S-a aprobat constatarea amiabila, la Camera Deputatilor
![]() ![]() ![]() |
S-a aprobat constatarea amiabila, la Camera Deputatilor
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Pare interesant
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
ramm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 13 July 06 ![]() |
In sfarsit..
|
--------------------
Honda
Civic
2007 Honda Del Sol Vti
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
cand se promulga legea, cred ca o sa-mi trag un colant pe luneta " Casca ochii! Nu constat amiabil!"
|
-------------------- |
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
NU putea sa se abrobe de saptamana trecuta sa nu mai stau ca boul la politie 12 ore?
![]() ![]() Pentru 16 roni cat l-a costat pe ala pe care l-am lovit lampa de gabarit. |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu va grabiti ca fata mare la maritat!
Urmeaza promulgarea, urmeaza tiparirea in monitor, urmeaza normele CSA, urmeaza tipariea normelor CSA in monitor si apoi abia urmeaza intrarea in vigoare efectiva. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
practic... la ce ne ajuta pe noi asta?
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Citeste mai atent ? http://www.cdep.ro/proiecte/2007/600/50/6/em656.pdf
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
sa vezi ce constatare amiabila o sa ai daca o sa te loveasca un *rrom cu mertan
![]() This post has been edited by ady85btz: 24 Oct 2007, 13:12 |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ma tem ca efectul constatarii amiabile va fi explozia primelor la CASCO.
Fie ca celalalt este ... cu mertan, fie ca nu are RCA, fie ca n-o sa ajungi la nici o concluzie (vezi topice cu acordari de prioritate, linii de tramvai etc) o sa tot declaram ca ne-"am izbit in parcarea de la Metro de toti stalpii, apoi ne-am frecat de gardul imprejmuitor si ne-am rostogolit la iesire in sant, incercand sa ne curatam capota de praf " ![]() Cam asa vor suna declaratiile, evident primele de asigurare vor creste iar politia va fi din ce in ce mai greu de gasit si convins sa faca lumina in vinovatii, totul se va rezolva "amiabil" in stil romanesc adica de unul singur, pentru ca "amiabil" nimeni n-o sa recunoasca nimic ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Io am mai zis odata ca de-asta nu fac astia parcari si drumuri - pentru ca parcari avem suficiente si pe drum nu merge nimeni daca ne luam dupa statistica accidentelor usoare.
On topic - nu o sa fie obligatoriu sa ajungi direct la asigurator, daca nu te intelegi cu celalalt te duci fix la politie. Garantez insa ca un argument de genul "chiar vrei sa stai 6 ore la politie si tot sa n-ai dreptate sau ne intelegem?" o sa functioneze in majoritatea cazurilor. |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
In tarile unde constatarea amiabila este utilizata se gasesc aparate foto de unica folosinta.Dupa accident cei doi fac poze cu masinile si trimit aparatele impreuna cu constatarile amiabile asiguratorilor.In constatarea amiabila nu este vreo rubrica in care sa bifezi vinovat/nevinovat,doar o schita sumara.
|
--------------------
a
b
c
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Andrei, asta spuneam... practic, cu ce ne ajuta?
![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
N-o sa mai fie coada la Udriste
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
CristiRzR |
![]()
|
![]() Fost posesor DSN Group: Members Posts: 531 Joined: 29 August 06 From: Constangeles ![]() |
O masura care va promova infractionalitatea. Cum? Vor scapa mai multi care beau la volan si fac accidente (daca cel pe care il loveste nu isi da seama sau se face ca nu vede), te bat tiganii daca vrei sa mergi la politie, iar cei cu bani si vinovati vor scapa fara puncte pe permis.
Sa zicem ca ultima chestie nu ar fii chiar asa de rau in caz ca nu se intampla nimic grav si ramai si cu niste bani ![]() |
--------------------
VW
Golf
1993 GL 1,8i
- CT 85 RZR VW Golf 2007 Trendline 1,4i
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
In afara de primul caz, unde ai dreptate, la urmatoerele doua vrei cumva sa spui ca acum nu ai sanse sa-ti iei bataie de la tigani? Sau ca unul cu bani si vinovat n-o sa incerce sa-l cumpere pe celalalt? Haha, noi sa fim sanatosi...
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Stateam zilele trecute la o sectie de politie cu accidente usoare.
Au venit niste bronzati si au inceput un circ de toata frumusetea! Ce constatare amiabila sa ai cu astia? ![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
asta cu constatarea amiabila e ok daca "intalnesti" un om civilizat. sa te poti intelege cu el.
altfel risti si vreo bataie. P.S daca se aproba jmecheria asta cu amiabilitate, mai e nevoie de dovada de la politie daca imi gasesc majina belita in parcare si vreau s-o repar pe casco? |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Daca e sa ai accident cu un om necivilizat, oricum te asteapta mult scandal si poate in cel mai rau caz, bataie (si nu numai de cap). Din pacate asta e tara in care traim si tine de noroc sau ghinion, cum vrei s-o iei.
