va intra mocheta) si in dreptul denivelarii de la inchiderea portbagajului(cu un cutter su cu o forfecuta de manichiura) 5. partile care se suprapun se lipesc cu banda adeziva din hartie si astfel se obtine sablonul 6. se cumpara din targ mocheta neagra pentru portbagaj(are 1,5 m latime) 7. se cumpara prenadez(0,5 l) 8. se dau jos bradutii cu grija ca sa poata fii refolositi 9. din sablonul astfel confectionat se elimina partile care se suprapun(cele lipite cu banda adeziva)(in prealabil se traseaza pe spate cu creionul bucatile care urmeaza a fi taiate, sau se taie cu foarfeca direct peste banda adeziva) 10. se suprapune sablonul peste mocheta 11. se traseaza cu creta ramasa de la scoala(sau cu o bucata de sapun uscata uitata pe undeva) conturul si se taie cu o foarfeca de croitorie(mai serioasa fiindca mocheta este destul de groasa) 12. se reface sablonul lipind cu banda adeziva taieturile 13. se da cu prenadez pe partea concava a sablonului si pe spatele mochetei si dupa 20 minute se trece la 14. se preseaza bine(chiar folosind un ciocan de cauciuc) mocheta peste sablon 15. se fac cu o preducea(sau ceva similar) gaurile pentru braduti 16. se monteaza pe capacul portbagajului Eu am lipit totul pe contur cu prenadez ca sa nu se ridice colturile. Si daca vreti va puteti imbraca si gaura de la broasca |
--------------------
Dacia
Logan 1.6MPI
2005 Ambition
- B UuY
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.546 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Din pacate acel capac este mai mare pentru a fi montat pe versiunile mai vechi (pahse 1 ca sa zic asa . .). Ca gaura aia este mai mare la versiunile noi . .
This post has been edited by IRONICK: 14 Sep 2006, 14:54 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.546 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Se poate observa in poza atasata de ghost4ever acel capacel.
Ramane de vazut cum se poate monta asa ceva si la versiunea veche. This post has been edited by IRONICK: 24 Sep 2006, 18:28 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
stiancu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 2 July 06 ![]() |
vreau niste poze.daca se poate
cu ce ati lucrat voi |
--------------------
dacia logan
logan amiance
2004
- dj 77 yan
|
|
SCORPION21 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 6 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Salut. Uite niste poze cu mocheta de la portbagajul meu.
Mocheta si bradutii sunt cumparate din targ din Vitan,am facut sablon din coala de hartie ,am desenat conturul portbagajului pe coala cu un creion apoi am decupat-o dupa sablon. M-a ajutat si tata ca singur nu cred ca ma descurcam .Timp de lucru aprox 2h. Chinuiala mare cu desenatul conturului. Un sfat util sa nu prindeti mocheta la jumatate ca nu se aseaza bine. Ia vezi si astea This post has been edited by klaus: 24 Jan 2007, 18:23 Attached thumbnail(s) DSC05322___2.jpg ( Size: 112.37k ) Number of downloads: 1708 DSC05323___2.jpg ( Size: 104.4k ) Number of downloads: 1948 DSC05324___2.jpg ( Size: 80.27k ) Number of downloads: 1586 |
--------------------
DACIA
LOGAN MCV::::
1.5 DCI (75 Cp euro4)
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Arata frumos cu mocheta,dar de atenuare a zgomotului nu cred ca poti zice ceva...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
SCORPION21 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 6 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Cand inchid portbagajul parca nu mai face asa mul zgomot.Sa zic ca s-a mai redus putzin. Oricum da mai bine decat asa cheala; ca astora de la dacia cred ca le-a fost greu sa puna si ei o bucata de mocheta
![]() This post has been edited by SCORPION21: 24 Jan 2007, 18:39 |
--------------------
DACIA
1.5 DCI (75 Cp euro4)
|
|
radioman |
![]()
|
![]() membru D'ala mare Group: Members Posts: 378 Joined: 31 May 05 From: Constanta ![]() |
Arata mult mai civilizat asa, felicitari! Ne poti trimite si noua o copie a sablonului?
![]() |
--------------------
Skoda Octavia 3
VW Polo V
2017/2019
- CT-xx-HIT [COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
|
|
gpgabi2000 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 1 December 05 From: Craiova ![]() |
@stiancu ...ai gasit mocheta pentru portbagaj in Craiova si daca da unde?
|
--------------------
- Dacia Logan -
Laureate 1.5dCI
Dec. 2005
- DJ 07 XXX Realitatea este o iluzie creata de lipsa de alcool
|
|
SCORPION21 |
![]()
|
Coala (sablonul) nu o mai am .Sorry
![]() |
--------------------
DACIA
1.5 DCI (75 Cp euro4)
|
|
stiancu |
![]()
|
am gasit mocheta foarte greu ca nu dadeau la metru.m-am apucat de treaba, am fixat mocheta netaiata si am inceput sa tai putin cate putin.Toate bune si frumoase,pana cand au iesit cutele!nu-mi explic de ce.Scorpion21, ai lipit mocheta intai pe un carton sau e direct prinsa?la margini ai lipit-o de tabla sau sta asa?daca vrei mocheta,gpgabi2000, da-mi un pm,ca mai am eu.
scorpion21,ti-a iesit bine.bravo! |
--------------------
dacia logan
logan amiance
2004
- dj 77 yan
|
|
SCORPION21 |
![]()
|
Mocheta nu am lipit-o pe carton este prinsa direct. Ca sa nu faca cute nu trebuie prinsa la jumate ,ca are gaura si acolo.Am incercat sa vad daca merge prinsa si acolo dar facea cute si nu dadea bine la gauri. Multumesc pt. aprecieri
![]() |
--------------------
DACIA
1.5 DCI (75 Cp euro4)
|
|
Mario_b |
![]()
|
![]() Membru Simplu Group: Members Posts: 625 Joined: 9 December 04 From: Craiova+Sibiu ![]() |
Dragos tu stii unde ne-am tapit noi? La braduletu ala din mijloc...
Cred ca ala trebuia sa fie primu pe care il punem apoi o luam in sensul acelor de ceasornic cu braduletii... Lasa ca din greseala invata omul... ![]() |
--------------------
'05 Dacia
Logan 1,6
Ambition
- MBM War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<--- |
|
stiancu |
![]()
|
ba nu acolo!noi am lasat mocheta mult mai mare,iar Scorpion21 a facut-o mai mica si astfel ocupa exact suprafata plana, la noi acoperind tabla de nivele diferite!acum stiu ce am de facut,da cand o sa am timp!Apropo, scorpionule,nu crezi ca ar arata mai bine daca ar fi cusuta(sulfilata) pe margini mocheta?Asa cam da impresia de a fi taiata grosolan
|
--------------------
dacia logan
logan amiance
2004
- dj 77 yan
|
|
SCORPION21 |
![]()
|
Ba cred ca arata mai bine cusuta pe margini m-am gandit si eu; poate daca o sa am timp o sa incerc sa o cos pe margini.Oricum daca o vezi in realitate nu este chiar asa urata pe margini.
Astept sa punetzi si voi niste poze sa vad si eu cum a iesit la voi. This post has been edited by SCORPION21: 25 Jan 2007, 19:01 |
--------------------
DACIA
1.5 DCI (75 Cp euro4)
|
|
stiancu |
![]()
|
nu am faut poza
nu mi-a placut ce a iesit, desi nu difera prea mult de ce ai tu.doar ca stateau marginile cu acele cute.o sa pun cand o sa-l fac klumea uite cum ar arata cu marginile sulfilate.eu zic ca arata bine: Attached thumbnail(s) DSC05323___2j.JPG ( Size: 106.84k ) Number of downloads: 1693 |
--------------------
dacia logan
logan amiance
2004
- dj 77 yan
|
|
motanel pufos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 14 September 06 ![]() |
Pana la urma de unde ati luat bradutii aia de prindere si cam cum arata ca eu am cautat tot targul vitan de mi-au sarit capacele, cand le ziceam la aia de braduti faceau niste fete de prosti si nu stiau, unii imi dadeau braduti din aia cu miros de se agata in masina. Am gasit la unul niste braduti cam ca cei care se pun la plasticul acela de protectie de la capota insa stupoare erau 2 lei bucata. Adica 20 mii o bradutul. Si m-am lasat pagubas.
|
--------------------
Logan
Laureate
2006 1.5 DCI
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
![]() MD Group: Members Posts: 451 Joined: 17 February 05 From: Tulcea ![]() |
Din Vitan. Din câte îmi amintesc, parcă n-au fost 2 RON, ci mai puțin. Dar nu căuta la cei cu "originale" Dacia. Caută pe primul rând, dinspre splai. Vezi că sunt diverse grosimi. Trebuie să o nimerești pe cea corectă, asta dacă nu dai peste unul mai de treabă, care, în cazul meu, m-a lăsat să iau mai multe dimensiuni și să le probez la mașină, după care să-mi cumpăr ce-mi trebuie. Și asta pentru că erau așa de ieftine, că paguba nu ar fi fost deloc mare dacă aș fi fugit cu ele.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI Da dom'le, am Passat cu motor TDI!
|
|
motanel pufos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 14 September 06 ![]() |
Eu nu am gasit decat la 1 din tot targul ala si cred ca am intrebat de ma trecusera toate apele si mi s-a parut super scump.
Voi cu ce ati taiat mocheta? Ca am incercat cu o foafeca si merge super greu. Am vazut la masinile mai rasarite, (Pasat) ca au si ele asa ceva si acolo sub mocheta aia sta triunghiul reflectorizant si niste scule. La Logan o merge sa pun triunghiul ala ? This post has been edited by motanel pufos: 9 Jul 2007, 15:53 |
--------------------
Logan
Laureate
2006 1.5 DCI
|
|
stiancu |
![]()
|
asta e a mea, home made. de taiat am taiat cu foarfeca si pe margini am sulfilat-o. o am de o jumate de an si inca sta super bine. total cost: 9 lei
This post has been edited by stiancu: 10 Jul 2007, 13:43 Attached thumbnail(s) Fotografii_0016.jpg ( Size: 549.35k ) Number of downloads: 1394 |
--------------------
dacia logan
logan amiance
2004
- dj 77 yan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 00:59 |