Daca ma gandesc bine, parca mai repede rezolvi pe cale amiabila cu o astfel de creatura care sare la gatul tau decat daca trebuie sa mergi la politie. Oricum, eu am vazut o scena in trafic de zile mari, cu doi oameni care nu erau "tigani". Erau pe la vreo 50 de ani amandoi, unul avea un Opel nou (Astra sau Corsa), altul un Mondeo model anterior, ambii erau cu sotiile, oameni normali la prima vedere, cu care daca ai avea incident te-ai gandi ca nu ai probleme. Dupa ce s-au injurat la Budapesta (nu facusera accident, unul l-a incurcat pe celalalt) au facut amandoi stanga spre pasajul Marasesti, cel cu Mondeo a oprit in fata lui si a dat in marsarier tare si a intrat in cel cu Opelul. Apoi a vrut sa fuga dar a fost oprit de trafic (masina mea mai exact, hehe) si cel lovit s-a dat jos, cu sotie cu tot, si amandoi au inceput sa il injure si sa ii loveasca masina cu picioarele si pumnii pana a reusit cretinul celalalt sa 'scape'. Deci repet, romani, nu tigani... In varsta, nu tineri... Aici traim fratilor, nu mai aruncati repede vina pe minoritati ca si noi suntem aproape la fel. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
La oameni de genul asta le-ar mai trebui, pe langa formularul ala de constatare amiabila, si un certificat de la un psihiatru
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
cataline |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 9 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Si daca este clar necedare de prioritate cine ii ia carnetul vinovatului in vazul intelegerii amiabile?
|
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
- B-xx-XXX Logan 1.6 Ambition, dec 2005
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Prefer sa ramana vinovatul nepedepsit decat sa pierd o zi la politie !
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.629 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
"mi-a placut cum ai judecat"
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
cataline : Pai daca va intelegeti nu ramane nimeni fara permis, ziceti ca v-ati pocnit in parcare...
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Solon |
![]()
|
Am auzit o discutie pe la politie zilele trecute, cand cu accidentul meu, in care zicea un politist ca sa vezi ce o sa inceapa companiile de asigurari sa se cacaie sa dea acceptul de plata, ca o sa fie fraude.
Parca si vad ca masina e gata de cateva saptamani, dar, din cauza ca m-am inteles cu unul sau cu altul sa ramanem cu permisul la purtator, suntem suspectati si nu ne dau banii. |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
amsterdam |
![]()
|
![]() no member Group: Members Posts: 181 Joined: 25 July 07 From: sb ![]() |
inca nu merge in Romania
ca nu suntem amiabili |
--------------------
renault
megane
2007 expression
- 58-TRZ It is better to beg for forgiveness than to ask for permission
|
|
cristi_xp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 500 Joined: 8 July 04 From: Timisoara ![]() |
trebuia sa se inceapa de undeva !
![]() noi nu o sa fim niciodata pregatiti pentru nimic,pe noi si zapada ne surprinde cand se pune iarna...de aici si celebrul citat "Iarna nu-i ca vara ":)) E bine ca s-a inceput de acum,pe viitor o sa se imbunatateasca,o sa inceapa lumea sa se obisnuiasca,asigurarile vor creste ,cum e si prin alte tari,din cate am observat prefera sa vanda masinile lovite decat sa le repare |
--------------------
Dacia Logan Ambition
1,6 MPI
2005
- Neinmatriculata Vand axa cu came sport de logan /solenza / supernova .
|
|
klaus |
![]()
|
E, s-a promulgat si legea pe data de 13.11.2007, avand numarul 304/2007.
Ramane sa se si publice in monitor (probabil saptamana asta). Deci cam prin ianuarie-februarie la anu va intra si in vigoare. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
"Negocierile" dureaza cam mult uneori dar au inceput sa apara si primele cazuri de intelegere amiabila.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
klaus |
![]()
|
Dupa lupte seculare CSA a emis 2 norme in care apare constatarea amiabila.
Primul e Ordinul 8 / 2008 pentru punerea in aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule si al doilea, care e special pentru constatarea amiabila pentru cei care au CASCO, Ordinul 12/2008 Cum nu scrie nimic de data intrarii in vigoare, ele intra in vigoare de la data publicarii (3 iulie si respectiv 23 iulie), insa treaba e oarecum nebuloasa ca lumea zice ca ar intra de la 1 ianuarie 2009 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 01:21 |